Viszonylag felemás szezont tudhat a háta mögött az Arsenal csapata, az Ágyúsok számára vasárnap a Wolverhampton elleni hazai meccsel véget ér a bajnokság, és végül a második helyen fognak a tabellán végezni.

A szezont megelőzően a szakértők és a szurkolók alapvető elvárása is az volt, hogy a korábbi ötödik helyet követően az Arsenalnak kötelező lesz visszajutnia a Bajnokok Ligájába. Az idény kezdése viszont annyira meggyőző és erős volt, hogy a csapat sokáig az első helyen állt. A hajrában viszont sok meccs eredménye nem úgy alakult, ahogy kellett volna, így a Manchester City végül megelőzte Arteta alakulatát.

Bár vannak olyan vélemények, hogy az Arsenal csalódást okozott, hogy nem nyerte meg a bajnokságot, Arteta inkább a pozitívumokra akar koncentrálni.

"Megvalósítottuk a célunkat, bejutottunk a BL-be öt-hat meccsel a bajnokság vége előtt, és második helyen végzünk a bajnokságban. Mindemellett sikerült fejlesztenünk a játékosainkat, többük fentebb lépett egy szintet a pályafutásukban, és ők nagyon sokat tettek hozzá a csapathoz is. És ami még fontos, hogy remek kapcsolatunk lett a szurkolóinkkal, és sikerült egy fantasztikus légkört kialakítanunk a csapat meccsein." - mondta Arteta.

"Szóval ha innen nézzük, rengeteg pozitívumunk van a szezonból. Talán többet is elértünk, mint amit a képességünk, a kapacitásunk vagy az erőforrásink megengedtek volna. De mégis csak 248 napot töltöttünk a bajnokság első helyén, és végül nem sikerült eleget letennünk az asztalra, hogy megnyerjük a címet."

"Mindent megpróbáltunk, de a szezon végi hibák sokba kerültek. A tény az, hogy gratulálnunk kell a Manchester City csapatának. A szezon 38 meccse alatt ők mutatták a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, gratulálnunk kell nekik. Nekünk erőt kell merítenünk a szezon pozitív teljesítményeiből, és a Citytől kell tanulnunk, hogy egy újabb szintre lépjünk."

Arteta egy kicsit az áprilisi pontvesztésekről is beszélt.

"Igen, az volt a fordulópont. Ott volt az Anfield, 2-0-ra vezettünk és az utolsó percekben esett ki mind a három pont a kezünkből. Ugyanez történt a West Ham ellen, ott egy ideig teljes dominanciában játszottunk, és volt egy kihagyott büntetőnk is. Majd jött a Southampton, ahol két olcsó gólt kaptunk be, és onnan nem tudtunk visszajönni. Nyerhettünk volna, de csak 3-3 lett, és eztán következett a Manchester City elleni meccs."

"De őszintén, sokkal jobbak voltak nálunk. Fokozatosan tudtak szintet emelni, ott volt a Real Madrid elleni meccsük, ahol olyan teljesítményt nyújtottak, hogy leesett az állunk. Ezt mi nem tudtuk tartani, és pszichésen es ránk is kihatással volt. Szóval ha még nyertünk volna is a fent említett három meccsen, még akkor is másodikak lettünk volna, mert egyszer meg kellett volna őket is vernünk."

A csapat célja egyértelműen a bajnoki cím lesz a következő idényben, emiatt komoly átszervezéseket tervez a klub a június 12-vel kezdődő nyári átigazolási piacon.

"Azt gondolom, sok mindent felépítettünk már az utazásunk alatt. Jók az alapok, újra versenyképesek vagyunk, de most kell megnyomni a reset gombot."

"Gyorsabbnak, jobban elhivatottnak és még könyörtelenebbnek kelle lennünk, mert a különbség a finomrészletekben rejlik, okosnak kell lennünk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (376)

11 hónapja
Nemnlehet jövőre a cél a PL cím.
ott a BL terhelése, jövőre még erősebb lesz az MU, Newcastle.
Lehet a Liverpool is
most "csak" a cityvel kellett volna a versenyt bírni.
Számomra a 4. hely is elfogadható lett volna.
Így ez felülteljesítés.
Jövöre egyenlőre a top 4 ben végzésnek kell lennie alapvető elvárásnak és emelett a BL-ben a tisztességes helytállás.


11 hónapja
Xdddddddd
11 hónapja
Jovo nyaron EB, Copa America es ANK is lesz, plusz olimpia.
11 hónapja
Copa meg ANK nézhetetlen kategória, EB talán jó lesz, bár az olimpiát jobban várom.
11 hónapja
Nekem nagyon gyanus, hogy ebbol nem Rice lesz, hanem Caicedo. Mindketto sajnos ugyse fog jonni...
11 hónapja
Caicedo meg fontosabb is lehet, mint Rice, ha egy kp-t keresunk, aki alkalomadtan visszazar majd jobb hatvednek, de idealis esetben mindketto kellene
11 hónapja
De miből gondolod, hogy ilyet keresünk? Nem lehet, hogy csak szimplán upgrade-elni akarjuk Thomast?
11 hónapja
az utolso 2 meccs ezt mutatta, hogy szeretnenk, egy olyan rendszert kiepiteni, hogyha Zini kiesik a baloldalrol, akkor legyen alternativa ra, es mivel Zinit nehez 1 az 1 ben potolni igy ezt attolva a jobb oldlaon is meg lehet valositani egy olyan kp-val, aki kepes kontrollt adni a csapatnak.
11 hónapja
Én nem indulnék ki ebből a két meccsből.
11 hónapja
nem probaltuk volna ki meccshelyzetben, foleg 2-ben ezt a felallast, ha nem gondolkodna benne Arteta. Ha meg fuggott volna barmi tole, akkor valoszinuleg nem valt es lehet csak a nyaron lattuk volna , de ez azt mutatja h edzeseken mar gyakoroltak.
11 hónapja
Zinivel a kezdoben nem igy tolodna a csapat, de ez egy megoldas az ukran nelkuli jatekra az ellentetes oldalon, amibe Caicedo szinte tokeletes lehet. Zinivel a kezdoben pedig egy Partey upgrade lenne az ecuadori.
11 hónapja
És ha nincs Zinchenko, Gabriel vagy Kiwi lesz a balhátvéd? Azért attól fáznék. Amúgy Caicedo ugye nem olyan balfasz "jobbhátvédben", mint Thomas?
11 hónapja
az alapfelallasban, akkor Gabriel, ha Saliba is egeszseges szerintem, de az legyen Arti probelmaja. Lejjebb irta Djourou, hogy valszeg nem kezdo es csere emberek lesznek szep lassan, hanem lesz 17-18 jatekos, akiket gond nelkul lehet majd rotalni. Egyetertek vele, hogy ez lehet a cel majd, ahhoz, hogy ne faradjanak el a szezon vegere a fiuk
11 hónapja
De geci, Gabriel balhátvéd? :D Hát nem tudom gyerekek, én ennyire nem tükrözném a Cityt. Eleve ők részben Haaland miatt váltottak erre a felfogásra, de nekünk Jesus a csatárunk. Persze tudom, hogy kurvára a fizikalitás, az erő, a sebesség irányába tart folyamat a foci, de inkább nézem Zinit meg adott esetben Cancelot ott, mint Gabrielt meg Kiwiort. White azért kurvára mást játszik a jobb oldalon, relatíve sokat lép fel a támadásokkal a szélen, még ha nem is egy Hakimi.
11 hónapja
most arrol beszelunk, ha epp nincs Zini. Akkor miert nezned inkabb Cancelot ott mondjuk, mint Gabrielt vagy Kiwiort?
11 hónapja
Akkor ha nincs Zini..Azért mert ő is egy technikás, támadásban intelligens játékos. Gabriel meg egy párharc erős, agresszív belső védő. Egyértelmű, hogy miért. Kiwit még nyilván jobban meg kell ismerni.
11 hónapja
Felix nem marad a Chelseaben és Kulusevski se a Spursben. Jó kérdés hova mehetnek majd.
11 hónapja
Igazabol nem tudod mire hasznalni...ugyes, de kozepcsatarnak keves, daraloban elveszik. Szelsonek nem eleg gyors, 10-esnek megint nem lehet betenni, mert a vedomunkaja gyenge. Szerintem lehet Vlahovic-t nezegeti oda Pochettino.
11 hónapja
Nem is nekünk gondoltam, ha már választani kell Kulusevski el jobban járnánk, de nem hiszem, hogy idejonne Saka cseréjének. Félixet nálunk Odegaard mellé be lehetne tenni, de nem reális, hogy idejojjon.
11 hónapja
Nem is azert irtam, hogy ide kene. Csak o is kicsit ilyen poszt nelkuli jatekos 😀
11 hónapja
🚨Ornstein: Az Arsenalnak nem áll szándékában elengedni Smith Rowe-t. 2026-ig van szerződése + és fontos része az AFC terveinek.
11 hónapja
es biznak benne h az U21es EB-n megmutathatja magat
11 hónapja
Itt szerintem City, Brighton másolás lesz nyártól, ahogy az utóbbi meccsek felállásaibol is erre lehet következtetni. 3-2-2-3: White-Saliba-Gabriel-Caicedo-Rice-Odegaard-uj igazolás/Smith Rowe-Saka-Jesus-Martinelli. Ezért akarják Caicedot és Ricet is dupla6-osba mogejuk Jorginho, Zinchenko, Elneny, dupla 10-be ott lesz Vieira, Ödegaard, Smith Rowe, és egy új igazolás, vagy Zinchenko és Trossard is tud ott játszani.
11 hónapja
És ki lesz a balhátvéd?
11 hónapja
Gabriel vagy Zinchenko.
11 hónapja
Ez Chapman masolasa, igy igazabol a mienket masoljak masok 😅 mi csak visszaterunk a "gyokerekhez" Szerintem inkabb csak a jobb oldalon is megakarjak teremteni ezt az egyensulyt, ha Zini kiesik. Mert nagyon fuggtunk tole. De ha jon Caicedo, akkor at tudjuk tolni ezt a masik oldalra es az ecuadori 🥝👃 felalassal tudjuk nyomni. A fix az White-Saliba-Gabriel minden esetben. Csak igy aztan vegkepp szukseg van egy jo Holding upgradre. Plusz jo lenne, ha Tomiyasu is egeszseges tudna maradni.
11 hónapja
4 védő max védekezésben lesz szerintem, építkezni 3 védővek fogunk.
11 hónapja
Igaz, Chapmane a WM rendszer alapvetoen viszont most Guardiola nyomatja ezt. Egyrészt igen, másrészt Zinchekot Xhaka helyére is fel lehet baszni elvégre az az igazi posztja, de igen ebben igazad van, hogy lehet, hogy csak az a cél, hogy bármelyik oldalon képesek legyünk erre.
11 hónapja
ha ugy nezzuk, Zini sosem volt a vedonk, es tamadasban mar eleve fent volt Partey mellett, igy igazabol Arteta elobb elkezdte ezt a fajta 3 2 2 3 epitkezest, mert eleve White-Saliba-Gabriel volt hatul Zini betagozodott Partey melle, akik elott Xhaka es Ode mozgott, legfelul pedig a Martinelli-Jesus-Saka trio mozgott. Csak Partey jobb oldali vedove tevessel ez valamiert latvanyosan rosszul nezett ki az NF ellen, de a Wolves ellen mar ugyanolyan gordulekeny volt, mintha Zinivel jatszanank ezt
11 hónapja
Nem véletlenül nézegetik Guehit, Tapsobat, Simakant. Sztem ez a három igazolás az alap mármint Rice, Caicedo és egy belső védő, a többi pedig az előadásoktol fog fuggni.
11 hónapja
Hát ősszel inkább 2-3-5 volt, White magasabban volt mint Saliba ek, de ja ez majdnem részlet kérdés. Sőt akár ha White-ot Caicedora cseréled, Parteyt Ricera akkor még meg gördülékenyebb lehet a játék, mondjuk a mogekerules így lehet kiveszne, de a kontroll és a rest defence meg fejlodhetne.
11 hónapja
hol voltal eddig Djourou? 🤗
11 hónapja
Adom amit írtok. Minden èvben kell valami új elem amivel lehet játszani. Idén Pep a visszavágóra tartotta ezt a fajta szerkezetet ès sikerült is meglepnie minket vele. Annyit tennèk csak hozzá ha jövőre 3 vèdős rendszer megmarad milyen más változást hoz magával. Arteta ès Pep között pl lényegi különbség volt, hogy ők az ellènfèl vèdőihez igazította a támadòi számát ès ennek fènyèben variálta a szerkezetet. Míg mi az ellenfél közèppályához mèrten variáltuk a szerkezetet. Rowe egy ilyen felállási formában sokkalta jobban èreznè magát, mert ha jól sejtem itt nem neki kell majd a szèlessèget adni .
11 hónapja
Márpedig Zinchenko védekezésben simán balhátvéd volt. Támadásban lépett fel 6-osba csak, védekezésben 4 védőztünk. Én egyelőre még nem látom ezt annyira magam előtt, amit boncolgattok. Eleve Canceloról még nem is beszéltetek, pedig szerintem ő is simán itt köthetne ki. Meg Gabriel mint balhátvéd? Pff, hát nem tudom. Értem én, hogy nagyon fancy Guardiolának minden egyes húzását lemásolnunk, de ennyire nem feltétlenül kellene túlzásba esni. Nálam egy Rice, Caicedo, új belső védő érkező trió kurva deffenzív lenne. ESR játszatásában sem bízom, és abban sem, hogy rá nagyon alapozni kellene majd.
11 hónapja
Igazából Cancelo esetében is kb. mi lehetünk a favoritok. A Barcának nincs rá forrása jelenleg, a Bayernnek nem kell úgy néz ki, marad a City vagy mi. Szerintem ő olyan 40 körül vihető lesz, ha nem akarják, hogy rajtuk maradjon.
11 hónapja
vedekezesben igen 4 vedovel vagyunk, ahogy a City is amugy. Stones az aki a dupla 6osban elore megy, vedekezesebn pedig visszazar.

Szólj hozzá