Péntek kora délután az Arsenal hivatalosan is bejelentette Jurrien Timber érkezését az Ajaxtól.

Mivel a holland csapat szerepel a tőzsdén, ezúttal az átigazolás részletei is nyilvánosságra kerültek: az Arsenal 40 millió eurót fizetett a védőért, amely összeg bónuszokkal együtt 45 millió euróra emelkedhet.

A 2001-es születésű Timber lényegében az Ajax saját nevelésű játékosa. A holland csapat felnőtt keretében 2020 márciusában mutatkozhatott be, összesen 85-szor lépett pályára az Ajax színeiben a hazai bajnokságban és hat gólt szerzett.

Timber végigjárta az összes lépcsőfokot (U15, U16, U17, U19, U21) a holland felnőtt válogatottig vezető úton, és tagja volt az Oranje 2021-as Eb-keretének. A bemutatkozásra 2021 júniusáig kellett várnia, amikor egy Skócia elleni barátságos meccsen kezdő volt.

Játékstílusára jellemző, hogy sokoldalú, képes középső hátvédként és jobb hátvédként is játszani, a válogatottjában védőhármast alkot Virgil Van Dijkkel és Nathan Ake-val. Remekül passzoló és jól cselező játékosról van szó, és bár védő, hatékonyan tud csatlakozni a középpályásokhoz a pályra középső harmadában.

EDU: Nagyon örülünk, hogy leigazoltuk Jurrient, már nagyon régóta követtük a pályafutását. Nagy köszönet mindenkinek a háttérstábban, aki dolgozott ezen a transzferen. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy Jurrien érkezik. A kora miatt nagyszerűen illeszkedik a fiatal keretünkbe. Tudom, hogy ő is alig várja, hogy megkezdődjön a közös kalandunk, nagyon bízunk abban, hogy rengeteg sikerünk lesz."

ARTETA: "Köszöntjük Jurrient a csapatunkban. Egy fiatal és sokoldalú játékosról van szó, aki már így nagyon sok mindent letett már az asztralra. Tudja, milyen érzés egy világeseményen részt venni, és már sok trófeát nyert az Ajaxszal is. Nagyon várjuk már, hogy elkezdődhessen Jurrien beilleszkedési folyamata a csapatunknál."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá