Gólnélküli döntetlent játszott az Arsenal a naptári év első bajnoki mérkőzésén. Az Ágyúsok egy jól szervezett, de mégis szemmel láthatólag az egy pontért Londonba utazó Newcastle ellen játszottak, és hiába volt egy-két nagyobb helyzete Arteta csapatának, gólt nem sikerült szerezniük.

A mérkőzést követően Arteta úgy nyilatkozott, büszke a játékosaira.

"Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, ahogy játszottunk és domináltuk a meccset. Egy kicsit hiányzott a szikra az utolsó harmadban, hogy a jó pillanatban találjuk meg a megfelelő területet, és kicsit hiányoztak a befejezéseink minősége, voltak helyzetek, amikor dönthettünk volna jobban is. És persze ott volt két büntetőgyanús eset, amikor botrányos döntések születtek. Szerintem mindkét eset büntetőt ért volna, de nem akarok túlzottan kommentálni a játékvezető döntéseit." - mondta Arteta.

"Győzni akartunk, meg akartuk ragadni a három pontot, de ez most nem sikerült, ennek ellenére büszke vagyok a teljesítményünkre, főleg, mert egy remek együttes ellen mutattuk be ezt."

Artetát az újságírók arról is faggatták, hogy mikor várhatók igazolások. A meccsen mindösszesen egyetlen egy csere állt be, Takehiro Tomiyasu mintegy 20 percet kapott Ben White helyén.

"Domináltuk a meccset, rajta voltunk a gólszerzésen. Nem akartam megbontani az egységet. Ami az igazolásokat illeti: ezt a kérdést Edunak és a klubvezetésnek kell feltenni. Minden egyes átigazolási időszakban javítani akarunk a kereten. Most sincsen másképpen, mert egyetlen egy ilyen időszakot sem pazarolhatunk el, főleg ha most ránézünk a keret mélységére." - tette hozzá Arteta.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (137)

1 éve
Kicsit megnezegettem a City köv. par meccset. Nahat, azert az övek sem setagalopp. Ezen a heten meg ketszer jatszanak a Dinamoval, aztan van egy Southampton ( Ligakupa), majd egy Mu idegen es Csirkek otthon aztan Wolfs es ismet a Csirkek. Itt azert remelem lesz meg pontvesztes boven.
1 éve
a MU City most erdekes lesz, ugyanis ugy tunik, h vegre ujra rangado lesz es helyezesekrol donthet
1 éve
sot most a mi meccsunk is a MU-val
1 éve
Kövi 2 bajnoki kemény lesz...a csirkék formáját elnézve talán ellenük lehet jobb esélyünk mint a MU ellen, hiába leszünk idegenben. Viszont a United-et is nagyon meg kéne verni, meg kell bosszulni az előző meccset, ahol kurvára nem érdemeltünk vereséget. Jól jön most ez az Oxford elleni kupameccs, remélem full B csapattal állunk ki.
1 éve
Amúgy lehet basztatni a Newcastle-t, de inkább örüljünk neki, hogy mi őket is ennyire le tudtuk dominálni. Nem az ő hibájuk, hogy ennyire jók vagyunk. Ha szarabbak mit csináljanak? 1 pontot ért ez ma nekik? Hányan mondhatják ezt el idén magukról, hogy nem kaptak ki ellenünk? Ez pont azt igazolta, hogy igenis jó csapat, még ha ma nekem is sokszor hányingerem volt tőlük. A végén mázlink volt, hogy Woodra jött ki a helyzet, Tomi nagyot mentett, ahogy visszaért.
1 éve
Az les volt, be is húzta a partjelző utána, csak továbbengedte a bíró. Nem lep meg mondjuk, hogy ez a fogalmatlan kommentátor benézte.
1 éve
ja volt amikor azt mondta mikor összefejeltek hogy White fejberúgta közben tisztán látszott a lassításban hogy összefejeltek.
1 éve
ne nagyon függjünk rá erre a bajnoki cím témára, ma nagyon megmutatta magát, hogy mennyire vékony a keret. főleg ha történik valami Sakával vagy Martinellivel. akkor még a negyedik helyért is vért fogunk izzadni. a tabellát nézve annyira a többiek sincsenek lemaradva...
1 éve
Szerintem a City-vel nem tudunk versenyezni...ott a padrol Mahrez ,Alvarez meg Grealish all be ( barmennyire is szar mostanaban 😂), mig mi kb senkit se tudunk berakni...
1 éve
Igen, engem ez a tetű MU idegesít, hogy gyakorlatilag gólt se kapnak, és úgy nyerik a meccseket. Igaz, sokat sem lőnek általában, de egy kisebb hullámvölgy, és a nyakunkon lesznek a tetvek.
1 éve
Ilyen Bournemouth féle csapatokat mi is simán ütünk, azért eddig csak a Soton elleni iksz a bosszantó. Manchesterben ki lehet kapni, egy tabella harmadik ellen pedig benne van az iksz
1 éve
Ilyen Bournemouth féle csapatokat mi is simán ütünk, azért eddig csak a Soton elleni iksz a bosszantó. Manchesterben ki lehet kapni, egy tabella harmadik ellen pedig benne van az iksz
1 éve
nagyon messze van meg a szezon vege. Tenyleg csak a kovetkezo meccsre erdemes fokuszalni
1 éve
A kezezés nem volt tizenegyes. Ha megnézitek a visszajátszást, a bal karját érintette a labda, nem a jobb könyökét. Fordult kifele, közel volt, a teste mellett tartotta, látszott hogy nem akar beleérni. nem nagyon tudta ezt elkerülni. Gabrielnél sem adták meg hasonló indokok miatt a Liverpool ellen. A lehúzást viszont be lehetett volna fújni.
1 éve
Az utolso szerintem se volt tizenegyes, de nem mertem leirni hatha leveszik a fejem 😂 Persze kez volt, de gyakorlatilag a teste mogott volt , huzta vissza, raadasul viszonylag kozelrol is jott. Forditott esetben en kurva ideges lettem volna ha megadjak. Nem tudom, hogy szol pontosan a szabaly, sose olvasgattam 😂 Ettol fuggetlenul egy hanyadek volt amit muvelt a Newcastle meg a biro.
1 éve
szerintem nem az a keze volt de lehet igazad van. látszik ahogy könyökön találta levágódott a labda a földre. egy alapvetően felfelé van legalábbis egyenesen haladó labda volt még ott. szóval bármi is lehetett volna belőle. de igazából már mindegy is.
1 éve
A balt találta el: https://mobile.twitter.com/_BUENAVICTORIA/status/1610393051595153408

Szólj hozzá