Az Arsenal pénteken hivatalosan is bejelentette, hogy Martin Odegaard új szerződést írt alá a klubbal.

David Ornstein úgy értesült, hogy a norvég játékos 2028-ig írt alá a csapattal, és az új szerződésében nincs opció a további hosszabbításra. Odegaard az új kontraktusa értelmében az Arsenal legjobban kereső játékosa lett.

Ornstein úgy tudja, a tárgyalások májusban kezdődtek, és minden simán és zökkenőmentesen ment a felek között. Az elmúlt hónapokban egyre több csapat kezdett komolyabban érdeklődni Odegaard iránt, a játékos abszolút prioritása az volt, hogy hosszabbítson az Arsenallal.

A 24 éves játékos 2021 januárjában igazolt az Arsenalhoz a Real Madridtól, akkor még kölcsönben, de azon a nyáron végül véglegesen megszerezte a játékjogát Arteta 34 millió euróért.

Odegaard később az Arsenal kapitánya lett, az előző szezonban pedig remek teljesítményeket nyújtott: 15 gólt szerzett és őt válaszották a csapat szurkolói az idény legjobbjának. Tagja lett a PFA Év Csapatának, és jelölték - többek között -  az Év Legjobb Játékosa díjra, Az Év Legjobb Fiatal Játékosa díjra. A 2022/23-as idényben ő kapta a bajnokság legjobbjának járó díjat a 2022 november/december összevont hónapban.

Odegaard ezt az idényt is remekül kezdte, már három gólnál tart, legutóbb a PSV Eindhoven ellen volt eredményes szerdán, az Arsenal visszatérő meccsén a Bajnokok Ligájában

MARTIN ODEGAARD: "Nagyon könnyű döntés volt aláírni az új szerződésemet a csapattal, sok okból kifolyólag is. Különlegesnek érzem azt a fejlődést, amit az elmúlt években bemutatunk a csapattal és ennek továbbra is a részese akarok lenni. Nagyon izgatott vagyok azzal kapcsolatban, ami vár ránk. Olyan helyen vagyok, ahol jól érzem magam és amelyet az otthonomnak tekintek."

"Az én történetem kicsit más, nagyon sok klubnál megfordultam 16 éves korom óta. Az Arsenalnál az első napom óta jól és otthon érzem magam. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani a klubnál a támogatásukért, és persze a rajongóknak is. A továbbiakban is mindent megteszek annak érdekében, hogy még több sikerhez segítsem a csapatot a későbbiekben is."

EDU: "Nagyszerű hír, hogy Martin hosszabbított a csapattal. Egy tapasztalt válogatott játékosról beszélünk, aki nem mellesleg a klub kapitánya is, nagyszerű minőséget ad a keretünkhöz, öröm nézni a játékát."

"Mivel még mindig csak egy 24 éves játékosról van szó, bőven van még benne fejlődési potenciál, így nagyon örülünk, hogy ezt nálunk tudja majd kiaknázni. Az a célunk, hogy a kulcsjátékosainkkal hosszú távon tervezhessünk. Az elmúlt hónapokban már több ilyen játékossal sikerült hosszabbítanunk, most Martin volt a következő."

MIKEL ARTETA: "Martin új szerződése nagyszerű hír a csapat számára. Nagy tiszteletben áll az öltözőben, ő a kapitányunk, nem mellesleg példaképül szolgál a fiatalabb játékosainknak. Nagy minőséget és érettséget ad a csapatnak. Azt mindenki láthatja, hogy Martin hónapok óta remek teljesítmény nyújt következetesen a pályán."

"Menedzserként nagy öröm vele együtt dolgozni, az pedig örvendetes, hogy annyi klub után, az Arsenalnál sikerült otthonosan éreznie magát. Mindannyian nagyon várjuk a közös munkát az elkövetkezendő években is." 

 

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (28)

7 hónapja
A Leakesek azért bevédték Eduékat az értékesítés miatt és még Márk is melletük volt, illetve Bence is elmondta, hogy adott szitukat külön vizsgálva nem nagyon volt más lehetőség, és ez volt a legkisebb rossz.
7 hónapja
Azért majd most ugrik a majom a vízbe olyan szempontból, ha Lokongákból Tavaresekből sem tudnak pénzt kiszedni, akkor igenis jogos a kritika. Ígyis szerintem, bár nyilván egy Mustafiból nehéz pénzt kiszedni, de én továbbra is azt mondom, hogy ha nem adnánk magas fizetéseket, akkor ezekből is lehetett volna pénzt kiszedni. Lásd Auba. Persze, hogy nem mond le az a faszfej a 350-es fizuról, más meg nem képes megadni neki... Aztán szépen kifizettük azt csá. Ezt így nem lehet csinálni, ennek ellenére Havertz is megkapta a zsíros összeget... Aztán ha tényleg besül, majd a kutya sem fogja tudni leigazolni.
7 hónapja
Azért majd most ugrik a majom a vízbe olyan szempontból, ha Lokongákból Tavaresekből sem tudnak pénzt kiszedni, akkor igenis jogos a kritika. Ígyis szerintem, bár nyilván egy Mustafiból nehéz pénzt kiszedni, de én továbbra is azt mondom, hogy ha nem adnánk magas fizetéseket, akkor ezekből is lehetett volna pénzt kiszedni. Lásd Auba. Persze, hogy nem mond le az a faszfej a 350-es fizuról, más meg nem képes megadni neki... Aztán szépen kifizettük azt csá. Ezt így nem lehet csinálni, ennek ellenére Havertz is megkapta a zsíros összeget... Aztán ha tényleg besül, majd a kutya sem fogja tudni leigazolni.
7 hónapja
plusz azt is elmondták, hogy PL csapat nem PL csapatnak soha nem fog tudni igazaán jól eladni, mert annyira nincs pénz ligán kívül. Tényleg nagyon kiváncsi leszek, hogy pl Tierneyért mennyit lehet majd elkérni, ha nem sérül meg komolyabban és végig játsza a szezont a Sociedadnal, esetleg Lokonga folyamat játék mellett eladható-e majd 25 millió körül.
7 hónapja
Vagy mondjuk ha eladjuk Ramsdale-t. 30 körül simán kapni kéne érte, de ha végipadozza a szezont minden sorozatban majd elviszik 15-ért. Korábban is leírtam, hogy mi látványosan akarunk megszabadulni játékosotól azokért meg nem fognak normális pénzt adni. Marketing érzékünk 0 ebből a szempontból. Cselzi elhúzta a mézesmadzagot Mount meg Havertz esetében is, hogy van még visszaút új edző tiszta lap blabla. Le is rántottak minket és a MU-t is. Balogunért is jó, hogy nem már mi fizettünk, hogy menjen el.
7 hónapja
És kit érdekel, hogy ők mit mondtak. Ők is csak egy véleményt fogalmaznak meg, nem az igazságot. A tény az, hogy gyakorlatilag senkit nem tudunk eladni normális pénzért. Edu előtt se, most se, pedig voltak bőven piacképes játékosaink is. Ahogy előttem írták a saját játékosaink leépítésében kurva jók vagyunk, úgyhogy lehet nem feltétlen Edu hibája ez, hanem az egész klubbé.
7 hónapja
engem erdekel a velemenyuk mondjuk. Mert kicsit jobban ertenek hozza es nagyobb a tudasuk es a ralatasuk ettol fuggetlenul, hogy az ovek is "csak" egy velemeny
7 hónapja
Lefty: Ha Ramsdale végigülné a szezont nem csökken annyit az értéke. Több PL szezon van már mögötte, fiatal még a csapatok tudják mit kaphatnak tőle ha megveszik. Ilyen szempontból ESR tök más, mert neki nem volt több kiemelkedő szezonja csak 1 ahol vagy 8al felülrúgta az xg-jét. Mindenki tudja, hogy ez nem fenntartható folyamatosan. A többiek meg 30 körüli játékosok voltak akik a vége felé nálunk is csak kárt csináltak. Most példálozhatunk Havertzel meg Mountal, de az előbbi úgy érkezett a Chelseahez mint korának egyik legnagyobb tehetsége a másik meg folyamat jó szezonokat hozott a Kékeknél. 23-24 évesen adták el őket. A világ legtöbb edzője elhiszi magáról, hogy ő a legjobb és ha van egy bust játékos akibe mondjuk előtte mindenki hatalmas potenciált látott úgy vannak vele, hogy majd ők kihozzák belőle azt ami benne van.
7 hónapja
Picit rosszul fogalmaztam. Érdekelni érdekelhet, de ne használd őket érvként, velük akarod alátámasztani a véleményed, ami szerintem faszság.
7 hónapja
Lehet tudni, hogy számszerűsítve mit takar az, hogy a legjobban fizetett játékos? Mert kicsit én ezzel már megvagyok kavarva, mindenkiről írnak minden szart, Saka is 300-at keres, vagy 200+100? Havertz ugyanez vagy valahogy így, nem nagyon tudom követni ezeket. Mondjuk Ödétől egy percig nem sajnálom, hihetetlen, hogy milyen szintre elért, és hogy át tudta az embereket fordítani. Nekem is az egyik kedvenc játékosom lett. Tényleg az a stílus, aki miatt azt mondod, hogy leülsz meccset nézni, mert bazdmeg olyan dolgokat csinál, hogy leesik az állad, és ez mellé belerakja a melót is, plusz egy kurva jó karakter is.
7 hónapja
altalaban ezek a mondatok a bonusszal egyutt ertik a legjobb fizetest, csak altalaban azt nem tudni, h mit kot meg a bonusz resze
7 hónapja
Hát, ezt a srácot annak idején bagóért vettük, talán nem is értettük, miért. Én az ilyen igazolásokat szeretem a legjobban. Abban biztos vagyok vele kapcsolatban, hogy hiába lett a legjobban kereső, ő nem fog belekényelmesedni a játékba. A kapitányi kinevezését se értettem akkor teljesen, de mára már szerintem azt is bizonyította, hogy alkalmas rá. Hála istennek elég erős mag van a csapatban, és bízom benne, hogy a következő években a csúcs közelében leszünk a hazai és a nemzetközi porondon is, folyamatosan erős és meghatározó teljesítménnyel.
7 hónapja
az utolso mondat a lenyeg

Ornstein: Megvan Ødegaarddal a hosszabbítás, sőt, már szeptember 1-e óta alá lettek írva a papírok, de csak most jön a hivatalos bejelentés. Az új kontraktus 2028-ig szól, nincs opció a további hosszabbításra. Ezzel ő lesz a klub legjobban kereső játékosa.
Ornstein hozzáteszi: egyre több csapat kezdett érdeklődni Ødegaard-ért, de a játékos prioritása csak az volt, hogy hosszabbítson velünk.
7 hónapja
Mondjuk nem tudom kik voltak azok a csapatok, ami előrlépés lehetett volna neki, és meg is tudták volna fizetni. Realon és Cityn kívül kizárt, hogy bárki akár elméleti síkon el játszhat a gondolattal, hogy leigazolja.
7 hónapja
Simán kinézem Pepből, h érdeklődött utána KDB sérülékenysége és már kifelé lógása miatt. Plusz a Real is valós lehet, szeretik a már máshol befutott akadémistáikat nagyobb pénzért visszavenni. De lehetett a Pool és a PSG is.
7 hónapja
Nem gondoltam volna a kolcsonjateka utan, hogy ennyire fontos lancszem lesz...😀
7 hónapja
pedig mar akkor is latszott, h miert van ekkora bizalom fele. O volt az elso fontos lancszem a csapatban
7 hónapja
Lofasz nem latszott az elso fel eveben...😀
7 hónapja
Titou: Ne ferdítsük már el a dolgokat. Az első fél éve tényleg teljesen semmilyen volt, villanásai is alig voltak. Kifejezetten rosszul nézett ki nála is, hogy csak az egyik lábát használta, fizikálisan nem volt valami erős, és rengeteget alibizett ő is. Pont a minap láttam egy fotót, amin rajta voltak a számai is szezononként, és valami 1 gól 2 assist volt a neve mellett az első fél szezonja után. Az első teljes évadjában kezdett el komolyabb életjeleket mutatni, de tavaly érett igazi klasszissá. Legjobb példa arra, hogy ha valaki sokat is van kritizálva, de aztán lerakja a teljesítményt az asztalra, akkor teljesen meg tudja fordítani a saját megítélését. Szerintem nincs már olyan szurkoló, aki ne szeretné. Régen meg alig volt olyan, aki értette, hogy mi a fasznak vesszük meg. Ezért is mondom azt, hogy Havertzet se azért lövi mindenki, mert utálja vagy ilyesmi. Majd ha látjuk tőle a teljesítményt, akkor ő is másképp lesz kezelve. Bár sajnos félő, hogy a labdás hiányosságai miatt ő megközelítőleg sem lesz soha a büdös életben olyan jó játékos, mint Ödegaard. Erre szoktam azt mondani, hogy azt kell értékelni, amit látunk a pályán, az, hogy valaki majd idővel jó lesz, az lehet, de addig a semmire nem fogok felszopkorászni senkit. Vieira is most kezd átfordulni, bár ő még kicsi minta, de érdekes mód, idén senki nem írt még róla sem egy rossz szót sem. Véletlen lenne?
7 hónapja
Ha csak az alapján nézed vki teljesítményét, hogy csatár, akkor lőjön gólt, ha támadó kp, akkor lőjön gólt és adjon gólpasszt, a hátvéd és a kpaus pedig hozzon le kapott gól nélküli meccseket, akkor elhiszem, hogy ennyit lát egy szurkoló, de ez alapján szidni, fikézni, belerúgni minden adandó alkalommal röhej. Öde személyisége, ahogy irányította a csapatot már akkor is, és ahogy indította a letámadásokat és helyezkedett, bőven látható volt, hogy miért van itt. Nem tudom mire gondolsz villanás alatt, de egyből vezére lett annak a csapatnak. Peet tök jogosan teszi fel a kérdést a Leak elején, hogy miért kell minden évben találni vkit, akit folyamat lehet fikázni azonnal. Öde első féléve, tavaly Vieira, idén Havertz. Miért nem lehet megvárni, még látsz tőle 10-15 mecset és utána ítéletet modani fölötte? Vagy ne 10-15 meccs legyen, hanem minimum 1000 perc játék. Lehet én vagyok fordítva bekötve, de vállalom.
7 hónapja
és nem azt mondom, hogy tapsikolni kell Havertz eddigi teljesítményéhez
7 hónapja
Nem, nem az alapján ítélek meg senkit, hogy hány gólt lő, ezért is emeltem ki, hogy a letámadáson kívül szinte semmit nem mutatott az első fél évében. Meg aztán valahogy érdekes módon, ahogy feljavult a játéka, úgy kezdtek el egyenesen arányos módon érkezni a gólok és a gólpasszok is tőle, amit azért nem hinném, hogy advance statok ide vagy oda, de le kéne fitymálni. Amúgy ez nem arról szól továbbra sem, hogy keresnek a szurkolók valakit, akit lehet fikázni vagy bűnbaknak beállítani, hanem, hogy ha valaki folyamatosan nem játszik jól, az ellen fel emeljük a hangunkat. És amúgy te sem örültél Ödegaard-nak egyáltalán, emlékszem, hogy te is Buendiát irkáltad mindig, ahogy én is. És ezzel nincs semmi gond, nyilván azért volt így, mert az argentin akkor jobban teljesített a Norwichban, mint Ödegaard az Arsenalban. Én meg azt nem értem, hogy miért kell védeni olyan teljesítményeket, amik nem szolgáltak rá arra. Leszarom, hogy Ödegaard vagy Havertz van a hátára írva, ami jó, azt elismerem, ami nem, azt kritizálni fogom, és ezzel úgy tűnik nem csak én vagyok így.
7 hónapja
Úristen Titou ne röhögtess már geci :D Amikor Nketiaht gyengének tartottam, az első érved mindig az volt, hogy milyen jó a helyzetkihasználása és mennyi gólt lő. Akkora önellentmondásokat tolsz ember hogy az már fáj :D
7 hónapja
ebben mi az onellentmondas megis csabika?
7 hónapja
Az, hogy most ezt írod: "Ha csak az alapján nézed vki teljesítményét, hogy csatár, akkor lőjön gólt, ha támadó kp, akkor lőjön gólt és adjon gólpasszt [...] de ez alapján szidni, fikézni, belerúgni minden adandó alkalommal röhej." Akkor ugyanezért ajnározni valakit is röhej, nem? Mondjuk nem lep meg, hogy neked ez nem tűnik fel. :D
7 hónapja
aztal erveltel Nketiah ellen, h nem lo golt, erre reflektalva nyilvan azzal fogok jonni, h DE lovi golokat 🤪 plusz anno is hozzatettem h mennyit fejlodott mezonyben. De mar meg se lepodom, h megint hulyesegeket irogatsz
7 hónapja
Ne hazudjál már te szerencsétlen. Sose azt írtam, hogy nem lő gólt, azt mondtam, hogy eltűnik a mezőnyben és CSAK lesipuskás gólokat lő.
7 hónapja
😂😂😂

Szólj hozzá