Jelen állás szerint úgy tűnik, mégis fog igazolni középpályást az Arsenal a 2023-as téli átigazolási időszak utolsó napján, hiteles sajtóhírek szerint a Chelsea játékosa, Jorginho érkezik a következő órákban.

Az Arsenal első számú kiválasztottja Moises Caicedo volt a téli átigazolási időszakban, Eduék múlt pénteken előbb egy 60 milliós, később egy 70 milliós ajánlattal álltak elő az ecuadori játékosért. Bár az Arsenal nagyon keményen győzködte a Brightont a középpályás eladásáról, a Sirályok hajthatatlannak bizonyultak, Roberto de Zerbi csapatának tulajdonosa semmiképpen nem akart lemondani Caicedóról ezen a télen.

Az Arsenalnak azonban égető szüksége volt egy védekezőbb típusú középpályásra, miután Mohamed Elneny megsérült az egyik januári edzésen a Tottenham elleni rangadó előtt, és bár a sérülés súlyosságát azóta sem hozta nyilvánosságra a csapat, még az is benne van a pakliban, hogy az egyiptomi játékos nem térhet már vissza ebben a szezonban. A csapatnál így csak Thomas Partey jöhet számítása ezen a poszton, a ghánai játékos viszont apró bordasérülést szedett össze a Manchester City elleni kupameccsen, ami szerencsére egyébként nem túl komoly, és ott lehet a következő, Everton elleni bajnokin.

Miután az Arsenal elfogadta a Brighton álláspontját Caicedóról, az átigazolási időszak utolsó előtti napján alternatívák után nézett, és így esett a választás Jorginhóra.

A 31 éves játékos leigazolását David Ornstein szerint maga Miel Arteta szorgalmazta. Mint ismert, az olasz válogatott középpályást a Manchester City is szerette volna megszerezni 2018 nyarán, akkor Arteta Pep Guardiola segédedzője volt a manchesteri csapatnál, ám az aláírásért folyó versenyt végül a Chelsea nyerte. Két évvel később, 2020-ban, az is megoldás volt, hogy az akkoriban elvágyódó Xhakát Jorginho pótolja az Arsenalnál, ám végül a svájci is maradt, a Chelsea-nek pedig nem sikerült leigazolnia Declan Rice-ot, aki az olasz helyére jött volna a Kékekhez.

Idén azonban minden adott Jorginho Arsenalba igazolásához: megbízható sajtóértesülések szerint a két klub már meg is állapodott: Eduék 10-12 millió fontot fizetnek a játékosért, aki 2024-ig írhat alá az Ágyúsokkal, a klubnak opciója lesz az egyéves hosszabbításra. Jelen állás szerint úgy tűnik, ez az átigazolás akkor is végbe mehet, ha a Chelsea-nek nem sikerül megszereznie Enzo Fernandezt a Benficától.

A hírek szerint Jorginho már az Arsenal edzőközpontjában van, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon és aláírja a szerződését.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá