Történelem /

Gunnersaurus

Tények az Arsenal kabalájáról...

Teljes név
Gunnersaurus Rex

Született
North Bank, Highbury, 1993. augusztus

Debütálása az Arsenalban
Arsenal-Coventry (otthon) bajnoki, 1993. augusztus 14. (3-0-ás vereség)

Sikerek az Arsenallal
KEK - 1994
Premiership - 1998, 2002, 2004
FA Kupa - 1998, 2002, 2003, 2005
Charity/Community Shield - 1998, 1999, 2002, 2004

Egyéni elismerések
A 2003/04-es szezon végén együtt ünnepelte a csapattal a pályán a bajnoki cím megszerzését.

Nemzetközi fellépések

Gunner sok hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésen jelent meg, főleg a Highburyben, de Franciaországban is jelen volt, amikor az RC Lens fogadta otthonában az Arsenalt. Szintén utazott a csapat játékosaival Kijevbe, ahol a Dinamo Kijevvel küzdöttek meg az Ágyúsok. Az Ukrajnába való utazás során a csernyigovi gyermekközpontban is látogatást tett.

Gunner Highbury-s karrierje alatt több alkalommal is szerepelt különféle TV-adásokban és többször meglátogatta a cardiffi Millennium Stadiont. Ezen események többén más kabalafigurákkal találkozott és máig is sokuk barátja.

Az egyik legkedvesebb kirándulása a Természettörténeti Múzeumba irányult 50 ifjú Ágyússal. A múzeumban Gunner őseit kutatták fel. Ottlétük során alkalmuk volt találkozni két régi Arsenal-játékossal, David Seamannel és Glenn Helderrel.

Egy másik emlékezetes esete volt, amikor szerepelt az FA Kupa egy reklámfilmjében. A többi kabalának és neki alkalma nyílt gólt szerezni egy büntetőből. Chirpytől (Spurs) Fred the Redig (MU) sokan részt vettek ezen az eseményen. Gunner még most is erről beszél. 

Gunner az egyik legtekintélyesebb kabalafigura. Barátságos viselkedése miatt nemcsak az Arsenal-drukkerek körében kedvelt, hanem Európában mindenhol.