A múlt hétvége egyik, ha nem a legpozitívabb híre volt, hogy Bukayo Saka érdemben megegyezett az Arsenallal az új, hosszú távú szerződésről. A hír az angol Daily Mailtől indult el, de az értesülést megerősítette David Ornstein, a The Athletic újságírója is.

A források szerint az elmúlt hetekben jelentős előrelépések történtek a tárgyalások során, Saka pedig a csapat tudomására hozta, hogy szeretne hosszabbítani. 

Úgy hírlik, hogy az alapfeltételeket illetően már megvan a megegyezés Saka és a klub között, innentől kezdve jönnek a formalitások, emiatt még beletelik egy pár hétbe, mire a felek aláírják a papírokat és csak onnan jöhet a hivatalos bejelentés is. 

A Daily Mail szerint Saka 2028-ig írhat alá, az alapfizetése 200 ezer font lesz hetente, ha beleszámoljuk a bónuszokat is, az angol szélső lehet a legjobban kereső játékos az Arsenalnál.

További hosszabbítások várhatók

Gabriel Martinelli hosszabbítása után Saka maradása hihetetlenül fontos az Arsenal számára, de nem ők ketten az egyedüliek, akikkel hosszabbítana csapat. 

William Saliba a harmadik fiatal játékos, akit hosszú távon is lekötne a csapat. Vele még nem előrehaladottak a tárgyalások Ornstein szerint, de jó hír, hogy a védő saját elmondása szerint is boldog az Arsenalnál.

Saliba mellett hallani olyan híreszteléseket, miszerint Aaron Ramsdale-lel és Granit Xhakával is hosszabbítana a csapat.

David Ornstein szerint nem csak a felnőtt keretből, de az ifik közül is szeretne a csapat több játékossal hosszabbítani. Az egyikük a középpályás Myles Lewis-Skelly, aki Ethan Nwaneri mellett a legígéretesebb fiatal játékosnak tartanak az akadémia szintjén.

Lewis-Skelly jelenlegi szerződése a szezon végén jár le, de Ornstein szerint a csapat már megállapodott a játékos ügynökével az új ösztöndíjas kontraktus feltételeiről, ami két évre szól. Szeptemberben a játékos már betölti a 17. életévét, ekkortól már hosszú távú szerződést is lehet ajánlani a középpályás számára.

Lewis-Skelly nyolcévesen csatlakozott az Arsenal akadémiájához, ebben a szezonban már többször is edzhetett a felnőtt kerettel. A múlt decemberi dubaj-i felkészülési tornán egy barátságos meccsen pedig be is mutatkozhatott az A-csapatban a Lyon elleni meccs második félidejében. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (50)

1 éve
Arsenal marciusa: Everton, Bournemouth, Fulham, CP

City marciusa: Newcastle, CP, WHU

Arsenal aprilisa: Leeds, Pool, WHU, Soton, City, Chelsea

City aprilisa: Pool, Soton, Leicester, Brighton, Arsenal, Fulham

Arsenal majusa: Newcastle, Brighton, Nottingham, Wolves

City majusa: Leeds, Everton, Chelsea, Brentford

Szerintem a bajnoksag aprilisban fog eldolni igazan.

Szerintetek?
1 éve
Nem tudom, hogy ki otthon ki idegenben, de én nem látok nagy különbséget. Májusban sem tűnik éppen sétagaloppnak a Newcastle, Brighton duó nekünk, de a City is izzadhat az Everton és a Brentford ellen, plusz ki tudja addigra milyen lesz a Chelsea. Leginkább a Cityt kellene megvernünk amúgy (meg persze holnap az Evertont, hogy ne csak elméletben legyen 5 pont a két csapat között), amelett, hogy valószínűleg mindkét csapat fog még pontokat hullajtani. Továbbá fél szemünket tartsuk a Uniteden, 8 pontra vannak, és mindenkit így vagy úgy, de megvernek...
1 éve
Az április tényleg durvának néz ki első ránézésre, azért kell meghúzni a márciust és bezsákolni az összes pontot. Talán a legfontosabb májusban, hogy ne kapjunk ki a City-től, ne hozzanak rajtunk 3 pontot. Most hétvégén nagyon bízom a Newcastle-ben.
1 éve
Én nem, szétestek a szarkák.
1 éve
meg mindig nagyon hosszu a szezon, nyilvan barmi megtortenhet. A MU is fog meg pontokat vesziteni. Nekik Pool, Soton, Brighton, Newcastle, Brentford, Everton, Nottingham, Chelsea, Spurs, Villa, WHU, Wolves, Bournemouth, Fulham
1 éve
Az a nagyobb probléma, hogy mi megyünk még a Fulham,Pool,Newcastle,City kvartetthez. Na most a Pool bármilyen szar de az Anfielden valahogy mindig felszívják magukat a rangadókra, ugye a cityt is megverték itt ősszel. Mi meg általában jófejek vagyunk vendégben, a tavaly tavaszi meg téli kastély meccs után én tőlük is tartok. A City meg hát... ők a City. Pont ez a baj, hogy ilyen kicsi meccseket mint a Southampton vagy Everton nem nyerünk meg. Mert a City képes arra, hogy eljön hozzánk azt elvernek minket de mi idegenben a rangadókon hááááát...
1 éve
Vieira
Kitiltott felhasználó
Szerintem meg pont az idén hozzuk a legtöbb pontot a rangadókon de még idegenben is sokkal jobbak vagyunk. Eddig mindig az volt hogy a top7 ellen idegenben valahogy elrontottuk. Most viszont a Tottenhamet, Brightont, Chelset( az akkori chelsea még a top7-ben volt ha jól tudom) mind elkentük. Otthon viszont egy igazi erőd vagyunk. Meglátjuk mi lesz a továbbiakban
1 éve
Mi ez az Alvarez-mánia? Volt róla pletyka? Én Fodent (is) akarom. Arteta szerintem tudna hatni bárkire, akivel korábban dolgozott együtt, a gond az, hogy a City tanulva a Zinchenko és Jesus esetből, a büdös életben nem fog nekünk játékost eladni. Jelenleg úgy áll, hogy lehet, hogy a City nagyvonalúsága csinál belőlünk újra bajnokot.
1 éve
Vieira
Kitiltott felhasználó
"Jelenleg úgy áll, hogy lehet, hogy a City nagyvonalúsága csinál belőlünk újra bajnokot." Az csak jó🙂
1 éve
Nem volt, csak allitolag elvagyodik a Citytol, mert Haaland mogott keves szerepet kap, de szerintem a norveg elobb fog lelepni, mint az argentin.
1 éve
Ezt az NSO hozta le, Fabrizio meg azt hogy a City +1 évvel 2028ig hosszabbítani akar a szerződésén. Innentől felesleges arról beszélni, hogy elmegy meg hasonlók. Bernardo Silva is 3 éve minden nyáron lelép a cityből aztán mégis ottvan még.
1 éve
Ha el is vagyodik, akkor se ide jonne. Semmivel nem jatszana itt tobbet.
1 éve
Bármennyire is jó csatár, nem hoznám Alvarezt. Balogunnak meg kell adni az eselyt, raszolgalt. Jelenleg csak konfliktust szülne, ha hoznank egy Jesus szerű csatárt Jesus mögé. Amennyiben Balogun is kevésnek bizonyulna, akárcsak Nketiah, akkor is más jellegű karakter kell, mint Alvarez.
1 éve
Alvarez mondhatni Agüero2. Ha tegyük fel Trossardot vagy Martinellit figyelmen kívül hagyjuk, balra kihelyezzük Jesust, Alvarez nyugodtan jöhetne és Balogun is maradhatna. Persze Jesustól is függ mennyire akar visszatérni eredeti posztjához, vagy mindenáron csatár szerepkört akar a jövőben.
1 éve
Jesus mindig is csatar volt elsosorban. A Citynel 186 meccs ST-ben es csak 18 LW-ben, 19 RW-ben, mig a brazikoknal 24 ST, 13 LW, 4 RW poziban. De ezen mar az ide igazolasanal is ment a vita. Nem veletlenul akart ST-ben jatszani Jesus, mert az az O igazi posztja.
1 éve
Ha már Ornstein középcsatárt emleget, simán mehetnénk Julian Alvarezert. Ugyanis elvagyodik a Citybol, mert nem akar másodhegedűs lenni. Egy próbát megérne sztem.
1 éve
Alvarez es Jesus kb ugyanaz lenne, mint Auba es Laca. Melyik kezedbe fogsz beleharapni?
1 éve
Vieira
Kitiltott felhasználó
Ha Balogun jól fog visszatérni akkor nem is kell csatár. Viszont ha Nketiah szintet se fog hozni akkor egy Alvarezt el tudnék képzelni. Azért ő gólerős is. Ezt bizonyíotta már.
1 éve
Itt sem lenne első számú Jesus miatt. Bár ha hoznánk, én Jesust kiteném bal szélre, középcsatárba pedig jöhetne Alvarez, de mivel már itt van Trossard, ez aligha jöhet számításba. Mondjuk Jesus védekezését nem ismerem, Artetanál alapvető elvárás a szélsőtől, h segítse a védekezést. Nem ugyanaz a szitu, mint Auba és Laca esetében, mert míg Jesus bal szélen kiváló, ez az eredeti posztja, és jobb szélen is elvan, addig Auba egy hulladék mind2 szélen, de manapság már csatár poszton is :/
1 éve
Én egy fizikális csatárt hoznék, az ilyen tökömlökömökkel nem sokra megyünk bizonyos meccseken.
1 éve
Vieira
Kitiltott felhasználó
Nketiah se olyan fizikális, mégis kibírtuk Gabriel J. nélkül. A City pl Haaland személyében mint fizikalis csatárral gyengült szerintem. Agueroval sokkal jobbak voltak
1 éve
Vieira
Kitiltott felhasználó
Nem azt mondom hogy mindenképp Alvarez kell de ha egy ilyen játékos eladó lesz akkor meg lehetne próbálni szerintem. És akkor lehetne egy 4-2-2-2-öt megpróbálni a 2 csatárral. Ramsdale-White-Saliba-Gabriel-Zinchenko-Partey-Xhaka-Öde-Martinelli-Gabriel J.-Alvarez vagy Saka + egyik csatár és a padon ülne egy Trossard, Vieira, Smith Rowe és az egyik fiatal szélsőnk. De szerintem ez amúgy szinte lehetetlen hogy így legyen. Ez csak egy ötlet
1 éve
Emile Smith Rowe & January signing Jakub Kiwior both start for the Arsenal U21s as they face Chelsea in the Premier League 2 this evening.

Lehet rakeszulni az Everton ellen
1 éve
Hétvégén már ott voltak a padon nem ?
1 éve
mindketto igen
1 éve
46 perc jutott nekik, gondolom, mert mindketto ott lesz az Everton ellen is

Szólj hozzá