Hétfő kora este az Arsenal hivatalosan is bejelentette Jakub Kiwior érkezését a Speizától. Megbízható sajtóértesülések szerint a lengyel védő 25 millió euróért érkezett az olasz együttestől, bizonyos feltételek teljesülése esetén az Arsenal további 5 millió eurót utalhat a Speziának. Kiwior 2028-ig írt alá a csapathoz.

A 22 éves lengyel védő hazájában, a GKS Tychy-nél, majd a belga Anderlechtnél kezdte az ismerkedését a futballal, majd Szlovákiába igazolt, és lett előbb FK Zeleziarne Podbrezova, majd a Zsolna játékosa. Igazából utóbbi klubnál lett abszolút húzóember, az ott eltöltött két idénye alatt összesen 46-szor lépett pályára.

Jó teljesítményére az olasz Spezia figyelt fel, ők igazolták le Kiwiort a Zsolnától 2021 augusztusában, onnantól pedig a játékos kirobbanthatatlan lett a Serie A-ban szereplő csapatnál. 

Kiwior 2022-ben mutatkozhatott be hazája felnőtt válogatottjában, azóta 9 pályáralépésnél tart. A játékos tagja volt a tavalyi világbajnokságon résztvevő keretnek, a katari eseményen négyszer játszhatott.

Az Arsenalnál régóta terítéken volt egy ballábas középhátvéd vétele, Kiwiort pedig régóta figyelte Mikel Arteta. A hírek szerint még tavaly év végén vette fel a kapcsolatot a spanyol menedzser a játékossal, ekkor magyarázta el neki az Arsenal edzője, milyen szerepet szánna neki a klubjánál, ami azonnal megtetszett Kiwiornak. A játékost több csapat is hívta, mint a Milan, a Juventus, a Napoli, a Dortmund vagy éppen a Chelsea is.

EDU: "Nagyon elégedettek vagyunk, hogy sikerült leigazolnunk Jakubot, nagyon régóta figyeljük a szereplését. Alig várjuk, hogy elkezdjük a közös munkát vele, hogy tovább tudjuk őt fejleszteni játékosként."

MIKEL ARTETA: "Nagyszerű, hogy Jakub bennünket választott. Sokoldalú, fiatal játékosról van szó, aki remek potenciállal és minőséggel rendelkezik, erről tanúbizonyságot tett az olasz ligában a Speziánál, és a lengyel válogatottban is."

"Jakub minőségi erősítést jelent a védelmi vonalunknak, üdvözöljük Jakubot és családját az Arsenalnál, várjuk a közös munkát vele."

JAKUB KIWIOR: "Amikor először megláttam a nevemet a mezen, elnevettem magam, hihetetlen érzés a nevemet látni egy ilyen nagy csapat mezén. Óriási pillanat ez az életemben, hogy idáig eljuthattam."

"Mindig is arról álmodtam, hogy a PL-ben játsszak. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű, de tudtam, hogy ha egy napon megkapom a lehetőséget, élnem kell vele, számomra ez a legjobb liga a világon. Óriási, hogy itt lehetek."

"Hihetetlen, hogy az Arsenal érdeklődött irántam és hogy most itt vagyok. Nem kellett kétszer átgondolom a lehetőségeimet. Tudom, hogy korábban Wojciech Szczesny vagy Krystian Bielik is játszott az Arsenalnál - Wojóval még nem tudtam beszélni, de Krys már írt egy gratuláló üzenetet, és mondta, hogy ha bármi gondom lenne, hívjam és segít."

"Volt lehetőségem vasárnap a stadionban megnézni a Manchester United elleni rangadót, nagyszerű élmény volt, örültem, hogy az eredmény nekünk kedvezett. Remélem, hogy hamarosan esélyem lesz a pályáról is bejárni a stadiont."

Kiwior a 15-ös mezszámot választotta.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá