Ornstein - Toney érkezése szinte biztosan nem várható - jan.2.

Továbbra sincs konkrét értesülése az egyik leghitelesebb újságírónak, David Ornsteinnek arról, hogy érkezik-e az Arsenalhoz bárki is a tél folyamán.

Az elmúlt hetekben szinte nincs olyan nap, hogy ne cikkezne a sportsajtó Ivan Toney esetleges érkezéséről, de Ornstein szerint az borítékolható, hogy a Brentford csatára nem érkezik az Arsenalhoz idén télen.

"Úgy vélem, hogy ahhoz, hogy az Arsenal aktív legyen a tél folyamán, előbb el kell adniuk bizonyos játékosokat. Most nem akarok csalódást okozni az Arsenal drukkereinek, de jelen pillanatban nem fest úgy a helyzet, hogy a klub bárki leigazolásán is dolgozna." - mondta Ornsein a FIVE Insider-nek.

"Ráadásul, ha a klubnak lenne is pénze, előbb David Rayát kellene véglegesen leigazolniuk 27 millió fontért, mert így állapodtak meg a Brentforddal tavaly nyáron. A Darazsak Toney-ért 100 millió fontot kérnek, őszintén szólva, nem látom reálisnak, hogy az Arsenal ennyi pénzt kiadna az angol csatárért most télen."

Nketiah nem távozik; Elneny és Cedric viszont leléphetnek.

Visszautasította az Arsenal a Crystal Palace kezdeti megkeresését Eddie Nketiah igazolhatósága tekintetében, írta a Daily Mail december 29-én.

A lap újságírója, Sami Mokbel szerint Nketiah jelen állás szerint továbbra is szerepel Mikel Arteta tervei között, és ez az álláspont csak akkor változhat, ha az átigazolási időszak későbbi részében az Arsenal csatárt is tudna igazolni - erre viszont csekély esély van.

Egybehangzó angol lapértesülések szerint viszont Nketiah-val ellentétben Mo Elneny és Cedric Soares távozhat a csapattól. Az egyiptomi játékosért török és szaúdi klubok, a portugálért szintén török csapatok és a Villarreal érdeklődik.

Mindkét játékos szerződése idén nyáron jár le az Arsenallal, emiatt túl nagy átigazolási díjra nem számíthat Edu egyikőjük esetében sem, viszont az FFP-vel küszködő csapatnak már az is nagy segítség lehet, ha sem Cedric, sem Elneny fizetését nem kell állniuk a szezon végéig.

A kevés játéklehetőség miatt felmerülhet még Reiss Nelson és Aaron Ramsdale távozása is, de az Arsenal csak a megfelelő ajánlat esetén fontolná meg bármelyikük eladását is. Nelsonért leginkább a West Ham érdeklődik, Ramsdale megvételét pedig a Chelsea vagy a Newcastle fontolhatja meg.

Panaszt tettünk a játékvezetőknél Saka ügyében - Daily Mail - jan.3.

Panaszt tettünk a PL-ben tevékenykedő játékvezetők testületénél a PGMOL-nál Bukayo Saka ügyében. Az angol lap úgy tudja, a csapatnál azt kifogásolják, hogy a játékvezetők nem büntetik eléggé az angol játékossal szembeni szabálytalankodásokat, pedig Sakát foultolják a harmadik legtöbbet ebben a szezonban. (A listát egyébként Jordan Ayew vezeti, mögötte Bruno Guimaressel.)

Az Arsenal folyamatosan kapcsolatban áll a PGMOL-lal bizonyos ügyek miatt, és a csapatnál úgy gondolják, hogy a játékosvezetőknek hamarabb kellene sárga lappal szankcionálniuk az angol játékos ellen szabálytalankodókat. 

"Nem állhatok ki minden alkalommal, hogy mennyiszer szabálytalankodnak ellenem. Ezzel nem mennék semmire." - mondta Saka még márciusban az ESPN-nek. 

Jelenleg egy bal bekk leigazolása a priortás - John Cross, Daily Mirror, jan 3.

Egybehangzó angol lapértesülések szerint az Arsenal legalább négy játékossal akar erősíteni az elkövetkezendő hónapokban: Mikel Arteta szeretne két új középpályást, egy védőt és egy csatárt is igazolni, de különféle okok miatt ezek az erősítések leghamarabb csak a nyáron valósulhat meg.

A Daily Mirror újságírója, John Cross szerint a télen egy bal bekk leigazolása jelenti majd a prioritást a csapat számára, és ezt az értesülést megerősítette Fabrizio Romano is. Konkrét neveket egyik forrás sem említett.

Hato a radaron - Sam Dean, Telegraph, jan. 4.

Mint már egy korábbi sajtószemlénkben írtuk, az Arsenal az Ajax 17 éves csodatehetségét, Jorrel Hatót szemelte ki magának, írja a Telegraph hiteles újságírója, Sam Dean.

Hato az európai labdarúgás egyik legizgalmasabb ígéretének számít, aki képes középhátvédként és ball bekként is játszani. 

Hato a fiatal kora ellenére az Ajax egyik kulcsemberének számít, az egyik EL-meccsen már kapitányként is vezethette a csapatát. Hato szerződése 2025-ben jár le, az Ajax pedig keményen dolgozik azon, hogy hosszú távon is bebiztosítsa a saját nevelésű játtékosának jövőjét.

Az Arsenalnál reménykednek abban, hogy ez nem történik meg, mivel ez jelentősen növelné a védő kivásárlási értékét, aki az évek múlásával akár hazai nevelésű játékosnak is számíthatna - feltéve, hogy az Arsenal konkretizálja az érdeklődését, ami inkább a nyáron sanszosabb, mint most télen, már csak azért is, mert Hato a 18. koráig nem kapna munkavállalási engedélyt.

Törökországból igazolunk? - jan. 4.

Érdekes hírek láttak napvilágot Törökországból, amelyet egyelőre még egyik hitelesebb forrás sem erősített meg, így ezt nagyon a helyén kell kezelni.

A Radyospor újságírója, Yağız Sabuncuoğlu úgy tudja, hogy az Arsenal vezető játékosmegfigyelője, Romain Poirot az elmúlt hetekben többször is megtekintette a Fenerbahce török játékosának, Ferdi Kadioglu-nak a teljesítményét. Az újságíró szerint az Arsenal szakembere a Fenerbahce-Galatasaray rangadót a helyszínen tekintette meg, majd ezt követően átadta a játékosról készült megfigyelési dokumentációt a csapat szakmai stábjának.

A Wikipédia szerint a 24 éves Kadioglu sokoldalú játékosnak számít: képes full bekként, középpályásként és szélső támadóként is játszani. Karrierjét Hollandiában kezdte a NEC-nél, majd 2018-ban igazolt a Fenerbahcéhez. A 174 cm magas játékos 2015-től 2021-ig holland korosztályos válogatott volt, 2022-ben viszont már a török felnőtt válogatottban szerepelt.

A transfermarkt.de internetes lap szerint Kadioglu szerződése 2026-ig szól a Fenerbahcével, a kivásárlási árát 20 millió euróra becsli a portál.

A whoscored.com jellemzése szerint a játékos erősségei közé a passzolás, a befejezés, a védekezőmunka, a cselek és a kulcspasszok adása tartozik, egyedüli gyengeségét pedig a levegőbeli párharcok megnyerése jelenti.

Bizonyos török napilapok szerint az Arsenal tárgyalódelegációja ezen a hét már Törökországba utazhat, hogy megkezdje a tárgyalásokat a Fenerbahce-vel, de kérdés, hogy a török csapat megválna-e az egyik kulcsjátékosától, amikor nagy harcot vívnak a török bajnoki címért. 

Tierney biztosan marad a Sociedad-nál - jan 5.

Kieran Tierney a napokban megerősítette, hogy biztosan marad a Real Sociedadnál legalább a szezon végéig.

"Sokan kérdezték, hogy visszatérek-e az Arsenalhoz a télen, a válaszom erre, hogy nem. Biztosan maradok itt januáron túl is." - idézte Tierney-t a The Athletic.

"Boldogan gondolok vissza az arsenalos időkre, a szurkolók fantasztikusak voltak, és Mikel Artetával sincs semmi gondom, a futballban van ilyen, hogy huzamosabb ideig a kispadon kell lenni."

"Viszont nagyon imádom a spanyolországi légkört, az itteni drukkerek is remek hangulatot csinálnak. Boldog vagyok a Real Sociedadnál, amikor felmerült az érdeklődésük, nem hezitáltam, hogy jöjjek-e. Hogy maradok-e itt a szezon végén túl is, az viszont már nem csak az én döntésem lesz." 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (54)

4 hónapja
Na lesz egy komuves kozeppalyank! Bravo
4 hónapja
Màs tèma.Mit szoltok epstein listàjàhoz hogy Arteta rajta van.Csak nem pedo edzönk van?
4 hónapja
Nem hiszem, hogy pedó, én azt tudom elképzelni, ha ez igaz, hogy őt zaklatták anno.
4 hónapja
Nemár pls.
4 hónapja
Amugy ez az Onana hogy lehetseges ha most perkaljuk ki Raya-t is, mert eddig az FFP kozbebeszolt? Pali alsohangon 40 misi lesz....amugy nem fogalmatlan es hosszutavon egy jo cserenek siman elmenne, de mikozben nincs ember aki golt lojjon biztos a padra kene hoznj egy 40-50 millios jatekost? O is tipik az mint Havertz...vele soha a budos eletben nem leszunk bajnoki cimre hajto csapat. En ezeket a huzasokat kibebaszottul nem ertem....ja multkor olvastam egy statot es Arteta mindossze 60 milliot koltott a tamadosorra. (Havertz-t ott kozeppalyasnak vettek) 4 ev alatt ez mekkora viccc...ebbol egy a 45 millios Jezus.
4 hónapja
Ez azért van mert hátulról építette fel a csapatot. És most fog a támadó szekcióhoz érni úgy igazából. Ami alapvetően egy logikus elgondolás. Azt azért látni kell hogy nem lehet mindent egyszerre. Anyagilag sem szerintem, de ha mégis lenne rá pénz akkor tuti élővennének minket FFP miatt.
4 hónapja
Jajj hagyjuk már...., hogy hátulról építi fel a csapatot😂 A kókler azt se tudja, mit akar csinálni.
4 hónapja
Iszonyú ostobaság egy petákot is kiadni egy romboló figurára. Arról már nem is beszélek hogy lesz lassan egy kezdőcsapatnyi középpályásunk.
4 hónapja
Jajj-jajj, hátulról építette fel a csapatot... Szerintem meg azért, mert egy kockázatkerülő fasz lett belőle. Világi faszság ez, mire odaérünk a támadósorba, addigra majd kell máshova is erősíteni. Nem beszélve a gyökérségéről, hogy nem tud priorizálni. Kiwior, Raya, Vieria nagyjából mind felesleges igazolás volt, sokkal komolyabb problémát is voltak, minthogy őket közel 100 millióért idehozza. Oké, Gabrielnek kellett egy helyettes, de mivel balbekként veti csak be a lengyelt, így azt mondom csessze meg, semmi értelme nincs az ittlétének jóformán Kiwinek.
4 hónapja
Világéletében egy kockázat kerülő balfasz volt. Emlékszem játékos korában mentek az oldal passzok ezerrel, sose vállalt kockázatot, hogy előre is passzoljon vkinek.
4 hónapja
Hallgatom a múlt heti Teljes Terjedelem podcastet, ez a Haraszti is olyan egy kishitű ember, azt mondja idénre nem volt reális cél a bajnoki cím... Akkor mi a faszom a cél? Költöttünk 200 plusz millát, tavaly másodikok lettünk, Pool full újjáépülőben, Citynél nem volt De Ybruyne, féltávnál előttük voltunk, és szintén nem néztek ki olyan jól ők sem. Mégis akkor mi a tökömnek kéne a célnak lennie??????
4 hónapja
Az örök top4 a BL csoportkörből továbbjutni 😉😇
4 hónapja
Szerintem kompenzál csak mert mindenki tudja hogy Arsenal drukker aztán nehogy azt mondják rá hogy elfogult. Ez olyan szerintem mikor tavaly Peet mondta folyamatosan hogy a City az esélyes még mindig. Az más kérdés hogy igaza volt végül hogy a City nyerte. Csak amikor mondta akkor ez nem annyira volt benne közel sem.
4 hónapja
Meg azert a Gundogan-Mahrez paros is tavozott es hiaba jo Doku meg Kovacic/Nunes azert kozel sem az a szint (meg) egyik sem. Sztem kibaszott kiabrandito a szezon...nem csak az eredmenyek miatt, hanem a mutatott biztonsagi lofasz taktika miatt is. ( tegnapi elso felidore ez nem ervenyes mert ott jol mentek)
4 hónapja
Csak az a baj, hogy Peet is fasz volt, mert nem vette számításba, hogy hogy alakult a szezon. Év elején a TOP4 volt a cél, de aztán már egyértelmű, hogy a bajnokság megnyerésére lehetett koncentrálni, ő meg még akkor is azt hajtogatta, hogy a City nyer, mikor 5-el mentünk előttük. Azért a minap valami videóba volt egy félmondata, hogy Saliba és Tomi sérülésén ment el a bajnokság... Pedig a sérülések előtt is azt mantrázta, hogy a City nyer... Amúgy idénre már simán reálisnak kell lennie annak, hogy bajnoki címért megyünk. Nem szeretem ha valaki még úgy kezeli mindig a klubot, mint a Wenger éra közepén, mikor mindig csak TOP4, meg eligazolgattak RvP-ék. Már ott vagyunk a legtöbbet költő klubok között, nem nagyon van kifogás.
4 hónapja
Az az idei év legnagyobb baja, hogy a tavalyi évben túlteljesítettünk mindent. Ez sokfaktoros tényező volt. Nem volt rajtunk nyomás, Gabi Jesus + Zini az újdonság varázsával hatott, Sakáék bődületes számokat hoztak, a befutót leszámítva alig volt sérültünk. Na most itt minden befuccsolt idénre, amit fentebb írtam, az átváltott negatívba. Ennek a soktényezős lejtmenetnek csak a leegyszerűsített magyarázata a "MI-A-FASZNAK-ADTUK-EL-XHAKÁT-ÉS-MIÉRT-VETTÜK-MEG-HAVERTZ-t"?! Megsúgom: Xhakával és Havertz nélkül is szarban lennénk most, ha a bajnoki címért kellene menni. Az egész tervünk ott halt meg, hogy néhány nap leforgása alatt a szezon túlnyomórészére kidőlt Timber és Partey is. Ott halt meg az a fajta "kiszámíthatatlanság", amit Arteta szeretett volna erre a szezonra. Hogy mi lett volna, azt már sose tudjuk meg. Mindazonáltal értem az aggályokat. A nyáron lesz lehetőségünk helyretenni a dolgokat: értelmes csatárt, középpályásokat és full bekket venni, a nem kellő játékosokat pedig a helyes áron eladni. Legalább is ez a terv. Nem kell 60 milliós középhátvédet venni (Ignacio vagy kialovam), amikor úgysem fogunk rotálni. A bizalmam Artetában még töretlen. Nem neki kellene jól befejeznie, hanem Nelsonnak vagy Odegaardnak, vagy Havertznek. Artetának addig kell megoldania a dolgokat, hogy eljussunk a támadóharmadba. Ez vasárnap újfent megtörtént, de megint balfaszok voltunk. Az első fi-ben le kellett volna zavarni a meccset. Artetában akkor inog meg a hitem, ha 1) nem sikerül idén a top 4-ben végezni 2) érthetetlen átigazolásokat fog csinálni Edu-val idén nyáron 3) jövőre nem nyeri meg a PL-t.
4 hónapja
De az viszont igenis Arteta sara, hogy Jesustól, Nketiahtól, Havertztől, vagy adott esetben Nelsontól (uramisten...) várta azt, hogy majd normálisan befejezik a helyzeteket. Havertz az összes cselzis szezonjában viszonylag jócskán, tavaly pedig egyenesen brutális mód lőtte alul az xG-jét. Kérdem én, mi volt a terv??? Parteyra szintén világi ökörség volt komolyan számítani, 4. éve bizonyítja, hogy ígyis-úgyis ki fog dőlni, éppeszű ember nem alapoz rá komolyan. Tomiyasu, Zinchenko ugyanez a kategória. Lassan Jesusról is kiderül az, bár ő szintén egy xG-gyilkos, és amúgysem kellene rá alapozni, max kiegészítőemberként, de mivel ennyit sérült, én lassan neki is elnegedem teljesen a kezét. Az meg, hogy nem lesznek ökör igazolások, naivitás, épp az Onanás szál is csak a szokásos indokolatlan igazolásos ámokfutások újabb fejezete.
4 hónapja
Athlon, irigylem az optimizmusodat. Nem fogjuk helyretenni nyáron se, mert eddig se tettük helyre. Egyáltalán nem bízom az átigazolásainkban és szerintem minden okom meg is van erre.
4 hónapja
De skacok, most úgy beszéltek, mintha nem olvasnátok bennünket napi szinten, holott ti vagytok a mag... pontosan a nyáron írták, hogy Partey-t is eladnánk. Csak nem jött egyáltalán egyetlen egy ajánlat se érte! Úgy nehéz... ráadásul, ahogy kinéz a helyzet, Lavia sem jelentett volna egyáltalán megoldást a helyzetre. Ami pedig Jesust illeti: kicsit elvakított bennünket a rózsaszín köd, de azért nem nagy ördöngőség belátni, hogy akit a City elpasszol másnak az azért van, mert nekik már nem elég jó. Vagyis akkor itt sem fog maradandót alkotni. Mindegy Auba/Laca után azért előrelépés volt, de ahogy Tierney-t vagy Ramsdale-t kidobjuk, most következik ő is. (Zinny-t már a nyáron megpróbáltuk volna leépíteni....)
4 hónapja
A szaudiak vitték volna Thomast, csak ő nem akart menni, vagy valami ilyesmi volt, nem? Meg a Juve is érdeklődött, gondolom nem volt rá pénzük. Ezzel együtt a játékossal még lehetne közölni meg a menedzserével, hogy öreg, álljál neki csapatot keresni, mert ide már nem nagyon kellesz. Ráadásul ott lóg a levegőbe az erőszakolós sztori is, ha vádat emelnek ellene, akkor még annyit se kapunk érte, mint amennyit nyáron kaptunk volna. Szerinted Artetáék közölték vele, hogy nem számolnak vele? Mert én azt láttam, hogy úgy állunk neki a szezonnak, hogy a pali a kezdő jobbhátvédünk. :DDDD Jesusnál én elhittem, hogy ő itt kivirágozhat, mert a Cityben ő inkább volt 12. ember az évek során, mint alapkezdő kilences. És ha azt veszitek azért rugdosta is a gólokat, mikor megérkezett és hatalmas önbizalommal játszott, aztán kezdett nála kijönni, hogy a kapu előtt azért bajban van, meg hát a VB-s sérülése óta nekem alapból visszaesett. BL-ben volt pár ütős meccse, a szokásos Jesusos megmozdulásokkal (jó értelemben) és szép gólokkal, de ennyiben ki is merült nála az ősz. A térdproblémái meg egyre aggasztóbbak. Ramsdale Raya meg egyelőre NEM upgarde, akárhogy is színezzük. Felesleges volt (egyelőre) megbolygatni azt a posztot. Ennyi erővel Havertzet már nyáron lehet nyugodtan upgrage-elni, sőt Martinellit is lehetne, mert ott tartunk, hogy a vak balfasznak beállított Mykhailo Mudryik már kibaszta rá az indexet a góllövőlistán...
4 hónapja
Hoppá egész megbízható forrásból jönnek az Onana-s hírek
4 hónapja
Na közben azt írják, hogy intenzív tárgyalásokban állunk az Evertonnal Onana-ról A játékos - a tavalyitól eltérően - most már jönne. A dolgok gyorsan haladnak, írja Sacha Tavolieri, belga újságíró az X-n
https://twitter.com/sachatavolieri/status/1744316086378467346
4 hónapja
Rá is marha nagy szükségünk van. Ja nem!!!
4 hónapja
O lesz a 6os Partey helyettes, es Rice lesz a 8as
4 hónapja
Hosszutavon pedig egy kibaszott fizikalis csapatunk lesz, ha Timber visszater, esetleg Hato erkezik a nyaron. Raya-White-Saliba-Gabriel-Timber/Hato-Onana-Ode-Rice-Saka-Magas9es-Martinelli
4 hónapja
Rice 8-as, 4 középhátvéd hátul, néger agyhalott 6-osban... Fhu de várom, igazi Arsenalos csapat. 😍😍😍
4 hónapja
Monitoron keresztül érzem az iróniát és szarkazmust, nyami :D
4 hónapja
Jól van már, mindenért ne sírjunk. Csatárt úgy se tudunk a télen igazolni, akkor nyilván kicsit szervezzük át a dolgokat: Onana lenne a 8-as, Rice 6-os, Havertz a LCM-ről fentebb megy csatárnak. Így megvan a dinamika, per pillanat ennyit tudunk tenni.
4 hónapja
Nekem már az is elég, ha nem Havertz van ott. Őt csak is kizárólag 9-esben szabad szerepeltetni, így meg tényleg nem fog jönni csatár, mikor most vettünk 70-ért egy koloncot.
4 hónapja
De Partey hidd el, nem fog még távozno most télen. Az oké, hogy hossztávon Onana lehetne az utódja, de ha már most idehozzuk, akkor szerinted egy Jorginho, Rice, Partey, Onana négyes az annyira fancy? Mert nálam ez full deffenzív, és Jorgit kivéve másik háromból kettő szinte mindig fixen pályán lenne. Továbbra is az a probléma, hogy nem lövünk gólokat, oké Onana nem teljesen vak támadásban, de sok pluszt nem fog adni nekünk támadásban, pláne góllövésben. Meg nézzünk még gyorsban egy középhátvédet is... Az a baj Athlon, pont Te írtad a minap, hogy nem folyamatosan ugyanazokra a posztokra kellene igazolgatni, mert nem lesz fejlődés. Ehhez képest elmúlt három átigazolási ablakban ez már a harmadik 6-os igazolásunk lenne. Ez teljesen elmebeteg basszameg! Inkább hoznának akkor valami fasza kreatív középpályást, és Havertzet basszák fel tavasszal csatárba. ESR is távozni fog, ezt fixre veszem.
4 hónapja
Rilers: Majd akkor is ezt mond, ha Rice pocsékolva lesz megint 8-asban... Mondjuk lehet Onana menne feljebb, de érted.
4 hónapja
Továbbra sem érem amúgy hogy Rice miért ne lenne nagyon jó 8ban. Én értem hogy 6ban kurva jó, de nem látom azt amiért 8ban ne lenne az. Amikor egy Xhaka nagyon jó volt ott akinél Rice egy komplexebb játékos. Onana inkább Partey helyett tudnám elképzelni a keretben. Amúgy ha most megvesszük esetleg az talán pont azért van hogy akkor a nyári pénz mehet támadóra majd és nem akkor kell őt is elhozni a támadó mellett. De majd kiderül mi igaz ebből. Szerintem ő is olyan 50 milla körüli játékos. Kicsit kétlem is a hogy ennyit tudnánk fizetni most. Esetleg részletekben.
4 hónapja
Rice a liga egyik legjobb 6-osa. Hánynom kell ettől a poszton kívül játszatástól. Miért kéne onnan kivenni.
4 hónapja
Mert a kókler fel akarja találni a spanyol viaszt, ami láthatóan nem megy neki.
4 hónapja
Messit is lehetett volna mélységi irányítóként játszatni, az intelligenciája, passzkészsége, nyomástűrőképessége adott volt hozzá. Csak ha valaki egy adott poszton a világ egyik legjobbja, akkor nem kezdesz el faszkalapként variálni, hanem kiaknázod a játékos teljes potenciálját az eredeti posztján. Amúgy meg Rice nem elég kreatív egyáltalán ahhoz, hogy olyan fenn játsszon hozssútávon.
4 hónapja
Ha Rice 8-as lesz, Arteta tényleg egy fasz. Rendes 8-ast hozzunk már könyörgöm, bár ESR igazán tolhatna pár meccset ott, amíg meg nem rokkan. Nevetséges geci, hogy mindenki látja, hogy hova kellenének emberek, de csak azért se oda igazolunk. Remélem jön majd megint egy CB a biztonság kedvéért.
4 hónapja
Onana lenne a nyolcas szvsz
4 hónapja
Athlon: Az se sokkal jobb ötlet

Szólj hozzá