Dubajban edzőtáborozik a csapat - jan. 11.

Kihasználva a párnapos szünetet a Liverpool elleni FA-Kupa meccs és a soron következő, Crystal Palace elleni bajnoki között, az Arsenal nyolc napra Dubajba utazott edzőtáborozás erejéig.

A helyszín ismerős a csapat számára, hiszen tavaly és tavalyelőtt is itt regenerálódott a klub. Arteta a hírek szerint újfent megengedte a játékosainak, hogy elhozhassák a családtagjaikat is a rövid túrára, ahol a futball mellett egy kis rekreációs tevékenységre is lesz idő.

Az edzőtábor ezen a héten keddig tart, a csapat utána visszautazik Londonba, hogy ott folytassa a felkészülést a január 20-án esedékes bajnokira.

Partey még ebben a hónapban visszatér - Daily Mail, Daily Mirror, jan. 10.

Angol sajtóhírek szerint nem várt erősítésre lelhet az Arsenal az elkövetkezendő hetekben: Thomas Partey ugyanis még ebben a hónapban visszatérhet.

A ghánai válogatott szövetségi kapitánya, Chris Hughton kisebb meglepetésre nem hívta be az Afrika-kupára készülő keretébe Partey-t, emiatt sokan attól tartottak, hogy a középpályás rehabilitációja nem a tervek szerint halad.

A sajtóhírek szerint azonban épp az ellenkezője történik: Partey erőnléte szépen javul. A játékos még az ősszel esett át egy kisebb beavatkozáson a folyton fellépő izomsérülései miatt. A Daily Mail és a Daily Mirror újságírói most arról számoltak be, hogy a ghánai rehabilitációja a tervek szerint halad, és akár már a január 30-án esedékes Nottingham elleni keretben is ott lehet - az persze kérdéses, hogy így lesz-e, és ha igen, akkor mennyire lesz egyből terhelhető Partey egy ilyen hosszas kihagyás után.

Nelson szeretne a kezdőben maradni - jan 9., London Eveing Standard.

Reiss Nelson a Standardnak adott interjújában elárulta, szeretné megvetni a lábát az állandó kezőben.

Az Arsenal hazai nevelésű játékosa a Liverpool elleni meccsen a kezdőben játszott Gabriel Martinelli helyén, most pedig elárulta, hogy hosszú távon is ez a célja.

"Igen, szeretnék állandóan kezdeni. Már korábban is elmondtam, hogy az Arsenal az én csapatom, nyolcéves korom óta itt vagyok,  szeretnék a lehető legtöbb játéklehetőséghez jutni. A padozással sincs gond, de kezdeni akarok. Minden egyes nap bizonyítani szeretnék az edzéseken. Nemrégiben hosszabbítottam szerződést, most rajtam a sor, hogy bizonyítsak." - mondta Nelson.

Korábban voltak olyan szóbeszédek a Twitteren, miszerint többek között a West Ham érdeklődik Nelsonért, de ezek a pletykák lecsendesedtek.

Borjáért nem, de Zirkzee-ért érdeklődik a csapat - jan. 11. Telegraph

Néhány napja olyan pletykák terjedtek a Twitteren, miszerint ajánlatot tettünk a Getafe csatáráért, Mayoral Borjáért, ami puszta spekulációnak tekinthető, megbízható források cáfolták ezt a híresztelést.

Viszont A Telegraph hiteles újságírói, Sam Dean és Jason Burt azt írják, hogy érdeklődünk a Bologna holland támadójáért, Joshua Zirkzee-ért.

A cikkből újfent kiderül, hogy aktívak vagyunk a piacon, de az FFP miatt nagyon megfontoltan kell minden esetleges januári költekezéssel eljárnunk.

A 22 éves holland támadó idén 8 gólnál és 7 gólpassznál tart 22 pályáralépésből. 196 cm magas támadóról van szó, így profilban is mást tudna a keretnek adni, mint Gabi Jesus vagy Eddie, nem csoda, hogy felfigyelt a játékosra Arteta és csapata.

