Angol sajtóértesülések szerint Kieran Tierney nyitott az Arsenaltól való eligazolásra, a skót játékosért leginkább a Newcastle érdeklődik.

A 25 éves játékos 2019-ben igazolt az Arsenalhoz a Celtic-től 23 millió font ellenében, és ha nem volt sérült, Unai Emery-nél alapemernek számított. Hasonlóan az állandó kezdőben számolt vele Mikel Arteta is, ám Zinchenko tavaly nyári érkezése óta egyre kevesebb játéklehetőséghez jut a felnőtt keretben.

A London Evening Standard újságírója, Simon Collings szerint Tierney-t idén télen a Leicester vitte volna, de akkor az Arsenal nem volt hajlandó elengedni a játékost, és maga Tierney is szívesen maradt az Ágyúsoknál.

A nyárra viszont változhat a helyzet, egybehangzó angol lapértesülések alapján a skót bekkért a Newcastle érdeklődik a leginkább, Eddie Howe ugyanis egy hagyományos szerepkörben játszó bal hátvéddel szeretne erősíteni.

Az Arsenal kedvező helyzetben lesz a tárgyalások során, hiszen Tierney-vel 2021-ben sikerült hosszabbítani, és a jelenlegi szerződése még három évig szól. Collings úgy tudja, az Arsenal több mint 25 millió fontot szeretne a játékosért kapni.

Nelson maradhat

Tierney-vel ellentében Reiss Nelson maradhat a csapatnál, ehhez viszont a feleknek meg kell hosszabbítania a 23 éves támadó szerződését, amely a szezon végén lejárna.

Sami Mokbel, a Daily Mail újságírója úgy tudja, hogy a tárgyalások már jóideje folynak a játékos és a klub között.

Mikel Arteta már többször is elmondta, hogy kedveli a játékost, aki minden bizonnyal több játéklehetőséghez jutott volna az elmúlt hónapokban, ha nem lett volna sérült.

A klub saját nevelésű támadójának szintén feltett szándéka, hogy maradjon a csapatnál, a döntő faktor a tárgyalások során az lehet, hogy Arteta mennyi játéklehetőséget tudna ígérni Nelsonnak.

Nelsonért az elmúlt hetekben több angol, német és francia klub érdeklődött.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (29)

7 hónapja
Ez a csapat meg nem vesztett meccset:

Ramsdale-White-Saliba-Gabriel-Zini-Partey-Ode-Xhaka-Saka-Jesus-Martinelli 🔥
7 hónapja
Trossard március vége. Nem jó hír, de legalább nem hosszabb időre. Kezdünk elfogyni előlről. Nketiah se lesz, ha jól tudom. ESR vagy Nelson lesz balon szerintetek?
7 hónapja
Nelson. De Jesus is visszatérhetne már amúgy...
7 hónapja
Nem örülök, hogy EL-ben se tudunk pihentetni. ESR meg Vieira maradt a csere előre, ha szigorúan vesszük.
7 hónapja
Jesus a Bournemouth ellen mar edzes szerelesben volt a palya mellett, siman lehet, hogy a CP (03.19) meccsen mar ott lesz a padon legalabb. Addig 2 Sporting es egy Fulham meccs van.
7 hónapja
Kp-n se nagyon fognak pihenni. Vieira-Jorginho párost nem fogjuk bevállalni ergo EL-be Xhaka vagy Partey fix játszani fog. Kiwior végre játszatna, mert ha Gabriel kidől akkor szarban leszünk.
7 hónapja
Alapból sem vagyunk meg, nem még ha bebaszik 2-3 sérülés. Amúgy Jesus esetében nekem kicsit rövidebb gyógyulási idő rémlett, de már ezen sem lepődök meg.
7 hónapja
Jesust mondjuk pont nem is erőltetném, amíg nem muszáj. Eddig is hoztuk a meccseket elviekben nem lehet gond, bár a Fulham szívós csapat, ellenük azért nehéz meccsre számítok.
7 hónapja
Csak kicsit bosszantó, hogy amikor tudnánk vagy más csapat tud mi akkor se tudunk pihentetni. Remélem, ha eddig nem ütött vissza most se fog.
7 hónapja
Turner-Tomi-Holding-Kiwior-Tierney-Vieira-Jorginho-Rowe-Saka-Martinelli-Nelson
7 hónapja
Szerintem Kiwior még most sem fog kezdeni, de akkor elmehetnek a picsába azok, akik idehozták.
7 hónapja
Turner-Tomi,Holding,Gabriel,Tierney-Jorginho,Xhaka,Vieira-Nelson,Martinelli-Saka kezdőre tippelek, de még azt is el tudom képzelni, hogy Öde is kezd. Idegenben nem fogjuk meghúzni a nagy rotálást esetleg, ha előnnyel fordulunk a visszavágóra majd itthon talán több alapember pihen.
7 hónapja
Jesus már a levezetést a cserejatékosokkal együtt csinálta hétvégén, elvileg el is megy Lisszabonba a többiekkel, gondolom hasonló okokból, sztem leghamarabb a Palace ellen lehet cserepadon. Holdingot most biztos, hogy nem kezdetném, inkább egy Saliba-Kiwior, de sztem Saliba és Gabriel fog kezdeni most is. Xhaka is tuti kezdeni fog, nem véletlenül nem kezdett a hétvégén.
7 hónapja
Redvás M4, megint nincs összhangban a hang a képpel.
7 hónapja
Brandtot nem sokáig monitorozhattuk ma...
7 hónapja
Sterling gólja annyira Sterlinges volt. XD Nagyon suta tud lenni az a pali. Amúgy jól látom, hogy egy angol középcsapat lefocizza a Bundesligát holtversenyben vezető Dortmundot? Csak nem olyan szar ez a PL. Persze a dinamó még kiejtheti magát, nem arról van szó, de egy rendes csatárral már rég továbbjutottak volna.
7 hónapja
Ez a Havertz akkora egy vesztes fasz. De újrázhat

Szólj hozzá