Angol lapértesülések szerint a West Ham csütörtöktól várja az ajánlatokat Declan Rice-ért, a londoni klub elnöke, David Sullivan nyilvánosan is elismerte, hogy a 24 éves játékosuk távozni fog a csapattól a nyár folyamán.

Azt már hónapok óta nyílt titokként kezelik, hogy Rice a szezon végén távozni fog a nyugat-londoni együttestől, a West Ham egyedül azt kérte az érdeklődő csapatoktól, hogy várják meg, amíg lejátsszák a Fiorentina elleni UEFA Konferencia Liga-döntőjüket, ami végül a Kalapácsosok sikerével zárult.

"Megígértük neki, hogy távozhat, ez a kívánsága ugyanis. Ennél többet nem kérhetünk egy olyan embertől, aki az egész szezonban ilyen elhivatottan játszott a csapatunkban. El kell fogadnunk tehát a kívánságát, mi pedig a helyettes játékos vagy játékosok leigazolásán kell, hogy dolgozzunk. 18 hónapja 200 ezer fontos fizetést ajánlottunk neki, amit elutasított. Fájó szívvel tehát, de elfogadjuk a döntését. Nem tarthatunk meg egy olyen játékost, aki már nem akar itt lenni." - nyilatkozta a West Ham elnöke, David Sullivan a TalkSport angol lapnak.

"Egyelőre nem kaptunk még hivatalos ajánlatot a döntőnk miatt, de szerintem ez már mától változhat. Annyit kértünk a Declanért érdeklődő három-négy csapattól, hogy várják meg a döntőt." - tette hozzá Sullivan.

A kulcs a West Hammel való megállapodás

Egyelőre minden hiteles forrás arról számolt be, hogy az Arsenal vezeti a Rice-ért folyó versenyt a Bayern München és a Manchester United előtt, mert a játékos továbbra is Angliában, lehetőleg a fővárosban szeretné folytatni a pályafutását, egy a Bajnokok Ligájában szereplő csapatnál - ezt a feltételt az Arsenal teljesíti.

A Bayern München vezetőedzője, Thomas Tuchel többször is beszélt telefonon Rice-szal, de a bajor csapatnál jelenleg átszervezések vannak a felsővezetésben. A Manchester Unitednél jelenleg Mason Mount és egy csatár megszerzésére koncentrálnak, a hírek szerint Erik Ten Haag csapata per pillanat szűkös átigazolási költségvetéssel dolgozik, és csak akkor lehet esélyük Rice megszerzésére, ha be tudnak vonni játékosokat is az üzletbe: akár Scott McTominay vagy Harry Maguire játékjogát, értük érdeklődik ugyanis a West Ham.

Jelenleg tehát úgy fest, hogy az Arsenal van pole pozícióban, a játékos részéről nincs akadály, az átigazolás kulcsát a West Hammel történő megállapodás jelenti.

Korábban David Moyes, a West Ham menedzsere úgy nyilatkozott: csak egy angol klubrekord összeg ellenében szankcionálnák Rice eladását. Ezt a csúcsot pedig Enzo Fernandez tartja: az argentin játékos 105 millióért igazolt a Chelsea-hez idén télen.

Az Arsenalnál bíznak abban, hogy ennyit nem kell fizetniük Rice-ért. Az Ágyúsok Jude Bellingham közelgő Real Madridos átigazolását tartják referenciának: a Királyiak 88,5 millió fontnyi összeget fizetnek a fiatal angolért a Dortmundnak, ami bónuszokkal együtt 113 millió fontra emelkedhet.

A Daily Mail úgy tudja, hogy az Arsenal közelgő, első ajánlata 92 millió font lesz, ami elmarad a West Ham által kért 100 milliótól. Az angol lap újságírója, Sami Mokbel szerint fontos tényező, hogy Sullivan elvárja, hogy az átigazolási díj fix részét 2025-ig egyenlítse ki a vevő klub. Az átigazolási díj részletekben történő kifizetése nem újdonság a futball világában, az Arsenal öt részletben tudta kigazdálkodni az eddigi rekordigazolás, Nicolas Pepe 72 millió fontos átigazolási díját.

A West Ham a lehető legtovább el akarja nyújtani a tárgyalásokat, hogy minél fentebb verjék Rice kivásárlási díját, miközben az Arsenal a lehető leggyorsabban le akarja zongorázni az ügyletet, mert az angol játékos megszerzése az abszolút prioritás Mikel Arteta számára, és minden más átigazolásra csak az esetleges Rice-transzfer véglegesítése után kerülne sor.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (386)

12 hónapja
A franciák szerint Saliba 4+1 éves szerződést írt alá,ami egy kicsit jobban hangzik,mint a sima 4.
12 hónapja
Jó lenne időben letudni az igazolásokat, mert a MU-t is megvették az arabok. Innentől pedig ömleni fog a pénz ész nélkül és még az 1 milliárdos adósságukat is kiegyenlítik.
12 hónapja
Nem látaom sehol, hogy megvették volna.
12 hónapja
en se lattam meg hivatalos forrast
12 hónapja
Minden második hír erről szól az interneten, a katari források pedig már tényként közlik.
12 hónapja
se facebookon, se twitteten nem futottam bele, pedig biztos, hogy Romano hozna eloszor
12 hónapja
Csak az Mbappe sztorit latom mindenfele
12 hónapja
Én se látom, még a Sky pletykarovatban sem, és Romano sem írt róla.
12 hónapja
Utoljára én is annyit olvastam az üggyel kapcsolatban, hogy MU direkt nem hozza nyilvánossá ki vezeti a licitet, így próbálva fokozni a versenyhelyzet. Egyébként átvenni egy klubot szerintem idő és a nyári átigazolási szezonon ez érződni fog náluk. Ami meg minket illett mostanában elég gyorsan leszoktuk zongorázni az átigazolásokat . Jesus nyár elején már megvolt, Zincenko, Vieira, Trossard olyan gyorsan ment ,hogy szinte a hivatalos bejelentéssel egy időben kaptuk fel a fejünket. Ramsdalle , White, Tomi is gyorsan ment. Rice szerintem már csak formalitás és inkább napok mint hetek kérdése.
12 hónapja
Gyorsan le szoktuk zongorázni valóban... Meg a nagy faszt.
12 hónapja
Tomiyashuról nekem az maradt meg, hogy Artetáék azt mondták, hogy nyár eleje óta kapcsolatban álltak a Bolognával. Ramsdalenél annyira nem rémlik ez a gyors leigazolás ahogy Whitenál sem. Mondjuk ez cuki hozzáállás Roszko, hogy azokat hozod fel akiket leigazoltunk, de akiket üldöztünk 1.5 hónapig azt a végén nem jöttek őket véletlenül kihagyod a felsorolásból. Nem mintha hiányoznának de azért árnyáljak a képet az átigazolási sikerességünkel kapcsolatban.
12 hónapja
Mostanában nem volt hosszan elhúzódó sagaink. Mudryk volt talán az egyedüli kivétel. Többi esetben ha éreztük, hogy nem sikerül elhozni a játékost váltottunk és gyorsan megszületett a megállapodás. Valószínűleg ez azért lehetséges mert a jelenlegi vezetésben két ember is vezet tárgyalásokat . Az egyik Edu a másik Garlick . Az utobbi pl Whtie leigazolását vezette le. Amit ti sokan sérelmeztek az oldalon, az valóban a csapat névjegyévé vált. Semmi extrát nem csinálunk amúgy csak nem gondolkodás nélkül fizetünk hanem tárgyalunk. Elég komoly cikkek születtek arról amúgy, hogy ez egy hosszútávú stratégia. Ez nem egyenlő azzal ,hogy nem költünk pénzt mert az elmúlt években komoly összegek lettek a csapatra fordítva. Méghozzá jól, mert a csapat eléri a kitűzött célokat, mára teljesen versenyképessé vált és megsokszorozta az értékeket. Persze sokszor úgy tűnhet szenvedünk xy-al de a legtöbb estben csak a média fújja fel az ügyet. Legtöbb célpontunk radar alatt maradt ha jól belegondolunk. Nyilván a csapatépítés más szakaszában vagyunk ma már . Nehezebb már fejleszteni a csapaton , minél jobban biztosra kell menni, ami magával hozza ismertebb játékosokba nyúlunk bele amit nehezebb lesz majd titkolni.
12 hónapja
Még annyit a témához, hogy mit veszünk elhúzódó átigazolásnak ? Szerintem időben nagyon nehéz ezeket belőni. Sokszor azt látjuk van egy, játékos szinte az összes klub figyeli. Valamelyiket kiszúrják és másnap már úgy hozzák le hogy a csapat radarján szerepel. Végül 4-5 hónap múlva valamelyik csapat konkrét tárgyalásokba kezd és az 1000 jóslatból bejön 2-3. Jó esetben. Másik dolog ami miatt az idő szerintem nem releváns az az ,hogy sokszor egy csapat csak megfigyelő egy ideig, estleg finacionális okok miatt várnia kell a konkrét ajánlattal. Sokszor az alku része amit az eladó klub kér a vevőtől. Máskor meg a játékosra kell várni mert nyaral, más csapatot priorizál várja , hogy sikerül-e a kluboknak megállapodni. Rapinha pl ilyen volt .Nem volt konkrét ajánlat mert ő végig a Barcába szeretett volna menni. Ami szenvedés kategória , legalábbis nálam itt kezdődik mikor többszöri ajánlat után se sikerül megállapodni egy csapattal vagy maga a játékossal.
12 hónapja
A United-nél eddig sem az volt a baj hogy ne lett volna pénz igazolni.
12 hónapja
Zinchenko gyors leigazolása is csak azért volt, mert előtte szintén sokat baszakodtunk Martinezzel ami nyilván nem jött össze. A B opicókat mindig gyorsan lezongorázzuk szó se róla. Ettől függetlenül örülök Zininek, egyik kedvenc.
12 hónapja
Jó lenne, ha Pepét is megkínálná valami Szaudi csapat...
12 hónapja
barcsak🙏
12 hónapja
Az jó lenne 😂 El se hinném, ha kapnánk érte pénzt😀
12 hónapja
Közben Manchester vörös felét is elöntötte az olaj..
12 hónapja
🚨 Exclusive

Declan Rice has been given permission to leave the England camp in the evening to make the final preparations for his move to Arsenal....

nem talaltam tul hivatalos forrast hozza
12 hónapja
Ha ez igaz, akkor nem sokára kiderül, 16-án máltán lesz a válogatottnak meccs.
12 hónapja
Nem halnak bele akkor sem ha nélkülözniük kell.
12 hónapja
Pont ezért írtam én is, ha nem lesz a keretben, akkor igaz lehet a hír.

Szólj hozzá