Az Arsenal pénteken hivatalosan is megerősítette, hogy Gabriel Martinelli új hosszú távú szerződést kötött a klubbal.

Martinelli 2019 nyarán érkezett az Arsenalhoz az akkor a  brazil negyedosztályban játszó Ituano csapatától, mintegy 6 millió euróért.

Az Arsenal azóta a negyedik szezonját teljesítő brazil szélső immáron 118 pályáralépésnél tart az Ágyúsok színeiben. A felnőtt csapatban való bemutatkozására 2019 augusztusában került sor a Newcastle ellen, és az első góljaira sem kellett sokat várni, miután élete első kezdésekor rögtön két találatot szerzett a ligakupában, a Nottingham Forest ellen.

Folyamatosan felfelé ívelő formájára felfigyeltek a brazil válogatottban is, 2022 márciusában kapta meg első meghívóját a felnőtt keretbe, tagja volt a 2022-as katari világbajnokságon résztvevő keretnek. 2020-ban részt vett a tokiói olimpián aranyérmet szerző brazil csapatnak.

Martinelli új szerződése 2027-ig szól a csapattal, sajtóértesülések szerint az új fizetése 180 ezer font lesz hetente.

EDU: "Nagyszerű hír, hogy Gabi új szerződést írt alá a csapattal. A keretünk alapja továbbra is az, hogy olyan fiatal játékosokra építsünk, mint ő. Még mindig csak 21 éves játékosról van szó, óriási tehetséggel és személyiséggel. Gabi fontos részét képzi a jövőnknek, nagyon elégedettek vagyunk az új szerződése miatt."

MIKEL ARTETA: "Nagyon örülünk Gabi új szerződése miatt. A szurkolóink folyamatosan tanúi lehetnek a tehetségének és energiájának minden alkalommal, Keményen dolgozik az összes edzésen és nagy energiával játszik."

"Még mindig nagyon fiatal, sokkal több van még benne, örülök, hogy velünk marad az utazásunk során. Nagyon várjuk már, hogy továbbfejleszthessük őt az elkövetkezendő években."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá