• Siker a rangadón!

    3-1-re nyertünk a Liverpool ellen Saka, Martinelli és Trossard-nak köszönhetően.

  • Fontos kulcsjátékosok játéka kérdéses

    Olyan meg nem erősített hírek jönnek a Twitteren, miszerint egy-egy kulcsjátékos játéka kérdéses a mai rangadón: a Liverpoollal nem utazott el Szoboszlai Dominik, nálunk pedig Gabriel Jesus nem volt a csapat ma délelőtti összetartásán.

    A brazil csatár Arteta elmondása szerint egész héten edzett és a képek tanúsága alapján ott volt az Emiratesben tartott utolsó edzésen is péntek este.

    Jesus azonban a Nottingham ellen térdsérüléssel küzdött és fájdalomcsillapítókkal játszott, így lőtt gólt azon a meccsen.

    Egyelőre várjuk, hogy hiteles források is megerősítsék ezeket a híreket.

  • Nyereményjáték

    🚨NYEREMÉNYJÁTÉK 

    🟨 JÖN A NEGYEDIK - UTOLSÓ ELŐTTI - KÖR! A Liverpool meccsén kapcsán kérdezzük: hány sárga lapot fogunk kapni?

    A tippeket ezen a weboldalon várjuk

  • Arteta a meccsről

    "Nagyon izgatott vagyok, mindig nagyszerű ilyen meccsre készülni, mint amilyen a vasárnapi lesz. Úgy kell játszanunk ellenük mint az előző két meccsen ellenük, és hatékonyabbnak kell lennünk a kapujuk előtt, ez fogja eldönteni a meccset." - mondta Arteta.

    "A Liverpool egy nagyszerű csapat, a meccsek minden aspektusában tudnak dominálni. De szerencsére mi leszünk most otthon, és nagy hangulatra számítok."

    "Az elmúlt évektől eltérően most már egyre több tapasztalatunk van az ilyen nagy meccsek megvívásához. Amit tavaly csináltunk, és ahogy akkor játszottunk nagy lépés volt. Idén már a BL-ben vagyunk, és a keretünk is jobb mint egy éve ilyenkor."

    "Idén is nyertünk már rangadókat, most is egy jó alkalmunk lesz legyőzni a Liverpoolt. Az elmúlt két meccsünket megnyertük a bajnokságban, most a harmadikra törekszünk, a szurkolóink mögöttünk lesznek majd. Szükségünk is lesz a különleges hangulatra. Ha ez segít abban, hogy megszerezzünk minden labdát, akkor nyerni fogunk vasárnap."

  • Azért nem volt komoly gond Nunez-nél

    A Liverpool ma délután feltöltött tweetjéből kiderült, hogy nagyobb volt az ijedség Darwin Nunezt illetően, a csatár minden valószínűség szerint gond nélkül edzett ma. 

    Ráadásul Thiago Alcantara is visszatért az éves penzumára, ami valahogy mindig az Arsenal ellen esedékes :)

  • Arteta a fiatalokról

    Mikel Artetát az elmúlt hónapokban többször is támadták - elsősorban a csapat szurkolói - hogy nem ad lehetőséget a klub akadémiájáról feltörekvő fiataloknak, mint például Ethan Nwanerinek, vagy Myles Lewis-Skellynek.

    A kérdés a mai sajtótájékoztatón azért merülhetett fel, mert a Liverpoolnál egy újabb hazai nevelésű tehetség robbant be a felnőtt keretben: a 2003-as születésű Conor Bradley remekül pótolta a sérüléssel küzdő Alexander-Arnoldot a hétközi Chelsea elleni meccsen: Bradley gólt szerzett és gólpasszt is kiosztott szerdán, az sincs kizárva, hogy ő lép pályára a kezdőben ellenünk is vasárnap.

    Arteta ebben a szezonban még akkor sem szavazott bizalmat a fiataloknak, amikor nem volt nyomás a csapaton, mint pédául az Eindhoven elleni meccsen a BL-csoportkör utolsó meccsén, amikor már biztosítva volt az Arsenal továbbjutása a következő fordulóba.

    "Az a tervünk, hogy egyre több fiatalt integráljunk be a felnőtt keretbe. Ehhez ki kell nevelnünk a megfelelő játékosokat, aztán pedig rá kell szolgálniuk a lehetőségre. Aztán jöhetnek a specifikus dolgok: olyan posztokra kell kinevelünk játékosokat, ahol szükség van rájuk."

    "Jelenleg azonban van egy kis szakadék a fiatal játékosaink szintje és a felnőtt csapatba kellő szint között."

    Az Arsenal az átigazolási időszak utolsó napján eladta az Aston Villának Lino Sousát, akit nagy tehetségnek tartottak számon a bal szélső védő poszton, erre Arteta így reagált:

    "Ez a klub döntése volt a játékos velünk kötött szerződése okán. Én pedig támogattam ezt a döntést."

  • Gabi Jesus rendben van

    Mikel Arteta megerősítette, hogy Gabriel Jesus egész héten tudott edzeni a csapattal.

    A brazil játékos sérülten, fájdalomcsillapítóval játszott a Nottingham elleni meccsen. A gondok azonban némiképpen enyhülhettek, ha a csatár rendesen tudott készülni a csapattal.

  • Arteta Parteyról

    "Az ő helyzete azért telt el szomorússággal, mert fontos játékosról van szó. A szezon elején úgy tűnt, elkapja a fonalat, aztán hosszabb időreelveszítettük őt. Ezek mind különböző sérülések. Nem beszélhetünk mindig pechről, de vannak dolgok, amikre nem igazán vagyunk hatással."

    "Thomas olyat tud a csapatnak adni, amit csak nagyon kevesen. Ezért is nagyon hiányoljuk őt a pályán."

  • Arteta: Partey továbbra sincs

    Mikel Arteta éppen ezekben a percekben tartja a hivatalos sajtótájékoztatóját.

    "Sajnos Thomas továbbra sem lesz a keretben. Pár napja volt egy kis visszaesés, ismét ugyanazon a testrészén érzett valami rendellenest. Hogy napokról vagy hetekről van szó, még nem tudjuk. Az elmúlt napokban nem tudott már edzeni."

  • Visszatekintés és kulcsjátékosok

    Az Arsenal tavaly decemberben 1-1-es döntetlent játszott a Liverpool ellen az Anfielden. A vezetést Gabriel révén mi szereztük meg az ötödik percben, de Mo Salah találatával még az első félidőben egyenlíteni tudott a hazai csapat.

    A döntetlen a Liverpool jó formáját tekintve egész jó eredménynek mondható az Arsenal számára, igaz, szerencsések voltunk, hogy Kloppéknak nem adtak meg egy jogos büntetőt Odegaard kezezésekor, a második félidőben egy kontratámadást követően Alexander-Arnold a felsőlécet találta el. Ennek ellenére a statisztikák kiegyenlített teljesítményt mutattak (LIV-ARS sorrendben): xG: 0,95-0,8, lövések száma: 13-12, kaput eltaláló lövések száma: 3-2, labdabirtoklás: 51-49(%)

    Az Arsenal az elmúlt találkozók alapján jól tudja kezdeni a találkozókat a Pool ellen, az elmúlt három meccsünkön sikerült az első 10 percben mattolni a kapujukat, igaz, ebből csak egy meccset tudtunk megnyerni (a másik kettő döntetlennel végződött).

    A 2019-es leigazolása óta Gabriel Martinelli a legnagyobb fegyvertény a Liverpool elleni meccseken: a brazil játékosunk 4 gólnál és 2 gólpassznál tart Kloppék ellen - ennél jobb számokat egyetlen ellenfél ellen sem produkált Martinelli -  nem csoda, hogy a német edző is sokszor emelte már ki a szélsőnket egy-egy interjújában. 

    A másik oldalon különösen figyelni kell két játékosra: az egyre fittebb - és vasárnap minden bizonnyal kezdő - Trent Alexander-Arnoldra, aki az elmúlt 7 Arsenal elleni meccsen 6-szor adott gólpasszt, beállítva Gerrard csúcsát. 

    Az angol szélső mellett Diogo Jota is jó mérlegellel bír az Arsenal ellen: az elmúlt 5 meccsén 5 gólnál és 2 gólpassznál tart - a portugál játékos az Arsenal-Pool rangadók minden 41. percében gólhoz segíti a csapatát. 

  • A szuperszámítógép nem tudott dönteni

    Az OptaSports meccselőzetésben úgy fogalmazott: még az ő szuperszámítógépük sem tudott dönteni, ki nyer vasárnap.

    Az elemzésekkel foglalkozó csapat 10 ezer szimulációt folytatott az Arsenal-Liverpool rangadó kapcsán, és ennek az lett az eredménye, hogy az Arsenalnak 35,9%-os esélye van a győzelemre, ugyanannyi, mint a Liverpoolnak.

    A döntetlen talán a Liverpoolnak jönne jobban, viszont ezzel lépéshátrányba kerülnének a Manchester City-vel szemben, akik hétfőn játszanak a Brentford ellen.

    Az Opta egyébként folyamatosan értékeli a bajnoki címért folyó küzdelem esélyességét, per pillanat a City a favorit, Guardioláéknak 54,4%-os esélye van a végső győzelemre, második a Liverpool 42,1% eséllyel. Sajnos a két decemberi vereségünk jelentősen lerontotta a mi esélyességünket 3,3%-ra, egy vasárnapi győzelemmel viszont visszajönnénk a küzdelembe - legalábbis a matekot tekintve.

  • Klopp sajtótájékoztatójáról

    "Talán a szezonban most először van meg az a luxusunk, hogy ennyi kulcsemberünk is fitt és bevethető. Mindenkitől jó forma kell."

    "Azt mindenki tudja, hogy ha nyerünk, akkor nyolc pontos lesz az előnyünk. Arra koncentrálunk, amit csinálnunk kell, tanulnunk kell a meccseinkből és mindent megnyerni a jövőben. Ez persze nehéz dolog, de jó formában vagyunk, és ezt ki kell használnunk."

    "Volt egy kupameccsünk az Arsenal ellen január elején. Ezúttal dominánsabbnak kell lennünk. Az Arsenalnak kellett volna először gólt szereznie. Szeretném, ha inkább mi irányítanánk, de ez nehéz, mert nagyon jó csapatról van szó."

     

  • Darwin Nunez játéka kérdéses, Salah elvileg nem lesz

    Jürgen Klopp péntek délelőtt tartotta a sajtótájékoztatóját, Artetáé délután lesz esedékes.

    A német edző a liverpoolos sérültek kapcsán úgy nyilatkozott, Nunez játéka kérdéses vasárnap.

    "Nunez lábortézisben hagyta el a stadiont a Chelsea ellen. A röntgen szerint nem tört el semmije, de csak remélni tudjunk, hogy fel tudja majd húzni a stoplis cipőt vasárnap!" - mondta Klopp.

    A csapat másik kulcsjátékosa, Mohamed Salah combhajlító sérülés miatt hagyta el idejekorán az Afrikai Nemzetek Kupáján rész vett Egyiptom keretét, az első prognózisok szerint legalább három hetet kell kihagynia a szélsőnek.

    Klopp korábban úgy nyilatkozott, hogy Salah számára az Arsenal elleni rangadó is korán jön majd, mindenesetre a játékos a héten már önálló futóedzéseket is végzett a Liverpool edzőközpontjában.

    A Liverpool másik kulcsjátékosa, Endo nem lesz, mert Japán még résztvevő az Ázsia Kupán.

  • Fontos mérkőzés jön az Emiratesben

    Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a szezon legfontosabb meccsét fogjuk játszani vasárnap 17:30-tól a listavezető Liverpool ellen.

    Jürgen Klopp csapata jelenleg öt ponttal vezetik a tabellát a Manchester City és előttünk, igaz, Guardioláék egy meccsel kevesebbet játszottak.

    Egy győzelemmel visszatérnénk a bajnoki címért folyó versenybe, viszont egy vereség esetén már tisztán nyolc pontos lenne a hátrányunk, ami minden bizonnyal túl sok lenne a későbbi előzéshez.

    A meccset élőben a Spíler 1 közvetíti, Mikel Arteta és Jürgen Klopp mai sajtótájékoztatóiról pedig igyekszünk minél hamarabb beszámolni!

