Angol lapértesülések szerint a Shakhtar Donetsk várhatóan elutasítja az Arsenal második hivatalos ajánlatát is Mykhalo Mudrykért.

A Daily Mail úgy tudja, az Ágyúsok az elmúlt napokban egy 62 millió font összértékű ajánlattal jelentkeztek Mudrykért, ami még mindig elmarad a Shakhar által követelt mintegy 88 millió font értéktől.

A Shakhtar annak ellenére is vonakodik eladni ezen a díjon Mudrykot, hogy a játékos állítólag már megállapodott az Arsenallal egy ötéves szerződésről, és már beszélt is Mikel Arteta menedzserrel, milyen szerepet töltene be az észak-londoni együttesnél.

Következik a Rapinha 2.0?

Mindeközben úgy hírlik, a Chelsea is beszállt a játékosért folyó versenybe, a Kékek új tulajdonosa, Todd Boehly a héten a Shakhtar Donetsk horvát sportigazgatójával, Darijo Srnával fog tárgyalni Mudryk esetleges átigazolásáról. 

A nyáron a két klub megvívott egymással Rapinha leigazolásáért, ám amíg az Arsenal csak tárgyalt a Leeds Uniteddel a brazil szélső átigazolási díjáról, a Chelsea nemes egyszerűséggel egy telefonbeszélgetés során készen állt megadni a játékos akkori klubjának a kért kivásárlási összeget. A Leeds erre rá is bólintott volna, ám a játékos által favorizált klub, a Barcelona az utolsó pillanatban mégis összeszedte a forrást, így létrejöhetett Rapinha álomátigazolása a katalán csapathoz.

Most télen ismét megismétlődhet ez a szituáció, ha a Chelsea nagyobb összeget ajánl, vagy akár jobb konstrukcióban tervez utalni a Shakhtarnak, mint az Arsenal, és az utolsó pillanatban elhappolhatja az ukrán játékost az Ágyúsok orra elől.

Kérdés persze, hogy a Chelsea hogy akarja kigazdálkodni az ügyletet, hiszen a Kékek nem csak Mudryk iránt érdeklődnek. Graham Potter csapata ugyanis napokon belül bejelentheti Benoit Badiashile érkezését a Monacótól 31 millió fontért, közel állnak Andrey Santos leigazolásához (11 millió font), ráadásul előrehaladott tárgyalásokat folytatnak Enzo Fernandez megvételéről a Benficával. Az argetin fiatal játékosért a Chelsea készen áll több 112 millió fontot is áldozni, ami több, mint a középpályás szerződésében szereplő minimum kivásárlási összeg, így viszont a Kékeknek lenne lehetőségük három részletben fizetni az átigazolási díjat.

A Benfica-Chelsea közti megállapodás kulcsa az, hogy a Chelseanek jelentősebb összeget kellene utalnia az első részletben, ugyanis a Benficának jelentős jutalékot kell fizetnie Fernandez előző klubjának, a River Plate-nek, ettől függetlenül jó esély van arra, hogy ez az átigazolás megtörténik. Ha így lesz, kérdéses, hogy lesz még forrása a Chelsea-nek Mudrykra is, tekintve, hogy a Kékeket figyelőlistára helyezte az UEFA a Financial Fair Play-re vonatkozóan.

A nehéz anyagi helyzetben lévő Shakhtar Donetsk azonban érhető módon a lehető legtöbbet ki akarja hozni Mudryk eladásából, így a játékos hiába preferálja az Arsenalt, gyors és egyszerű döntésre nem szabad számítani.

Kik lehetnek az alternatívák?

Az elmúlt időszakban láthattuk, hogy az Arsenalnak igenis vannak B-tervei, ha az első számú kiszemelt játékosukat nem tudják leigazolni. Lisandro Martínezt például tavaly nyáron túlárazta az Ajax, amit egyedül a Manchester United engedett meg magának, Artetáék pedig végül Oleksandr Zinchenko leigazolása mellett döntöttek.

Mudryk alternatívája Joao Felix lehet az Atletico Madridtól, bár bizonyos sajtóhírek szerint az Arsenal mindkét játékost leigazolná a tél folyamán. Ám a Mudryk-ügylet mellett a portugál csodagyerek leigazolása is problematikus. Hiába fogadna el ugyanis egy kölcsönmegállapodást is a spanyol csapat, a madridiak azt akarják, hogy az érdeklődő klubok vállalják át Felix teljes fizetését a szezon végéig - így a 23 éves portugál kikölcsönzése akár 23 millió euróba is kerülhet. Ezt az összeget az összes érdeklődő klub sokallja, így abban bíznak, hogy az Atletico Madrid álláspontja enyhülni fog az átigazolási időszak vége felé haladva.

Egy másik alternatíva Facundo Torres leigazolása lehetne az Orlando City-től, de az Arsenal érdeklődött korábban a Frankfurt dán játékosért, Jesper Lindstörmért is.

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá