Meggyőző győzelmet aratott az Arsenal a Fulham otthonában a PL 2022/23-as szezonjának 27. fordulójában.

A csapat már az első félidőben beállította a végeredményt Gabriel Magalhaes, Gabriel Martinelli és Martin Odegaard góljainak köszönhetően.

A meccs emberének azt a Leandro Trossardot választották, akinek a nevéhez fűződik mind a három előkészítés. Ráadásul a belga lett az első olyan játékos a PL történetében, aki idegenben három gólpasszt is kiosztott idegenben.

További jó hír volt, hogy 15 percre beállhatott a sérüléséből visszatérő Gabriel Jesus is.

"Nagyon elégedett vagyok a győzelemmel, a Fulham egy jól szervezett csapat, mindig nehéz meccset játszunk náluk. Azt gondolom, hogy domináltuk a mérkőzést, sok helyzetet teremtettünk, és meglett a clean sheetünk is. Meggyőző módon nyertünk, szóval boldog vagyok." - értékelt Arteta.

A vasárnapi meccs volt egyébként Mikel Arteta 100. győzelme az Arsenalnál.

"Örülök neki, de ezért nem jár bajnoki cím. Remélhetőleg még több jön majd."

Végül Gabriel Jesus visszatéréséről beszélt a spanyol tréner.

"Nagy löketet ad a csapatnak! Néhány napja még azt mondta nekem, hogy nincs minden rendben vele, de a meccs előtt a szemembe nézett és azt mondta, hogy készen áll. Nagyon szabadnak tűnt a pályán, ki is alakított két helyzetet, szóval nagy előrelépés a csapatnak, hogy visszatért."

"Az elmúlt hónapokban rengeteget dolgozott ő és a csapat is, hogy rendben menjen a rehabilitációja. Nagyon jó érzés volt ismét az örömöt látni az arcán, mindenki örül annak, hogy visszatért."

A csapat következő meccse az Európa Ligában lesz a Sporting ellen csütörtökön, az Arsenal 2-2-ről várja a visszavágót a portugál csapat ellen.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (181)

1 éve
Most néztem hogy Jesus rehabilitációjáról készült egy kis film. Ami fel fog majd kerülni van már egy előzetes a facebookon meg gondolom a többi felületen is.
1 éve
bizony. Anno Holdingrol is keszult amugy, csak az kb senkit nem erdekelt
1 éve
Kozben Arteta az ev menedzsere es Saka az ev fiatalja a London Footbal Awardson
1 éve
Odeegard pedig az ev jatekosa
1 éve
Zinchenko a cityben is ilyen vezér volt? Amikor néztem a city meccseit, ahol játszott, nekem egy szerény egyszerű srácnak tűnt, nálunk meg a csapat egyik vezére.
1 éve
Arteta valoszinuleg tudta, h ez benne van.
1 éve
Nagyon kemény, de nekem Jesus sem tűnt ennyire zseniálisnak a Cityben. Ebben benne lehet az, hogy Pep kötöttebben használja a játékosait, de az is, hogy ott tényleg csak 1 volt a sok közül. Nagyon szeretem mindkettőt. Azért bevallom őszintén, az elmúlt évek hulladéka után nekem nagyon kellettek az új fiúk, nevezetesen Zinchenko, Saliba és Jesus, hogy újra ennyire szeressem a csapatot., iszonyú minőség van bennük. És közben szépen felnőttek a fiatalok is hozzájuk, vagy mondjuk Xhaka is sokadvirágzását éli...
1 éve
Amugy en zubimendire visszamennek riceal egyutt
1 éve
Gratulálok a Spílernek, sikerült egy katyvaszt csinálniuk a jól bevált összefoglaló formátumából.

Szólj hozzá