A Telegraph viszont úgy tudja, hogy ha még lenne is pénzünk, akkor is nehéz lenne elhozni Zirkzee-t ebben a hónapban, a Bologna legalább 50 millió fontot kérne érte, így ha ajánlat formájában konkretizáljuk az érdeklődésünket, az inkább a nyáron lesz esedékes.

Az igaz, hogy a játékosnak van egy 40 millió euróban megszabott kivásárlási ára, de ez csak a csatár előző klubja, a Bayern München számára érvényes. (A Bayern 50%-ban fog részesülni a játékos későbbi eladásából, feltéve hogy nem ők veszik vissza.)

A Telegraph újságírói szerint az Arsenalnál úgy gondolják, hogy ha minden játékosuk fitt, akkor kiegyensúlyozott keretük van, így ha januárban lenne is érkező, annak a játékosnak magas színvonalat kell képviselnie.

Zirkzee 2017-ben, a Feyenoordtól érkezett a Bayern Münchenhez, a bajorok felnőtt keretében 2019-ben debütált. A kevés játéklehetőség miatt előbb a Parma-hoz, majd az Anderlecht-hez került kölcsönbe. A Bologna a belgáknál figyelt fel a játékosra, miután Zirkzee 47 meccs alatt 18 gólt lőtt, és 7 millió fontért 2022-ben igazolták le őt véglegesen.

A játékos holland utánpótlás válogatott, a felnőtt csapatba még nem kapott meghívót.

Marquinhos visszahívta az Arsenal - jan. 12., arsenal.com

Az Arsenal pénteken hivatalosan is közölte, hogy visszahívták Marquinhost a Nantes-tól.

A brazil játékos tavaly nyáron került a francia együtteshez, de nem sikerült maradandót alkotnia, mindössze egyszer lépett pályára a szezon kezdete óta. A kölcsönszerződés felbontását a Nantes kezdeményezte.

A játékos jelenleg a brazil U23-as válogatottal van Venezulában, ahol egy olimpiára való selejtező tornán vesz részt.

Az Arsenal tervei között az szerepel, hogy keresnek egy másik csapatot Marquinhosnak a szezon végéig.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (475)

3 hónapja
Yaakobishvili Antal a Gironában becserélve!🇭🇺❤
3 hónapja
huzzak be a La Ligat, es jatsszon minel tobbet Antal.
3 hónapja
és a tesója is ;)
3 hónapja
Barca kapujaba egyelore nehezebb bekerulni, ugy nez ki
3 hónapja
"He was released by Arsenal as a kid... He is made of really strong stuff." 🗣

Rio Ferdinand says Eberechi Eze "cried for a week" after being released by the Gunners - who he failed to get revenge on this afternoon. 🫤
3 hónapja
Nagyon fasza kis játékos, ahogyan Olise is
3 hónapja
Az, aki kicsit belelát a klub pénzügyi oldalába, mennyi bevétel várható az idei BL szereplésünkből kifolyólag? Összejön belőle annyi, hogy kiadja egy top csatár árát? Tavaly nyáron BL nélkül tudtunk 100+ értékű játékost venni. Elképzelhető, hogy a BL fedezi a csatár árát, ezzel sok forrásunk marad még azon felül 2-4 játékos megszerzésére? Ha meg el is adnánk valakit (pl Nketiah) akkor szép nyár elébe nézhetnénk, nem?
3 hónapja
Asszem csak maga a csoportkör valami 70 millió körül hoz a konyhára, de lehet rosszul emlékszem.
3 hónapja
Tegnapi meccs margójára Arteta ebben a szezonban Rowe-t középpyásként használta. Kezd kirajzolódni, hogy bizony fokozatosan terhelik és kap egyre több percet. Mikor azt halljuk megkapja a lehetőséget, nem azt jelenti, hogy kezdeni fog. Kezdő játékos csak az lehet aki képes 90 percet játszani. Másik dolog, Raya kritikák jogosak egy bizonyos szintig, de tegnap megnutatta miért benne bíznak. Bár ezzel a döntéssel nem feltétlenül értek egyet, hosszabb távon Raya bizonyithatja jól döntöttek.
3 hónapja
Szerintem azzal senki nem vitatkozhat, hogy Raya jó kapus, egy baj van, hogy Ramsdale-nél nem szignifikánsan jobb, így meg kérdés mennyire érte meg 30-ért hozni, mikor más poszton nagyobb gondok vannak, és az FFP miatt meg nem tudunk igazolni.
3 hónapja
Tény: Raya legjobb meccse volt eddig. Mondjuk ez a Palace kellemes ellenfél volt. Védeni valót is magának csinált igazából. Hozzon le zsinórban pár meccset így (direkt nem írok számot, mert úgyis beleköt valaki) aztán akkor visszatérhetünk rá.
3 hónapja
Rowe-hoz. Ez egy meccs volt, ahol kapott 25 percet, de nézd már meg milyen állásnál állt be. 3-0, ellenfélnek köze nem volt a mecshez. Biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben ugyanúgy nem fog normális és értékelhető perceket kapni ezekután sem. Nem értem egy meccsből hogy tudsz ilyeneket levonni, mikor az elmúlt egy évben láthattuk, hogy jégre van téve. Amúgy szépen átfolytak rajta a labdák, nem csinált semmi extrát, de valahogy gördülékenyebbnek éreztem vele a játékot, mint Havertzel... Ráadásul az a baj ezzel a becserélgetésekkel, hogy a game state kurva sokat befolyásol. Két lehetőség van, vagy ha szopóroller van, beküldi 5-10 perce és labdába sem ér, másik hogy ilyen lötykölődő meccsen kap 20 percet, de tulajdonképpen már nincs elvárva tőle, hogy nagyon színezze a játékot. Kezdőként megnézném 2-3 meccsen folyamatosan a kezdőben, de hát ahhoz tudjuk kit kéne leültetni a padra. :D Rayával kapcsolatban meg egy az egyben adom, amit Rilers ír. Kurvára nem tudunk priorizálni, nyáron Raya miatt -30/35-ről indulunk, mikor volt egy Ramsdale-ünk. Felesleges pénzkidobás kategória.
3 hónapja
Csavo 250 percet jatszott osszesen iden, valoban latszik, hogy fokozatosan terhelik... :'DD Havertz-t bezzeg nem tudtak fokozatosan, mert az elejetol bebasztak kezdonek es le se hoztak ha tort ha szakadt...
3 hónapja
Azt ne felenjtsuk el, mindenki tudja, hogy Rams letszam folottive valt, ergo erte egy lyukas buznyakot nem fog kapni a csapat, elegge aron alul lesz ertekesitve, szoval nem fogja a buzi spanyol arat balance-olni, jo ha vki ad erte majd 10-15 millat innentol kezdve, Fosteta ezt is nagyon elbaszta, hogy ennyire jegre tette az angolt! Jar a taps neki!
3 hónapja
Roszko, te tényleg olyan vagy, mint egy közmédiás.
3 hónapja
Abból indulok ki, hogy Rowe még messze nem fitt. Az, hogy korábban konkrétan időhúzó csere volt 1-2 percekre jött be nem egyenlő azzal, hogy 10, most 20 percet kapott ami azt engedi következteni , hogy konkrét elképzeléssel küldték pályára. Csak reménykedem benne, hogy egy darabig elkerülik a sérülések és egyre jobban fognak rá építeni. Az viszont látszik, hogy a korábbi nyilatkozatoknak megfelelően középpályásként veszik számításba. Raya-val kapcsolatban egyetértünk. Ezt írtam én is, hogy hosszabb távon fog ez eldölni,csak felhívtam a figyelmet miért is erőltetik őt, mit tud ő adni nekünk. Az, hogy miért most hoztuk, szerintem egyszerű. A csapata bele ment abba , hogy megkerüljük az FFP-t, így pedig a későbbi licitháborút.

Szólj hozzá