Új sorozatot indítunk a weboldalon, amelyben az elmúlt egy hétben publikált arsenalos sajtóhíreket összesíti.

Tomiyasu és White hosszabbítása a küszöbön (The Athletic, London Evening Standard)

Saka, Martinelli, vagy Odegaard után újabb két játékossal akar hosszabbítani a klub a soron következő pár hétben: Takehiro Tomiyasu-val és Ben White-tal.

A The Athletic újságírója, David Ornstein úgy tudja, már meg is tettük az ajánlatunkat a japán játékosnak, és a felek pozitívak, hogy heteken belül hivatalosan is létrejön a megegyezés.

Mint korábban írtuk, a Bayern München az elmúlt hónapokban valós érdeklődést mutat Tomiyasu-ért, aki 2021-ben igazolt az Arsenalhoz, jelenlegi szerződése pedig 2025-ig szól, további egyéves opcióval. A csapat most ezt a kontraktust akarja további évekre meghosszabbítani, amelynek keretein belül jelentős fizetésemelést ígérnek a japán játékosnak.

A London Evening Standard szerint Tomiyasu mellett Ben White-tal is előrehaladott tárgyalásokat folytat a klub a közös jövőről. 

Egyéni edzéstervekkel akarja elejét venni a csapat a sérüléseknek (Daily Mail)

Mindent megtesz annak érdekében a klub, hogy a lehető leginkább csökkenteni tudják a sérültek számát, írja a Daily Mail.

Az előző szezon befutójában a csapatot megviselte Saliba, Zinchenko vagy Gabriel Jesus hiánya, Mikel Artetáék most ezt akarják lehetőség szerint elkerülni.

A Daily Mail újságírója, Sami Mokbel szerint emiatt több játékos is egyéni edzésprogramot kapott a csapattól, amit a saját fizioterapeutájukkal végeznek el.

A klubnál jelenleg Timber, Partey, Smith Rowe és Fabio Vieira van a sérültlistán, de Arteta szerint van némi remény, hogy utóbbi három játékos még ebben a naptári évben visszatérjen a pályára.

Jorginho: "Aki érti a futballt, az érti Havertz-et" (The Athletic)

Ezekkel a szavakkal jellemezte csapattársát Jorginho - az olasz játékos a The Athleticnek adott exkluziv interjút-

A 24 éves német játékos idén nyáron igazolt az Arsenalhoz a Chelsea-től 65 millió fontért, és a rendkívül nehéz és körülményes szezonkezdet után most úgy tűnik, kezd magára találni: a Brentford elleni idegenbeli bajnokin ő szerezte a győztes gólt a 89. percben, pár nappal később pedig betalált a Lens elleni BL-meccsen is.

"Szerintem Kai egy fantasztikus játékos. Szavak nincsenek rá. Ráadásul a pályán kívül is jófej. A Chelsea-ben lettünk barátok, és mindig is a legjobbakat kívántam neki."

"Nagyon intelligens játékosról van szó. Az ember talán azt gondolhatná, hogy nem túl gyors a pályán, de közben nagyon is az. A vékony testalkata ellenére pedig nagyon erős és izmos is, emiatt megy bele egy csomó párharcba. Talán az embereknek kell egy kis idő, mire észreveszik az erősségeit, és hogy mit ad ő a csapatnak, de rengeteget dolgozik az edzéseken, és sokmindenre fény fog derülni, amint egyre magabiztosabbá válik. Szóval szerintem aki ért a focihoz, az megérti őt is."

Egy korábbi podcastben David Ornstein úgy nyilatkozott, hogy az Arsenal már a leverkusenes berobbanásakor is sokszor figyelte Havertz-et, de egyszerűen túl drága volt az átigazolási díja, emiatt végül a Chelsea tudta leigazolni őt 2020-ban. Idén nyáron Artetáék több játékost is kiszemeltek a távozó Xhaka helyére, végül Havertz mellett döntöttek.

Ornstein szerint a csapatnál csak szuperlatívuszokban tudnak beszélni Havertz edzésmunkájáról és moráljáról, mind Artetáék, mind a játékos tudta, hogy nehéz lesz a beilleszkedési időszak, mert egy teljesen más szerepkörben kell játszania a németnek, mint tette azt a Chelsea-nél. Havertz-et nem zavarják a negatív szurkolói kommentek, a játékos nagyon eltökélt abban, hogy minél jobb teljesítményt érjen el a pályán.

Arteta nem tudja garantálni Ramsdale maradását (Luton elleni meccs előtti sajtótájékoztató, ESPN)

Tényleg nincs olyan sajtótájékoztató, amikor ne merülne fel Aaron Ramsdale jelenlegi helyzete, de a tegnapi sem volt kivétel Arteta számára.

"Azt akarom, hogy Aaron maradjon nálunk a januári átigazolási időszakon túl is. Nagyon örülök annak, hogy két ilyen minőségi kapusunk van, mint ő és David." - mondta Arteta.

Ramsdale-ék részéről leginkább a kapus édesapja adott több alkalommal is hangot a csalódottságának, miszerint senki nem figyelmeztette őket arról, hogy veszélyben lenne Aaron helye a kezdőcsapatban. A jelenlegi helyzetben pedig értelemszerűen Ramsdale pozíciója az angol válogatottban is meginoghat Pickford és Pope mögött. noha utóbbi kapus vállsérülés miatt 4 hónapot ki fog hagyni a Newcastle-nél.

"Beszéltem Aaronnal az aggályairól. Mint mindenki, ő is készen áll a játékra, készen áll arra, hogy az Arsenalnál tegye ezt, bármikor adnék neki lehetőséget. Remélhetőleg abban is tudunk segíteni, hogy még több esélye legyen a válogatottban is." - folytatta Arteta.

A spanyol edző arra azonban nem akart mérget venni, hogy minden úgy alakul majd, ahogyan a fentiekben felvázolta. Állítólag több PL-csapat is érdeklődik ugyanis Ramsdale iránt: a Wolverhampton, a Chelsea és értelemszerűen a Newcastle is - az Arsenal azonban csak egy óriási ajánlat ellenében adná el az angolt, aki éppen idén nyáron írt alá egy új szerződést a klubbal.

"Tegyem a szívemre a kezem, és esküdjek meg [hogy marad]? Ezt nem teszem egy játékosunk esetében sem. Per pillanat nem tudom megmondani, hogy biztosan minden játékosunk vagy stábtagunk marad a csapatnál januárban. Vagy a következő három évre."

Douglas Luiz túl drága a januári átigazoláshoz, Palhinha a radaron? (David Ornstein, The Athletic, Connor Humm - Twitter)

David Ornstein legutóbb azt írta a The Athletic kérdezz-felelek formátumú blogján, hogy nem lenne meglepve, ha érkezne egy 6-os szerepkörben játszó játékos.

A közelmúltban erre a posztra olyan konkrét neveket dobott be a sajtó, mint Douglas Luiz, Martin Zubimendi vagy Ruben Neves, de ezek a játékosok nem, vagy csak óriási pénzért lennének igazolhatók, ráadásul Ornstein szerint az Arsenal felsővezetésében sincsen teljes egyetértés, hogy ezekből a játékosokból bárki is tényleges erősítés lenne - enélkül pedig értelemszerűen meg sem próbáljuk a leigazolást.

A Twitteren a napokbanfelmerült még egy név: a fulhames Joao Palhinháé.

Palhinha a nyáron rendkívül közel állt egy átigazoláshoz a Bayern Münchenhez, már az orvosi vizsgálatokon is átesett a 65 millió eurós transzfere előtt, ami csak azért nem ment végbe sikeresen, mert a Fulham nem tudott senkit sem igazolni a helyére az utolsó napon. A jelenlegi hírek szerint ráadásul a Bayernnél prioritást váltottak, és inkább egy sokoldalú védőt keresnek, nem valószínű, hogy visszatérnek Palhinháért januárban.

A nyár óta a játékos 2028-ig írt alá új szerződést  a Fulhammel. Így tehát olcsó opció ő sem lenne, ráadásul a kora miatt (28 éves) nem is illeszkedik teljesen az Arsenal átigazolási politikájába.

Korábban volt arról szó, hogy támadót igazolunk (Pedro Neto vagy Ivan Toney voltak a konkrét nevek), de sanszos, hogy az ilyen jellegű igazolásokat jövő nyárig jegeljük.

Tekintve viszont, hogy jelenleg a középpályán többen is sérültek (Partey, Smith Rowe, újabban Fabio Vieira), érdemes lehet majd erre a posztra találni a tél folyamán.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (319)

5 hónapja
Amit az FA művel Artetával (meg úgy a csapatt) az most már tényleg elképesztően pofátlan. Ahogy írták a Facebookon, tuti a Pool elleni meccsről tiltják majd el.
5 hónapja
Szerintetek Ramsdale hetvegen visszakerul? Vagy mikor ha nem most?😀 Mondhat barki barmit, de ez szerintem csapaton belul is nagyon szarul fog kinezni ha tovabbra is Raya kezd...
5 hónapja
Dehogy kerül,már délelőtt be vagy baszva? 😅
5 hónapja
majd a PSV ellen remelhetoleg
5 hónapja
Majd az új csapatában játszik legkésőbb a következő szezonban, de talán majd a Pool ellen F.A. cupban talán pályára léphet, de esélytelen, hogy a BL-ben szerephez juthat.
5 hónapja
Nem fog kezdeni, Arteta bele van buzulva a spanyolba.
5 hónapja
Én egyre kevésbé vagyok abban biztos, hogy idén is a City a benchmark. Tavaly az az érzésem volt, hogy helyet cseréltünk a Liverpollal. Most az az érzésem, hogy helyet cseréltünk a City-vel. Már 3 vereségük van. Néggyel még szerintem lehet bajnokságot nyerni, de öttel már kötve hiszem. Nagyon sok gólt kapnak, a Chelsea vert nekik négyet, a csirkék hármat, ráadásul azt otthon kapták, 1 fölött van a kapott góljaik száma meccsenként. A Villa is, mi is kioltottuk őket a pályán, azon a 2 meccsen volt 6 kísérletük. Ez halovány.

Szerintem mi most előrébb tartunk náluk, ezért sem félek annyira a Villa elleni meccstől. Nagyon jó erő felmérő lesz mindkét csapat számára. Nem számítok sok helyzetre. Nyilván mi lassítani fogjuk a játékot, és szerintem ők is. Mi a rést keressük majd, ők a kontrákat. A letámadást már biztos mindkét csapat nagyon magasan el fogja kezdeni. Inkább hibából lesz gól, mint kidolgozott támadásokból. A Luton ellen a védelem nem volt a legjobb formában, de szerintem az is benne volt, hogy Luton, kis csapat, kiesnek, könnyű lesz stb. A Villa ellen biztos vagyok benne, hogy mindenki maximálisan fókuszált lesz.
5 hónapja
A Poolt es a Villat is muszaj lesz megverni, hogy egy kicsit el lepjunk toluk is.
5 hónapja
Most félretéve a játék képét, szerintem abból még lehetnek komoly gondjaink, hogy szinte az összes rangadót otthon játszottuk idáig. Majd most ez a Villa meg Pool meccs lesz idegenben, de meg is lepődnék , ha 6 ponttal jönnénk ki ebből a két meccsből, pláne az Anfielden lenne csoda a 3 pont. Közte a Brighton, szintén otthon. Szóval ezért sem érzem biztosnak az előnyünket.
5 hónapja
Pont azt néztem én is tegnap, hogy minden rangadót otthon játszottunk. Az év másik fele sokkal nehezebb lesz.
5 hónapja
Felesleges a City-t ilyen szinten lebecsülni. Tavaly is mindenki ezzel volt, hogy ősszel milyen gyengék meg stb... aztán tavasszal meg nyertek 18/18-t és a -8 pont hátrányból lett +8 meg megnyertek mindent amiben elindultak.
5 hónapja
Everton elpicsazta a Castlet, es jelenkeg a WHU veri a Spurst, ez megint egy jo kis fordulo lett szamunkra
5 hónapja
Valóban jó eredmények, de idén nekünk a Liverpool és a City az ellenfelünk. Tottenham-Castle-MU-Aston Villa a 4. helyért fog küzdeni.
5 hónapja
valoszinuleg igen, de az mindig jo, ha a mogottunk levok, foleg a top4ert kuzdok pontokat veszitenek.
5 hónapja
City-re azért már lehet mondani, hogy gödörben van. De szinte biztos vagyok benne még most is, hogy kb februártól egy vereségük nem lesz majd... Kurva szájukat. De ha most leszakadnának vagy 9-10 pontra, talán meg lehetne őket fogni. Emery meg csinált egy erődöt ismét hazai pályán, nehéz lesz megfogni őket. Na most szombaton őszintén leszarom ha nézhetetlen fos játékkal, egy undorító góllal nyerünk 1:0-ra, csak jöjjön a 3 pont. De inkább ilyen 4:3 lehet a vége, tuti fognak ők is lőni 1-2 gólt otthon.
5 hónapja
Rodri visszater es jonni fognak a gyozelmeik megint, ha meg majd visszakapjak KDB-t is, akkor nyilvan megint elindulhat naluk egy henger, de azert figyelmeztetes ez nekik is, hogy nincs megfelelo potlasuk
5 hónapja
8 ponttal mentünk márciusban, aztán így is elbasztuk. Nem 9-10, hanem 20-30 pont kéne, hogy biztosan kijelenthessük, meg tudjuk őket előzni.

Szólj hozzá