• Gabriel Martinelliről

    "Jól fog reagálni. Nyilván csalódott, hogy kihagyta a büntetőjét, de amikor odaáll valaki a párbajba, ez mindig benne van a pakliban. Tanulni fog belőle, csakúgy, mint Bukayo a múltban és ennyi."

  • Gabriel Jesusról

    "Előre megbeszéltük, hogy a félidőben lecseréljük őt, és hála Istennek így is tettük ltáva, hogy két játékosunkat is elveszítettünk sérülés miatt. Jól bírta a terhelést, de ez volt a tervünk vele, végső soron egy komoly sérülésből tért vissza."

  • Vajon a kiesés gúnyába öltözött áldás?

    "Ezt most nem tudom így látni. Ha egy csapat megnyer a kupát, az óriási löket, ha nem, akkor az minden mást befolyásol. Tovább akartunk jutni, és mindent beleadtunk, nem érheti panasz a srácok erőfeszítését. Nem a legjobb napunkat fogtuk ki, sem egyénileg, sem csapatszinten, de a sikeréhség megvolt, nagyon akartuk a győzelmet, de nem jött össze. Fel a fejjel, jön a Crystal Palace, 11 meccsünk van még hátra, az első most vasárnap jön."

  • A sérültekről

    Az Arsenal a meccs első félidejében előbb Tomiyasut, majd Salibát is elveszítette sérülések miatt, Arteta az ő állapotukról is beszélt.

    "Tomié elég súlyosnak tűnik, legalábbis a reakciójából és amit nekem elmondott, ez derült ki. De majd később válik el igazán. Wilót nem tudom, fájdalmat érzett a hátában, nem tudta folytatni, ezért lecseréltük."

    A héten a Manchester United edzőjének, Erik ten Haagnak volt egy nyilatkozata, amiben sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a saját csapatában több a sérült, mint az Arsenalnál - a holland szerint Mikel Arteta számára az egész szezonban a teljes keret rendelkezésre állt.

    "Nem tudom, azért megküzdöttünk a sérülésekkel ebben az évben. Emile hónapokig volt sérült, majd jött Gabi Jesus, Zinny két és fél hónapot volt sérült, Thomas majdnem másfél hónapig, és most itt van Eddie esete is. Szóval voltak gondok a sérülésekkel, de megbirkóztunk velük."

    "Most így kell odaállnunk a Crystal Palace elleni meccsre, ki kell pihennünk magunkat, és jobban kell játszanunk vasárnap. Az elánnal csütörtökön sem volt baj."

  • Arteta: Fáj a kiesés

    Meglepetésre a Sporting csapata jutott tovább az EL negyeddöntőjébe, miután büntetőpárbajban 5-4-re legyőzték a hazai pályán játszó Arsenalt.

    Pedig az Ágyúsok jutottak vezetéséhez Granit Xhaka révén az első félidőben, de a második játékrészben Pedro Goncalves remekül vette észre, hogy Ramsdale kintebb áll a kapujából, így a félpályáról egy briliánsan kivitelezett találattal egyenlített.

    A teljes játékidőben talán a Sporting játszott veszélyesebben, a hosszabbításban azonban az Arsenal átvette az irányítást, és bár Trossard a kapufáig is eljutott, nem sikerült gólt szerezni. Követezhettek a büntetőpárbajok, amely során az Arsenalból Odegaard, Saka, Trossard, és Martinelli álltak a tizenegyesponthoz, ám a brazil játékos hibázott, az ötödik rúgóra már nem volt szükség.

    Ezzel a Sporting ment tovább. Arteta a meccset követően csalódottan értékelt.

    "Nagy érvágás a kiesés. Nagyon tovább akartunk menni, harcolni a sorozatban. Ma 120 percig és a büntetőpárbajban is próbálkoztunk ,de nem jött össze. Először is, gratulálunk a Sportingnak. Sajnos nem indult jól a meccsünk előbb Tomi, majd Wilo sérülésével, így nagyon nehéz helyzetbe kerültünk a meccs-menedzsment szempontjából. A félidőn kívül már csak egy alkalmunk volt cserélni, miközben jónéhány játékosunk nem áll készen, hogy 90 percig játsszon."

    "Ennek ellenére nem találtuk a ritmusunkat és a flow-nkat. Nagy területeket hagytunk nekik, nem nyertünk elég párharcot, lassúak voltunk. Aztán az utolsó 20 percre megtaláltuk a formánkat, sokkal többször értük el a támadóharmadot, három nagy ziccert is teremtettünk, mégsem találtunk be. Jött a hosszabbítás, és újra hihetetlen energiát és mentalitást mozgósítottunk, még ha nem is életünk legjobb napja volt. Gól mégsem lett, jöhettek a büntetők, ami egy lottó, és ezt most nemmi nyertünk."

  • Egy új szóról a fociban

    Arteta a sajtótájékoztatóján elárulta, hogy szeretne egy új szót is meghonosítani a futball szótárában, a "csere" szó helyett az impacters, azaz "befolyásolókat" szeretné használni.

    "Erről már egy ideje beszélünk, nemcsak magunk között, de más sportban dolgozókkal is."

    "Szerettünk volna kitalálni valamit, ami csak ránk jellemző. Mi így tekintünk azokra, akik a meccset a padon kezdik. Szerintem ezzel a szóhasználattal jelezzük, hogy ezek a játékosok többek mint pusztán cserék, sokkal közelebb állnak a csapathoz, mint azt az eredeti szó sugallaná."

  • Az Európa Ligáról

    "Semmiképpen sem teher az EL-szereplés. Három évig alig volt európai meccsünk, főleg a covid miatt. Szeretnénk jó hangulatú meccset játszani ma, és remélhetőleg ez csak az első ilyen lesz. A szurkolóink támogatása jól fog jönni, mert erős ellenfél ellen játszunk majd."

    "A győzelemre megyünk, ugyanúgy, mint Portugáliában. Akkor nem jött össze, és most jobban kell teljesítenünk."

  • Nketiahról

    "Egyre jobban megy a felépülése. Még mindig protektorban van a lába, szóval néhány hétig még nem számíthatunk rá. Türelmesnek kell lennünk, elég csúnya sérülést szenvedett. Hála Istennek, nem olyan súlyos, mint lehetett volna, nem a legrosszabb a helyzete."

  • Gabriel Jesusról

    "Jó ismét őt is a csapatban tudni, de menedzselnünk kell, milyen szerepet tud vállalni jelenleg a pályán. Az jó hír, hogy Gabi egyre jobban érzi magát az edzéseken, egyre jobbak az érzékei, ez mindenképpen pozitívum."

  • Az öltözői hangulatról

    Mikel Arteta csütörtökön tartotta a meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatóját, most ebből szemlézünk.

    "Mindenki jól kijön egymással, jó a hangulat. Nagyszerű, hogy mindenki nyerni akar, de a saját posztján mindenki verseng a másikkal. Ez lehet élvezetes is, ezért jó a hangulat."

  • A cél a továbbjutás

    Ma 21:00-tól rendezik az Arsenal-Sporting párharc visszavágóját, a cél a negyeddöntőbevaló jutás.

    Az összecsapás 2-2-ról folytatódik, miután Portugáliában nem sikerült az Arsenalnak nyernie. A Sporting számára rossz hír lehet, hogy eltiltás miatt nem léphet pályára Coates és Morita sem, akik kezdtek múlt csütörtökön.

    Az Arsenal részéről Elneny és Nketiah nem bevethető.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (280)

1 éve
Arsenal have now failed to win any of their last five knockout stage games at the Emirates Stadium in the Europa League:

◎ 1-2 vs. Olympiakos
◎ 0-1 vs. Olympiakos
◎ 1-1 vs. Slavia Prague
◎ 0-0 vs. Villarreal
◎ 1-1 vs. Sporting
😶
1 éve
Ezen kurvára el kellene gondolkodni, aggasztó.
1 éve
Nagy nehezen sikerült megemésztenem a csütörtöki kudarcot. Mivel a legnagyobb esélyesnek tartottam magunkat az idei kiírásban, egy kiesés mindenképpen rosszul érintett volna, így viszont azért különösen fájó ez, mert ennél jóval több van bennünk. Nehéz megmagyaráznom magamnak mi vezetett idáig. Már az odavágón is azt éreztem, hogy a sporting élesebb, függetlenül a párharc különböző szakaszaitól éppen melyik csapatnak voltak jobb periódusai, őket éreztem kiegyensúlyozottabbaknak. Ennek ellenére biztos voltam benne, hogy otthon sikerül kiarcolni a továbbjutást azon oknál fogva ,hogy ki fog jönni a minőségbeli különbség a két csapat között, valaki majd hátára veszi csapatot és villanni fog a mérkőzésen ahogy eddig a szezonban eddig mindig. Ez nem történt meg, és bár korán megszereztük a vezetést, a sporting nem omlott össze, érezhették, hogy van keresnivalójuk és ahogy lenni szokott , ilyenkor az ellenfél közül valaki meglövi élete golját. Ami nem kis zavarodottságot okozott az amúgy se se a legösszeszokottabb felállásunknak. Csak gratuláni tudok nekik mert 180 percen keresztül ami tölük elvárható hozták, talán még többet is. Ami meg minket illet, szerencsése van miért továbbra is harcolni ami kellő motivációt fog jelenteni a szezon hátravaló részében, és hát 2 döntetlennel búcsúztunk, korán se arról szolt a történet, hogy bedobtuk a törölközőt. Sok dolog közrejátszott abban, hogy igy alakultak a dolgaink de leginkább én annak tudom be ,hogy minden idegszálunkkal a bajnokságra összpontosítónak a srácok, mert hát 19 év után bajnoksásgot nyerni történelmi siker küszöbén a csapat. Nehéz a történtek után bármiféle pozitívumot kiemelni, de ha már kiestünk, akkor a bajnoki cím szempontjából ez előnyünkre vállhat.
1 éve
Transfermarkt féle becsült érték változás;
- Saka 110 millió euró
- Ödegaard 80 millió
- Martinelli 70 millió
- Gabriel 50 millió
- Saliba 55 millió
- Zinchenko 40 millió
- Ramsdale 38 millió
- Nketiah 25 millió
- Kiwior 20 millió
-
1 éve
Allitolag az oreg Roy ulhet le a CP kispadjara
1 éve
Szezon végéig oke lehet, bár már a Watfordot se tudta bent tartani, tavaly. Most úgy is az a fő, hogy valahogy maradjanak bent és, majd nyáron hoznak valami project edzőt.
1 éve
Jajj, hirtelen azt hittem, hogy Roy Keane gecc... :D Bár még jó, hogy azt mondtam a minap, hogy remélem nem Hodgson vagy valami Big Sam féle alak lesz az edzőjük, hát ennyit erről. Nem értem mi a faszért nem lehetett még egy kis időt adni Vieirának. Oké, ez egy erős lejtmenet volt, amiben vannak, de szerintem kiesni nem estek volna, és Hodgsonnal sem végeztek sokkal előrébb tizen páradik helyeknél...
1 éve
Az öreg Roy helyében én már nem csinálnék magamból bohócot. 75 évesen már nem neki való ez.
1 éve
Epul az uj PSG

🚨 𝗕𝗥𝗘𝗔𝗞𝗜𝗡𝗚! Todd Boehly is about to buy Strasbourg! 🇫🇷

The American businessman tried Lyon, Sochaux and Bordeaux before agreeing to buy Strasbourg.
1 éve
Inkább az új City. Ott a Troyes Franciaországban, ami a City Grouphoz tartozik. A Strasbourg a Chelsea fiokcsapata lesz, azoknak a fiataloknak aki nem férnek be az első csapatba, de szükségük lenne már komoly felnőtt jatekpercekre pl Andrey Santos, Datro Fofana, stb. A Troyes-ból sem lett az új PSG, hiába vettek meg a City-csoport, ahogy a Strasbourg-bol sem lesz.
1 éve
Illetve javítsatok ki, ha tévedek, de pl. UEFA sorozatban nem indulhat 2 olyan klub, amelynek ugyanaz a tulajdonosa, szóval ezért sem hinném, hogy valóban több lenne ebben annál, amit djourou is írt.
1 éve
megis beprobalkozott a Lyonnal 😆
1 éve
Ez a fiókcsapatosdi amúgy nem hülyeség. Tonnaszámra szipkázhatja el a tehetségeket franciából és aki jobb az megy a cselzibe. Ugyanúgy a kölcsönadósdi is jó dolog ha pl dél-amerikait vesznek.

Szólj hozzá