• Arteta a hónap menedzsere

    Mikel Artetát válaszották meg a februrái hónap edzőjének a Premier Ligában.

    Ez nem csoda, tekintve az Arsenal februrái eredményeit:

    • 3-1 a Liverpool ellen, otthon
    • 6-0 a West Ham ellen, idegenben
    • 5-0 a Burnley ellen, idegenben
    • 4-1 a Newcastle ellen, otthon
  • Arteta: Nincs változás a nyári tervekben

    Mikel Arteta úgy véli, az Arsenal nem fog változtatni a nyári tervein, hiába gyártja futószalagon a gólokat a csapat.

    Ennek ellenére többen úgy vélik, az Arsenal éppen csatárt fog venni a nyáron, a csapat listáján olyan nevek szerepelnek, mint Toney, Osimhen, Sesko, Zirkzee, Gyökeres vagy Ferguson.

    Arteta konkrétumokat nem árult el, de a csapat mostani jó szereplése nem befolyásolja az eddig lefektetten nyári terveket, melyeknek a kivitelezésén már hónapok óta dolgozik a csapat.

    "Ezek a tervek eléggé egyértelműek. Ezek már a szezon elején eldőltek, hogy a jelenlegi keretünkkel hová tudunk eljutni, és mik a már meglévő játékosaink helyzetei a szerződésükkel kapcsolatban, és hogy tudunk a kereten javítani. Ezen a helyzeten nem változtat a mostani formánk."

    "Konkrétumokkal, adott játékosokkal nem kívánok foglalkozni." - mondta Arteta.

     

  • Arteta: Csak a nyolcadik győzelem a cél

    Továbbra is meccsről meccsre kezeli a bajnoki címért folyó versengést a csapat, mondta Arteta, így most az a cél, hogy a csapat szombaton megszerezze zsinórban a nyolcadik győzelmét is, amivel a tabella élére kerülnének.

    Ez nem lesz egyszerű, tavaly a Brentford kicsikart egy 1-1-es döntetlent az Arsenal ellen, igaz, ahhoz kellett egy játékvezetői tévedés is, amit a VAR-ral sem tudtak korrigálni.

    "Minden egyes pont fáj, amit tavaly elvesztettünk. Most újfent nagy a tét, és újabb nehéz meccsen kell helyt állnunk. Idén kétszer játszottunk ellenünk, mindig megszenvedünk, ha a Brentforddal játszunk, és szombaton is így lesz."

    "Ami a bajnoki címet illeti: csak azt irányíthatjuk, amit tudunk: a saját teljesítményünkkel kell foglalkoznunk, rá kell szolgálnunk a győzelemre.Aztán majd megnézzük, mi történik vasárnap a derbin, ez semlegesként is nagyszerű rangadónak ígérkezik, élvezni fogjuk."

     

  • Ramsdale fog védeni

    Rég látott játékos is fog pályára lépni szombaton, méghozzá Aaron Ramsdale személyében, aki legutóbb novemberben állhatott a kapuban bajnoki mérkőzésen, a Brentford elleni mérkőzésen.

    Most szombaton ugyanazon ok miatt fog majd az angol kapus védeni Raya helyett: a spanyol kapus nem játszhat az anyaegyesülete ellen, hiszen technikailag csak kölcsönben szerepel az Arsenalnál.

    Arteta szerint Ramsdale készen áll.

    "Aaron megfelelően felkészült, ugyanolyan szorgalommal edz és dolgozik, mint eddig. Nagyon szeretne többet játszani, épp úgy, mint azok, akik nem kaptak eddig túl sok lehetőséget."

    "Aaron brilliáns kapus, segítőkész, nagyon keményen hajtja a többieket az edzéseken, nagyszerű érzés két ilyen kapust tudni a keretben."

    "Az egyik legnehezebb dolog ebben a szakmában, hogyan menedzseljük azokat a játékosokat, akik nem játszanak eleget. Ez nem csak Aaronnal kapcsolatos. Igyekszünk nyíltan és őszintén beszélni ezekkel a játékosokkal, szerencsére már öt cserét tudunk eszközölni, korábban csak három volt, így még két játékos volt boldogtalan."

    "Abban biztos vagyok, hogy Aaron fog majd tudni segíteni a csapatnak szombaton."

     

  • Arteta magabiztos Sakát és Martinellit illetően

    Mikel Arteta a sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, magabiztos Saka és Martinelli szombati játékát tekintve.

    Az angol szélső betegség miatt nem érezte jól magát a hétfői Sheffield elleni bajnokin, így csak egy félidőt játszott, a helyére Fabio Vieira állt be.

    A brazil játékosnak pedig a lábát vágta el egy stopli, így sántikálva jött le a pályáról a 64. percben.

    "Vannak kisebb gondjaink Bukayót és Gabit illetően, de meglehetően pozitívak vagyunk, hogy mindketten játszhatnak szombaton. Meglátjuk, hogy lesznek a pénteki edzésen."

    A csütörtöki edzésről készült képek tanúsága alapján egyikük sem készült a Brentford ellen, jó hír, hogy a korábban térdsérüléssel bajlódó Gabi Jesus tudott gyakorolni.

    Tomiyasu-ról, Timberről és Zinchenkóról nem osztott meg új infót Arteta, és róluk nem készült kép csütörtökön.

  • Szombaton bajnoki

    Január óta ezt írjuk, de most kimondottan fontos mérkőzés következik a Brentford ellen a bajnokságban.