    #coyg.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (470)

3 hónapja
Tomival meg van a deal
3 hónapja
Ennel nagyobb faszsagot nehez csinalni...Remelem heti 100-t elkert korhaz valogatottkent...
3 hónapja
Mármint plusz százat.......
3 hónapja
https://www.youtube.com/watch?v=MrVw5MdquEg&t=32s Nézzétek csak ki kommentelget :DDDDDD
3 hónapja
mekkora banat volt :DD
3 hónapja
csak ilyen cimek vannak
3 hónapja
De gaz...
3 hónapja
Amugy rohadjak meg tegnap "Dzsézisz"-szel elol kevesbe lettunk volna jok.Baszogatom a nemetet sokat, de tegnap azert eleg sok fejtorest okozott a vedoknek.
3 hónapja
kellett Konate es Dijk koze nagyon. Jesus nagyon jol meg tudja tartani a labdakat, de azert sokszor el is tud tunni ket ilyen vedo mellett
3 hónapja
9-esben legalább hasznos, de attól még egy suta fasz. Toney tudja ugyanezt, csak ő lehet be is bassza, ha helyzetbe kerül. 70 millió, aztakurva!
3 hónapja
Rilers: Ez abszolúte így van. Jesust és Nketiaht el kellene adni a picsába. Lehet elég lenne egy csatár, és Havertz lehetne a cseréje, plusz lehetne hozni akkor egy normális nyolcast is. Egyszerre tudnánk játékban és hatékonyságban is javulni.
3 hónapja
Ezt pofázom év eleje óta, hogy miért nem használja a nagy dög testét a párharcoknál. Egy szellőtől összesett mindig vagy módszeresen kerülte a fizikai kontaktot. Most végre azt csinálta amit kell.
3 hónapja
Igen, lehet nem is lesz elég egy csatár a nyáron. Nagyon gáz, hogy Jesus csak ennyiszer bevethető. Kb. mint Zinchenko. Pep tudta, mikor kell eladni őket.
3 hónapja
kemeny 15%-ra nott meg az eselyunk a bajnoki cimre 😀 de legalabb mar nem 10% alatt van
3 hónapja
Az teljesen reális. Egyébként nem olyan kis szám az egy három fős versenyfutásban
3 hónapja
Igazából teljesen mindegy mennyit írnak. Ezt így nem lehet megjósolni biztos, hogy esélyesek vagyunk és az is biztos, hogy a City a legesélyesebb. Ettől függetlenül a minőség megvan és amit Jorghino emelt ki a meccs után, hogy megvolt bennük az érettség, hogy győzni tudjunk, talán ez lesz a legfontosabb. Idén nem veszítettünk rangadót és a két legnagyobb riválisnak is kifújtuk az orrát ami önmagáért beszél. Apró kis dolgok befolyásolhatják a végkimenetelt. Sérülések , nem várt eredmények ami formálja a közbeszédet . Tavalyhoz képest ez a csapat sokkal következetesebb. Az előző évhez képest jóval több dolog hátráltat minket és ennek ellenére képesek vagyunk mérkőzéseket nyerni.Két éve veretlenek vagyunk Pool ellen ilyen 10 éve fordult elő utoljára, jöhet itt bárki bármivel ez az Arsenal jobb mint Liverpool !!!
3 hónapja
Miert hatraltat most tobb dolog? Tavaly Saliba serult volt 10 meccsen, egy csicska Holding jatszott a helyen. Jesus leserult 3-4 honapra + konkretan nem volt hasznalhato cserenk elol Trossard erkezeseig. Egyedul Timber aki nagy pluszt tudna adni hatul de ennyi...Partey nem kell Rice helyett. Lehet az angol kevesbe progressziv, de legalabb nincs meccsenkent ket olyan labdavesztese amivel egy az egyben viszik a vedokre.
3 hónapja
Saliba tavasszal sérült le. Idén meg a szezon kezdete óta több kulcsjátékos hiányzik , vagy sérüléssel küszködik. Rice és Partey nem zárják ki egymást ezt a szezon elején láthattuk is. Arról már nem is beszélek hogy kb minden támadónk jó formában volt.
3 hónapja
Idén nem veszítettünk rangadót? Akkor te a tavalyi 4. Newcastle elleni vereséget meg az idei 4. Aston Villa elleni vereséget minek nevezed? Értem én ezt a Big Sixezést, de ne kezeljük meg a villát meg kastélyt úgy mint középcsapatok.

Szólj hozzá