Bukayo Saka hivatalosan is aláírta a szerződéshosszabbítását - jelentette be a klub kedden délután.

Az angol játékos és az Arsenal még februárban megállapodott a folytatásról, eddig az új szerződés formalizálása tartott. Mostanra viszont minden formai akadály elhárult, Saka pedig a napokban aláírta a 2026-ig tartó szerződését, amelyet ma bejelentett a klub.

Saka nyolcéves korában csatlakozott az Arsenal Hale End-i akadémiájához, a felnőtt keretben 2018 novemberében, mindössze 17 évesen debütált. A bajnokságban 2019. január 1-én léphetett pályára először csereként egy Fulham elleni meccsen, ezzel ő lett a liga első olyan játékosa, aki már a 21. században született.

Azóta Saka alapember lett az Arsenalban, az előző két szezonban például minden egyes meccsen játszott. Ebben az idényben 14 gólnál és 12 gólpassznál tart, messze ez a legjobb szezonja az angol szélsőnek. Az előző két szezonban a szurkolók őt választották meg a klub legjobb játékosának, ez a bravúr csak Thierry Henry-nak sikerült korábban.

A játékos 2020 októberében szerepelhetett először hazája felnőtt válogatottjában, a 2021-as rendezésű Eb-n pedig az egyik alappilére volt Gareth Southgate csapatának, a döntőben ő lett minden idők legfiatalabb angol játékosa, aki egy fináléban részt vett.

Bukayo Saka: "Nagyon örülök, hogy végre aláírhattam az új szerződésemet, rengeteg tárgyalásunk volt az elmúlt hetekben. Azt gondolom, hogy ez a megfelelő klub és megfelelő hely a jövőm szempontjából. Ez egy fantasztikus csapat, elég megnézni, hol is állunk. Itt minden adott, hogy a legjobb játékossá váljak, és úgy gondolom, fantasztikus sikereket érhetünk el közösen a jövőben.

Mikel Arteta: "Fantasztikus hír a klub számára, hogy Bukayo marad. A folyamatos fejlédősünk szempontjából kulcsfontosságú, hogy magunknál tartsuk a legjobb tehetségeinket, Bukayo pedig  fontos tagja a keretünknek és az is marad. Mindamellett, hogy fantasztikus tehetség, remek emberről is beszélünk a személyében. Nagyon várjuk már, hogy lássuk Bukayo fejlődését a csapattal együtt az elkövetkezendő években.

A csapat az új szerződés részleteit szokás szerint nem hozta nyilvánosságra, de David Ornstein szerint az új megállapodás (helyesbítve:) 2027 nyaráig szól, és ezúttal a csapatnak nem lesz opciója az egyoldalú, rövid távú hosszabbításra. Sakáért rengeteg klub érdeklődött, de a játékos szándéka az volt, hogy maradjon az Arsenalnál. A játékos új alapfizetése 200 ezer font lesz hetente, ami bónuszokkal együtt 300 ezerre is nőhet.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (83)

10 hónapja
Nem tudom, szerintem csalódást keltő nyarunk lesz.
Óriásiak az elvárások, most kellene nagyot mennünk és robbantanunk a piacon. Még csak-csak meg tudom érteni hogy nem adunk ki őrült pénzt Mudrykért és bemegyünk inkább egy Trossardért, de vele túlzottan nem léptünk szintet (más kérdés, hogy Mudrykkal megtettük volna-e)
De ha itt Eduék elkezdik 80 millióról 5 millióként emelgetni az árat Rice-ért, mielőtt beelőz a Bayern München, mi meg leigazolunk egy Laviát, hát az para lenne. Még ha Lavia jó játékos is .
Már a top 4 megtartása is nagy feladat lesz jövőre.
10 hónapja
Orni szerint Mount a MU-t preferalja nagyon es a The Times szerinte 70 millio £ korul ajanlottak erte
10 hónapja
Ha így van akkor hagyjuk a faszba és rá kell menni Kudusra, vagy Maddisonra. Remélem akkor viszont jó drága lesz nekik.
10 hónapja
Kudus fizikalisabb es kb fele annyi lenne, de a MU szerintem Ot is figyeli, mint alternativa
10 hónapja
Valahol meg is értem , mert Manchesterben jóval könnyebb dolga lenne ami riválisokat illeti. Elsősorban Eriksen mellé szeretnének majd valakit ami a középpályát illeti és Mount szerintem képes is kiszorítani az öregedő dán klasszist. Ennek ellenére én nem mondanék még le Mountról mert habár a klub eladása tényleg megvalósulhat , ha jól emlékszem az UEFA azt a fajta kiskaput bezárta amit Chelsea kihasznált tavaly. Normális körülmények között közelgő átigazolási időszakban mindössze 100-150M fog rendelkezésre állni a csapat megerősítésére, ezt az összeget eladásokkal tudják majd még növelni illetve kozmetikázni mert konkrétan az FFP szankcionálja őket, pont úgy ahogy tavaly minket is. Ten-Hag fel lett készítve, hogy most nyáron eseti jelleggel tud majd igazolni a csapata és nagy valószínűséggel priórizálnia kell majd a megerősítendő pozíciók között. Ő pedig leginkább egy csatárral szeretne és minden más ennek a függvénye lesz hová mennyi pénz jut. Egyébként a fő kiszemelt Kane.
10 hónapja
Mount esetében ami mindenképpen kedvező lehet számunkra ,hogy mi a számára leginkább ideális és kedvelt pozícióba számítanánk rá.
10 hónapja
Mármint kinek a fele? Maddisonnal nagyjából egy árban lesznek kb. Az Ajax 40-45 millió fontot kér, ennyiért Maddisont is meg lehet szerezni, az igaz, hogy Kudus fizikálisabb és fiatalabb is, de sérülékenyebb is.
10 hónapja
Mount fele kb :) lemaradt. Maddison szerintem 50 +-nal fog kezdodni az angolsaga es, h a rokaknak kell majd a penz
10 hónapja
A United Kimet is akarja a Napolibol és egy csatárt, szerintem hamarosan eladják a klubot és lesz bőven pénz.
10 hónapja
1 év van hátra a szerződéseből, menjenek a faszba az 50 milliojukkal. Úgyis egy csomó tavizojuk lesz, Barnesert indokoltabb az 50 mert hosszutavú szerződése van, de Ndidi, Castagne se fog maradni a Champoba, egy 40-et belőlük is ki tudnak hozni röhögve. Bőven 100 millió fölötti bevételük lesz így is.
10 hónapja
egyetertek, nonszensz, ami tortenik a fociban, de ugy nez ki ez a jovo iranya, kerdes, h a csapat, h fog ehhez viszonyulni
10 hónapja
Aztakurva mekkora gól
10 hónapja
🚨 Arsenal are prepared to sell as many as eight first-team players this summer, with James Maddison, João Cancelo and Declan Rice among their targets.

Thomas Partey, Granit Xhaka, Rob Holding, Kieran Tierney are all on the chopping block.

(Source: Daily Mirror)

sokat nem latnek bele a forras miatt, de tobb helyen is olvashato volt, h lehet brutalis atalakukas lesz a nyaron
10 hónapja
Nem hiszem, hogy van valóságalapja. Kb. meg van a mag, kettő ember kell a kezdőbe, padra meg 3, akik tényleg minőséget képviselnek, nem szabad lecserélni a fél keretet, abból nem hiszem, hogy jól kijönnénk.
10 hónapja
Maddison azért lehet érdekes, mert 1 éves érvényes szerződése van, és a Leicester ki fog esni, max 50 millió körüli lehet az ára, de hol is akarjuk szerepeltetni? Ha stabilitást akarunk a csapatban, Xhaka helyére olyan ember kell, aki védekezni is tud, ez Maddisonról nem mondható el, és itt van ESR is, aki remélem maradni fog....Cancelo ha jönne, sztem jobb hátvéd posztra érkezne, nyilván ha Zinchenko sérült, átmehet a másik oldalra helyettesíteni. Ha ennek a három névnek van valóságalapja, akkor Rice mégis csak Partey helyére jönne.
10 hónapja
Cancelo azt a fajta játékot ami kiemelte szélsőhátvédként az pont, hogy a bal oldalon jött ki nála nem a jobbon. Max. vészhelyzetben lenne a jobbon, de ő balon klasszis.
10 hónapja
Igen, bár jobbon sem egy kutyaütő. Internél nagyon jó volt a jobbon is (támadásban legalábis), asszem utána csapott le rá a City.
10 hónapja
Onnan még a Juveba ment aztán a city odaadta érte Danilot meg 30 millát :D Mekkora üzlet volt az.
10 hónapja
Ja tényleg! Mondjuk Danilo City párosra már szinte nem is emlékszem 😅 Már nagyon összefolyik minden :D
10 hónapja
Itt a megnagyobb kontroll fenntartása lesz a cél, és az számít inkább, hogy elorefele hogy védekezés, ezekben Maddison jobb mint Xhaka, inkább a fizikum amiben Xhaka alatt van jóval, de azzal tud kompenzálni, hogy sokkal mozgekonyabb, így szabálytalanságokat ki fog tud harcolni.
10 hónapja
Arsenal’s Doctor, Gary O’Driscoll on Saka:

“The amazing thing for us is that we don’t know what his limit is. He’s still 21! He’s still got lots of potential, and Mikel is very aware of this too. We are all very aware of it, but what we don’t want to do is push him too far physically. At the moment we have got a lot out of him, but we think we can get more.

“It’s so, so rare to have this combination of the mental capacity, his ambition and drive and a physiology that we don't know the limits of. We are going to progress gradually but we are excited that this could be just the start. We’ve learnt the lessons of players in the past though, and we want to not go too far with him.”

En miert az ellenkezojet erzem?😂 Olyan meccseken is 90 percet jatszott amikor kurvara nem kellett volna...
10 hónapja
Ja amugy Saka-rol van szo, az lemaradt :D
10 hónapja
Igen, egyértelműen túl van játszatva. Pedrinek is volt valami 60 meccses szezonja az olimpia évében, azóta sokkal több sérüléssel bajlódik.

Szólj hozzá