Leandro Trossard után nem kell sokáig várni egy újabb erősítésre az Arsenal háza táján, ugyanis megbízható források szerint Eduék előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Serie A-ban szereplő Spezia csapatával Jakub Kiwior átigazolásáról.

A 22 éves lengyel játékos az olasz bajnokság egyik legnagyobb felfedezettjévé vált az elmúlt hónapokban azt követően, hogy a Spezia 2021 nyarán leigazolta őt a Zsolnától.

Régóta hírlett, hogy az Arsenal szeretne egy ballábas középső védővel erősíteni a következő átigazolási ablakokban, hogy versenyhelyzetet és cserét biztosítson a jelenleg egyetlen ilyen játékosnak a keretben, Gabriel Magalhaes-nek. Korábban úgy tűnt, hogy az Eintracht Frankfurt bekkje, Evan N'Dicka lesz a befutó, mivel a francia védő szerződése amúgy is lejár a csapatával a nyáron, de az Arsenal biztosra ment, és mintegy 20-25 millió euróért már ezen a télen elhozza a hasonló tulajdonságokkal bíró Kiwiort, aki mellesleg védekező középpályásként is tud játszani.

Jakub Kiwior hamarosan az Arsenalnál folytatja - forrás: Fabrizio Romano

Kiwiorért számos klub érdeklődött az elmúlt hónapokban, mint például a Juventus, a Napoli, a Milan, de egyes hírek szerint a Chelsea-nél is felmerült a neve, ám a Kékek inkább Badiashile leigazolása mellett döntöttek.

A lengyel játékos tavaly mutatkozhatott be hazája válogatottjában, eddig kilenc páláyralépésnél tart, és tagja volt a 2022-es világbajnokságon résztvevő keretnek is, a tornán négyszer játszhatott.

Gianluca di Marzio és Fabrizio Romano hírei alapján HereWeGo van, azaz az Arsenal és a Spezia már a formalitásoknál tartanak, a játékos még ezen a héten Londonba utazik, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon és aláírja az ötéves szerződését az angol csapattal.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá