Új sorozatot indítunk a weboldalon, amelyben az elmúlt egy hétben publikált arsenalos sajtóhíreket összesíti.

A Real Madrid szakemberével erősít az Arsenal - The Athletic, dec. 18.

A Real Madrid dél-amerikai régióra szakosodott játékosmegfigyelőjével erősít az Arsenal, tudta meg Mario Cortegana, a The Athletic újságírója.

Paulo Xavier a napokban már elhagyta a fővárosi csapatot, és napokon belül hivatalosan is bejelentik a felek, hogy a szakember az Arsenalnál fog dolgozni.

Xavier, aki korábban a Manchester Unitedet is erősítette, 2017 decembere óta volt a Real Madrid alkalmazásában, és elismert szakember volt a Királyiak játékosmegfigyelői hálózatában, amelyet Juni Calafat vezet.

Az Arsenal Xavier két másik szakemberrel fogja a dél-amerikai régiót kutatni olyan játékosok felfedezése reményében, mint amilyen Gabriel Martinelli volt. 

Xhaka hamarosan visszatér - The Athletic, dec. 19.

Granit Xhaka hamarosan visszatér az Arsenalhoz, természetesen nem játékosként, hanem csak nézőként - a svájci játékos a családjával a december 28-án esedékes, West Ham elleni meccset fogja megnézi az Emirates stadionban.

A csapat nyáron eligazolt játékosa a The Athletic-nek adott terjedelmes interjút a napokban, amelyben rengeteg arsenalos téma szóba került.

"Őszintén szólva mind a mai napig nem tudom, hogy mi történt az ominózus Crystal Palace elleni meccsen. Ráadásul azon a meccsen kint volt a családom és az ügynököm is, ezért volt óriási pofon, ami akkor történt. Két nap múlva esedékes lett volna egy tárgyalás az új szerződésemről, de ezek után persze erre nem került sor." - mondta Xhaka.

"A klub akkoriban nem igazán támogatott engem, hiába volt akkor a kapitány. Szóval akkor eldöntöttem, hogy távozok, nincs maradásom. Még édesapám, aki soha életében nem akarta, hogy megfutamodjak bármitől is, azt mondta, hogy húzzak el. Össze voltam pakolva, ekkor érkezett Unai Emery helyére Mikel Arteta. Vele kétszer ültem le beszélgetni, de fejben és lélekben máshol akartam játszani, ott, ahol nem fütyülnek ki."

"Mikel nagyon meggyőző volt. Elmondta, hol játszatna, milyen szerepem lenne a fiatal csapatában. Először döntöttem a családom megkérdezése nélkül, és végül maradtam. Mikel pedig végül állta a szavát, és olyan szintre emelte fel a játékomat, ami mindig is benne volt a potenciálomban, de addig soha nem jött ki. Négy évvel később az utolsó arsenalos meccsemen kis híján mesterhármast szereztem! A szurkolók azt skandálták, hogy maradjak, teljesen libabőrös voltam."

"Sajnálom, hogy nem nyertük meg a bajnokságot tavaly. Szerintem ha Saliba és Partey fittek maradnak a befutóra, más lett volna a végeredmény. Ilyen helyzetekben mindig kell egy kis szerencse is."

A nyáron szóba jöttek olyan pletykák, miszerint családi okok miatt távozott az Arsenaltól Xhaka, de a svájci szerint erről szó sincs.

"Pont hogy a feleségemet győzködni kellett a gyerekek miatt, hogy jó döntést Londont elhagyni. De volt egy sor másik tényező is. Az Arsenal még vonakodott tárgyalni a hossszabbításomról, én pedig stabilitást szerettem volna, így kapóra jött a Leverkusen érdeklődése. De decmber 28-án lesz újabb lehetőségem elköszönni az arsenalosoktól, mert a családommal együtt megnézzük a West Ham elleni meccset az Emiratesben." - mondta Xhaka, aki a játékosok közül Gabi Jesusszal, Cedric-kel, Zinchenkóval és Partey-val, a stábból pedig Carlos Cuestával mind a mai napig tartja a kapcsolatot.

A játékos végül Kai Havertz-ről beszélt, aki hasonló helyzetben találta magát, mint ő maga néhány évvel ezelőtt.

"Jól tudom, min megy át a Kai, kívülről az emberek türelmetlenek, a szurkolók pedig túl könnyen ítélnek. Egyszerűen higgadtnak kell maradnia. Idő kell, mire az ember beleszokik Mikel rendszerébe, és kell az önbizalom is. Ahogy látom, egyre jobban megy neki mostanság, de minden a bizalmon múlik, amit az ember a menedzserétől, a klubtól és a játékostársaitól kap."

"Tudom, hogy a szurkolók elég gyorsan meg tudják változtatni a véleményüket, nekem is sikerült megnyernem őket, remélem Kai is így jár. Bízom abban, hogy a fanyalgók is visszakozni fognak végül."  - zárta szavait Xhaka.

A Partey nélküli életre készül az Arsenal - Sami Mokbel, Daily Mail, dec. 19.

Tavaly ilyenkor már javában napi szinten záporozak a Mudryk-leigazolásról szóló pletykák a lapokban, ami előrevetítette, hogy az Arsenal aktív lesz a piacon a téli átigazolási időszakban.

Jelenleg ilyen konkrét híreket nem lehet olvasni sehol sem, mindez nem jelenti azt, hogy Artetáék ne akarnák megerősíteni a keretet a soron következő január során, írja a Daily Mail megbízható újságírója, Sami Mokbel. Ugyanakkor - mint a szakíró írja -  mindennemű igazolás nehéz lesz, elsősorban anyagi szempontok miatt, a csapat ugyanis véletlenül sem szeretné átlépni a Financial Fair Play-jelentette határokat.

Egy lehetséges megoldás lehet, ha az Arsenal a Raya-ügyhöz hasonló kölcsön plusz opció feltételek mentén próbál igazolni; egy másik, ha egy vagy két játékosát elad a csapat. Mokbel szerint jónéhány játékosért van konkrét érdeklődés: Nketiah-t vagy Ramsdale-t is vinnék a riválisok, de az Arsenal tájékoztatása szerint senki sem eladó a keretből. Ennek ellenére az érdeklődő klubok szerint ez csak a tárgyalási stratégia része.

Mokbel megerősítette az elmúlt hetekben terjedő híreket: az Arsenal valóban csatárt szeretne igazolni a közeljövőben, de azt a csapatnál is tudják, hogy ezt egyszerűbb a nyáron megtenni, mint a télen. Artetáék listáján olyan támadók szerepelnek, mint Toney, Osimhen vagy Ollie Watkins (Aston Villa), de az újságíró szerint ha a csapat össze is tud tenni egy számottevő költségvetést a téli átigazolási időszakra, akkor inkább egy védekező középpályást vagy védőt igazolnának, semmint egy csatárt - támadót majd 2024 nyarán próbálnak meg szerezni Eduék.

Enyhítené az Arsenal gondjait, ha Thomas Partey végre visszatérhetne az izomsérülésésből. A ghánai játékos az ősz óta nincs bevethető állapotban, át is kellett esnie egy kisebb orvosi beavatkozáson. A képek tanúsága szerint már közel a visszatérése az edzőpályára, de a januárban induló Afrikai Nemzetek Kupája miatt az Arsenal újra hetekre el fogja veszíteni a tavaly szezon egyik húzóemberét.

Mokbel szerint Partey sorozatos sérüléshulláma miatt az Arsenalnál már tervezik a ghánai nélküli időszakot. A játékos szerződése még további 18 hónapra szól, és elképzelhető, hogy őt is eladja a csapat a télen. Idén nyáron szaúdi kluboktól és a Juventustól is érkezett megkeresés, ám Partey végül maradt.

A ghánai helyére olyan játékosokat szemelt ki a klub, mint Douglas Luiz vagy Jacob Ramsey (mindketten Aston Villa), Joao Palhinha (Fulham) - bár a portugál játékos a 28 évével már kissé idősnek számít - vagy Amadou Onana (Everton).

Jó hír az Arsenalnak, hogy Takehiro Tomiyasu vádlisérülése kellőképpen és a kellő ütemben gyógyul, hamarosan ő is visszatérhet, de Partey-hoz hasonlóan rá sem számíthat majd az Arsenal januárban az Ázsia Kupa miatt.

A csapatnál az elmúlt hetekben megint nőtt a sérültek száma: Fabio Vieira ágyéksérülés miatt van távol, Jurrien Timber hosszú távon sérült, Jorginho pedig a múlt héten szenvedett lábsérülést az egyik edzésen. Mindezek tükrében ha az Arsenal komolyan gondolja a bajnoki címért folyó harcot, érdemes lenne legalább egy játékos leigazolásán elgondolkodniuk.

Ornstein: Csendes télre készül Az Arsenal - The Athletic, dec. 21.

Elsősorban anyagi megfontolásból csendes télre készülhetnek az Arsenal szurkolói a januári átigazolási időszakot tekintve, írta David Ornstein a The Athleticen.

Ornstein szerint a nyári Raya-ügylet jól mutatja, hogy a többi PL-csapathoz hasonlóan, az Arsenal is az FFP-szabályok határain táncol, így ha nem lesz eladás, szinte biztosan nem lesz érkező.

Egy lehetséges távozó Ornstein szerint érthető módon Aaron Ramsdale lehet. Az angol kapus Raya érkezésével immáron csak második számú a csapatnál, így érhtető lenne, ha Ramsdale távozna, nehogy veszélybe kerüljön a helye a válogatottban. Csakhogy kérdés, hová, hiszen  az eddigi pletykákkal ellentétben Ramsdale-ért nem kifejezetten érdeklődik sem a Newcastle, sem a Chelsea jelen pillanatban.

Ornstein megerősíti, hogy az Arsenal tervei között valóban szerepel egy csatár leigazolása, a legnagyobb kiszemeltek Osimhen, Sesko és Ferguson Artetáék radarján, de az ő leigazolásukra elenyésző esély van januárban. A The Athletic újságírója szerint Toney-ügyben sincs komoly áttörés az érdeklődésünkön túl, azt pedig több forrás is megerősíti, hogy a 27 éves angol csatárnak ugyan nem lenne ellenére távozni a Brentfordtól az eltiltását követően januárban, de szívesen maradna a jelenlegi klubjánál a szezon végéig. Ornstein úgy tudja, hogy az Arsenal nem érdeklődik Dominic Solanké-ért.

A középpályát vagy a védelmet tekintve már más lehet a kép, itt sok múlhat azon, hogy lesz-e még több sérült ezeken a posztokon. Ornstein úgy tudja, hogy Douglas Luizért a múltban valóban érdeklődött az Arsenal, de jelenleg a csapatnál nem mindenki osztja azt a véleményt, hogy a brazil a jelenlegi jó formája ellenére is. tényleges erősítés lenne-e a klub számára - de mindegy is, hiszen az Aston Villa biztosan nem adná el őt a télen.

Martin Zubimendiért, a Real Sociedad játékosáért viszont mind a mai napig érdeklődünk. Zubimendi átigazolásával kapcsolatos akadályok azonban újfent fennállnak, mint anno egy éve is: elsősorban a játékost kellene meggyőzni arról, hogy érdemes az Arsenalhoz igazolnia. Zubimendi ugyanis jól érzi magát a jelenlegi csapatánál, ráadásul az Arsenalhoz hasonlóan a Real Sociedad is ott lesz a legjobb 16 között a Bajnokok Ligájában a tavasszal.

A védelemet tekintve a The Sun szerint a Sporting 22 éves játékosát, Goncalo Inaciót figyeljük, de a portugál játékos esetleges leigazolása is inkább a nyáron valósulhat meg.

Kiwiort nem adja el a csapat - Simon Collings, London Evening Standard, dec. 19.

Az biztos, hogy Jakub Kiwiort nem adja el a csapat januárban, pedig a lengyel védőért nagyon sok, többségükben olasz klub érdeklődik.

Kiwior idén télen érkezett a csapathoz a Speziától 21 millió font ellenében. A nyáron már a Sevilla vitte volna kölcsönben, az Arsenal akkor is elutasította a megkereséseket.

Szinte biztos, hogy a csapat álláspontja nem változik jövő januárra nézve sem, hiába az olasz csapatok, köztük az AC Milan érdeklődése.

"Igaz, hogy nagy kihívást jelentett az első pár hónap az Arsenalnál, de készen álltam ezekre a kihívásokra, mert pontosan ilyen nagy csapatnál akartam mindig is játszani. Nagyon boldog vagyok itt." - nyilatkozta Kiwior az Arsenal hivatalos weboldalának az elmúlt napokban.

David Luiz: Arteta mindent megváltoztatott - TalkSport, dec. 22.

A múlt héten volt a negyedik évfordulója, hogy Mikel Artetát kinevezték az Arsenal menedzserének.

Az Arsenal egykori játékosa, David Luiz elárulta, min is változtatott a spanyol edző a csapatnál.

"Nekem sokat jelent az Arsenal, mert az én döntésem volt, hogy odaigazoljak. A klub rengeteg potenciállal bírt, de nagyon hiányzott az ambíció, hogy a trófeákért harcoljon a csapat. Emlékszem, hogy az első szezonom előtti megbeszélésen, amikor szóba kerültek a célok, senki nem említette a bajnokság megnyerését. Már akkor is felemeltem a hangom ez ellen, ennek alapvető célnak kell lennie egy szezon kezdete előtt egy olyan csapatnál, mint az Arsenal." - mondta Luiz.

"Végül a top 4 lett a cél. Később rájöttem, hogy az Arsenal már olyan régen nem nyert semmit, hogy már a hit sem volt meg, hogy ezért lehet harcolni. Majd jött Arteta és mindenkivel elhitette, hogy vannak célok, és hogy ezért hinni kell a projektjében. Ismét meglett a csapatnál a helyes mentalitás, ami a Wenger-érát jellemezte. Nagyon örülök nekik, mert rengeteg fiatal játékos játszik az Arsenalnál, én pedig rengeteget segítettem ezeknek a fiataloknak, amikor berobbantak a felnőtt keretben."

"Minden bizonnyal ebben a szezonban még kiélezettebb lesz a harc a bajnoki címért, mint tavaly, amikor csak öt pont döntött." - mondta a brazil, aki azért a Manchester City-t nevezte meg favoritnak az aranyéremért.

Megszületett a döntés az új csapatorvosról - David Ornstein, dec. 22.

David Ornstein írja, hogy megtaláltuk a nyáron a Manchester Unitedhez távozott csapatorvosunk, Gary O'Driscoll utódját. Erre a posztra a Crystal Palace szakembere, Zafar Iqbal érkezik, de csak a szezon végén, amint lejár a felmondási ideje a jelenlegi klubjánál.

Iqbal több mint nyolc évet dolgozik a Palace-nál, korábban a Leyton Orient, a Tottenham vagy a Liverpool csapatorvosa volt.

O'Driscoll helyét jelenleg átmenetileg Florence Newton tölti be, akinek a munkáját nagyban segíti az ificsapatok orvosa, Ges Steinbergs.

Ismertek a BL-párharcok

Az Arsenal a Portóval csap össze tavasszal a Bajnokok Ligája-negyeddöntőbe kerülésért. Az idegenbeli meccset február 21-én, szerdán játszák, a visszavágót március 12-én, kedden rendezik az Emirates stadionban.

Ezúton is szeretnénk minden olvasónknak és családjának boldog karácsonyt kívánni. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (653)