    Ha az Arsenal nyer, legalább egy napig a lista élére ugrik. A Liverpool vasárnap fogadja a Manchester City-t az Anfielden.

    A mi meccsünk szombat 18:30-kor kezdőik, a találkozót a Spíler 1 élőben közvetíti.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (471)

2 hónapja
Portó ellen nem kezdetném Trossardot...mostanaban rém gyenge a pali...Martinelli helyett talán Smith Rowe és helyette majd később jöhetne a Belga...Vagy Jesus-t...De sztem Jesus padozni fog
2 hónapja
nem tudom Jesus mennyit bir, de en Ot raknam be szelre, es ha mar sok neki, akkor johet a belga a helyere
2 hónapja
Jesus csatár posztra kell, a középpályán a Jorghi-Rice kettőst használnám. Bal szélen Trossard/Rowe.
2 hónapja
Trossard kezdőként értékelhetetlen, de mivel nem nagyon van más, valószínűleg ő fog kezdeni.
2 hónapja
Annyira értékelhetetlen a belga, h Henry mögött ő a második gólszerzések közreműködésében az itt tartózkodása óta :) Tény, h visszaesett abban a kreatív, cselezős játékban, ami jellemezte őt, de ~90 percenként gólt termel közvetve vagy közvetlenül.
2 hónapja
Igen, csak ezeket a statokat csereként beállva érte el, nem mellesleg csak a statisztikából kiindulni balgaság, ahogy itt sokan felszopták Nketiaht is, mert jó adatokat hozott, de ettől még egy szar. Trossard továbbra is átlagos játékos, néha elbírja a csapat kezdőként, de hétvégén is értékelhetetlen volt.
2 hónapja
Ezek érvek lennének? :D Mi az h CSAK a statisztikából kiindulni balgaság? :D Gyűlölöm a statot, fociban iszonyat félrevezető, a henrys példát csak érdekességképp hoztam fel, ami hűen tükrözi mennyire hasznos. Mezőnyben alapvetően nagyon jó Trossard kezdőként is, nagyon tudja színezni a játékot, gólerős is. Vannak gyengébb meccsei, de kinek nincs? Nketiahval nem lehet párhuzamba állítani, ég és föld a kettő...
2 hónapja
Trossard kb másfél éve van nálunk. Azóta minden meccset egybevéve amin ő is játszott kb 20 gólnál járhat nálunk. Ez egy csereembertől nagyon szép szám. Ráadásul ha a pool ellen a végén nem dönti el 3-1-re a találkozót, akkor még benne lehetett volna a pontvesztés is. Emlékszem tavaly év vége felé a facebookon volt egy kérdés hogy melyik volt a legjobb igazolásunk abban a szezonban, nyílván a nyarat is beleszámítva. Az oldal 90%-ka Trossardot írta.
2 hónapja
Csereemberként igen, nem is ezt vitattam. Kezdőként gyenge, mindig beleszürkül.
2 hónapja
Facebookon szembe jott az elobb egy video, ami azt allitotta, hogy a 35+-os visszavonult jatekosoknak lesz valami VB szeruseg. Ez igaz?😀 Jo kis csapatokat lehetne osszerakni.
2 hónapja
elvileg, az EB elott lesz vmikor, kis kedvcsinalonak
2 hónapja
lehet jobb lesz és többen kíváncsiak rá, mint az eb-re 😅 Henry oktatna, az kurva élet
2 hónapja
Durva, hogy már Özil is ott lehet
2 hónapja
Ott legalább nem gáz ha sétálgat xd
2 hónapja
Martinelli ugy nez ki egyelore, hogy a Porto elleni keretbol is kimarad es a City ellen terhet vissza. Igy en Jesust kezdedtnem a helyen.
2 hónapja
Én pedig ESR-t tenném a helyére, vagy Trossardt, Jesust pedig csatár posztra.
2 hónapja
Trossardt nem szabad a kezdő közelébe engedni, úgy súlytalan, ESR nem fog kezdeni, devalószínűleg játszani se, mert hát Arteta... Valószínűleg Trossard fog kezdeni és Havertz lesz a csatár, legalábbis remélem, hogy nem fogja Jesus kedvéért visszahozni a középpályára.
2 hónapja
Jaj de szép a tabella !!! 🤓😉
2 hónapja
Legjobb eredmeny szuletett
2 hónapja
10 forduló múlva is így álljon a sorrend! 😉
2 hónapja
És most vagyunk igazán jó helyzetben a rúgott gólok száma miatt. 🙂
2 hónapja
Tengri, remeljuk 🤞
2 hónapja
Ederson lesérült a mai meccsen de sztem 3 hét mulva tuti lesz ellenünk az még nagyon soká lesz...Amúgy elég gatya volt ez a City remélem ellenünk is így nyomjak
2 hónapja
harm string?...akkor nemlesz...
2 hónapja
Biztos, hogy nem. Nézd meg mi, hogy játszottunk idegenben a Pool ellen, meg nézd meg otthon hogy nekik álltunk. Kurva sokat számít rangadókon, hogy ki van otthon. Ezért félek a csirkéktől meg a MU-tól is. Nyakamat rátenném, hogy idegenben max az egyiket verjük meg. Jobb esetben...
2 hónapja
nem a kaouson fog mulni, Ortega nem sokkal rosszabb

Szólj hozzá