MATCH RECAP: Burnley 0-5 Arsenal - febr 17.

A West Ham elleni meccset követően újabb kiütéses győzelmet aratott az Arsenal - ezúttal a Burnley volt az ellenfél a Turf Mooron.

A vezetést már korán megszerezte Arteta csapata, miután Odegaard már a negyedik percben eredményes volt a tizenhatoson kívül megeresztett hosszú löketével. A második gólt Bukayo Saka tizenegyesből szerezte a 41. percben.

A fordulást követően ismét hamar betalált az Arsenal, Saka nagyszerű gólt szerzett a 47. percben, majd Trossard a 66. percben már 4-0-ra alakította az eredményjelzőt. A végeredményt Havertz állította be a 78. percben.

Az Arsenal ezzel a győzelmével tovább tapadt a listavezető Liverpoolra, Klopp csapatának az előnye továbbra is két pont Sakáék előtt.

A héten két meccset játszik az Arsenal: szerdán Portugáliába látogat a csapat a BL-nyolcaddöntő első fordulójában, ahol a Porto lesz az ellenfél, szombaton pedig a Newcastle lesz az ellenfél az Emirates stadionban.

Fabio Vieira hamarosan visszatérhet - febr. 14.

Fabio Vieira hamarosan visszatérhet a felnőtt csapatba, írják szerdán megbízható angol források.

A portugál játékos november óta sérült, a folyamatosan vissza-visszatérő ágyéksérülését csak műtéttel lehetett orvosolni, emiatt a csapat és a középpályás a beavatkozás mellett döntöttek.

A London Evening Standard információi szerint Vieira hamarosan újra edzésbe állhat, és kis szerencsével akár már ott lehet a keretben az előző klubja, a Porto elleni BL-meccs odavágóján, amelyet most szerdán rendeznek 21:00-es kezdéssel.

Arteta másodedzőjéért érdeklődik a Norwich - febr. 15.

A Guardian értesülései szerint a másodosztályban szereplő Norwich Mikel Arteta egyik másodedzőjére, Carlos Cuestára vette ki a hálóját, a Kanárik az Arsenal 28 éves szakemberét szemelték ki vezetőedzőnek.

Cuesta az egyik olyan stábtag volt, akit Arteta magával hozott a csapathoz a négy évvel ezelőtti kinevezésekor, a spanyol szakember akkor a Juventus munkatársa volt.

A hat nyelven beszélő Cuestát az egyik legjobb edzőnek tartják a szakmában, jelenleg az Arsenal játékosainak egyéni fejlesztéséért felel.

Érdekesség, hogy a Norwichnál jelenleg az a Ben Kipper a sportigazgató, aki korábban szintén az Arsenalnál dolgozott, ő monitorozta a csapat kölcsönbe kiadott játékosainak fejlődését. A Guardian szerint Kipper és Cuesta között rendkívül jó munkakapcsolat alakult ki az Arsenalnál, és a két szakember hamarosan akár újra együtt dolgozhat a Kanáriknál. Cuestáért egyébként több championshipes alakulat is érdeklődik.

Az Arsenal bizonyára mindent megtesz majd annak érdekében, hogy hosszú távra is megtartsák Cuestát, de ilyen lehetőség esetén ez nem lesz könnyű menet Arteta számára.

A Wolves csak rekordáron engedné el Pedro Netót - febr. 15.

A Wolverhampton csak rekordigazolás keretein belül engedné el Pedro Netót a nyáron, írja Nizaar Kinsella a London Evening Standard online hasábjain.

Az Arsenal érdeklődése régóta datálódik Neto iránt, David Ornstein már 2022 augusztusában is tweetelt arról, hogy az Ágyúsok megpróbálkoznának a portugál leigazolásával, ám anyagi okokból kifolyólag akkor nem engedhette meg magának Mikel Arteta együttese a szélső szerződtetését.

Neto pályafutását egy súlyos térdsérülés hátráltatta: 2021 áprilisa és 2022 februrárja között nem tudott játszani. A portugál szélső jelenleg pazar formában van, az ő teljesítménye kellett például a Wolvesnak, hogy idegenben 4-2-re megverjék a Chelsea-t, jelenleg minden sorozatot egybevéve 3 gólnál és 8 gólpassznál jár.

Az előző nyáron az FFP-határok szélén lévő Wolverhampton anyagi helyzete jelentősen javult, miután az előző egy évben több mint 100 millió fontot hozott a konyhára a különböző játékosokból származó eladásaik. Így már gazdaságilag nem kényszerítő Neto mihamarabbi eladása, akinek ráadásul további 3 évre szól a szerződése a Farkasokkal.

Netót így csak rekordáron engedné el a jelenlegi csapata - ezt a csúcsot Matheus Nunes tartja, aki 2023 nyarán 53 millió fontért igazolhatott el a Manchester City-hez.

A portugálért ráadásul több csapat, így a Liverpool és a Tottenham is érdeklődik.

Az Arsenal egyébként egy támadóval mindenképpen erősítene a nyár folyamán, de a középső csatár poszt mellett egy új szélsőt is szeretne Mikel Arteta. A hírek szerint Neto mellett az elmúlt hetekben az Atletic Bilbao támadóját, Nico Williamst is figyelték az Arsenal megfigyelői.

Willian: Mindenki bolondnak nézett, hogy lemondtam a pénzről.

Exkluzív nyilatkozatot adott Willian a Telegrpah angol lapnak, amelyben elmondta, hogy eléggé népszerűtlen döntés hozott azzal, hogy mindössze egy szezont követően felbontotta a szerződését az Arsenallal, és ezzel lemondott a mintegy 100 ezer fontos heti fizetéséről.

Willian 2020 nyarán igazolt az Arsenalhoz szabadúszóként a Chelseatől, de az áttörés finoman szólva is elmaradt a braziltól az észak-londoni csapatnál. A rossz formája miatt folyamatosan kimaradt a keretből, és onnan már nem volt visszaút. Végül 2021 augusztusában a felek úgy döntöttek, hogy felbontják a több évre szóló kontraktust, így Willian visszatért Brazíliába és a Corinthians játékosa lett.

"Mindenki tudta, hogy nem volt jó döntés az Arsenalhoz igazolni, ez nem sült el jól. Nagyon nehéz évem volt velük." - mondta Willian, aki jelenleg a Fulham játékosa.

"Úgy döntöttem, hogy távozok, hiába volt még két évem hátra a szerződésemből. Azt mondtam nekik, hogy 'oké, ezt bontsuk fel, nem működik. Más csapathoz akarok igazolni, ahol többet tudok játszani.' Sikerült visszahoznom a karrieremet, és három évvel később most ismét Londonban vagyok, a Fulhamnál jól érzem magam. Bámulatos klub."

"Az emberek azt mondták, hogy őrült vagyok, hogy lemondok ennyi fizetésről. Azt mondták, hogy bárki más elpadozgatna, kitöltené a szerződését és jól megszedné magát. De nekem ez ne ma pénzről szól. Persze, fontos tényező, tudom, de számomra Isten jön először, utána a családom és a foci. És a többi dolog. Nem voltam boldog az Arsenalnál, ezért távoztam."

Arteta: Meg kell néznünk Mbappe helyzetét - febr. 16.

Mikel Arteta úgy gondolja, hogy bármekkora is az esély Kylian Mbappe leigazolására, az Arsenalnak is ott kell lennie a játékosért folyó versengésben.

Mint ismert, a francia játékos csütörtökön jelezte a PSG vezetőségének, hogy nem kívánja meghosszabbítani a nyáron lejáró szerződését és távozni akar. A fogadóirodák szerint a legvalószínűbb új klub a Real Madrid lesz Mbappe számára, de Arteta is szeretne ilyen téren versengeni.

"Én biztosan nem leszek a tárgyalásokban, ez Edu és a tulajdonosok dolga." - mondta Arteta a Burnley elleni meccs előtti sajtótájékoztatóján.

 "De ha a legjobb csapat akarunk lenni, akkor meg kell céloznunk ilyen minősésgű és tehetségű játékosokat."

Arteta szerint azzal nem lesz gond, hogy az Arsenal elég vonzó-e egy ilyen kaliberű játékosnak, mint Mbappe.

"Azt gondolom, egy ilyen klub esetében ez nem akadály. A játékosok szeretnének az Arsenalhoz igazolni."

Nyílt titok, hogy Artetáék középcsatárral is szeretnének erősíteni a nyár folyamán. A legvalószínűbb érkező talán a Brentfordtól Ivan Toney jelen pillanatban, de előkelő helyen szerepel a Bologna csatára, Joshua Zirkzee is Artetáék listáján.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (64)

2 hónapja
Most már nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fognak Lokonga dolgai alakulni. Lenyilatkozta, hogy lehet jövője még nálunk és hát amit mutat mostanában, az alapján joggal gondolhatja így. Bárhogyan is alakuljon nyáron lesz kérője bőven, van egy olyan sanda gyanúm.
2 hónapja
Nala szerintem a legnagyobb kerdes, hogy hogyan viselne megint egy hosszabb padozast
2 hónapja
Ilyen jellegű játékosokért a Chelsea simán el tud kérni 40-50 milliót. A mi szemünket kiszúrnák 20-al. Kövezzetek meg, de nagyon sok pénzt tudna nekünk spórolni Sambi. Persze így is kellene egy kp (legyen az Zubimendi), de ha Arteta szerint Sambi megvan a megfelelő szinten, akkor jöjjön vissza és bizonyítson itt. Elneny úgyis megy, Jorginhónak állítólag van valami sérülése, és emiatt nem olyan biztos a maradása, Partey meg Partey.
2 hónapja
Én nem érzem elégnek, hogy kiváltsa Partey-t egyelőre. Azt viszont luxusnak érzem, hogy Elneny helyére beugrósnak itt tartsuk holott logikus lenne. Egyrészt nem fejlődne semmit másrész bele se menne. Partey helyére pedig muszáj valaki, de ha veszünk akkor utána szintén nem lesz helye.
2 hónapja
Most nezem a Porto-ban nincsenek valami nagy golvagok...😀 22 meccsen 37 golt vertek mindossze a bajnoksagban mikozben egy Benfica 60 golnal jar. Nagyon gaz lenne ezek ellen kiesni...egy jol csengo nev sincs kb mar a portugaloknal pedig regen minden evben volt egy Hulk-James-Jackson Martinez stb.
2 hónapja
Evanilsont dicserik nagyon, de O is csak 9 golos a bajnoksagban
2 hónapja
Úgy néz ki a Girona csoda eddig tartott. Többet érdemeltek volna de szerintem a 2 hely azért meglesz nekik. Jövőre kíváncsi leszek hogy teljesítenek a Bl-ben
2 hónapja
Couto es Blind nagyon hianyzik nekik a jatekbol
2 hónapja
Vicces, pedig a Madrid még a hétvégi X-el feldobta nekik a labdát, de kezd kiütközni, hogy sem a keretük sem a játékok nem olyan jó, mint amit az eredmények mutattak. Középcsapat. Pláne ha nyáron azt a 2-3 épkézláb emberüket is elviszik.
2 hónapja
Abba se vagyok biztos, hogy odaengedik a BL-be őket. Mivelhogy két ugyanolyan tulajdonosú csapat nem indulhat ugyanabban a sorozatban. Szóval a City Group elvileg beszopta.
2 hónapja
Mivel csak kisebbségi tulajok így indulhatna, ha odaér a 4-be, legalábbis talán Peet mondta ezt.
2 hónapja
Oliver Glasner veszi át Hodgson helyét. Hivatalos! Öreget ideje volt eltakarítani. Bár felmondásként lett lekommunikálva.
2 hónapja
Elvileg múlt héten kórházba került, lehet az is közrejátszik.
2 hónapja
azt nem tudtam, mindenesetre egy ideje pletykáltak már arról, hogy így vagy úgy, de menni fog
2 hónapja
Kalajdžić 3. ACL szakadasat szenvedi 5 even belul, az azert nagyon durva
2 hónapja
Volt olyan hülye csapat, aki télen el is vitte. Nyilván itt a vége a pályafutásának, nem kellene erőltetni, de a pénz nagy úr, az érvényes szerződését vhogy ki kellene töltenie még.

Szólj hozzá