4 hónapja
Tegnap szerencsére nem láttam a meccset, Arteta nyilatkozatából ki indulva. Bármi is fog történni most télen és nyáron. Szavam nem lesz. Egy bajnok aspiráns nem engdhet meg magának hasonló hetet mint a mostani. Csalódás az év vége !!!!
4 hónapja
Rowe 3 meccsnèl többet nem bír sajnos....Kár èrte....
4 hónapja
??? Fitten ül a padon!
4 hónapja
Rowe ott van a kedvencek között, de bármennyire is rossz leírni , nem hiszem, hogy sok van neki Arsenal mezben.
4 hónapja
Hát, 3 pont otthon a WHU ellen, 3 idegenben egy szar Fulham ellen... Akárhogy matekozok ez 6 pont 3 kurva nap leforgása alatt, amit kiszórtunk a kezünkből. Nem baj, legalább a City már úgyis előttünk van, hogy kevesebb meccset játszott, mint mi. :D Idén kicsit korábban jött a kipukkanás. :D Amennyiben télen nem lesz ÉRDEMBEN megerősítve a keret, akkor fogunk mi még a 3.-4. helynek is tapsikolni év végén. Az előző meccs után is, ha arányosítok 80 pontunk lett volna év végére. Már annyi sem, ez így nagyon nem bajnokesélyes. Ahogy amúgy a játékunk sem, ha kiveszünk 1 jó hónapnyi részt, a többi 4 hónap nyögvenyelős szar, csak év elején dobott a gép, az utóbbi időben meg kevésbé. Bőven van még középszer meg semmirekellő a csapatban, akikkel soha nem fogunk bajnokságot nyerni. Amíg ezeket istápoljuk, addig nincs miről beszélni.
4 hónapja
De legalább Rowe jól beleszokott tavaly ebbe a támadónyolcas szerepkörébe. :D Remélem semmit nem fogunk érte kapni, egy kurva fontot nem érdemelnénk amiért ennyire jegeli Arteta. De legalább Nelsinho ma is beállt. Te mond, hogy klasszis, a te hangod mélyebb!
4 hónapja
multheten 10-15 perc alatt latszodott, hogy a kis-labujjaba tobb tehetseg szorult mint bar melyik tkp-ba a csapatba.... aztan Fosteta egoja nem viseli el azt, hogy tevedett es vissza kene szerencsetlent epitetni a csapatba..
4 hónapja
Sorry: építenie
4 hónapja
Dehát neked az volt a gond hogy jöttek az eredmények kevésbé jó játékkal akkor most örülnöd kellene nem? 🙂 Ma gyengén játszott a csapat de mondjuk a West Ham ellen meg sokkal többet érdemelt volna. Jobban kivagy akadva ha rossz játékkal nyerünk mintha jóval nem. Érdekes szurkolói működés ez.
4 hónapja
Jó játékot és győzelmeket akarok. 😉 De amúgy le is írtam még ma is, hogy a WHU ellen szerintem elég jól játszottunk alapjáraton. Csak gondolom ahelyett, hogy leírtad volna, hogy egy szégyen a mai, inkább jöttél kötekedni.
4 hónapja
Néha tényleg azt gondolom hogy nem tudod értelmezni amit írok de segítek szívesen : "Ma gyengén játszott a csapat de mondjuk a West Ham ellen meg sokkal többet érdemelt volna." Vagy az a gond hogy nem azt írom hogy szánalmas? Ez a te szokásod hogy így írsz több meccsnél is használtad hogy szégyen meg szánalmas lenne nem nyerni, szerintem pedig ez kb azt mutatja hogy nem érted a sport lényegét. Amikor minden meccs más és más. És kikapni adott esetben egyáltalán nem szégyen hanem egy természtes dolog próbáld meg elfogadni látom nehezen megy. De a sportban bármikor benne van. Plusz a másik csapat teljes lenézése ilyen értelemben is elég nagy probléma. Főleg amikor elmondásod szerint sok meccset nézel és még mindig nem sikerült észre venned hogy bárki nyerhet bárki ellen a PL-ben meg főleg.
4 hónapja
Zoli, akkor mi a faszomnak szurkolunk a csapatnak, ha úgyis bárki nyerhet bárki ellen? :D
4 hónapja
Jól van, papoljál akkor. Pont nem kellett volna a West Ham meccset idekeverni, mert nem szidtam a csapatot a mai után pedig igenis megérdemlik. 20 éve nem voltunk bajnokok, minden benne van a sportban, kivéve, hogy az Arsenal komoly trófeát nyer valaha az életben. De neked minden kurva jól van így, ezt is megszokhattuk már. :D Te leszel az első, aki év végén jön a hülye szövegével, ha 3.-ok leszünk, hogy na majd jövőre, azt sehol semmi soha. :D
4 hónapja
Hát most ezt nem igazán értem, én azzal a tudattal is tudok szurkolni a csapatnak hogy minden meccs előtt tudom hogy bárhogy alakulhat akár úgy is hogy kikapunk. Csak egy jó csapat szurkolói mint pl az Arsenal hozzá vannak szoktatva hogy bizony azért többet nyernek mint nem. Pontosan ezért viselik nehezebben a vereséget. És pontosan ezek okozzák a végleteket a megnyilvánulásokban.
4 hónapja
Tévedésben vagy, nekem az lenne jó ha bajnokságot nyerne a csapat semmi más nem jó. Csupán nem tolok túl mindig mindent. Tudod amikor a City élénk került akkor "nyílik az olló" egyből utána mögénk kerültek egy szót sem ejtesz róla most előttünk vannak most megint egyből jössz velük. Nekem ezzel van problémám hogy mindig csak a negatív. Tehát a Ciryhez csak akkor hasonlítod a csapatot mikor éppen rosszabbul áll. Amikor előttünk voltak akkor valahogy nem nyílt az olló. Hát hogy van ez?
4 hónapja
Onnan, hogy szerintem 7-8 éve végeztünk előttük, és nem hiszem el a csapatnak, főleg, hogy tavaly sokkal jobbak voltunk, mint idén, de az se volt elég. Te is csak akkor hoztad fel a tavalyi szezont, mikor még csak ilyen 2 ponttal volt kevesebbünk, mint tavaly annyi forduló után. Aztán így féltávnál, mikor mondták, hogy tavaly ilyenkor 10-el több volt, akkor valahogy nem jöttél azzal, hogy jajj nem rosszabb ez semmivel, mint tavaly volt :DD
4 hónapja
Ez a szezon teljesen más mint a tavalyi. Fel sem hoztam szerintem egyszer sem. Mint ahogy két ugyanolyan meccs nincs két ugyanolyan szezon sem. A múlt szezonból jelenleg nem igazán tudunk kiindulni. Mivel nekünk és a Citynek is kevesebb a pontja. És képben van a pool, villa, totthanem is most szerintem még nehezebb lesz megnyerni. Másik hogy teljesen mindegy hogy állunk tavalyhoz képest csak az számít hogy a többiekhez képest hogy állunk, ezzel lehet bajnokságot nyerni.
4 hónapja
Többiekhez képest? 4.-ek vagyunk.
4 hónapja
Igen de ugye 2 meccsel ezelőtt meg elsők. Na kb ilyen gyorsan változhat.De én inkább a bajnokság végére értettem hogy akkor hogy állunk a többiekhez képest az lesz a fontos. Mert jelenleg ezt nem gondolom jelentős hátránynak. Ahhoz még nagyon sok van vissza.
4 hónapja
Trust the procces. Respect Mikelnek, amiert nem szakitott a tradicioval es megorzi a klub ertekrendjet. Furcsa is lenne ha a csapatunk valami komolyabb trofeat tudna a szezon vegen unnepelni, de nyugodjatok meg, mert o is tudja, hogy a 4. helynel nem csillog semmi szebben. Boldog uj evet!
4 hónapja
Jesus, Trossard, Nelson sokat tettek hozzá. Ennyi kutyaütőt nem bír el egy aranyra pályázó csapat.
4 hónapja
Sakat mindig kihagyod! Öde is egy kalap szar volt ma. Nketiah, Havertz mintha pályán sem lettek volna. Rice is szar volt, ami kirívó, mert ő mindig magas szinten játszott 6-osban. Sztem vitathatatlanul Martinelli volt a meccs embere, de őt lecserélték...
4 hónapja
Saka legalább próbálkozott, csomószor lefordult a védőjéről. Martinelli a meccs embere? XDDD Te tényleg nem látsz a szemedtől. Az egyik leggyengébb volt ma is.
4 hónapja
Martinelli sarkazasat leszamitva semmi ertekelhetot nem mutatott.
4 hónapja
Lehet Sakát is kritizálni, csak az a baj, hogy3x annyi gólja van és 3x annyi gólpassza, mint Martinellinek.
4 hónapja
Ti csak a gólokat látjátok? :D Legalább 5x szerzett labdát a brazil, Sakaról szépen bepattant Martinelli szólója után, micsoda klasszis :D Még 1x leírom, Sakat a fél csapat támogatja, Martinellit szinte senki. Nem látjátok a fától az erdőt...

Szólj hozzá