• Bezárt a piac

    Immáron bezárult az átigazolási piac. 

    Összegző (csak a felnőtt keretet tekintve):

    ÉRKEZŐK (árak bónuszokkal együtt): Trossard (a Brightontól, 26 millió font), Kiwior (a Speizától, 17,5 millió font), Jorginho (a Chelseatől, 12 millió font). Összesen 55,5 millió font

    TÁVOZÓK: Marquinhos (kölcsönben szezon végéig a Norwich-hoz), Cedric (kölcsönben szezon végéig a Fulhamhez), Lokogona (kölcsönben szezon végéig a Crystal Palace-hoz); egyik üzlet sem tartalmaz opciót a végleges megvételre.

    Köszönjük az egész hónapos figyelmet, a nyáron találkozunk.

  • Cedric is hivatalos

    Szerda kora hajnalban hivatalosan is bejelentésre került Cedric ideiglenes átigazolása a Fulhamhez.

  • Lokonga is hivatalos

  • Jorginho hivatalos

    Az Arsenal megerősítette Jorginho érkezését a Chelseatől. Részletek később.

  • A hivatalos bejelentésekre várunk

    Jelenleg a hivatalos bejelentésekre várunk Jorginho, Sambi és Cedric átigazolásait tekintve, a portugál jó eséllyel a Fulhamnál folytatja kölcsönben a szezon végéig.

  • Sambi a Crystal Palace-nál orvosin

    Egyre biztosabb mindeközben Albert Sambi Lokonga ideiglenes távozása, a fiatal belga játékos a Crystal Palace-nál töltheti a szezon második felét a több játéklehetőség reményében, egyes hírek szerint Sambi már meg is érkezett Patrick Vieira csapatához, hogy teljesítse az orvosi vizsgálatokat.

    Mint Charles Watts, a goal.com újságírója írja: "Sambi kölcsönbeadása sok szempontból meglepő, hiszen Jorginho érkezése Elneny sérülésével függ össze egy olyan poszton, ahol jelenleg nem túl sok lehetőség adott Mikel Arteta számára."

    Az viszont kétségtelen, hogy a játékos fejlődése szempontjából ez egy jó döntés lehet.

  • Hivatalos: Elneny-t műteni kellett

    Az átigazolási időszak utolsó napján az Arsenal hivatalosan is bejelentette, hogy Mohamed Elneny olyan súlyos sérülést szenvedett az egyik januári edzésen, hogy az egyiptomi játékost azóta meg is kellett operálni, és - mint a közlemény fogalmaz - számottevő időszakot kell kihagynia.

    A sérülést nem részlezte a klub, mint ahogyan megközelítő visszatérési dátumot sem derül ki a közleményből.

    Elneny szerződése a szezon végén lejár a klubbal, és bár a csapatnak van opciója az egyéves hosszabbításra, valós esély van arra, hogy az egyiptomi játékost már nem látjuk tétmeccsen Arsenal-mezben.

  • Tottenhamtől érkezik egy akadémiai vezető

    Nem csak a játékoskeretet, de a háttérstábot is erősíti az Arsenal a tél folyamán, a Tottenhamtől érkezik ugyanis Chris Perkins, aki a Spurs akadémiájának vezetője volt - írja Simon Collings, a London Evening Standard újságírója.

    Perkins nem pontosan ugyanezt a munkakört kapja meg az Arsenalnál, de felügyelni fogja a csapat ifijátékosának a fejlődési ütemeit. 

    Perkins személyében egy tapasztalt szakembert igazolt az Arsenal, korábban az Evertonnál és a Derby-nál is dolgozott, főleg utóbbiért kapott nagy elismerést, hiszen a Kosok rendkívül sok tehetséges ifijátékost tudtak integrálni a felnőtt keretbe az elmúlt években.

    Az Arsenalnál is hasonló a cél, Per Mertesacker akadémiai vezető nem titkolt célja, hogy minél több Hale End-i nevelt vesse meg a lábát a felnőtt keretben.

  • Sambi a Crystal Palace játékosa lehet?

    Folynak a tárgyalások az Arsenal és a Crystal Palace között Albert Sambi Lokonga kölcsönjátékát tekintve, írják egybehangzóan az angol lapok.

    Cedric is távozhat még, érte több angol és külföldi klub érdeklődik.

  • Here We Go: Jorginho érkezik

    Sajtóértesülések szerint megszületett a megállapodás a Chelsea és az Arsenal között Jorginho ügyében, vagyis HereWeGo van: az Ágyúsok 10 millió fontot fizetnek az olasz játékosért, ami bónuszokkal együtt 12 millióra nőhet. A középpályás 2024-ig ír alá, további egy év opcióval a klub részéről a hosszabbításra.

    Jorginho már az Arsenal edzőközpontjában van, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon és aláírja a szerződését.

  • Egyre biztosabb Jorginho érkezése

    Elérkeztünk a 2023-as téli átigazolási időszak utolsó napjához, ma éjfélig tudnak a klubok még új játékosokat regisztrálni a keretükbe a szezon második felére.

    A nagy kérdés az elmúlt napokban az volt, hogy a középpályást kereső Arsenalnak sikerül-e meggyőznie a Brightont, hogy engedjék el Moises Caicedót a megfelelő ajánlatért cserébe.

    A válasz erre nem, hiába ajánlott kétszer is óriási összeget a 21 éves játékosért is az Arsenal, a Brighton hajthatatlan volt, és úgy tűnik, a zárónapra Eduék is elfogadták a Sirályok álláspontját.

    Jelen állás szerint a legvalószínűbb érkező Jorginho lesz a Chelsea-től. Mint David Ornstein kedden írja: jól haladnak a tárgyalások a klubok között, és várhatóan az olasz válogatott játékos érkezik az Arsenalhoz a zárónapon. Az Athetlic újságírója úgy tudja, maga Mikel Arteta menedzser szorgalmazza a 31 éves játékos leigazolását. 

    Ami a további igazolásokat illeti az Arsenal részéről:

    - Marquinhos a Norwich-nál tölti a szezon második felét, ez a transzfer már hivatalos.

    -Albert Sambi Lokongáért a Crystal Palace érdeklődik, Patrick Vieira csapata kölcsönben vinné a belga középpályást, de a transzfer valószínűtlennek tűnik tekintve, hogy az Arsenal mennyire szűkösen áll ezen a poszton.

    - Cedric átigazolása a Fulhamhez ismét kérdésessé vált, mert Marco Silva csapatának még mindig nem sikerült végleges formában leigazolnia Shane Duffy-t a Brightontól, így újabb kölcsönszerződést nem engedélyezhet magának a londoni klub.

    - Ivan Fresneda jelen állás szerint marad a Real Valladolidnál. A tehetséges jobb hátvédért az Arsenal is komoly érdeklődést mutatott, de a spanyol játékos a szezont még a nevelőklubjánál tölti.

  • Mi várható a piacon az utolsó órákban?

    Nem kérdés, az Arsenal legfőbb prioritása egy középpályás megszerzése lesz a téli átigazolási időszak utolsó óráiban.

    Az első számú jelölt továbbra is Moises Caicedo, akiért már két elutasított ajánlata is volt a klubnak. Nagy kérdés azonban, hogy az Arsenal megpróbálja-e a harmadik ajánlatot. A Brighton álláspontja változatlan, a játékost semmiképpen nem akarják elengedni ebbena hónapban, de megbîzható értesülések szerint egy 80 millió fontos ajánlat esetén már tárgyalóasztalhoz ülnének az Arsenallal. Az eddigi tendencia azt mutatja viszont, hogy az Arsenal harmadik ajánlata 75 millió font körüli összeg lesz - ha lesz -, ha az sem sikerül, a csapat abbahagyja a kísérletezgetést, mert mint Sami Mokbel, a Daily Mail újságírója írja, "a londoniak nem akarják magukra haragítani a Brightont", főleg, ha a nyáron ismét megpróbálkoznának Caicedo leigazolásával.

    Ha Caicedo nem jön össze - és jelenleg erre van a legtöbb esély -, az Arsenalnak vannak alternatívái. Az egyik egybehangzó sajtóértesülések szerint Jorginho. Az olasz válogatott szerződése a nyáron lejár a Chelsea-vel, a Kékek pedig túladnának rajta, főleg ha sikerül leigazolniuk Enzo Fernandezt - és erre minden esély megvan. Annyira azonban az esetleges Jorginho-ügylet sincs előrehaladott állapotban, a játékosról korábban úgy hírlett, a szezon végén visszaigazolna Olaszországba.

    Mint Mokbel írja, a lehetséges vészmegoldások között szóbajöhet Youri Tielemans vagy az Everton játékosa, Amadou Onana is, igaz, a belga játékos a múlt héten elutasította a Chelsea megkeresését, mert szeretni a jelenlegi csapatára koncentrálni. Azt nem tudni, hogy a nehéz anyagi helyzetben lévő Evertonnak mennyire kell a pénz Anthony Gordon eladását követően.

    Tielemans alapesetben nem védekező középpályás, bár régóta szerepel ő is az Arsenal radarján. A Leicester jelenleg benne van a kiesés elleni harcban, lehet, inkább megtartják a belga játékosukat még úgy is, hogy az idény végén ingyen fog majd klubot váltani a belga.

    Az átigazolási időszak holnap éjfélkor zárul.

  • Jorginho a megoldás?

    Willian vagy David Luiz utàn ismét a Chelsea felé fordulhatunk igazolás terén, David Ornstein szerint ugyanis felmerült Jorginho neve is a lehetséges Caicedo-alternatîvák között.

    Ornstein szerint több játékos is szerepel a listán, de mivel az átigazolási időszak kedd éjfélkor zárul, az Arsenalnak egyre sürgetőbb lesz majd egy középpályás megszerzése.

    Az olasz játékos szerződése a nyáron lejár a Chelsea-vel, így a Kékek nem gördítenének akadályt a távozás elé, de bárminemű megállapodás annak függvényében várható, hogy Graham Potteréknek sikerül-e leigazolniuk Enzo Fernandezt a Benficától.

  • Vagy Caicedo vagy senki?

    Fabrizio Romano szerint az Arsenal minden erejével a Caicedo-ügylet sikeres lezárásán dolgozik, nem szerepel más játékos a csapat radarján, legalább is egyelőre.

  • Lesz harmadik ajánlat Caicedóért?

    Kevesebb mint 36 órával a 2023-as téli átigazolási időszak lezárulta előtt a nagy kérdés az, hogy lesz-e még érkező az Arsenalnál.

    Mikel Artetáék dolgoznak azon, hogy jöjjön egy olyan középpályás, aki megfelel a követelményeiknek, és az elmúlt Brighton 21 éves játékosára, Moises Caicedóra vetették ki a hálójukat.

    A Brighton álláspontja az egész átigazolási időszak alatt egyértelmű: a játékos ebben a hónapban nem eladó. Annak ellenére sem, hogy január közepén a Chelsea 55 millió fontot ajánlott érte, múlt pénteken pedig először az Arsenal is előállt egy 60 milliós összeggel, amelyet vasárnap késő este 65+5 millió fontra emeltek; a Brighton mindhárom ajánlatra nemet mondott.

    De vajon lesz-e harmadik ajánlat az Arsenal részéről? Simon Collings, a London Evening Standard megbízható újságírója szerint Eduék fontolgatják az újabb ajánlatot, és Collings úgy tudja, egy 80 millió font körüli összegre már nem biztos, hogy a Brighton azonnal nemet mondana. Ez azonban már klubrekord igazolássá tenné Caciedót, az Arsenal eddigi csúcsát Nicolas Pepe tartja, az elefántcsontparti játékost 72 millió fontért igazolta le a londoni klub a Lille-től.

    Fontos szempont lehet a tárgyalások során, hogy a Brightonnak még helyettest is kellene találni Caicedo helyére. Megbízható források szerint ebben az esetben a Sheffield United norvég játékosára, Sander Berge-re eshet de Zerbiék választása, akit a transzfer embargójuk miatt kényszerből adhat el a másodosztályban szereplő angol klub.

    Ami viszont aggodalomra adhat okot, hogy a sajtóban egyetlen alternatívát sem említenek Caicedo helyett.

  • Fresneda marad a klubjánál

    Úgy néz ki, Ivan Fresneda marad a Real Valladolidnál legalább a szezon végéig, hacsak nem lesz egy fordulat az ügyben, írja Fabrizio Romano a Twitterén.

    Többek között az Arsenal is érdeklődött a spanyol jobb hátvéd iránt, de a dolgok jelenlegi állása szerint Fresneda nem vált csapatot most télen.

  • Marquinhos a Norwich-hoz csatlakozik

    A fiatal brazil szélső a több játéklehetőség reményében várhatóan a Norwich-hoz csatlakozik a szezon végéig, írja Ryan Taylor a Twitteren.

  • Újabb ajánlat elutasítva Caicedóért

    Vasárnap késő este újabb hivatalos ajánlattal jelentkezett az Arsenal Moises Caicedóért: Eduék 65 millió fontot plusz öt millió bónuszt ajánlottak a játékosért.

    A Brighton továbbra is hajthatatlan: a játékos nem eladó ebben a hónapban.

    Ornstein szerint az Arsenal továbbra is rajta van az ügyön, de mint Fabrizio Romano megjegyzi, Caicedo esetleges leigazolásához már klubrekord összegre lesz szükség.

    Az is benne van a pakliban, hogy az Arsenal felhagy a játékos "üldözésével."

    Az átigazolási piac holnap éjfélkor zárul.

     

  • De Zerbi: Tudjuk Caicedo nélkül is folytatni

    Roberto de Zerbit a Brighton 2-1-re megnyert kupameccsét követően is faggatták az újságírók Caicedóval kapcsolatban, hogy mire számít az utolsó napokban az átigazolási piacon,

    "Nem számítok semmire. A tulajdonos ismeri a véleményemet, tudja, hogy pár játékossal erősítenünk kellene egy pár poszton. De én csak az edző vagyok, nem az első."

    "Szeretném, hogy Caicedóval együtt fejezzük be az idényt, de készen állunk nélküle is folytatni."

  • De Zerbi reméli, hogy Caicedo marad

    Roberto de Zerbi, a Brighton edzője az FA-Kupa meccsük előtt elmondta, reméli, Caicedo marad a csapatánál.

    "Caicedo jó srác, majd meglátjuk, mi történik. Remélem marad, de ez a klub és Moises döntése lesz. Az életben lehet hibázni. Meglátjuk, mi lesz a jó döntés a klub és a játékos szempontjából."- mondta az olasz tréner.

    A Brighton nyilvános álláspontja továbbra is az, hogy Caicedo nem eladó ebben a hónapban. 
    Noha a Daily Mail azt írta szombat este, hogy Caicedóért új ajánlattal jelentkezett az Arsenal, ezt több forrás is cáfolta.

  • Új ajanlat Caicedóért!

    Daily Mail: Az Arsenal új ajánlatot tett Caicedóért: 60 millió font plusz 10 millió bónusz. A Brighton várhatóan ezt is elutasítja, de a forrás szerint 80 millióért már mehetne az üzlet.

  • Brighton: Caicedo nem eladó

    A megbeszélések során a Brighton egyértelművé tette az Arsenal számára, hogy Moises Caicedo ebben a hónapban nem eladó.

    Nincs azért kizárva egy újabb ajánlat az Arsenaltól, Eduék mérlegelik a lehetőségeket, de csak remélni tudjuk, hogy vannak alternatívák, ha nem jönne össze az ecuardori leigazolása.

    Mindeközben a The Sun szerint jó hírek jöttek Thomas Partey felől az elsődleges MRI-vizsgálatokat követően: a ghánai bordasérülése nem tűnik komolynak, bár még lesznek orvosi tesztek, Partey elvileg bevethető lesz a jövő szombati,  Everton elleni bajnokin.

  • Caicedo nem edz a Brightonnal

    A Brighton csapata arra kérte a játékosát, Moises Caicedót, hogy az átigazolási időszak végéig vonuljon szabadságra az őt övező átigazolási spekulációk miatt. A játékosnak szombaton edzése, vasárnap pedig kupameccse lett volna a Liverpool ellen, de ezekről tehát távol marad, írja David Ornstein.

    Az Arsenal továbbra is tárgyal a Brightonnal annak ellenére, hogy a Sirályok egyértelművé tették, hogy Caicedo nem eladó. A játékos péntek késő este egy Instagram-posztban arra kérte klubjának tulajdonosait, engedjék el őt a téli átigazolási ablakban.

    Sajtóhírek szerint az Arsenal hamarosan javított, 65 millió fontos ajánlattal jelentkezik majd Caicedóért, de várhatóan erre is nemet mond a Brighton.

  • Ornstein: Martinelli megállapodott az új szerződésről

    David Ornstein szerint Gabriel Martinelli megállapodott a csapattal egy új négy és féléves szerződésről.

    A folyamat a végső, formális stádiumban van, a brazil szélső napokon belül aláírhatja az új kontraktusát.

  • Caicedo mégis szeretne eligazolni?

    Miközben a sajtóhírek szerint az Arsenalnál mérlegelik, hogy érdemes-e újabb, javított ajánlattal jelentkezni a Brightonnál Caicedóért, fontos fordulat állhat be a középpályás ügyében, aki a legfrissebb sajtóhírek szerint mégis szeretne távozni a jelenlegi klubjától.

    Ezen a héten a Brighton hivatalos weboldalán jelent meg egy nyilatkozat a játékostól, hogy a pletykák ellenére továbbra is a csapatára koncentrál. Ennek ellenére a Daily Mail újságírói úgy tudják, hogy Caicedo szeretné megragadni a lehetőséget, hogy egy topcsapathoz igazoljon ezen a télen, és készen áll hivatalos átigazolási kérelmet benyújtani a Brighton vezetőségéhez.

    Ez természetesen csak formalitás, a Brighton ettől még megtagadhatja a transzfert, de ilyen esetben a játékos eleshet bizonyos juttatásoktól, például hűségbónuszoktól, ez is mutatja a lépés komolyságát. Ez egyelőre nem történt meg, de sokmindenre következtethetünk, hogy Caicedo pályára lép-e majd a csapata Liverpool elleni kupameccsén vasárnap.

    Fontos megjegyezni, hogy a Mudryk-ügy kapcsán ez sem egycsapatos verseny a játékosért, a Chelsea bármelyik pillanatban dönthet úgy, hogy ajánlatot tesz Caicedóért.

  • Elutasították az ajánlatot Caicedóért

    Mint arra számítani lehetett, a Brighton élből visszautasította az ajánlatunkat Moises Caicedóért, ami 60 millió fontot tartalmazott fixen, bónuszok nélkül a 21 éves középpályásért.

     

  • Ajánlatot tettünk Caicedóért

    60 millió fontos ajánlatot tettünk a Brightonnak Moises Caicedóért, írja exkluzív tweetjében Fabrizio Romano.

    Mint az olasz szakíró írja, a tárgyalások fontos szakaszba lépnek.

    Ennyi elég lesz? Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy szinte biztosan nem. David Ornstein január 19-én írta, hogy a Chelsea 55 millió fontos szóbeli ajánlatot tett a 21 éves ecuardori középpályásért, de a Brighton ennél számottevően többre taksálja Caicedo értékét. Szinte biztos, hogy az Arsenal 60 millió fontos ajánlata sem fogja felkelteni a Brighton érdeklődését, akik legalább a szezon végéig megtartanák a tehetségüket.

    Részletek hamarosan!

  • Smith Rowe nem utazott Manchesterbe

    Emile Smith Rowe kisebb combsérülés miatt, elővigyázatosságból kihagyja a mai, Manchester City elleni FA-Kupa meccset.

  • Így állunk a piacon

    Kevesebb mint egy héttel a téli átigazolási piac lezárulta előtt reális esély van arra, hogy az Arsenal akár két játékossal is erősítsen Leandro Trossard és Jakub Kiwior megszerzését követően, garancia persze nincs arra, hogy ez biztosan meg is fog történni, de a csapat mindenképpen figyeli a piacot.

    A jobb hátvéd, Ivan Fresneda döntéséről még mindig semmi hír megbízható forrásokból. A játékosért rengeteg klub verseng, talán jelenleg a Dortmund áll a legközelebb a spanyol leigazolásához. Könnyen lehet, hogy az Arsenalnál arra várnak, hogy Cedric Soares fulhames átigazolása hivatalos legyen, erre napokon belül sor kerülhet, amint Marco Silva csapata végleg leigazolja a Brightontól Shane Duffy-t, aki jelenleg kölcsönben van a londoni klubnál.

    Az már nyílt titok, hogy az Arsenal középpályást is keres Mohamed Elneny sérülése miatt, hiszen benne van a pakliban, hogy az egyiptomi ebben a szezonban már nem is léphet pályára.

    A Moises Caicedóért mutatott érdeklődésünkről már írtunk a hírfolyamunkban, de ez az átigazolás jelenleg nagyon bonyolult, a Brighton pedig csillagászati összeget kér majd az ecuardori játékosért. A középpályás helyzetét mindenesetre több csapattal együtt figyeljük, de érdemes számot vetni az alternatívákról:

    - Amadou Onana: csütörtöki hír, hogy Onana elutasította a Chelsea megkeresését, mert szeretne inkább az Evertonra koncentrálni és segíteni a csapatát a bennmaradásért folyó versenyben. A belga játékosért valamilyen szinten az Arsenal is érdeklődik, de nagy kérdés, hogy a nehéz anyagi helyzetben lévő Everton pénzügyi gondjai megoldódnak-e Anthony Gordon esetleges eladásával, vagy netán egy újabb játékost is értékesíteniük kell. Ha így tennének, Onanából biztosan jókora bevételre tudnának szert tenni, de szinte bizonyos, hogy legalább 50 millió fontot kérnének a belga játékosért, aki mindössze fél éve csatlakozott hozzájuk a Lille-től.

    -Weston McKennie: a héten már a harmadik viszonylag nagy nevű olasz lap, ezúttal a la Repubblica írja, hogy az Arsenal érdeklődik a Juventus sokoldalú tehetsége iránt, és készen állnak akár 30 millió eurót fizetni az amerikai játékosért. McKennie biztosan távozik a Juventustól a tél folyamán, a Zebrák az elmúlt napokban több angol klubnak beajánlották a játékost, de már csak két csapat van a versenyben: mi és az amerikai edzővel és több amerikai válogatottal felálló Leeds United. A játékosnak mind a két csapat tetszik, és könnyen lehet, hogy az dönt a versenyben, hogy melyik klubnál tudna rendszeres lehetőséghez jutni - ez pedig inkább Jesse Marsch csapatánál valószínűbb. Fontos megjegyezni azonban, hogy a McKennie-ért való érdeklődésünkről egyelőre hitelesebb forrás nem számolt be.

    - Ibrahima Bamba: A portugál Vitoria Guimaraes játékosa állítólag jónéhány hónapja szerepel az Arsenal radarján. A 20 éves játékost tavaly hívták fel a Vitoria felnőtt keretébe, azóta pedig alapember a portugáloknál. Az olasz és elefántcsontparti felmenőkkel bíró Bamba alapesetben középső védőként játszik, de a képességei révén jól megállja a helyét védekező középpályásként is. A játékos ügynökét a napokban Londonban látták, a szerződésében pedig szerepel egy 27 millió fontos minimum kivásárlási ár.

     

  • Sajtó: Megpróbálkozhatunk Caicedo leigazolásával

    Megpróbálkozhatunk a Brighton ecuadori tehetségének, Moises Caicedo leigazolásával a tél folyamán, írja a Telegraph hiteles újságírója, Sam Dean.

    Bármilyen megállapodás nehéz lesz a Brightonnal, főleg, hogy a Chelsea is érdeklődik a játékosért, és nekik már két elutasított ajánlatuk is volt a középpályásért, a legutóbbi értéke 55 millió font volt.

    Ideális esetben a játékost tehát megtartaná a Brighton, de állítólag egy minimum 75 millió fontos ajánlat már vonzó lehetőség lenne a csapatnak. Roberto de Zerbi klubja egyébként a piacon van egy középpályásért, de a Leipzig a napokban elutasította az ajánlatukat Amadou Haidaráért.

    Érdekesség, hogy Caicedo a napokban váltott ügynökséget, és most már az a cég képviseli a játékost, aki Ivan Fresnedát is, a spanyol jobb bekkért is tárgyal az Arsenal.

    Mint Dean írja, az Arsenal elsődleges kiszemeltje a középpályára Declan Rice, de a West Ham sztárjának a megszerzésére a nyáron valószínű, de Caicedo esetleges megszerzése nem befolyásolná az esetleges Rice-transzfert.

  • A Monaco érdeklődött volna Lokongáért

    A Monaco kölcsönbe szerette volna leigazolni Albert Sambi Lokongát az Arsenaltól, de az angol csapat elutasította a franciák megkeresését, írja a Daily Mail.

    Mint már írtuk, Mohamed Elneny sérülése miatt az Arsenal amúgyis szűkösen áll van a középpályásokkal, Mikel Arteta inkább erősítene ezen a poszton, mintsem egy újabb játékost veszítsen el.

    Még akkor is, ha Lokonga ebben a szezonban sem játszott túl sokat: összesen hat bajnoki pályáralépése van a bajnokságban. 

  • Kis akadály Cedric átigazolása körül; Fresneda nem edz

    Noha a felek közel állnak a megegyezéshez Cedric átigazolása körül a Fulhamhez, egy akadályt még teljesítenie kell a londoni csapatnak a portugál leigazolásához. Nevesen: Marco Silva csapatában két olyan játékos van Shane Duffy és Daniel James személyeikben, akik PL-csapattól szerepelnek kölcsönben. A szabályok egy harmadik ilyen jellegű igazolást nem engedélyeznek. 

    Magyarán szólva a Fulhamnek vagy véglegesen le kell igazolnia vagy Duffy-t, vagy James-t, vagy az egyikőjük kölcsönszerződését törölnie kellene.

    A jobb hátvéd poszton kapcsolatos hír, hogy továbbra sincs döntés Ivan Fresnedáról. A spanyol játékos jelenleg külön edz a Real Valladolid együttesétől, de nem egy közelgő átigazolás miatt, hanem mert enyhe sérüléssel küszködik. 

  • Gabriel Jesusról

    "Vele kapcsolatban nem lehet tudni semmit sem. Ő már a jövő héten edzésbe állna, de ez teljesen elképzelhetetlen. Súlyos sérülése volt, ezt figyelembe kell vennünk. De nagyon keményen dolgozik, és mindenkit a határig hajt. Remélhetőleg már csak hetekről, és nem hónapokról beszélünk."

  • Elneny sérült

    Mohamed Elneny sérüléséről nem adott ki külön tájékoztatást az Arsenal, de az egyiptomi játékos már a Tottenham elleni meccsen sem lehetett a kezdőben. Arteta a mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy emiatt középpályást is keresnek a piacon.

    "Kicsit aggaszt Mo sérülése, emiatt ideális esetben szeretnénk egy középpályást is venni, de ez nem biztos, hogy egyszerű lesz."

  • Arteta sajtótájékoztatójáról

    Pénteken a Manchester City elleni meccsel az Arsenal az FA-Kupában, méghozzá idegenben. Mikel Arteta sajtótájékoztatója éppen jelenleg zajlik.

    "Jó kis összecsapás lesz ez pénteken véleményem szerint a legerősebb csapat ellen. Sokat el fog árulni a pénteki meccs, hol tartunk hozzájuk képest."

    "Nincsenek új sérülteink."

    "Trossardot kedvelem, kezdeményező játékos, aki nagyon higgadt a támadóharmadban. Nagyon jól állt be a Manchester United ellen."

    "Ami az igazolásokat illeti: mindenképpen meg fogjuk nézni, mit tehetünk, ha lesz olyan elérhető játékos a piacon, aki erősebbé tudna tenni bennünket."

  • Olasz sajtó: az Arsenal McKennie válaszára vár

    A Gazette dello Sport után újabb, viszonylag nagyobb nevű olasz lap, a Corriere Dello Sport írta szerdán, hogy az utolsó pillanatban mégis becsatlakoztunk a McKennie-ért folyó küzdelembe.

    A játékosért folyó harcot jelenleg a Leeds vezeti, McKennie már beszélt az angol csapat amerikai edzőjével,Jesse Marsch-al, illetve válogatott csapattársával, Tyler Adams-szel.

    Viszont, mint az olasz lap írja, ha McKennie-ék részéről kedvező válasz érkezik az Arsenal számára, a csapat megpróbálhatja leigazolni őt a Leeds előtt. A Juventus 25-30 millió eurót kér.

  • Angol sajtó: Cedric még ezen a héten a Fulhamhez távozhat

    Már ezen a héten megtörténhet Cedric Soares átigazolása a Fulhamhez, írja James Olley, az ESPN szakírója.

    Olley szerint az elmúlt napokban alaposan felgyorsultak a tárgyalások az Arsenal, a Fulham és Cedric között, ennek értelmében a portugál játékos a szezon végére kölcsönbe kerülhet Marco Silva csapatához, a Fulhamnek viszont sem opciója, sem kötelezettsége nem lesz Cedric végleges megvételére.

    Mint Olley írja, a Fulham teljes egészében átvállalja a játékos heti 100 ezer fontos fizetését.

    Cedric ebben a szezonban minden sorozatot egybevéve csak négyszer lépett pályára az Arsenal színeiben, az elmúlt hetekben pedig ő lett Marco Silva első számú kiszemeltje. Cedric és Silva korábban, a 2014-15-ös szezonban már dolgozott együtt a Sportingnál.

    Kérdés, hogy Cedric távozása kihatással lesz-e Ivan fresneda leigazolására. Tegnap késő este Fabrizio Romano azt írta a Twitterén, hogy "az Arsenal a következő 24-48 órában dönt arról, hogy tesz-e hivatalos ajánlatot a 18 éves jobb hátvédért." A Fresnedáért folyó versenyt jelenleg a Dortmund vezeti. 

  • McKennie-ért a Leeds vezet

    Több olasz hírforrás arról számolt be, hogy Weston McKennie ügynöke néhány napja Londonban tartózkodik, hogy jónéhány PL-csapattal egyeztessen az amerikai játékos jövőjéről.

    Mint ismert, a Juventus ebben a hónapban pénzzé tenné a középpályást, és a 20-25 millió eurós követelésével elég sok angol klubnak vonzóvá tette a 24 éves játékost.

    Fabrizio Romano szerint a versenyt jelenleg a Leeds vezeti, a szakíró szerint a játékos és az angol csapat már megállapodott egymással, most a Juventoson és a Leedsen van a sor.

    Az Arsenal érdeklődését csak az olasz Gazetta dello Sport írta meg még hétfőn, azóta egyetlen hiteles forrás sem tudósított a témával kapcsolatban.

  • Zubimendi a nyáron csatlakozna

    A nyáron már szívesen csatlakozna az Arsenalhoz a Real Sociedad 24 éves középpályása, Martin Zubimendi, igaz, Xavi még meggyőzné őt arról, hogy inkább őket válassza a londoniak helyett, írja a Daily Mail.

    Egész megbízható spanyol források azt írták néhány napja, hogy az Arsenal egy az egyben kifizette volna a Zubimendi szerződésében szereplő 52,5 millió fontos kivásárlási árat, hogy a spanyol középpályás már ezen a télen hozzájuk igazoljon, de a játékos most nem hagyná ott a BL-indulásért küzdő együttesét.

  • Xhaka lett az év svájci legjobb játékosa

    Granit Xhakát választották az év legjobb férfi játékosának Svájcban, a díjat a középpályás személyesen vette át.

    "Mikel Arteta mondta, hogy személyesen kell eljönnöm átvenni a díjam. Nagyra értékelem az edzőm gesztusát, hogy adott egy pár nap szabadságot." - mondta Xhaka.

    "Sok edzőm volt már a pályafutásom alatt, de egy sem volt olyan mint ő. A nap 24 órájában a futballal foglalkozik. Mindenre van egy A, B, de még egy Z-terve is. Nem csupán taktikailag magasan képzett szakember, de emberileg is a topon van."

  • Valójában a Juventus ajánlgatja McKennie-t?

    Hétfőn a Gazetta dello Sport-ra hivatkozva írtuk, hogy az Arsenal érdeklődik a Juventus amerikai középpályásáért, Weston McKennie-ért, bár ajánlatot nem tett a londoni csapat.

    Kedden az angol 90mins.com úgy értesült, hogy valójában inkább a Juventus az, aki több Premier Ligában szereplő csapatnak ajánlgatja kifelé a játékost, ezzel is szeretnének valamiféle bevételhez jutni azt követően, hogy az olasz csapat 250 millió eurós veszteséget könyvelhetett el az előző gazdasági évben, amit csak megfejelt az olasz ügyészség által kért 15 pontos levonás az idei bajnoki szezont tekintve.

    A forrás szerint az Arsenal, a Leeds, a Newcastle és az Aston Villa is pozitívan fogadta a Juventus kapcsolatfelvételét, de a többségük előbb csak kölcsönbe szeretné leigazolni a 24 éves sokoldalú középpályást, és csak akkor véglegesítené a játékost, ha beválna a szezon második felében.

    A versenyt talán a Leeds vezeti, az amerikai trénerrel felálló csapat több USA-válogatott játékost is igazolt már a közelmúltban, mint Brendan Aaronsont vagy Tyler Adams-t.

  • Angol sajtó: Az Arsenal kész megmérkőzni a Chelsea-vel

    Készen áll megvívni a Chelsea-vel az Arsenal Moises Caicedo leigazolását tekintve, feltéve, hogy az ecuardor-i játékos csak a nyáron vált klubot, írja a Chelsea-s ügyekben megbízható Nizaar Kinsella a London Evening Standard weboldalán.

    Az Arsenal első számú kiszemeltje Declan Rice, de az angol válogatott középpályást leghamarabb a nyáron igazolhatná le Mikel Arteta csapata. Ettől függetlenül Eduék gondolnak vészforgatókönyvre, így eshet a választás Caicedóra.

    Fontos megjegyezni, hogy a Chelsea már ezen a télen is leigazolná a Brighton tehetségét, Todd Boehly csapatának már két elutasított ajánlata is volt a játékosért, de a legutóbbi, 55 millió fontos összeget is elutasította a Brighton. Jelenleg az a várakozás, hogy a középpályás a jelenlegi klubjánál fejezi be az idényt, de a Chelsea legalább egyszer még próbálkozni fog érte.

    "A Brightonra fókuszálok, itt vagyok, itt minden meccsen játszhatok. A kívülről érkező dolgok egyáltalán nem befolyásolnak, nem veszítem el miattuk a koncentrációmat, jól kezelem a spekulációkat. Pletykák jönnek, mennek, de én csak arra klubra fókuszálok, amelyik megadta nekem a lehetőséget a bizonyításra." - mondta Caicedo.

    Fontos megjegyezni, hogy nem egyedül Caicedo a Chelsea és az Arsenal közös célpontja. Kinsella és több megbízható belga forrás is tudni véli, hogy a két londoni klub érdeklődik az Everton belga középpályásáért, Amadou Onana-ért.

    Alapesetben az Everton nem adna túl az egyik nagy ígéretén, akit kb. 35 millió fontért igazoltak le tavaly a Lille együttesétől, ugyanakkor a liverpooliak nehéz helyzetben vannak az UEFA Üzleti Fair Play-t tekintve, ráadásul még a végkielégítést is állniuk kell a hétfőn elbocsátott Frank Lampardnak. 

    A tabella utolsó helyén álló Everton még több játékossal is erősítene a téli átigazolási időszakban, talán emiatt is kapóra jönne Onana eladása, de más játékosok játékjogát is pénzzé tehetik, mint például Anthony Gordonért, akiért újfent érdeklődik a Chelsea és újabban a Newcastle is.

  • Sajtó: a Dortmund vezet Fresnedáért

    A Daily Mail szerint a Dortmundhoz hasonlóan az Arsenal is megajánlotta a Real Valladolid által kért 15 millió eurós (13 millió font) vételárat Ivan Fresnedáért.

    Sajtóhírek szerint a spanyol jobb hátvédért folyó versenyt jelenleg a Dortmund vezeti, de a végleges választ órákon belül meghozza a játékos.

    Minden valószínűség szerint Fresneda az idény második felét a Real Valladolidnál tölti kölcsönben.

  • Romano: Figyeljük Caicedót

    A Chelsea-vel és a Liverpoollal együtt figyeljük Moises Caicedo helyzetét, aki a napokban váltott ügynökséget, írja Fabrizio Romano.

    A hírt megerősítette a Brightonhoz közel álló újságíró, Aden-Jay Wood, aki szerint valószínűtlen, hogy Caicedót már most télen elengedje a klubja, de "soha nem lehet tudni. Az Arsenal, a Chelsea és a Liverpool nagyon figyeli a középpályás helyzetét."

    A Chelsea-nek a napokban már volt egy 65 millió fontos ajánlatot Caicedóért, ezt a Brighton elutasította.

  • Hivatalos: Kiwior csatlakozott

    Hétfő kora este az Arsenal hivatalosan is bejelentette Jakub Kiwior érkezését a Speziától.

    Részletek itt.

     

  • Onanáért érdeklődünk?

    Frank Lampard mai távozásával váratlanul megnyílhat az út Amadou Onana távozása előtt az Evertonnál, írja a Twitteren a belga újságíró, Sacha Tavolieri.

    Konkrétumokat nem tudni, de az Evertonnak állítólag kell a pénz újabb igazolásokra, amit csak tetéz Lampard esedékes végkielégítése.

    Tavolieri szerint az Arsenal éppen olyan profilú védekező középpályást szeretne, mint Onana, aki 2022-ben igazolt a liverpooliakhoz a Lille csapatától. Onanáért a Chelsea és a Newcastle érdeklődik.

  • Gabriel Jesus 4-5 hét múlva térhet vissza

    Gabriel Jesus saját elmondása szerint "talán 4-5 hét múlva" már visszatérhet a pályára, erről maga a játékos beszélt az egyik ismerősének a tegnapi Arsenal-Manchester United meccsen.

     

  • Olasz sajtó: McKennie-ért érdeklődünk

    A Juventus sokoldalú középpályásáért, Weston McKennie-ért érdeklődik az Arsenal, írja hétfőn az olasz Gazetta dello Sport szaklap.

    A portál szerint az Arsenal felvette a kapcsolatot McKennie ügynökségével, és nem kizárt, hogy hamarosan ajánlatot tesz az angol klub a sokoldalú amerikai játékosért.

    A GdS úgy tudja, hogy a Juventus nem zárkózna el az eladástól, körülbelül 20-25 millió eurót plusz bónuszt kérne a 24 éves középpályásért. McKennie-ért korábban a Bournemouth, az Aston Villa és a Fulham is érdeklődött, de a játékos állítólag csak egy topcsapat kedvéért hagyná el a Zebrákat.

    Az Arsenal szeretne egy középpályással is erősíteni a tél folyamán.

  • Fresneda: Döntés a héten várható

    Ivan Fresnedának kell választania, melyik csapatnál folytatja a pályafutását, írja Guillermo Rai-ra hivatkozva David Ornstein a hétfői blogjában.

    A The Athletic újságírói úgy értesültek, hogy mind az Arsenal, mind a Dortmund megállapodott Fresneda klubjával, a Real Valladoliddal a játékos vételáráról, ami 15 millió euró (13,6 millió font) lesz, és a tehetséges jobb bekk még a jelenlegi klubjánál tölti a szezon hátralévő részét.

    A döntés immáron Fresneda kezében van, az ügynöke hétfőn Londonban lesz újabb tárgyalások miatt, minden bizonnyal napokon belül ismerni fogjuk a döntését.

  • Szombati hírek

    Mintegy másfél héttel a téli átigazolási időszak vége előtt gyors összefoglaló, mi történhet még a hátralévő napokban az Arsenal háza táján.

    -A Trossard utáni igazolásunk, Jakub Kiwior már Londonban van, hogy teljesítse az átigazolás hátralévő, formális részeit: azaz átessen az orvosi vizsgálatokon és aláírja a papírokat.

    -Fabrizio Romano szerint Ivan Fresneda ügynöke jövő héten Londonba látogat majd, hogy újra egyeztessen a játékos iránt érdeklődő csapatokkal. A Daily Mail szerint mi vezetjük a jobb hátvédért folyó versenyt a Newcastle előtt, de az utóbbi napokban bejelentkezett a játékosért a Tottenham és az Atletico Madrid is. A Fresneda-ügyletben kulcsfontosságú lesz, mi történik Cedric Soares-szel, aki a Fulham célpontja.

    -Spanyol források szerint a Real Madrid nem hajlandó elengedni Eduardo Camavingát a téli átigazolási időszakban. Több hírforrás arról számolt be, hogy az Arsenal középpályást is akar venni a télen, és kezdetleges érdeklődést mutatott a Real Madrid 20 éves francia játékosa iránt, aki több játéklehetőséget szeretne a Királyiaknál. A csapat vezetőedzője, Carlo Ancelotti elmondta, hogy a közelmúltban nem volt túl fair a játékossal szemben, és több játéklehetőséget ígért neki az elkövetkezendőkben. 

    -Fabrizio Romano szerint továbbra is érdeklődünk a Leicester játékosa, Youri Tielemans iránt, de a belga jobb szeretne inkább szabadúszóként távozni a Rókáktól a szezon végén, ez jelentős anyagi előnyökkel is járna a belga játékos számára.

    -Mohamed Elneny-ért Törökországból érdeklődnek. Helyi lapok szerint a Trabzonspor edzője, Abdullah Avci szívesen vinné az egyiptomi játékost, ők ketten korábban a Besiktasnál már dolgoztak együtt. Elneny szerződése idén jár le az Arsenallal, a csapatnak egyéves opciója van a hosszabbításra. Minden bizonnyal Elneny-t csak akkor engedjük el, ha találunk egy középpályást a helyére.

  • A középpályár is megerősítené a csapat

    👀 Azt írja Simon Collings, a Standard egyébként egész hiteles újságírója azt írja, hogy érdeklődünk a Real Madrid játékosáért, Eduardo Camavingáért, kölcsönben. A francia középpályás egyelőre nem kap elég játéklehetőséget a klubjánál. Azt nem tudni, a Real hogy viszonyulna az esetleges ügylethez.
     
    A középpálya megerősítése vitán felül kulcskérdés lesz az előttünk álló hónapokban. Az Arsenal elsődleges kiszemeltje ugyanis Declan Rice lesz, akiért klubrekord összeget fizetne a csapat, de az angol játékos csak a nyáron érkezne. Úgy hírlik, Rice-nak is tetszik az Arsenal projektje, a játékos elismerően szokott beszélni az Arsenalról a barátai körében. Ezzel együtt biztosan több csapatnál is felmerül majd a lehetőségek között.

    Rajtuk kívül még mindig érdeklődünk Tielemansért is, de ez a transzfer is csak a nyáron valószínűbb.

  • Hivatalos: Trossard az Arsenal játékosa

    Hivatalossá vált Leandro Trossard leigazolása! A játékos 2026-ig kötött szerződést, és a 19-es mezszámot fogja viselni.

    Mint az Arsenal közleményéből kiderül: "az összes szükséges dokumentum időben beküldésre került", a csapatnál reménykednek abban, hogy már a Manchester United elleni keretben is ott lehet a belga szélső.

     

  • Még Fresneda is érkezik?

    Újabb érdekes jönnek átigazolás terén az Arsenalt illetően, ezúttal Spanyolországból.

    A Real Valladolidhoz közel álló @PucelaNews_1928 twitteres felhasználó pénteken azt írta, hogy Ivan Fresneda nagyon közel áll az Arsenalhoz, az Ágyúsok ugyanis szóban megállapodtak a jobb hátvéd csapatával az átigazolásról, ami a jövő héten lehet hivatalos.

    A forrás szerint Eduék 20 millió eurót fizetnek a játékosért fixen, és további öt millió eurót bónuszok formájában, és a Valladolid igényt tarthat némi jutalékra a jobb hátvéd esetleges jövőbeli eladásából. 

    Ha minden simán megy, Fresneda a héten játszhatja az utolsó meccsét a Real Valladolid színeiben.

    Érdemes lesz megvárni, amíg egy hitelesebb forrás is lehozza a hírt.

  • Sajtó: Lengyel védőt igazolunk?

    Nagyon érdekes hírek kezdtek el terjedni a Twitteren az elmúlt percekben. Először egy lengyel újságíró, Tomasz Wlodarczyk állította, hogy az Arsenal a Spezia 22 éves védőjét, Jakub Kiwiort akarja leigazolni, az elmúlt percekben pedig két hiteles olasz szakíró, Gianluca di Marzio és Fabrizio Romano is megerősítette, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a felek egy esetleges átigazolásról.

    Az Arsenalnál régóta szeretnének Eduék egy ballábas védővel erősíteni, hogy Gabrielnek legyen egy váltótársa. Korábban úgy hírlett, hogy az Eintracht Frankfurt védője, Evan N'Dicka áll Arteta listájának az élén, mivel a francia bekk szerződése a szezon végén lejár a német csapattal.

    Most azonban fordult a kocka: a források szerint Artetáék 25 millió eurót fizetnének Kiwiorért - aki mellesleg védekező középpályásként is tud játszani -, a játékos pedig már a hétvégén utazhat Londonba orvosira - mint Romano írja: hamarosan HereWeGo lehet az ügylet.

    Kiwor-ért több csapat is sorban állt, mint a Juventus, a Milan vagy a Napoli.

  • Trossard teljesítette az orvosit

    Fabrizio Romano szerint Leandro Trossard péntek délelőtt teljesítette az Arsenal orvosi vizsgálatát, így lényegében már csak a hivatalos bejelentésre várunk az átigazolás hivatalossá tételéhez, ami vélhetően csak formalitás.

    Az Arsenal versenyt fut az idővel, hogy a belga játékos már a Manchester United elleni csapat keretébe is bekerülhessen: a csapatnak magyar idő szerint 13:00-ig kell regisztrálnia a játékost.

    Az átigazolás bejelentése megtörténhet később is.

  • Lesz még további érkező?

    Felmerülhet a kérdés, hogy lesz-e még újabb érkező az Arsenalnál Leonard Trossard érkezését követően is.

    A csapat bizonyosan tárgyal a Real Valladoliddal a 18 éves tehetséges jobb hátvéd, Ivan Fresneda megszerzéséről. Az Arsenal elsődleges célja inkább egy nyári szerződtetés lenne, de ha Cedric eligazol a Fulhamhez, akár már most télen megpróbálozhat a csapat Fresneda leigazolásával, akiért olyan csapatok igyekeznek, mint a Juventus, a Dortmund, a Rennes és a Wolves.

    Fresneda ügynöke ma Londonban járt, de azt nem tudjuk, hogy az Arsenallal egyeztetett-e. Az sincs kizárva, hogy ha az Ágyúsok már most leigazolnák Fresnedát, akkor a szezon végig kölcsönben hagynák a játékost a jelenlegi csapatánál a több játéklehetőség reményében.

    Az elmúlt órákban közben egy újabb érdekes pletykát oszott meg a Daily Mail, ami persze nem a leghitelesebb forrás. 

    A bulvárlap szerint a Bournemouth 23 éves bal szélső támadójáért, Jaidon Anthonyért érdeklődünk olyan csapatok mellett, mint a Leicester, a Leverkusen vagy a Mönchengladbach.

    Anthony egyébként az Arsenal saját nevelésű játékosa, gyerekkorában 10 évet töltött a klub Hale End-i akadémiáján, és együtt játszott olyan játékosokkal, mint Reiss Nelson, Joe Willock vagy Emile Smith Rowe.

    A játékos szerződése a szezon végén lejár, ezért is lehetne áron alul hozni, ha úgy gondolja Arteta.

    Ezzel együtt Anthony ügynöke elmondta, ügyfele boldog a jelenlegi csapatánál és nincs kizárva a hosszabbítás sem.

  • Trossard 2026-ig ír alá

    Ha minden igaz, a játékos már megérkezett Londonba, hogy teljesítse az orvosi vizsgálatok első felét, a másodikat holnap fejezi majd be.

    Fabrizio Romano szerint az utolsó pillanatban történt egy kis módosítás: a belga nem 2027-ig, hanem 2026-ig ír alá, és várhatóan az Arsenalnak opciója lesz további egy szezonra meghosszabbítani a kontraktust.

    Angol sajtóhírek szerint Trossard 90 ezer fontot keres majd az Arsenalnál. A szerződést hivatalosan holnap véglegesítik, és ha minden rendben megy, a csapat be tudja regisztrálni a játékost péntek magyar idő szerint 13:00-ig, így elvileg semmi akadálya nem lenne, hogy Trossard már a Manchester United elleni rangadón ott legyen a keretben.

  • Here we go: Jön Trossard!

    Here we go! Jön Trossard, az átigazolás összértéke 27 millió font. A játékos már úton van Londonba az orvosira, ha holnap 13:00-ig (magyar idő szerint) beregisztáljuk a keretbe, ott lehet a Manchester United elleni csapatban. (Forrás: Fabrizio Romano, David Ornstein)

  • Sajtó: Megvan a megegyezés a klubok között

    Megszületett a megállapodás a Brighton és az Arsenal között, írja Alex Crook, a TalkSport újságírója, aki legelőször hozta le az érdeklődésünket a belga játékosért.

    Crook információi szerint a belga játékos egy 27 millió font összértékű megállapodás keretein belül válthat klubot.

    Várjuk a hír megerősítését hitelesebb forrásokból is.

  • Bővebben Trossard-ról

    A játékos körüli helyzetről ebben a cikkben írtunk bővebben.

  • Romano: Trossard az elsődleges kiszemelt

    Fabrizio Romano éppen most írja, hogy megkezdtük a tárgyalásokat a Brightonnal Leandro Trossard átigazolása ügyében.

    Mint az olasz újságíró írja, Trossarddal már megállapodtunk.

    Hamarosan jön az első hivatalos ajánlat a Brightonnak.

  • Német sajtó: Nagyon akarjuk Diaby-t

    Nagyon érdeklődünk Moussa Diaby iránt, írja a német Sport1 újságírója, Patrick Berger a Twitteren. 
    Berger szerint megtörténtek a kezdeti tárgyalások a Leverkusen és az Arsenal között. A németek még mindig a nyáron szeretnék eladni a szélsőt, de állítólag 75 millió euró plusz hatalmas bónuszokért cserébe már most is lemondanának a játékosról.

  • Nem számítanak Torres eladására az Orlandónál

    Néhány napja felmerült Facundo Torres neve is, mint potenciális érkező az Arsenalhoz a tél folyamán.

    Mint tavaly novemberben megírtuk, volt kapcsolatfelvétel az Arsenal és Torres ügynöke között, a játékos menedzsere akkoriban Angliában járt. A tárgyalások állítólag biztatóak voltak, de a felek megállapodtak abban, hogy az esedékes világbajnokság idejére szünetetletik a megbeszéléseket, hogy a játékos teljes egészében a tornára tudjon koncentrálni.

    Torres néhány napja elárulta, jól érzi magát a jelenlegi klubcsapatánál, az MLS-ben játszó Orlando City-nél, de szeretné magát kipróbálni Európában, akár Spanyolországban, akár Angliában. 

    Fontos hangsúlyozni azonban, hogy az Arsenal az Orlando City-vel nem tárgyalt, és nem is tett ajánlatot a játékosért. Az amerikai klubtól úgy nyilatkoztak, ők arra számítanak, hogy Torres marad a klubnál.

    "Egyáltalán nem tervezzük eladni őt, Facundo marad nálunk. Ha bármilyen ajánlat is érkezik érte, annak olyannak kell lennie, mint Daryl Dike esetében [az Orlando kb. 12 millió fontért adta el Dike-ot a West Bromwichnak 2022-ben - a ford.]" - mondta az Orlando City sportigazgatója, Luiz Muzzi.

    "Természetesen jelen vagyunk a nemzetközi piacon, csak így tudunk olyan játékosokra szert tenni, mint Facundo. Ezzel együtt ő maradni fog nálunk." 

  • Nelson újra edz

    Ha minden jól alakul, közeleg Reiss Nelson visszatérése.

    Az angol játékos még a decemberi Juventus elleni barátságos meccsen szenvedett combhajlító sérülést, azóta nem léphetett pályára.

    A szélső egy ideje már az edzőteremben készül, várhatóan hamarosan csatlakozhat az edzésekre is.

  • Fresnedáért kiszállhat a Newcastle?

    Egy klubbal kevesebb lehet az Ivan Fresnedáért folyó küzdelemben: a Newcastle a hírek szerint célpontot válthat, és inkább a lyonos Malo Gusto leigazolásra törekszik.

    Az Arsenal továbbra is érdeklődik a játékos iránt, de a tervek szerint egy nyári átigazolást szeretne a londoni klub.

    Elképzelhető opció még, hogy az Arsenal most télen leigazolja Fresnedát, de a szezon végéig a Real Valladolidnál hagyja kölcsönben a játékost lehető legtöbb játéklehetőség miatt.

  • Spanyol sajtó: Rapinha az elsődleges kiszemelt

    Minden követ megmozgat az Arsenal Rapinha leigazolása érdekében, írja szerdán a Barcelonához közel álló sport.es spanyol portál.

    A lap szerint Mikel Arteta nagyon kedveli a brazil játékost, és felvették a kapcsolatot az ügynökével, Decóval, hogy jelezzék: készen állnak jelentős összeget ajánlani érte a Barcelonának, és nagyon szeretnék a csapatban tudni őt.

    A sport.es szerint Rapinha megtiszelőnek tartja az Arsenal érdeklődését, de jelenleg nem áll szándékában elhagyni a Barcelonát. Mint ismert, a brazil játékos tavaly nyáron csatlakozott a katalánokhoz egy hosszas átigazolási sagát követően, amelyben az Arsenal és a Chelsea is érintett volt. Noha Xavi mostanság egy olyan formációt alkalmaz, amelyben nem kell két szélső, Rapinha mégis bizonyítani akar az edzőjének.

    Miután pedig a brazil hosszú távú szerződés köti a Barcelonához, óriási átigazolási összeget kell érte ajánlania az Arsenalnak, hogy Xaviék megfontolják az eladását.

  • Folyamatban van Cedric átigazolása

    Folnyak az egyeztetetések az Arsenal és a Fulham között Cedric Soares átigazolását tekintve, írták angol lapok kedden.

    Előrehaladott tárgyalásokról nem beszélhetünk, de a Daily Mail szerint a Fulhamnál bizakodnak, hogy az egyeség létrejöhet akár a hét végéig.

    Marco Silva csapatának Cedric az elsődleges kiszemeltje, a portugál edző korábban a Sportingnál már dolgozhatott együtt a játékossal a 2014-15-as idényben.

    Az esetleges átigazolásnak jelen állás szerint véglegesnek kell lennie, a Fulham nem igazolhat több játékost kölcsönben angol csapattól.

    Az is kérdéses, hogy a Fulham mennyire tudná átvállalni Cedric teljes, heti 65 ezer fontos fizetését, ez is akadályozó tényző a tárgyalások során.

    Cedric a szezonban egyetlen alkalommal léphetett pályára bajnokin, azt is csereként.

  • Újabb tárgyalások jönnek Salibával

    Jövő héten Londonba utazik William Saliba ügynöke, hogy újra tárgyaljon az Arsenallal a szerződéshosszabbításról, írja a megbízható Jamey Olley.

    Az előző tárgyalás azért nem volt sikeres, mert számottevő különbség volt a játékos és a klub nézőpontja között a védő új fizetését és a kontraktus hossza arányát tekintve.

    A jó hír viszont, hogy Saliba saját bevallása szerint is boldog az Arsenalnál és mind a két fél érdeke, hogy létrejöjjön a hosszabbítás.

    Saliba jelenlegi szerződése 2024-ig szól.

  • Cedric tárgyalhat a Fulhammel

    A Sky Sports értesülései szerint engedélyt adtunk Cedric Soaresnek és az ügynökével, hogy tárgyaljon a Fulhammel egy esetleges átigazolásról.

    Hivatalos esetben erre csak azt követően kerülhetne sor, hogy a két klub megállapodik egy játékos kivásárlási áráról. Erről még nem beszélhetünk, de az Arsenal különleges engedélyt adott a portugálnak, hogy tárgyalhasson Marco Silva együttesével.

    Kérdés viszont, hogy a Fulham mennyire tudja állni Cedric magas arsenalos fizetését, vagy belemegy-e az Arsenal abba, hogy a szezon végéig bizonyos részét kipótolják a játékos keresetének. 

    Ha létrejönne egy megállapodás az Arsenal és a Fulham között, az minden bizonnyal egy kölcsönügylet lesz kötelező vásárlási záradékkal. A játékos szerződése 2024 nyarán jár le az Arsenallal.

    Cedric eligazolása kulcsfontosságú lehet, hogy az Arsenal még ebben az átigazolási időszakban megpróbálkozik-e Ivan Fresneda leigazolásával a Real Sociedadtól. A 18 éves spanyol jobb bekk kivásárlási árát 15-20 millió euró tippelik.

  • Felvettük a kapcsolatot Diabyért

    Felvettük a kapcsolatot a Leverkusennel Moussa Diaby átigazolása ügyében, írja az angol Sky Sports. Ezzel együtt nem lesz egyszerű menet, a németek nem akarják eladni a franciát a szezon közben.

  • Az utolsó szó Mudrykról

    És utána többet nem foglakozunk vele

    A Shakhtar vezérigazgatója elárulta, hogy a Chelsea is annyit fizetett Mudrykért mint amennyit mi akartunk, de a bónuszok kedvezőbbek és vállalhatóbb feltételekhez voltak kötve. A mi ajánlatunkat nem fogadták volna el.

  • Német sajtó: Diaby-ért érdeklődünk

    Mykhalyo Mudryk meghiúsult leigazolása után Moussa Diaby neve került elő az Arsenalnál, írja a Sky Germany az átigazolási hírfolyamában. Túl sok konkrétum nincs a francia szélsővel kapcsolatban, csak annyi, hogy "mivel a játékosnak 2025-ig szerződése van a Leverkusennel, biztosan nem lesz olcsó az esetleges átigazolás."

     

  • Sajtó: Valóban Rice az elsődleges kiszemeltünk

    Írják megbízható angol lapok, mint az Athletic vagy a Times.

    Az átigazolás 80 millió fontba kerülne, és csak a nyáron valósulna meg. Eddig a Chelsea vagy a Manchester United volt pole pozícióban, de utóbbi csapat már igazolt erre a posztra Casemiro személyében, a Chelsea pedig Calceidót akarja a Brightontól.

    Az Arsenalnál magabiztosak, hogy létrejöhet az alku, főleg ha a csapat visszatér a Bajnokok Ligájába a következő évadra.

  • Vissza a tervezőasztalhoz

    Mintegy másfél héttel a januári átigazolásai időszak lezárulta előtt, és azt követően, hogy a két elsődleges kiszemeltünket sem tudtuk leigazolni, Eduék minden bizonnyal nagyon elfoglaltak lesznek, hogy legalább egy játékossal megerősítsék a keretet.

    Annak ellenére, hogy Joao Felix és Mudryk leigazolása nem jött össze, az Arsenalnak biztosan vannak alternatívái, ahogy a múltban is voltak, amikor nem jött össze például Lisandro Martínez leigazolása, és egyből átváltottunk Zinchenkóra.

    Konkrét nevekről per pillanat nem sokat lehet hallani, de az elkövetkezendő napokban a pletykák biztosan záporozni fognak, így most különösen lesz szelektálni a hiteles források és a pletykalapok között.

    Amit újra tudunk két lehetséges alternatíváról: Rapinha saját elmondása alapján is maradna a Barcelonában, míg Leonard Trossardért a Tottenham tett egy 12 millió fontos szóbeli ajánlatot, amit a Brighton elutasított, és azóta Contéék nem tértek vissza egy újabb összeggel.

    Érdekes lehet figyelni a Barcelonánál mellőzött Ferran Torres helyzetét. A játékos maga minden szempontból megfelelne Arteta elvárásainak: mindkét szélen, sőt, középcsatárként is tud játszani, a játékstílust a Manchester City-ből ismeri, tehát nem lenne mélyvíz számára a Premier League.

    Kérdés, meg lehetne-e győzni Torrest arról, hogy igazoljon vissza Angliába - akár csak egy féléves kölcsön erejéig - mindössze egy év után, hogy elhagyta a Manchester City-t a Barcelona kedvéért.

  • Odegaard: Szerénynek kell maradnunk

    Martin Odegaard a Brighton elleni bajnokit követően a Tottenham ellen is betalált, a norvég játékos a Sky Sportsnak nyilatkozott a meccset követően.

    "Nagyszerű érzés a mai győzelem. Nem felejtettük el, mi történt itt az előző szezonban, szóval jobban akartunk ma játszani mint akkor, egy másik oldalunkat akartuk megmutatni, azt akartuk volna láttatni, hogy fejlődtünk, és szerintem ezek sikerültek is ma. Nagyon élveztük a mai meccset."

    "Jól állunk a tabellán, efelől nincs kétség. De szerénynek kell maradnunk, továbbra is keményen kell dolgoznunk. Láthattuk, mennyire más volt a meccs képe az első és második félidőben, szóval van még hová fejlődnünk. Ebbe az irányba kell haladnunk."

  • Kétgólos győzelem az észak-londoni debrin!

    Hugo Lloris öngóljának és Martin Odegaard remek találatának köszönhetően 2-0-ás győzelmet aratott az Arsenal a Tottenham otthonában vasárnap, ezzel az Ágyúsok előnye immárom nyolcpontos a második helyezett Manchester City előtt.

    A mérkőzést követően Mikel Arteta értelemszerűen elégedetten nyilatkozott.

    "Nagyon boldog vagyok, mert egy olyan csapatot láttam a pályán, ami bátorsággal, eltökéltséggel és minőséggel játszott. Olyan munkánk van, amivel boldogságot hozhatunk több ember életébe is, és ez remek érzés." - mondta Arteta.

    "Nagyon különleges, hogy ilyen összetartás és öröm van az öltözőben. Tudjuk, hogy azért állunk most, ahol állunk, mert így játszunk és viselkedünk. Azt nem szabad elfelejtenünk, hogy holnaptól már azért kell dolgoznunk, hogy a többi meccseken is így teljesítsünk."

    "Mentálisán és érzelmileg is többről van szó mint három pont. A két klub rivalizálása nagy történelemmel bír, rengeteget jelent a mieinknek, hogy ma nyertünk."

    Arteta azt is elárulta, nem látta az esetet, amikor Aaron Ramsdale-t hátba rúgta egy Spurs-szurkoló a meccs végén.

    "Én csak egy szép játékot láttam. Aaron remek védéseket mutatott. Megmutatta, hogy mennyire más a jelenléte, hogy ő áll a kapunkban. Óriási dícséret neki, azért amit ma bemutatott. Majd foglalkozunk az esettel. Szerencsére jól van."

    A spanyol edző végül a kútba esett Mudryk-ügyről is beszélt.

    "Kiváló játékosaink vannak. Természetesen erősíteni szeretnénk a kereten az átigazolási időszakban. Olyan játékosokat fogunk igazolni, akiket [anyagilag] le tudunk, és olyan játékosokat, akik megfelelőek a csapat számára."

  • Angol sajtó: Valóban érdeklődünk Fresnedáért

    Komoly érdeklődést mutat az Arsenal a Real Valladolid 18 éves jobb hátvédjéért, Ivan Fresnedáért, akit számos európai klub is szívesen leszerződtetne, írja a Telegraph megbízható újságírója, Sam Dean.

    A szakíró szerint alapesetben kivárna a nyárig az igazolással, de az ügylet akár januárban is létrejöhet. Dean szerint Eduék mérlegelik a keret helyzetét a szélső hátvéd posztokon, Fresnda téli leszerződtetése attól függhet, hogy sikerül-e eladnia a csapatnak Cedric Soares-t, akiért a Fulham érdeklődik a leginkább.

    A 20 éves Fresneda a Real Valladolid saját nevelésű játékosa, aki idén robbant be a klub felnőtt csapatába és vált állandó kezdővé. Sajtóhírek szerint a spanyol klub 10-15 millió font körüli összegért mondana le a játékosról.

    "Ivan fantasztikus játékos, a kora ellenére úgy játszik, mint egy tapasztalt 30 éves. Persze, hogy azt akarom, hogy maradjon, de mint az összes játékos esetében, a klub érdekeit kell szem előtt tartanunk, és tiszteletben tartom a felsővezetés döntését. Biztos vagyok abban, hogy bárhová is menne, az új klubjánál is rendszeresen játszana." - mondta a Real Valladolid edzője, Pacheta.

    Fresnda esetleges leigazolása természetesen semennyire nem hozható összefüggésbe azzal, hogy az Arsenal maradt Mudryk szerződtetéséről.

    Mint Dean írja, Eduék most alternatívák után néznek a piacon, miután mind az ukrán játékos, mind Joao Felix leigazolása meghiúsult az elmúlt napokban.

  • Tájkép csata után

    Mivel Mudryk chelsea-s átigazolása a következő órákban hivatalos lesz, érdemes lesz kicsit utánajárnunk, kivel erősíthetünk a hátralévő két és fél hétben. 

    Ezügyben kicsit gondban vagyunk, mert a két elsődleges kiszemelt, akikről a hiteles szaklapok is írtak, Mudryk mellett Joao Felix, mindketten a Chelsea-nél kötöttek ki, és ha így haladunk, abszolút nincs rá garancia, hogy a következő célpontunkat sem viszik el Potterék, akik nem mellesleg a tulajdonosváltás óta több új játékost igazoltak, mint amennyit gólt szereztek a bajnokságban ebben az idényben....

    A jó hír, hogy a Mudryk-ügylet kapcsán láthattuk, hogy Kroenkéék igenis hajlandóak pénzt áldozni erősítésekre, a rossz hír, hogy az összes klub tudja, hogy az Arsenalnak van pénze, Edunak talán még nehezebb dolga lesz megfelelő áron erősíteni, pedig ez kulcsfontosságú a csapat számára.

    Most az a hír járja az olasz és angol sajtóban, hogy Edu felvette a kapcsolatot Rapinha ügynökével, Deco-val, mennyire mozdítható reálisan a brazil szélső ebben az átigazolási időszakban, röpke fél évvel azt követően, hogy a játékos átigazolt a katalánokhoz a Leedstől. Rapinháért már tavaly nyáron is érdeklődtünk és tárgyaltunk érte, de úgy tűnt, hogy a Chelsea megfúrja a hadjáratunkat, ám végül a játékosnak összejött az álma, és megvalósult az átigazolása Barcelonához.

    Jelenleg ajánlatról még nem beszélhetünk, ez csak akkor valósulhat meg, ha Rapinha is nyitott lenne, hogy visszatérjen Angliába, most ezt akarja megtudakolni Edu. A Barcelona pénzügyi helyzetét már nyomon sem lehet követni, nem tudni, mennyire lenne szükségük egy kis extra bevételre. Az azonban biztos, hogy Rapinhán túl is onnan lehetne hozni játékosokat: Memphis Depay például biztosan elérhető, de Arteta állítólag kedveli Ferran Torrest is, akivel korábban a Manchester City-nél dolgozott együtt. Torres tavaly télen igazolt a Barcelonához Pep Guardiola együttesétől, de finoman szólva sem alkotott marandadót Xavi csapatában.

    Egy másik elérhető célpont lehet Leonardo Trossard is. A Brighton belga szélsőjét már tavaly nyáron is flgyeltük, és bár jól kezdte a szezont, Roberto de Zerbi vezetőedző nincs megelégedve a játékos hozzáállásával a világbajnokságról történő visszatérést követően, és a héten nem egyszerűséggel kitette Trossard-t a keretből a Liverpool elleni meccsre. A játékos ezen olyannyira megsértődött, hogy hazautazott Belgiumba, az ügynöke pedig közleményt adott ki, miszerint a munkakapcsolat Trossard és de Zerbi között menthetetlenül károsodott. Trossard eredeti szerződése most nyáron járt volna le, de a Brighton életbe léptette a hosszabbítási opcióját, így a kontraktus 2024 nyaráig szól. Az szinte biztos, hogy a megfelelő ajánlat esetén a Brighton szabadulna a játékosától, akiért rajtunk kívül a Tottenham is érdeklődik.

    Bár róluk konkrét információ az elmúlt hetekben nem esett szó, érdemes felelevíteni, kikért érdeklődött kisebb-nagyobb szinten az Arsenal tavaly nyáron és télen: Yeremy Pino (Villarreal), Jesper Lindström (Frankfurt), Facundo Torres (Orlando City), Pedro Neto (Wolverhampton), Moussa Diaby (Leverkusen).

  • Mudryk hamarosan érkezik Londonba

    De nem hozzánk, Ornstein szerint megállapodott a Chelsea-vel egy 7 éves szerződésről.

  • Ez ennyi volt

    Fabrizio Romano szombat kora este azt írta a Twitteren, hogy a Chelsea megállapodott a Shakhtar Donetskkel, 100 milliót fizetnek Mudrykért. David Ornstein úgy tudja, ebből 60-70 millió euró a fix tétel, a többi bónusz, de a Shakhtar számára kedvezőbb feltételekkel, mint ahogy az Arsenal ajánlaná.

    Ornstein szerint a játékos napok óta tud a Chelsea érdeklődéséről, és mind ő, mind a klubja szeretne gyorsan pontot tenni az ügy végére.

    Ezzel lehet, hogy az Arsenal hadjárata sikertelen volt.

  • A Chelsea még mindig tárgyal Mudrykért

    Amikor már azt hittük, hogy idő kérdése, és talán egyszer az életben megszületik a megállapodás Mudrykért...

    Fabrizio Romano éppen most írta a Twitteren, hogy a Chelsea vezetősége Varsóban van, és készen állnak meggyőzni a Shakhtar vezetőségét, hogy nekik adják el Mudrykot. A Kékek akár 100 millió eurót is adnának az ukránoknak. Romano értesüléseit megerősítette a Chelsea-ügyekben jártas Matt Law, a Telegraph újságírója.

    Korábban a Chelsea-ről úgy hírlett, hogy csak akkor foglalkoznak komolyabban Mudryk leigazolásával, ha a játékos részéről is lenne hajlandóság, hogy odaigazoljon.

  • Ornstein: Az Arsenal a Shakhtar válaszára vár

    Kisvártatva megszólalt David Ornstein is a Mudryk-ügy kapcsán.

    Az újságíró nem túl sok részletet árult el, amit eddig nem tudtunk: a rendkívül bonyolult és komplex tàrgyalások továbbra is folynak, az Arsenal ismertette a Shakhtarral, anyagilag meddig hajlandóak elmenni az alkudozások során.

    Immáron az Arsenal a Shakhtar válaszára vár, hogy ezek a feltételek rendben lesznek-e így, és megengedik-e, hogy Mudryk mehessen orvosira az átigazolás véglegesítéséhez.

    Az Arsenalnál bizakodnak anban, hogy az ügyletet most már hamarosan megköthetik.

  • Angol sajtó: Mudryk a Manchester United ellen mutatkozhat be

    Nagyon közel került az Arsenal Mudryk leigazolásához, írja a The Times megbízható újságírója, Gary Jacob. A szakíró szerint reális esély lehet arra, hogy az ukrán már ott legyen a keretben a londoniak jövő heti bajnokiján, a Manchester United ellen.

    Noha a végső megegyezésre még várni kell, Jacob szerint kulcsfontossággal bírt az áttörést tekintve, hogy a CAS elutasította a Shakhtar FIFA ellen benyújtott panaszát és 45 millió fontos kártérítési igényét, amit arra alapozott az ukrán klub, hogy a futball szövetség tavaly nyáron lehetővé tette, hogy az Ukrajnában dolgozó külföldi játékosok és edzők egyoldalúlag felfüggeszhessék a szerződéseiket 2023 nyaráig.

    Mindeközben az ukrán sportarena.com úgy tudja, Edu jelenleg Varsóban tartózkodik, hogy véglegesítse a megállapodást. Az Arsenal 70 millió eurót ajánlott fixen Mudrykért, és 20-25 millió eurót bónuszok formájában.

  • Jobb hátvédért érdeklődünk

    Spanyol források szerint érdeklődünk a Real Valladolid 18 éves jobb hátvédjáért, Ivan Fresneda-ért.

    Az Arsenalnál jelenleg a Mudryk-ügylet mihamarabbi lezárása a prioritás, ezért Eduék türelmet kértek Fresneda ügynökétől, aki a héten Londonban járt - igaz, nem tudni, milyen célból.

    A spanyol jobb hátvédért érdeklődik többek között a Dortmund, a Juventus és a Newcastle is, de a spanyol források szerint Fresneda az Arsenal ajánlatára vár és emiatt a lehető legkésőbb akar döntést hozni.

    Fresnedáért mintegy 10 millió eurós ajánlatot vár a klubja.

  • Január végén jöhet az FA-Kupa meccsünk

    Kihirdették a Manchester City elleni FA-Kupa meccsünk időpontját: január 27-én játszunk az Ethiadban

  • Arteta szerint Saka rendben lesz

    Mikel Arteta éppen ezekben a pillanatokban tartja a Spurs elleni meccs előtti sajtótájékoztatóját.

    "Imádom az észak-londoni derbiket. Az egyik legnagyobb meccs a szezonban. Tudjuk, mit jelent."

    A spanyol edzőt Saka állapotáról is kérdezték, az angol játékos kisebb sérülés miatt kellett lecserélni a hétfői Oxford elleni kupameccsen.

    "Szerintem rendben lesz."

    Felmerült Gabriel Jesus visszatérése is.

    "Ott tart a rehabilitációja, ahol lennie kell, ezzel együtt egy kicsit még távoli a visszatérése. Szeretnénk mihamarabb a pályán látni, de erre nincs mód."

    Mudrykról:

    "Nem beszélhetek konkrét játékosunk, de az az érdekünk, hogy erősítsünk mert egy kicsit szűkösen vagyunk."

  • Arteta a hónap edzője

  • Angol sajtó: Közel a megegyezés

    Közel a megegyezés a klubok között Mudryk ügyében, írja a Telegraph hiteles újságírója, Sam Dean pénteken.

    A szakíró szerint most már a felek az átigazolási díj ütemezésén és a bónuszokon tárgyalnak.

    A Telegraph úgy tudja, hogy az Arsenal jelezte a Shakhtarnak, hogy készen állnak akár 80 millió fontot is ajánlani Mudrykért, most azon mennek a tárgyalások, hogy ebből a díjból mennyit fizessen garanáltan a londoni klub, és mennyit bónuszok formájában.

    A Shakhtar számára fontos szempont lesz, hogy ezeket a bónuszokat mennyire könnyen teljesíthető feltételekhez kötik a csapatok, de Dean szerint az Arsenal legalább 50 millió fontot garantáltan oda kell adnia a játékosért.

    A játékossal való megegyezés minden bizonnyal nem jelent problémát.

    Mint Dean írja, a Chelsea még mindig érdeklődik a játékosért, és nincs kizárva hogy ők is ajánlatot tesznek, ezzel együtt az Arsenal magabiztos az átigazolást tekintve, mert Mudryk szívesebben igazolna az Ágyúsokhoz mint Graham Potter csapatához

     

     

  • Ment a harmadik ajánlat Mudrykért

    Mint azt tegnap Fabrizio Romano tweetjére hivatkozva írtuk, az Arsenal benyújtotta a harmadik hivatalos ajánlatát is Mykhalyo Mudrykért.

    Az olasz újságíró exkluzív értesüléseit ukrán és angol források is megerősítették. Romano úgy tudja, hogy az Arsenal majdnem 70 millió eurót ígért fixen a Shakhtarnak, és ehhez jöhetnek még a bónuszok. A szakíró úgy tudja, hogy "még nincs áttörés a tárgyalásokban a felek között, de az álláspontok közelednek, és folynak a tárgyalások a klubok között."

    Simon Jones, a Daily Mail újságírója úgy tudja, hogy az Arsenal 62 millió fontot ígért garantáltan az ukrán klubnak, plusz további bónuszokat. Ez lényeges előrelépés az előző ajánlathoz képest, amelyben az Arsenal ajánlat összértékében ugyan megvolt 62 millió font, de csak 45 milliót fizettek volna garantáltan az ukránoknak.

    A Shakhtar eddig kitartott a 88 milló fontos (100 millió eurós) követelése mellett, de eddig minden hiteles forrás arról számolt be, hogy az ukránok lentebb fogják adni az elvárásaikat. Az Arsenal most a Shakhtar válaszára várnak a harmadik ajánlattal kapcsolatban.

    Mudryk jelenleg Törökországban tartózkodik a csapata edzőtáborában, de mint az Instagram-sztorijából kiderült, bizakodik a pozitív végkifejeletben, a hírek szerint ő már megállapodott az Arsenallal egy ötéves szerződésről.

    Azóta a képet törölte a játékos.

  • Újabb ajánlat Mudrykért

    Fabrizio Romano: Újabb ajánlatot tett Mudrykért az Arsenal. "A felek közelednek az álláspontjuk kapcsán, de még nincs áttörés. Az Arsenal vezeti a versenyt a játékosért folyó harcban, a Chelsea érdeklődik, de nem tett ajánlatot."

  • Odegaard a hónap játékosa

    Martin Odegaardot választották a szurkolók a november-decemberi hónap játékosának a bajnokságban nyújtott remek szereplései miatt.

    A norvég kapitányunknak ezúton is gratulálunk! 

  • Sagna: Mudryk jönni fog

    Bacary Sagna, az Arsenal egykori játékosa szerint Mudryk érkezi fog a télen.

    "Szerintem jönni fog. Ez a helyzet per pillanat egy kötélhúzás a két klub részéről. A Shakhtar tudja a legjobban a játékos minőségét, és azt is, hogy az Arsenal nagyon akarja őt."

    "Szerintem meg fog történni az átigazolás, de lehet, csak az átigazolási időszak végén. A Shakhtar az utolsó pillanatig akar majd tárgyalni, hogy a lehető legtöbbet kapják érte, de tudják, mennyire akarja Mudryk az Arsenalt és nem akarják frusztrálni a játékost."

    "Ez egy óriási lehetőség nekik, hogy nagyot szakítsanak a játékoson, és aztán új érkezőkbe fektessék be az érte kapott pénzt. Magabiztos vagyok, hogy végül megtörténik az ügylet. Persze az Arsenal szurkolói szeretnék mihamarabb a csapatukban látni a játékost, mert óriási erősítést jelent majd a keretnek."

  • Venkatesham: A célunk a BL

    Az Arsenal tegnap leplezte le a felújított Emirates stadiont, a klub vezérigazgatója, Vinai Venkatesham pedig ennek apropóján adott interjút az AP-nek.

    "Számomra a legnagyobb büszkeséget az jelenti, hogy mennyire erős a kapocs az egész Arsenal-családban. A korábbi játékosok, a jelenlegiek, a stábtagok, a szurkolók, a vezetőség nagyon közel állnak egymáshoz. A mai bemutató egy jó példája, mennyire erős ez a közösség és kötelék, talán a legerősebb az elmúlt 12 évben, ami óta az Arsenalnál dolgozok."

    "Hosszú utat tettünk meg, hogy így alakuljon. A mai napig emlékszem a Manchester City elleni vereségünkre, 2021. augusztus 28-án. Tudom, hol ültem a stadionban, nagyon hosszú út volt hazafelé Londonba. Tudtam, hogy a tavalyi szezon első három meccse után óriási nyomás volt Artetán, Edu-n, de nagyon hittünk bennük, bíztunk a saját játékoskiválasztási stratégiánkban, hogy kikkel kell pontosan erősítenünk. Ezzel együtt nem volt túl kellemes az első három elbukott meccset követően két hétre ligautolsóként szünetre vonulni a válogatott meccsek miatt."

    "A mostani szezon számunkra az előrelépésről szól. Vissza akarunk kerülni a Bajnokok Ligájába, a legnagyobb európai sorozatba. Ezügyben pozitívak vagyunk, mert jó irányba haladunk, de mégis sokat kell még tennünk, hogy elérjük a célunkat. Pozitívak vagyunk, de ezzel együtt mindenki a földön maradt, nem hagyjuk, hogy elszálljunk az eddigi eredményeinktől.

    A csapat vezérigazgatóját természetesen a mostani átigazolási ablakról és Mudrykról is megkérdezték.

    "Tiszta képünk van arról, hogy szeretnénk megerősíteni a keretünket, ennek kivitelezését Edu vezeti. Minden egyes időszakban megnézzük, tudnánk-e erősíteni a csapaton. Ha van valaki értelmes opció sportszakmailag és üzletileg, meg fogjuk próbálni ide hozni az adott játékost."

    "De elégedettek vagyunk a jelenlegi keretünkkel, ettől függetlenül minden átigazolási időszakban körbenézünk. Hosszú távú terveink vannak arról, hogy kellene megerősíteni egy javítani a csapaton."

    "Ami Mudrykot illeti: tudják, milyen választ adhatok erre a kérdésre. Nem beszélek kimondottan egy-egy játékosról."

     

  • Bemutatták a felújított Emiratest

    Tegnap este bemutatták a felújított Emirates stadiont, ami új drapériákat kapott az oldalain.

    Revealing our new Emirates Stadium artwork.

    Created by the Arsenal family.

    🔗 https://t.co/QBWqoDSLlc pic.twitter.com/B90oR84tgL

    — Arsenal (@Arsenal) January 11, 2023
  • Milinković-Savić ismét a radaron

    Nem az első eset, de a Lazio szerb játékosáért, Sergej Milinković-Savić-ért újfent érdeklődünk, írja az Il Messaggero olasz lap.

    A középpályás szerződése 2024-ben lejár a Lazioval, és az olasz portál szerint Milinković-Savić ügynöke azt tanácsolta ügyfelének, hogy ne hosszabbítson a csapatával.

    Mint a sportlap írja, a nyáron a Juventus 6 millió eurós aláírása összeget ígért a játékosnak, csakhogy azóta kiderültek az olasz klubhoz kötehető gazdasági visszaélések, így meglehetősen képlékeny, mi a helyzet Allegri csapatával.

    Az olasz újságírók úgy tudják, hogy az Arsenal 40 millió eurót sem sajnálna a szerb játékosért. Egy esetleges nyári átigazolás valószínűbb, de egy téli transzfert sem lehet teljes mértékben kizárni.

  • Figyeljük Trossard-t is

    Alex Crook, a TalkSports újságírója szerint az Arsenal is figyeli Leonard Trossard helyzetét a Brightonnál.

    A belga játékos szerződése eredetileg 2023-ban járt volna le a Brightonnal, de a csapat életbe léptette az egyéves hosszabbítási opcióját, így nem sürgős eladniuk a szélsőt, akinek az elmúlt hetekben kifogásolta a hozzáállását Roberto de Zerbi vezetőedző.

    A 26 éves játékosért talán a Tottenham érdeklődik a leginkább, előrehaladott tárgyalásokról jelenleg nem beszélhetünk, de Crook szerint az Arsenal is figyeli a szituációt.

  • Mudryk elutazott Törökországba

    Mykhalyo Mudryk a várakozásoknak megfelelően elutazott a jelenlegi csapatával, a Shakhtar Donetskkel a törökországi edzőtáborukba.

    Mint tegnap írtuk, érdemi áttörés született az Arsenal és a Shakhtar közötti tárgyalások során Mudryk átigazolási díjáról, ezzel együtt teljes körű megállapodás még nem született.

    Ryan Taylor, az Express újságírója szerint az Arsenal igyekszik a teljes megegyezést tető alá hozni a hét végéig, de a különféle bürokráciai akadályok miatt nem valószínű, hogy Mudryk átigazolása megtörténjen a vasárnapi, Tottenham elleni rangadóig.

    Ahhoz, hogy Mudryk azon játszhasson, péntek magyar idő szerint 13:00-ig az összes szükséges papírt be kell nyújtani a szövetségnek, és a játékos számára is meg kell érkeznie a munkavállalási engedélynek, ettől még jelenleg messze vagyunk.

  • Sajtó: Közeleg a megegyezés Mudrykért

    Hiteles ukrán és francia források arról számoltak be az elmúlt percekben, hogy közeleg a megegyezés az Arsenal és a Shakhtar Donetsk között Mudryk átigazolása ügyében. A klubok elvileg már csak arról tárgyalnak, hogy a teljes átigazolási összeg milyen arányban tartalmazza a fix díjat és a bónuszokat. Az Arsenal maximum 20%-ot akar fizetni, a Shakhtar legalább 30%-ot vár. Nincs még teljes körű megállapodás, de legalább közeledtek az álláspontok az elmúlt két elutasított ajánlatunkat követően.

     

  • Egy kiszemelttel kevesebb

    Az iménti híreket megerősítették hitelesebb angol és spanyol források is, köztük Ornstein is: Joao Felix minden valószínűség szerint a Chelseahez igazol a következő órákban.

    Mint Ornstein írja: hiába érdeklődött a portugálért a Manchester United és az Arsenal is, Felixért szóban a Chelsea állapodott meg, Graham Potter csapata mintegy 9 millió fontot fizet a játékosért az Atletico Madridnak a szezon végéig, és átvállalják a szélső 5 millió fontos fizetését is. Arról nincs szó, hogy lesz-e opciója a Chelseanek a végleges megvételre, de mint Ornstein írja, a játékost "csábítja a Chelsea projektje", és a Kékek még szeretnének támadó szellemű játékost igazolni.

  • A Chelsea Joao Felixért is érdeklődik

    A Chelsea az elmúlt órákban megajánlotta az Atletico Madridnak a kért összeget Joao Felixért, írja Duncan Castles a Daily Record hasábjain.

    A Kékek készen állnak 11 millió eurót fizetni a portugál játékjogáért a szezon végéig, és átvállalnák a szélső fizetését teljes egészében - ezeket a feltételeket az Atletico Madrid szabta meg az elmúlt napokban. Ha lehet hinni a forrásnak - aki egyébként elsőként írta meg az Arsenal és a Manchester United érdeklődését is Felix iránt -, a Chelsea opciót is szeretne magának a megállapodásban.

    Az Arsenal és a Manchester United napok óta arra vár, hogy az Atletico Madrid lentebb adjon a követeléseiből, de mindkét klub továbbra is fenntartja az érdeklődését a portugál iránt.

    Castles szerint az Atletico Madrid most időt kért a Chelsea-től, hogy helyettest igazoljanak Felix helyére a következő napokban. A portugál egyébként játszott csapata Barcelona elleni rangadóján vasárnap, de a szurkolók szerint a teljesítménye hagyott kívánnivalót maga után, és a 73. percben le is cserélte őt Diego Simeone vezetőedző.

  • Pontrúgás-specialistával erősít a csapat

    Ha nem is játékossal, de egy pontrúgás-specialistával erősített az Arsenal, írja David Ornstein hétfőn.

    A 34 éves Hussein Isa ugyanis a nyáron érkezik, a szakember pedig külön a támadókkal fog foglalkozni a felnőtt keretből, akikhez csatlakozhatnak az ifik kiemelt csatárai. A "Tekkeres Guru" becenévre hallgató Isa a csatárok labdaátvételét, lövéseit és fejelését lesz hivatott javítani, Artetának feltett szándéka ugyanis a támadóharmadban való hatékonyság javítása.

    Isa korábban félprofi szinten focizott, megfordult a Hashtag United csapatában és Anglia színeit képviselte a futsalban. Korábban gyakornokként dolgozott a Tottenhamnél, de dolgozott a Crystal Palace és a QPR akadémiáin is. 

    Bizonyos reklámanyagoknál ő készítette fel Messit, Agüerót vagy Hazardot is egy-egy látványos lövésre.

  • Élénkül az érdeklődésünk Joao Felixért

    Újabb hiteles forrás, ezúttal a Telegraph szakírója, Sam Dean írta, hogy az Arsenal továbbra is magabiztos Mykhalyo Mudryk megszerzését tekintve, de nem fog licitháborúba bonyolódni a Chelsea-vel az ukránért, és egy bizonyos ponton túl ki fog szállni a szélsőért folytatott versengésből.

    A Shakhtar képviselői csütörtökön a Stamford Bridge-n jártak tárgyalni a Chelsea-vel Mudryk esetleges átigazolásáról, a megbeszélések pozitív kicsengéssel zárultak, Todd Boehly csapata magabiztos, hogy meg tudnák verni az Arsenalt a játékosért folyó versenyben.

    Számukra a gondot inkább az okozza, hogy Mudryk inkább az Arsenalhoz igazolna, és mint Dean írja a cikkében, a Chelsea csak akkor fog hivatalos ajánlattal előállni a Shakhtarnak, ha a játékos is szeretne hozzájuk csatlakozni.

    Erre bőven lehet esély, még akkor is, ha Mudryk állítólag már megállapodott az Arsenallal egy ötéves szerződésről. A Chelsea-nél a héten lesérült Mason Mount, a Manchester City rangadón pedig elveszítették Pulisicet és Sterlinget is, ezek a sérülések sokat nyomhatnak a latba a döntésüknél. Mudryk szeretné a pályafutását Angliában folytatni, és minél több játéklehetőséget akar, ez éppen a Chelsea-nél is előállhat.

    Miután a Shakhtar jelenleg nem hajlandó engedni a 100 millió eurós követeléséből, az érdeklődő klubok kivárhatnak. Az Arsenal a hírek szerint inkább Joao Felix leigazolásán dolgozik, mint Dean írja. Az Ágyúsok érdeklődése egyre élénkül a portugál szélsőért, aki kölcsönben is elérhető lesz a szezon végéig. Itt is az fog dönteni, hogy az Atletico Madrid pontosan mennyit kérne a portugál játékosért - jelenleg ugyanis túl sokat.

  • A kupameccsen ismét hófehérben játszik a csapat

    Tavaly a Nottingham elleni FA-Kupa meccsünkön hófehér mezben léptünk pályára, ezzel segített a klub felhívni a figyelmet a londoni késeléses gyilkosságokra.

    A kampány most folytatódik, az Oxford elleni meccsünkön is ebben játszunk majd. A mez kereskedelmi forgalomban nem lesz kapható.

  • Hol vannak a középpályások?

    Az átigazolási időszak előtt említettük, hogy az Arsenal középpályást is igazolna a tél folyamán a szélső poszt megerősítése mellett, mégis alig hallani valamit a lehetséges célpontokról.

    Nyáron három sikertelen ajánlatunk volt Douglas Luizért, és megpróbálkoztunk a Palmeiras brazil játékosát, Danilót leigazolni. Utóbbit már el is lehetne hozni mintegy 25 millió euró körüli összegért, de most úgy hírlik, inkább a Monaco áll közel a leigazolásához.

    Most az a hír járja, hogy az Arsenal inkább nyárra tartogatja a puskaporát, és akkor szeretnének Artetáék valaki nagy névvel bankot robbantani. Ez a kiszemelt pedig Declan Rice lehet.

    Mikel Arteta Declan Rice-szal a tavaly karácsonyi Arsenal-West Ham meccs után

    A fiatal angol játékos szerződése 2024-ben jár le a West Hammel, és szinte biztos, hogy távozik David Moyes csapatától a nyár folyamán a megfelelő, nagyjából 100 millió font körüli ajánlat esetén.

    Eddig a Chelsea tűnt az abszolút befutónak Rice-ért, viszont kérdéses, hogy Graham Potter csapata bejut-e a Bajnokok Ligájába a következő szezonra, erre az Arsenalnak jelenleg lényegesebben jó esélye van. Rice-nak pedig saját bevallása alapján is ez fontos dolog.

    "Igen, 100%, hogy a BL-ben szeretnék játszani, ezt mondogatom már 2-3 éve. Folyamatosan jól játszok a klubomban, de szintet akarok lépni. Vannak barátaim a válogatott keretből, akik a BL-ben játszanak, vagy trófeáékért küzdenek. Játékosként csak egy pályafutása van az embernek, és a végén úgy akar mindenki visszatekinteni a karrierjére, hogy sokmindent nyert és részt vett a legnagyobb meccseken. Én is ezt szeretném tenni." - mondta Rice.

  • Folynak a tárgyalások Joao Felixért

    Miközben leginkább a Mudryk-sagát figyelhetjük az elmúlt napokban, szépen csendben folynak a tárgyalások Joao Felix tekintetében is.

    Megbízható spanyol források szerint Jorge Mendes tegnap este az Atletico Madrid egyik vezetőjével vacsorázott, hogy megvitassák a portugál játékos kialakult helyzetet.

    Szinte biztos, hogy Felix - ha csak átmenetileg is, de - távozik az Atletico Madridtól a télen, a gondot az jelenti, hogy a spanyol csapat így is túl sokat kér a játékosért, az érdeklődő klubok abban bíznak, hogy ez a követelés csökkenni fog.

    A Relevo spanyol lap szerint a Manchester United a napokban jelezte, hogy 3-4 millió eurós ajánlattal állna elő Felixért a szezon végéig, amit az Atletico Madrid élből elutasított - Simeonééknak körülbelül 12-13 millió euró a követelése - ez pedig már lentebb ment az először hangoztatott 20 millió euróhoz képest.

    Az érdeklődő klubok - Arsenal, Manchester United, Chelsea, PSG - abban bíznak, hogy a 12-13 millió euró is idővel csökkenni fog, és akkor ajánlatot is fognak tenni a játékosért. Arteta nagyon kedveli a játékost, és hasonlóképpen venné hasznát a szélsőnek, mint annak idején Odegaardnak. 

    Erre a lehetséges átigazolásra érdemes lesz figyelni, lassan valószínűbbnek tűnik, mint a Mudryk-ügy. A két átigazolás nem zárja ki egymást.

  • Ornstein: Az Arsenalnál optimisták Mudrykot tekintve

    Kisvártatva megszólalt David Ornstein is Arsenal-átigazolás ügyekkel kapcsolatban, a The Athletic megbízható újságírója egy ideje nem írt semmit a csapattal kapcsolatban.

    "Ugyan az Arsenalnak már két elutasított ajánlata is volt Mudryk iránt, az érdeklődésük továbbra is erős a játékosért. Eduék továbbra is higgadtak és tárgyalnak a Shakhtarral. A játékos célja, hogy Angliában folytassa a karrierjét, és ez okot adott a Chelseanek, hogy ők is tárgyalásba lépjenek az ukrán klubbal, és most figyelik a helyzetet, noha a Chelsea az összes olyan játékost figyel, aki egy bizonyos korban van, és nagy potenciállal rendelkezik."

    "Az Arsenalnál optimisták, hogy idővel és türelemmel tető alá hozni a megállapodást a Shakhtarral. Ipariági beszámolók szerint a Shakhtar be fogja adni a derekát, és kevesebbért is el fogja adni a játékost, mint amennyit a médiában mondanak, erre számít az Arsenal, a Chelsea és az összes érdeklődő klub, de ez nem történt még meg. Talán majd az átigazolási időszak végére igen, a Shakhtar kockázatot vállal, hiszen nincs garancia arra, hogy a játékos később is ugyanennyit ér majd. Nem számíthatunk gyors döntésre, hiába vannak a Shakhtar döntéshozói Londonban."

    "Érdekes lehet látni, mi történne, ha az Arsenal előbb mást igazolna le, ott van Joao Felix, akiért szintén érdeklődnek, de jelenleg ez az ügylet is drága lenne még.  Az Arsenal még kivár, és ha az Atletico Madrid lentebb enged a követeléseiből, akkor ajánlatot tehetnek a portugálért. Ha Felix előbb jönne, mint Mudryk, az levenné a nyomást az Arsenalról is."

    Mindeközben Jacob Plattenberg, a The Guardian szintén hiteles újságírója a Chelsea pozitív tárgyalásokat folytatott a Shakhtarral, és a klubnál magabiztosak, hogy el tudják hozni Mudrykot az Arsenal orra elől. Egyelőre még az Arsenal vezet a versenyben, mert ha választani kellene, Mudryk inkább az Ágyúsokat preferálja, de a Chelsea azzal számol, hogy előbb tudnak megállapodnia Shakhtarral mint az Arsenal. Graham Potter csapata úgy számol: 60 millió font fixen plusz 20 millió font bónuszként elég lesz Mudryk leigazolásához.

  • Nem szegte az Arsenal kedvét az elutasított ajánlat

    James Benge, a CBS Sports Arsenallal foglalkozó újságírója szerint ugyan nem született érdemi áttörés Mudryk ügyében a klubok között a második ajánlattétel során, Mikel Artetáék még mindig érdeklődnek az ukránért, és az ügyhöz közel álló források szerint továbbra is "erős szándék" van, hogy meglegyen a megállapodás.

    Egyelőre tehát nem enyhül az Arsenal érdeklődése, de Benge szerint az Arsenal nem fog licitháborúban részt venni a Chelsea-vel vagy a többi érdeklődő klubbal Mudrykért.

  • Két játékosunkat is jelölték a Hónap Játékosa díjára

    Bukayo Sakát és Martin Odegaardot is jelölte a PL a november-decemberi hónap legjobb játékosa díjára, miután teljesítményüknek köszönhetően sikerült nyernünk a Wolverhampton, a Chelsea, a West Ham és Brighton elleni meccsükön.

    Itt lehet rájuk szavazni.

  • Fabregas visszatért

    Cesc Fabregas visszatért az Arsenalhoz - legalábbis, amíg az edzői képesítését csinálja. Az Ágyúsok egykori játékosa az elmúlt napokban a klub U18-as edzőjével, korábbi csapattársával, Jack Wilshere-rel dolgozik együtt. Úgy hírlik, Fabregas is szívesen állna edzőnek, ha befejezi a játékos pályafutását.

  • Mudryk szabadulni akar

    Tovább húzódik Mykhalyo Mudryk eligazolási ügye a Shakhtartól, miután az ukrán klub az Arsenal második ajánlatát is elutasította, noha a játékos állítólag már megegyezett az angol csapattal.

    Az Arsenal szurkolói is igyekeznek poénnal fogadni a híreket, a mostani helyzet ihlette az alábbi montázst, amelyet maga Mudryk is belájkolt az Instagramon.

    Mindeközben a Chelsea is beszáll a játékosért folyó küzdelembe, de egyelőre még az Arsenal áll nyerésre, mert az ukrán szélső Artetáékat favorizálja.

    A hírek szerint a Kékek készen állnak többet ajánlani Mudrykért, mint az Arsenal, és ez kapóra jön a játékos jelenlegi csapatának is - a Chelsea részéről Todd Boehly tulajdonos a következő néhány napban találkozik a Shakhtar vezetőségével.

    Ide kapcsolódik, hogy a Chelseanek szerda este megszakadtak a tárgyalásai a Benficával Enzo Fernandez átigazolását tekintve. A londoniak állítólag szóban jelezték a portugál klubnak, hogy készen állnak kifizetni a játékos 120 millió eurós kivásárlási árát, a hivatalos ajánlatban azonban már csak kb. 90 millió eurót fizettek volna. Ez olyannyira felbőszítette a Benficát, hogy jelen állás szerint megszakították a kapcsolatot a Chelsea-vel.

    Jó kérdés, hogy ez miként lesz kihatással egy esetleges Mudryk-ügyletre.

  • Szépen halad Gabriel Jesus rehabilitációja

    Gabriel Jesus videót tett közzé az Instagramon a rehabilitációjáról. A videó ígéretes előrelépésről tanúskodik, a játékos már eldobhatta a mankókat, és sokszor már a térdvédőjét sem kell hordania.

    Ezzel együtt az Arsenal még nem tette közzé Jesus várható visszatérésének időpontját, így csak tippelhetünk arra, hogy a brazil februártól újra bevethető lesz.

    Evolving everyday. 💪🏽🙌🏽#alômãe#gratidão#doperi#progress pic.twitter.com/Mr04yyCZCs

    — Gabriel Jesus (@gabrieljesus9) January 4, 2023
  • Nem aggódik az Arsenal a Chelsea érdeklődése miatt Mudrykért

    Nem különösebben aggódik az Arsenal a Chelsea érdeklődése miatt Mykhalyo Mudryk iránt, írja a Twitterén a CBS Sports újságírója, Ben Jacobs.

    Mint arról már beszámoltunk, a Chelsea tulajdonosa Todd Boehly a héten találkozni fog a Shakhtar Donetsk vezetőivel, hogy megvitassanak egy esetleges átigazolást Mudryk esetében.

    Jacobs úgy tudja, hogy az Arsenalnál még mindig bizakodóak egy kedvező végkifejletben, hiába utasította el a Shakhtar az Ágyúsok második ajánlatát is, a két klub közti álláspont közeledett, ráadásul a játékos az Arsenalt favorizálja. A Shakhtar ugyanakkor az utolsó eurócentet is ki akarja préselni az érdeklődő kluboktól, ráadásul fixen, nem bónuszok formájában.

    Jacobs szerint több forrás is úgy tudja, hogy még mindig az a valószínűbb az a forgatókönyv, hogy Mudryk az Arsenal játékosa lesz a télen, a Chelsea számára akkor lenne esély a leigazolásra, ha Artetáék feladnák a tárgyalásokat. Erre azonban lehet esély, mert Eduék számára fix a játékos értéke, és nem fognak egy bizonyos összeghatár felé menni, még akkor sem, ha a Chelsea jobb ajánlattal áll elő a napokban.

    Eddig erre még nem került sor, azt pedig a Chelsea-nél is tudják, hogy bárninemű megegyezés a Shakhtarral nem lesz kölcsön és olcsó ügylet, miközben más játékosokért is érdeklődnek. 

    Mudryk csapattársai egyébként a nyár óta azzal viccelődnek az ukrán szélsővel, hogy már az Arsenal játékosa, és a támadó rendszeres kapcsolatban áll válogatott csapattársával Zinchenkóval.

  • Tárgyalásban állunk Joao Felixért

    Angol források szerint Jorge Mendes egész éjszaka tárgyalt az Atletico Madriddal Joao Felix távozásáról.

    Mint ismert, a portugál klasszis napjai meg vannak számlálva Diego Simeone csapatában, a források szerint a játékos és az edző kapcsolata végérvényesen megromlott. Az Atletico Madrid egyébként nem is nevezte a 23 éves szélsőt a Real Oviedo elleni kupameccsükre, pedig erős kerettel készülnek a mai mérkőzésre.

    Joao Felix 2019 nyarán igazolt az Atletico Madridhoz a Benficától mintegy 119 millió euróért, de azóta sem sikerült az áttörés. A madridi csapatnál már nyíltan beszélnek Felix távozásáról, a gondot viszont azt jelenti, hogy Simeonéék a lehető legtöbbet szeretnék viszontlátni az érte kiadott pénzből.

    Erre természetesen vajmi kevés esély van. Hiába érdeklődik Felixért az Arsenal mellett a Manchester United, a Chelsea vagy a PSG is, végleges átigazolásra aligha kerül sor ezen a télen. Még az is problémás, hogy az Atletico Madrid túl magas kölcsöndíjat követel, és azt akarja, hogy az érdeklődő klub vállalja át Felix teljes fizetését - így még az ideiglenes átigazolás is akár 15-20 millió euróba kerülhet.

    Jelenleg az összes érdeklődő klub arra vár, hogy az Atletico Madrid enyíthsen a követelésén, az azonban biztos, hogy az Arsenal is szívesen látná a sorai közt Joao Felixet.

  • Nem várható gyors döntés Mudryk ügyében

    A Shakhtar minden ajánlatot meg akar hallgatni Mykhalyo Mudrykért, írja Yehor Danylov ukrán újságíró, aki elsőként hozta le az Arsenal második ajánlatát a hét folyamán.

    Mint írtuk, a Shakhtar horvát sportigazgatója, Darijo Srna a héten a Chelsea-vel fog tárgyalni, az ukrán csapat meghallgatja a Kékek álláspontját is. A céljuk az, hogy a lehető legdrágábban adják el Mudrykot.

    Emiatt - mint Danylov - írja, nem számíthatunk gyors és egyszerű döntésre, noha a játékos az Arsenalt preferálja.

  • Smith Rowe hamarosan visszatérhet

    Megbízható angol lapértesülések Emile Smith Rowe hamarosan visszatérhet, az angol játékos a jövő hétfői Oxford elleni FA-Kupa meccsen várhatóan kezdeni fog, írja Amy Lawrence, a The Atletic újságírója.

    Az angol játékost tavaly novemberben operálták meg egy folyamatosan kiújuló ágyéksérülés miatt. Most már a végén tart Smith Rowe rehabilitációja, a középpályás már egy ideje részt vesz a keret teljes értékű edzésein és hamarosan megtörténhet a várva várt visszatérés a pályára is.

  • Mi igaz a Chelsea érdeklődéséből Mudryk iránt?

    Miután egyre több hiteles angol forrás írja, hogy a Chelsea is érdeklődik Mykhalyo Mudryk iránt, igyekeztünk utánajárni, hogy áll a másik londoni csapat a ukránért folyó versenyben.

    Nizaar Kinsella, a Standard Sports Chelsea-vel foglalkozó újságírója szerint a Kékek új tulajdonosa, Todd Boehly a héten nem csak a Benficával, hanem a Shakhtar Donetsk vezetőivel is tárgyalni fog, az ukrán klub sportigazgatója, Darijo Srna szerdán Londonba utazik, hogy megbeszéléseket folytasson a Chelsea-vel.

    Mint Kinsella írja, továbbra is az Arsenal vezeti a versenyt Mudrykért, a Shakhtar pedig egyelőre még nem utasította el a klub második ajánlatát a játékosért, de meghallgatják a Chelsea-t is a döntéshozatal előtt. A nyáron Raphináért folytatott versenyt a két klub, az Arsenal próbált tárgyalni a Leedsszel a brazil játékos vételáráról, a Chelsea pedig nemes egyszerűséggel szimplán beajánlotta a kért összeget, amit a Leeds elfogadott - igaz, Raphinha végül a Barcelonánál kötött ki.

    Kinsella úgy tudja, még nem biztos, hogy a Chelsea ténylegesen ajánlatot fog-e benyújtani Mudrykért, de ténylegesen érdeklődik az ukrán játékosért és figyeli a szélső körül kialakult helyzetet. Az újságíró szerint a Kékeknek ráadásul más prioritásai is vannak az átigazolási fronton: hamarosan 35 millió fontért leigazolják Benoit Badaishile-t a Monacótól, 11 millió fontért egy brazil középpályást, Andrey Santost a Vasco de Gamától, és állítólagosan 112 millió fontot sem sajnálnának Enzo Fernandezért - ezt a pénz három részletben fizetnék ki a Benficának. Kinsella szerint a három játékos közül az egyikről le kellene mondaniuk, hogy legyen forrásuk leigazolni Mudrykot is.

    Kinsella szavaival egybevág Fabrizo Romano értesülése is: az olasz újságíró azt írta kedden a Twitterén, hogy "a Chelsea érdeklődik Mudryk iránt, tökéletes szélsőt látnak benne a projektjükhöz, de egyelőre semmi nem változott. A Chelsea csak pörgeti fel a tárgyalásokat, ha a megegyezés lehetősége kútba esik az Arsenal és a Shakhtar között, a játékos elsődleges vágya az Arsenal. Minden a kluboktól függ."

  • Cedric hiányzott a keretből

    Cedric Soares hiányzott az Arsenal keretéből a Newcastle elleni meccsen.

    Nem érkezett arról hír, hogy a portugál sérült lenne, arra viszont van esély, hogy a játékos a több játéklehetőségért távozzon - a Fulham, az Atletico Madrid és a Leverkusen is érdeklődik érte.

    A legközelebb talán a Fulham áll Cedric leigazolásához, de eddig úgy hírlik, a portugál játékos magas fizetési igénye blokkolja a transzfer lehetőségét.

  • Arteta büszke a játékosaira

    0-0-ás döntetlent játszott a Newcastle elleni bajnokin az Arsenal, Mikel Arteta mégis elégedetten értékelt.

    A spanyol edző nyilatkoztatát itt olvashatjátok.

     

  • A Chelsea is tárgyal Mudrykért

    Úgy néz ki, nagyon igyekeznie kell az Arsenalnal, ha dűlőre akarják vinni a Mudryk-átigazolást, ugyanis a Shakhtar ügyvezetője, Darijo Srna a héten a Chelsea-vel is fog találkozni, hogy tárgyaljon a szélső esetleges eladásáról, írja Jacob Steinberg, a Guardian újságírója. Steinberg szerint a Chelsea és a Shakhtar közti tárgyalások eddig jól haladtak, és a Kékek lehet, hogy több pénzt ajánlanának Mudrykért mint az Arsenal.

  • Várjuk a Shakhtar válaszát

    Fabrizio Romano szerint az Arsenal jelenleg a Shakhtar válaszát várja a második ajánlatukat illetően, amit az angol klub a napokban nyújtott be.

    Pontos összegről továbbra sincs szó, Romano szerint viszont az Arsenal közel 50 millió eurót ajánlott fixen a Shaktarnak, plusz további teljesítményarányos bónuszokat.

    Az olasz újásgíró szerint a Chelsea is figyeli a játékos körül kialakult helyzetet, de csak akkor fog közbeavatkozni, ha netán meghiúsul az ukrán átigazolása az Arsenalhoz, amely jelenleg a prioritás Mudryk számára.

  • Sajtó: Valóban ment az új ajánlat Mudrykért

    Az ukrán sajtóhíreket hétfő délután megerősítették a hiteles angol források is: az Arsenal valóban új ajánlatot tett a Shakhtarnak Mudrykért.

    A pontos összegről továbbra sem esett szó, de a Telegraph újságírója, Sam Dean úgy tudja, az Arsenal jelezte a Shakhtarnak, hogy hajlandó emelni az első 40+20 millió eurós ajánlatán. Az ukrán csapat részéről még nem érkezett válasz, a két klub jelenleg is tárgyal egymással.

    A Standard Sport újságírója, Simon Collings úgy tudja, hogy az Arsenalnál bizakodnak a megállapodásban, és abban, hogy a végösszeg nem éri el a Shakhtartól sűrűn hangoztatott 100 millió eurós összeget Kulcsfontosságú lesz, hogy az Arsenal mennyit ajánl fixen az összegből és mennyit bónuszok formájában, a Shakhtarnál minél többet szeretnének látni az előbbiből.

    Fabrizio Romano szerint az Arsenalnak gyorsan kell cselekednie, mert a Chelsea is érdeklődik Mudryk iránt, és figyeli az ukrán játékos átigazolási helyzetét. Jelen pillanatban azonban az összes hiteles forrás egyetért abban, hogy csak az Arsenal tárgyal a Shakhtarral, és csak Arteta tett ajánlatot Mudrykért - szám szerint immáron kettőt.

     

  • Ukrán sajtó: benyújtotta az Arsenal a második ajánlatot Mudrykért

    Az ukrán SportArena.com napilap újságírója, Yehor Danylov a Twitterén azt írta hétfő délután, hogy az Arsenal benyújtotta a második ajánlatát a Shakhtar Donetsknek Mudryékrt.

    Arról nem esett szó, hogy az Arsenal mennyit ajánlott ezúttal az ukrán szélsőért, Danylov csak annyit jegyzett meg, hogy a "Shakhtarnál jelenleg mérlegelik, hogy elfogadják-e az összeget, vagy inkább tovább akarnak tárgyalni."

    A Shakhtarnál egyébként január 10-én kezdik meg a felkészülést a klubszezon második felére Törökországban, de az átigazolásra nem lenne kihatással, ha Mudrykot is nevezné a klub az edzőtáborba.

    Egyelőre más forrás nem erősítette meg az ukránok értesüléseit, szóval ezt az információt érdemes fenntartásokkal kezelni.

    BREAKING 14:54 - Fabrizio Romano megerősítette az ukrán lap értesüléseit. Az olasz újságíró szerint a Chelsea is érdeklődik Mudryk iránt, ha kútba esne a Shakhtar és az Arsenal közti megállapodás, de jelenleg az Arsenalé a prioritás.

  • Érdeklődünk Joao Felixért

    Az Arsenal részéről biztosan van érdeklődés Joao Felixért, írta David Ornstein hétfőn kora reggel, de ez még nem jelenti azt, hogy a portugál szélső Mikel Arteta csapatában folytatja januártól.

    Az nyílt titok, hogy Joao Felixen szeretne túladni az Atletico Madrid. Hiába igazolták le ugyanis majdnem 140 millió euróért a játékost 2019-ben, Felix nem tudott kiteljesedni a madridi klubban, mára pedig úgy hírlik, megromlott a kapcsolata a csapat vezetőedzőjével, Diego Simeonével.

    Az Atletico Madrid legalább 100 millió eurót szeretne kapni a 23 éves játékosért, de állítólag abba is belemennének, hogy a jelenlegi szezon végéig kikölcsönözzék őt valamelyik csapatnak abban a reményben, hogy Felix jó teljesítményeket produkál, és ezzel felkelti a többi klub érdeklődését is.

    A játékos ügynöke, Jorge Mendes az elmúlt hetekben számos klubnak - köztük az Arsenalnak is - beajánlotta Felixert. Ornstein szerint az Ágyúsoknak tetszene Felix játéka, és szerintük remekül beleillene Arteta játékstílusába. Az újságíró szerint Eduék hasonló megoldásban gondolkodnak, mint annak idején Martin Odegaard esetében: először csak kölcsönbe igazolnák le a játékost, és majd csak azután gondolkodának el egy esetleges végleges megvételről, hogy miként teljesítene a támadó a csapatnál.

    A gondot azonban az okozza jelenleg, hogy az Atletico Madrid jelenleg még kölcsönszerződés esetén is túl sokat kérne a portugálért, a kölcsönbérleti díj plusz a játékos teljes bérének a teljes átvállalása a szezon végéig 22 millió euróra rúgna, ez jelenleg minden érdeklődőnek túl magas feltétel. A klubok most abban bíznak, hogy az átigazolási szezonba haladva az Atletico Madrid csökkenteni fogja a követeléseit.

    Az Arsenal mellett a Manchester United és a Chelsea is érdeklődik Felixért, de ezek a klubok inkább egy kilences típusú csatárt akarnának igazolni.

     

  • Több játékosnál is aktiváltuk az opciót

    Bár az Arsenal hivatalosan nem jelentette be, de három játékos esetében is élt a klub az opciójával, hogy egy-egy évre meghosszabbítsák a jelenlegi szerződésüket, így Bukayo Saka és William Saliba 2024-ig, Charlie Patino pedig 2025-ig biztosan marad a klubnál.

    A tárgyalások mind a három játékossal folynak egy-egy új, hosszú távú szerződés megkötéséről, de ezek a megbeszélések különböző szakaszokban járnak. Az Arsenal továbbra is optimista, hogy mindegyik fiatal játékossal hosszabbítani tudnak majd, de erre még valemennyit várni kell.

    Az opciókat azonban csak a 2022-as naptári év végéig aktiválhatta az Arsenal, emiatt gyorsan kellett cselekedni, de a sajtóhírek szerint minden rendben történt.

  • Cedric távozhat

    Túl sok távozó játékosra nem kell számítani a csapatnál, mivel elég szűk a klub kerete.

    Egyedül talán Cedric Soares távozására lehetne fogadni, a portugál szélső védőnek eddig epizódszerep jutott az Arsenalnál a szezon eddigi részében, érte a Fulham, az Atletico Madrid és a Leverkusen érdeklődik.

    A legközelebb talán a Fulham áll hozzá, Marco Silva edző nagyon szeretné leigazolni Cedricet, kérdés viszont, hogy mennyire engedhetik meg maguknak a játékos számukra magas fizetését. Lehet, hogy Cedric egyelőre csak kölcsönben kerülne a londoni együtteshez, kötelező vételi záradékkal a szezon végén.

    A portugál szerződése 2024 nyaráig szól az Arsenallal.

  • Mudryk az első számú kiszemelt

    Talán nem árulunk el nagy meglepetést azzal, hogy az Arsenal első számú kiszemeltje a téli átigazolási időszakban a Shakhtar Donetsk szélsője, Mykhalyo Mudryk lesz, akiért már ajánlatot is tett a klub, azt viszont elutasította az ukrán jelenlegi csapata.

    A legfrissebb hiteles hírek szerint Mudryk már beszélt Mikel Artetával a csapatváltásról, sőt, az ukrán játékos ügynöke elvben már meg is állapodott az Arsenallal egy ötéves kontraktusról, ám az átigazolás csak akkor mehet végbe, ha a két klub is dűlőre jut az átigazolási díjat tekitnve - jelenleg a Shakhtar túl sokat kér ugyanis Mudrykért.

    A tárgyalások tovább folynak, nem csak magáról a kivásárlási díjról, hanem a fizetés ütemezéséről, jelenleg a felek optimisták, hogy sikerül a megegyezés. Minden jel arra utal, hogy az Arsenal részéről lesz második ajánlat, de ez hivatalosan még nem került benyújtásra.

    Ha a Mudryk-átigazolás mégsem jönne össze, David Ornstein szerint az Arsenalnak vannak alternatívái, de neveket nem említett a megbízható angol újságíró.

  • Átigazolás indul!

    Megkezdjük már-már hagyománnyá vált hírfolyamunkat átigazolási időszakról, már ami az Arsenalt illeti.

    Az idei téli átigazolási időszak a PL-ben január 1-től indul és január 31. magyar idő szerint éjfélig tart, eddig tudnak a csapatok játékosokat regisztrálni a keretükbe.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3542)

1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Már akkor megnehezítette a nagyok dolgát.
1 éve
1:15-nél Edu felrúgta 😀 Ez amúgy a veretlen bajnoki cím előtti felkészülési időszak
1 éve
Nyárra állítólag Hudson-Odoit néztük ki. Sztem a profilja illene a rendszerünkben, ha Arteta lekorlatozza lehetne egy jó Saka helyettes. 1 év lesz hátra a szerződéseből, jó áron lesz, angol is, csak hát elég sérülékeny, viszont nyáron most nem nagyon lesz bő választék szelsokbol, lehet, hogy nem lenne rossz választás.
1 éve
miert ne lenne? Lehet ebben a felevben elobukkan egy uj Mudryk. De egyelore engedjuk el a nyarat, fontosabb dolgok vannak elotte
1 éve
Ha elobukkan oké, meg mondjuk Marquinhos is hozhat extrát a Norwichban és akkor nem fog kelleni. Ha nem bukkan elő, és Marquinhos nem lesz még az igazi akkor kelleni fog valaki. Amúgy főként azért írtam, mert sokan virnyognak, hogy mi a faszt csinálnak Eduék, hogy nincs A, B, C terv, meg stb. Edunak ez a dolga most, hogy tervezze a nyarat, az hogy téged érdekel-e az megint más.
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Vieira is tudja őt helyettesíteni és idővel csak jobb lesz ő is. De ott van Smith Rowe is. És jön vissza Balogun is, meg lehet hogy Gabriel is szélen lesz játszatva idővel, mert most vannak gólveszélyes csatáraink
1 éve
Gabriel alatt kire gondolsz Jesusra? Tudja persze, de Saka mögé kelleni fog egy olyan ember, aki kis minosegromlassal ki tudja váltani. Ezek közül bárkit beteszel a helyére jócskán visszaesik a jobb oldal. Heti 2 meccset nem kéne vegigtolatni Sakaval, mert így is kurva sokat játszik. Kell olyan helyettes akit PL also házi csapatok ellen be tudsz rakni és hasonló profil mint Saka.
1 éve
Heti 2 meccs kövi szezonban.
1 éve
nem Edu feladata, de igen, a scoutok folyamat kint vannak. Kiwiorrol se nagyon hallott senki. En ezt ugy ertem, hogy ami most kijon pletyka, az meg annyira sem igaz, mint ami a piac nyitasanal kijon. Nagyon messze van meg, es nem jonnek ki ennyire elore nyiltan, h kit akar a csapat
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Igen, Jesusra gondoltam. Azért Martinelli posztján is a cserék nem hoznak épp Martinelli szintet de mindkét szélen pl Vieira vagy éppenséggel Smith Rowe vagy Trossard tud hozni olyan frissességet amivel el lehet dönteni meccseket. Persze ha vannak jó csatárok, márpedig nálunk most vannak👏👍
1 éve
Saka mellé/mögé Hudson? Tuti kamu hír. Hudson csak és kizárólag baloson lehet eredményes. Sokkal inkább Marquinhost kellene eröltetni, vagy hozzunk olyat, aki jobb oldalon érzi jól magát és tud ott jó teljesítményt nyújtani, pl Olise.
1 éve
Én megmondtam, hogy ESR, Martinelli, Saka, Nketiah, Balogun hatalams játékosok és Hutchinson és Patinora is ez az élmény vár rátok a jövőben.
1 éve
Hutchinson haha. Jó vicc.
1 éve
Mi volt veled az elmúlt hónapokban?
1 éve
‘I think, from Arsenal’s point of view, he may be the signing which helps him win the Premier League. I think that he’s a really talented player.

‘This looks like a compromise because they’re saying “we’re not going to get Moises Caicedo and we’re not going to get Declan Rice in this window”. At 31 it’s a good piece of business, for £10m or £12m it’s cheap as chips."

‘From Arsenal’s point of view, that’s a 10/10 signing. I really think that’s a no brainer and a smart piece of business" - Chris Sutton

Eskuszom mar varom, hogy palyan lassam az olaszt. Igy lenyugodva valamiert jo eloerzetem tamadt vele kapcsolatban 😂 Bar az fura, hogy a Chelsea ilyen konnyen elengedte.
1 éve
Potter mondta, hogy az új igazolásokon kívűl senki elé nem görget akadályt, ha távozni szeretne
1 éve
Durva h Laci 12 golos a Ligue1 ben.. Nem kis kulonbseg van a 2 liga kozott
1 éve
Nem kis különbség van a mostani, és az akkori Arsenal között, amikor Lacazette itt volt. Ég és föld. Ebben a csapatban sokkal hatékonyabb lenne.
1 éve
Annak nem tudom mi koze volt a csapatnak, hogy gyakorlatilag a golvonalrol is elkurt mindent 😂 Igazabol mikor tavaly ment a csapatnak ugyanugy impotens volt a kapu elott...Nketiah evvegen 5 meccs alatt meglotte azt amihez neki 25 meccs kellett. A tavalyi TOP4rol lemaradas is reszben annak volt koszonheto, hogy kemeny 3 v 4 golt lott a bajnoksagban.
1 éve
Góllövésben Jesus is impotens, és őt is túlszárnyalta Nketiah ebben a szezonban egyelőre a lesipuskás góljaival. Ezzel sokat nem mondtál. Már az előző szezonbeli csapat és a mostani is teljesen más dimenzió.

Szólj hozzá