Mikel Arteta úgy fogalmazott, csapatának élveznie kell a hátralévő 10 bajnoki meccset, amely sorozat végén eldől, hogy bajnok lesz-e az Arsenal ebben az idényben.

A csapat már így is a várakozásokon felül teljesít, a szezon előtt senki nem gondolta azt, hogy az Arsenal beleszólhat a bajnoki címért folyó harcba. A márciusi válogatott meccsek végén immáron a célegyenesbe kerül a bajnoki idény is, és félő, hogy az Arsenal legénysége görcössé válik a nagy nyomás alatt.

"Azt nem befolyásolhatjuk, mit csinálnak az ellenfeleink, de azt igen, hogy mi hogyan dolgozunk: hogyan viselkedünk, hogy edzünk, hogyan kommunikálunk, hogyan osztjuk be az erőnket, milyen üzenetet küldünk kifelé, a szurkolóinknak." - mondta Arteta.

"Most élveznünk kell a szezon hátralévő részét, lelkesedéssel és energiával kell dolgoznunk, továbbra is azt kell tennünk, amit eddig, ha nem jobban."

"Nagyszerű emberek, nagyszerű játékosok alkotják a keretünket. Folyamatosan azon vannak, hogy fejlődjenek, tanuljanak és jobb játékossá váljanak. Óriási öröm ezzel a csapattal dolgozni. Imádják, amit csinálnak, de meg akarnak felelni mindenkinek. Egymásért küzdenek a pályán. Ez szerintem jól érezhető a pályán."

"Ez az elán már rögtön érezhető volt tavaly nyáron, a szezonkezdet előtt, a nyári szünetet követően. Az új igazolások hitet adtak a keretnek, és új szintre emelték a képességünket, továbbá új vezéregyéniségek kerültek hozzánk. Ez volt az első alkalom, hogy megvan a képességünk, hogy a csúcsra törjünk, és hosszú távon is ott maradjunk."

"Aztán ott van a kellő minőségű versengés, ami egyben együttműködés is, mert mindenki segíteni akarja a másikat, de emellett emelni akarja a csapat színvonalát is."

"A titok abban rejlik, hogy van egyfajta bajtársiasság a csapatban, szeretnek időt tölteni a másik társaságában, és szeretnek a szurkolóink előtt játszani. Érzik a hovatartozást is, és ez nagy fegyvertény."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (18)

1 éve
Arteta pedig a hónap managere 😀
1 éve
az utolso honap jatekosaink.

Durva h 2015 marciusa es 2018 oktobere kozt nem nyert senki a csapatbol

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Bukayo Saka (March 2023)
🇳🇴 Martin Ødegaard (November/December 2022)
🇬🇦 Pierre-Emerick Aubameyang (September 2019)
🇬🇦 Pierre-Emerick Aubameyang (October 2018)
🇫🇷 Olivier Giroud (March 2015)

1 éve
Saka a hónap játékosa 🙂
1 éve
meg is erdemelte
1 éve
1 éve
Az első vizsgálat után úgy tűnt, hogy Saliba szezonjának vége és műtétre lesz szüksége. A második vizsgálat már jobb eredményt hozott, műtétet nem foglaltak neki egyelőre és nagyon óvatosak lesznek vele, napról napra fogják követni az állapotát. Van némi esély, hogy a Liverpool ellen már ott legyen.
1 éve
🙂🙂🙂🙂
1 éve
Neki nem a hátával volt valami?
1 éve
De
12 hónapja
Már mindegy is, mivel a Cityvel való mevcsre nem lesz teljesen kész. A BL indulás megvan. A többibe nem szólhat bele. Így én azt mondom, hogy inkább később térjen vissza, de ne sérüljön le. A lényeg már eldölt sajna.

Szólj hozzá