Hétfő este tartották a London Football Awards díjátadó gáláját, ahol a londoni klubok játékosait és szakembereit díjazták különböző kategóriákban.

Az Arsenal tarolt a gálán, négy díjat is a klub játékosa vagy edzője nyert. Arteta lett az év edzője.

"Szeretném megköszönni a kollégáimnak, az összes stábtagunknak, és mindenkinek, aki inspirál és támogat nap mint nap, nélkülük ez a díj nem jött volna össze." - mondta Arteta.

Az Év legjobb fiatal játékosának Bukayo Sakát választották. Az Arsenal saját nevelésű játékosa a keret talán legfontosabb játékosa, mitóa 2018 novemberében debütált a felnőtt keretben. Az idei szezonban Saka 10 gólnál és 9 gólpassznál tart a bajnokságban.

"Ezt a díjat az összes londoni kisgyereknek szeretném ajánlani, akiknek vannak álmai. Nem is olyan rég még én is egy ilyen kisgyerek voltam." - mondta Saka.

Az Év legjobb játékosa Martin Odegaard lett. A norvég játékost 2021 januárjában először csak kölcsönben igazolta le az Arsenal a Real Madridtól, abban az évben nyáron viszont véglegesen meg is vették őt, később pedig őt nevezték ki a klub csapatkapitányának Aubameyang helyett.

"Nagyon különleges, amit ebben a szezonban teszünk. Örülök, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak. Még mindig van több bennünk, nagyon izgatott vagyok a jövő miatt." - mondta a norvég középpályás.

Végül de nem utolsósorban az év kapusának is arsenalost választottak, Aaron Ramsdale személyében. Az angol játékos miatt rengeteg kritikát kapott Edu és Arteta, miért igazoltak le 2021 nyarán egy olyan kapust, aki az előző két klubcsapatával kiesett az élvonalból. Ramsdale azonban hamar rácáfolt a kritikákra, ebben a szezonban pedig már 12 clean sheetnél tart, többnél, mint bármely más hálóőr a bajnokságban.

"Az Arsenalnál simán el tudom képzelni magam az elkövetkezendő 10-15 évre. Remélhetőleg sosem távozom majd, így egy hős és klublegenda lehetek."

Az esemény kapcsán az Arsenal sportigazgatója, Edu is megszólalt, aki örömét fejezte ki, hogy működik a csapat projektje, ami miatt rengetegen csináltak viccet a klubból, de a jelenlegi állás inkább Artetáék álláspontját erősíti.

"Amikor elkezdtük a közös munkát, sokat beszéltünk erről a projektről."

"Aztán többen is viccet csináltak ebből, pedig mi tisztán tudtuk a lépéseket, amiket meg kellett tennünk. Tudtuk, hogy lesznek kihívást jelentő szakaszok is, mert olyan döntéseket is meg kellett hoznunk, amikkel instabilitást váltottunk ki."

"De ami a legfontosabb, hogy legbelül mindig is tisztában voltunk azzal, mit miért csinálunk, és emiatt tartunk most ott, ahol vagyunk."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (67)

1 éve
Ez a Ten Hag hogy mekkora baromságokat képes mondani az hihetetlen. 😂
Erik ten Hag:
"Of course you see Arsenal and they almost have a full squad available all the time." 🔴
1 éve
🚨 The FFF dreams of Thierry Henry becoming the new coach of the French women's team. 🇫🇷

(Source: @lequipe )
1 éve
Crystal Palace is jatszott tegnap és nincs felnőtt kapusuk,szerintem mehetne egy kicsit erősebb kezdő Sporting ellen este,Turner,Jorginho,Nelson,Smith Rowe,Vieria,Tierney a többi kezdő mehet,Jesus még nem kezdetném regeneralodjon csak.
1 éve
Tomi is mehetne meg, Rowe, ha 100%-os mehet a kezdobe. Nketiah csak a valigatott szunet utan terhet vissza.
1 éve
Klopp nem képes átlépni a saját árnyékát pedig ez a Real már messze nem az ami régen volt. Két vesztes döntő és két kiesés ellenük az elmúlt 6 évből. Bár lehet a várossal van a gond, mert egyszer az Atleti is kiejtette őket.
1 éve
Alverez annyira el akar jonni a Citytol, hogy inkabb O is hosszabbit 2028-ig
1 éve
Majd Foden 😜

Szólj hozzá