Közeleg a világbajnokság vége (december 18.), ezzel együtt pedig hamarosan újraindul a Premier Liga (az Arsenal december 26-án folytatja a bajnokságot a West Ham ellen), és január elsejével egy hónap áll majd a klubok rendelkezésére az erősítésekre a téli átigazolási ablak során. 

Megbízható sajtóértesülések szerint az Arsenal eredeti terve két játékos megszerzése a szélső és a védekező középpályás posztokra - de lehet, hogy Gabriel Jesus sérülése miatt Artetáék átírják az elképzeléseket. Cikkünkben összefoglaljuk, mi lehet az Arsenal elgondolása a januárra vonatkozóan.

Mudryk az elsődleges kiszemelt

David Ornstein mai cikkéből kiderül, hogy az Arsenal elsődleges célpontja a Shakhtar Donetskben játszó Mykhaylo Mudryk megszerzése.

Az Arsenal már nyáron is érdeklődött a 21 éves ukrán szélsőért, de akkor ajánlatot nem tettek a Shakhtarnak. Augusztusban a Brentford állt a legközelebb Mudryk megszerzéséhez 25 millió euróért, de az átigazolás nem történt meg, hiába állapodott meg az angol klub a Shakhtarral.

Az ukránok által elvárt kivásárlási összeg azóta csak nőtt Mudryk jó BL-szerepléseinek köszönhetően. A csapat sportigazgatója, Darijo Srna a napokban elmondta, hogy legalább annyit kérnek a játékosukért, mint amennyit a Manchester City fizetett Jack Grealishért, vagy amennyit a Manchester United kiadott Antonyért, vagyis 100 millió eurót, hiszen szerintük Mudryk van azon a szinten, mint az angol és a brazil játékos.

Ornstein szerint azonban a Shakhtar beérheti ennél jóval kevesebb pénzzel is. A játékos részéről biztosan meglenne a pozitív válasz az átigazolásra, Mudryk szeretne ugyanis a Premier Ligában folytatni. Az angol szakíró szerint az Arsenalnak meglehetősen jó esélye van Mudryk megszerzésére, bár teljes körű megállapodásról még nem beszélhetünk.

Bár neveket Ornstein nem említett, az Arsenalnak azért vannak alternatívái a szélső posztra - köztük lehet az Orlando City játékosa, az uruguayi Facundo Torres.

Danilo nincs a radaron

Viszonylag hitelesnek mondható brazil források tudni vélték az elmúlt hetekben, hogy csak idő kérdése, mikor nyújt be az Arsenal hivatalos ajánlatot a Palmeiras játékosáért, a védekező középpályás Danilóért.

Danilóért az Arsenal ugyanis idén télen, sőt nyáron is érdeklődött, a 21 éves játékos csapata azonban mindeddig vonakodott elfogadni bármilyen ajánlatot. Ez télen változhat, a brazil mintegy 25 millió euróért már mozdítható lenne, ugyanakkor Ornstein szerint Danilo jelenleg nincs az Arsenal radarán.

A Valencia amerikai játékosa, Yunus Musah viszont ott lehet. A 20 éves középpályás jó teljesítményt nyújtott a világbajnokságon, Fabrizio Romani szerint az Arsenal külön játékosmegfigyelőket küldött az USA meccseire, hogy megnézzék Musah teljesítményét.

Ornstein úgy tudja, hogy a Valencia már többször is megpróbálta eladni Musah-t az eddigi átigazolási időszakokban, de végül sosem ment végbe egyetlen transzfer kísérlet sem. A spanyol csapat mintegy 20 millió fontot vár Musah-ért, akinek 2025 nyaráig szól a szerződése.

Érdekesség, hogy Musah az Arsenal neveltje, 2012 és 2019 között játszott a csapat akadémiáján, majd a több játéklehetőség miatt igazolt a Valenciához.

Danilo és Musah neve mellett még megemlíthetjük Ismael Bennacerét is, akiért olasz források szerint az Arsenal és a Chelsea is érdeklődik. Az AC Milan ugyanakkor minden követ megmozgat, hogy Bennacer hosszabbítson - az algériai játékos szerződése 2024-ben jár le az olasz klubbal.

Csatárt is igazolna az Arsenal?

Ornstein hétfői cikkéből kiderül, hogy az Arsenalnál jelenleg tanakodnak, hogy igazoljanak-e egy csatárt Gabriel Jesus sérülése miatt - a brazil játékos várható visszatéréséről nem adott ki közleményt a csapat, de legrosszabb esetben akár három hónapot is kihagyhat a csatár, aki eddig az Arsenal összes bajnokiján pályára lépett.

Az Arsenalnál így jelenleg csak Eddie Nketiah az egyedüli középcsatár. A csapatnak állítólag van ugyan opciója, hogy visszahívja a Reims csapatához kölcsönadott Folarin Balogunt, ugyanakkor lehetőség szerint ezzel nem élne Arteta, hiszen Balogun jól beilleszkedett a francia csapatba, és az állandó játékpercek kellenek a csatár fejlődéséhez.

Ha a csapat úgy dönt, hogy csatárt igazolna, két Atletico Madrid-játékos is a radaron lehet. Az egyik Matheus Cunha, aki szinte biztosan elhagyna a Matracosokat a tél folyamán. Eddig úgy tűnt, hogy Cunha a Wolverhampton játékosa lehet Jorge Mendes kapcsolatai miatt, azt viszont nem tudni, hogy a Farkasok kifizetik-e a játékosért kért 50 millió eurós kivásárlási összeget. Cunháért egyébként az Everton, a Leeds és az Aston Villa is érdeklődik.

A brazil mellett opció lehet még Joao Felix. Az Atletico Madrid részéről ritka, hogy nyíltan beszélnek egy játékosuk távozásáról, pár napja ugyanakkor a spanyol csapat vezető ügyvezetője, Miguel Angel Gil Marin ejtette el, hogy "van alapja vannak, hogy Felix távozzon a klubtól januárban".

Ez azonban csak óriási kivásárlási összegért cserébe hagyná jóvá az Atletico Madrid, hiszen ők maguk 139 millió eurót fizettek Felixért a Benficának 2019 nyarán. Spanyol hírek szerint az Arsenal valóban érdeklődik a portugál játékosért, a PSG-vel és a Manchester Uniteddel együtt. Ugyancsak ők írják, hogy az Atletico Madrid abba is belemenne, hogy kölcsön plusz kötelező megvételi záradék formájában váltson csapatot Felix a tél folyamán.

Ornstein mindezt nem erősítette meg, de vezető beosztású rekrutálásért felelős szakemberek véleménye szerint Felix az Arsenal játékstílusa miatt jobban beillene az Ágyúsokhoz, mint Cunha.

Néhány hét múlva minden kiderül.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (407)

1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
2022-es katari labdarúgó-világbajnokság lezárultával megkérdeztük olvasóinkat, hogyan állítanák össze a torna álomcsapatát. Mutatjuk az eredményt!

ÍME, OLVASÓINK VB-ÁLOMCSAPATA

Dominik Livakovic (Horvátország) – Asraf Hakimi (Marokkó), Cristian Romero (Argentína), Josko Gvardiol (Horvátország), Théo Hernandez (Franciaország) – Bruno Fernandes (Portugália), Luka Modric (Horvátország), Antoine Griezmann (Franciaország) – Lionel Messi (Argentína), Olivier Giroud (Franciaország), Kylian Mbappé (Franciaország)
Ezt a Nemzeti sportoldalon találtam. Egyébként itt sok a horvát és a francia játékost írnak és meglepően kevesebb argentint. Én kapus posztra Martinezt írtam volna.
1 éve
CR a worst XI-be került, arra legyél kedves reagálni, hogy ennek mi lehet az oka, hiszen ő a világ legjobb játékosa.
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Reagálok. Talán az áll a háttérben hogy 38 éves!! De ha tudsz még ilyen kórban lévő játékosról, aki még legalább a válogatottjában játszik, közben 5x-ös aranylabdás és vezeti a világ góllövőlistáját akkor kérlek szólj👍.
1 éve
Nem ő volt a legidősebb a vb-n, másrészt ki a fenét érdekel az 5 aranylabdája, a jelenről beszélünk. Csak te nem vagy képes belátni, hogy jelenleg már nem tesz hozzá semmit a csapatához, sőt, inkább rombol, de te folyamatosan szopkodod, mert egy focihoz nem értő gyökér vagy.
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Te se akarod megérteni, hogy már közel 40 éves és persze hogy már ő sem az a szint. Csak te a rossz oldalát keresed, közben mégegy ugyanilyen sikeres játékost nem tudsz mondani majom
1 éve
Messi 🤔 golokban is elozheti meg
1 éve
Érdekes módon te mindig azokat a "statisztikákat" találod meg, amelyek neked tetszenek. Továbbra is csak azt tudom tőled kérdezni, hogy miért nem takarodsz már el az oldalról?
1 éve
Én nem értem csabi minek szólsz egyáltalán hozzá. Nem ismered a mondást, hogy a szar is büdösebb ha piszkálod? Ha engem irritál valaki akkor szimplán nem válaszolok neki pláne nem állok le vitatkozni aztán majd megunja, hogy kommenteljen ha a kutya se figyel rá.
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Csabigunner, látom te se nagyon tudsz más témákról beszélgetni, mert vagy a latinokat szidod, vagy Ronaldonál keresel rossz statokat. Közben ő legalább Eb bajnok játékos csak erről megint nem akarsz hallani se. Tovabbra is azt kérdem, hogy tényleg ennyire rossz neked hogy a latinok a legjobbak?
1 éve
lilchilli - mert várom, hogy kibannolják végre ezt a faszt.
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Lilchilli jól reagált a kommentjével😅. Mert nem fogok reagálni Csabigunnerre. A szart ne büdösítsük valóban👍
1 éve
Martinez azért már tényleg kezdi túlzásba vinni a parasztságot. Most éppen egy játékbabával jelent meg amire Mbappe fejét ragasztotta.
1 éve
Már az öltözőben is sok volt (egy perc néma csend Mpappe halálára), de egyre jobban túl tolja. Pedig a kupás dolgot én még bírtam, bármennyire alpári.
1 éve
Nem tudom, mi lett vele, de nagyon irritáló és suttyó lett, pedig nálunk egyáltalán nem volt még ilyen akkor se, mikor berobbant. Nekem már egyáltalán nem szimpatikus, semmi alázat és sportszerűség nincs benne.
1 éve
32 csapatos Klub VB... Mi a faszt akarnak még kitalálni?
1 éve
Alapvetően nem lenne rossz ötlet, csak túl nagy a szakadék az európai és a többi kontinens él csapatai között, meg nyilván bl helyett lehetne.
1 éve
Nem értem, hogy ami jó (BL, 32 csapatos VB) , azon mi a fasznak kell okvetlenül változtatni.
1 éve
Ne is mond. 46 csapatos VB... Most is alig volt olyan meccs, amikor két igazán jó csapat játszott egymás ellen, így csak még több érdektelen meccs lesz, ráadásul az európaiak csapat száma nem is sokkal növekszik, de a 3 évenkénti VB is nevetséges ötlet.
1 éve
Cunha a Wolves csapataban, aki esetleg tartott volna tole, h nalunk kothet ki
1 éve
Hál'istennek!
1 éve
A Sofasport worst XI-jében CR is benne van. Ez nem lehet véletlen.

Szólj hozzá