60 milliós ajánlatot tett a Brighton csapatának az Arsenal Moises Caicedóért, írják pénteken hiteles források.

Elsőként Fabrizio Romano hozta le a hírt a Twitteren, az olasz szakíró értesülését később megerősítette David Ornstein is.

Mint az angol újságíró írja, az Arsenal fixen 60 milliót ajánlott a 21 éves ecuardoi középpályásért, amit a Brighton elutasított.

Ornstein szerint a Brighton álláspontja egyértelmű, nem akarják elengedni Caicedót ebben az átigazolási ablakban, és ezen véleményük nem is fog változni kedd éjfélig, az igazolási szezon zárultáig.

Két hete a Chelsea 55 milliós, szóbeli ajánlatot tett Caicedóért, de a Brighton köntörfalazás nélkül elutasította a Kékek megkeresését, és jelezték, ettől számottevően magasabb - legalább 75 millió fontos, de egyes források szerint 100 millió fontos - összegre lenne szükség, hogy legalább fontolóra vegyék a játékos eladását.

Kérdés, hogy ezek után hogy reagálnak majd az érdeklődő klubok - a Chelsea érdeklődése nem szűnt meg attól, hogy nem tettek újabb ajánlatot a játékosért. A Brighton által követelt összeg azonban erősen túlárazottnak tűnik ahhoz képest, hogy a Real Madrid mennyit fizetett - 70 millió fontot és némi bónuszt - egy kiforrottabb középpályásért, Aurélien Tchouaméniért.

A játékos éppen néhány hete váltott ügynökséget, immáron Caicedót is az a cég képviseli, mint azt az Ivan Fresnedát, akiért szintén igyekszik az Arsenal. Elképzelhető, hogy maga az ügynökség szeretné tető alá hozni a januári klubváltást a szóban forgó jutalékok miatt, de a játékos saját elmondása szerint is elkötelezett a Brighton iránt, és csak a jelenlegi klubjára koncentrál.

Az Arsenal mindenképpen a piacon van egy középpályásért Mohamed Elneny sérülése miatt - megvan a veszély, hogy az egyiptomi már nem is térhet vissza a szezon végéig. 

Az Arsenalnak nehéz dolga lesz - de építhetnek a Brightonnal való jó kapcsolatukra: egy hete éppen tőlük igazolták le Leando Trossard-t, 2021-ben pedig hosszas tárgyalások után Ben White-ot is. 

Az átigazolási időszak jövő hét kedden, magyar idő szerint éjfélkor zárul.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá