A Tottenham és a Liverpool után újabb bajnoki rangadót sikerült nyernie az Arsenalnak, ezúttal a Chelsea-t sikerült felülmúlnia Mikel Arteta együttesének Gabriel Magalhaes góljának köszönhetően a Stamford Bridge-n, ezzel az Ágyúsok megőrizték az első helyüket a tabellán.

A mérkőzést követően Arteta érthető módon elégedett értékelt.

"Ez a győzelem újabb lépés volt a csapatnak. Egy topcsapat ellen kellett játszanunk, top edzővel, tele világklasszis játékossal a keretükben. Nagyon sokat jelent, ahogy dominálni tudtuk a meccset ellenük, és remélhetőleg ez a győzelem még több hitet és önbizalmat ad a csapatnak." - mondta Arteta.

"Lenyűgözött a játékunk. Fiatal a csapatunk, de nagyon éretten játszottunk, nyugodtak voltunk mégis bátrak, eltökéltek voltunk, hogy úgy játsszunk, ahogy tettük. Ezt könnyű mondani, de csinálni nehezebb. A srácok fenomenálisak voltak ma."

"Kis nyomást helyzett ránk, hogy a Manchester City nyert szombaton, de felkészültünk a saját meccsünkre és sikerült nyernünk. Ez fontos lépés volt."

Artetát természetesen arról is kérdezték, hogy bajnok esélyes-e az Arsenal.

"A mai nap igen, de holnap már fordulhat a kocka. Ezért élvezzük ki ezt a győzelmet."

"Meg kell néznünk, mit csinál a Manchester City, világklasszis edzővel és játékosokkal: hat éve folyamatosan az élmezőnyben teljesítenek minden egyes sorozatban. Ezt nagyon tiszteletben kell tartanunk. Mi viszont egyre jobbak vagyunk csapatszinten, sokkal inkább képesek vagyunk kihívni a legjobbakat. Sikerül egyre jobb eredményeket elérnünk, de ez még egy hosszú út lesz."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (54)

1 éve
Ma csak egy cikket olvasol el ,akkor ez legyen az !!! Nagyon jól összefoglalja, miért az egyik kedvenc játékosom a csapatban. Egyedül a habitusa amit talán jobban kilehetett volna még bontani. Az egyik fő ok amiért nagyon szimpatikus nekem.
1 éve
https://www.skysports.com/football/news/11670/12740924/ben-white-arsenal-defender-is-underrated-and-merits-a-place-in-englands-world-cup-squad
1 éve
Tavaly CB-kent is komoly jatekos volt, erre megmutatja, hogy RB-ben is elit szintet hoz. Progressziv passzokban egyedul Trent veri a ligaban. Orulnek, ha nem menne es nem egne meg Southgate miatt, de neki sokat szamitana. Akar RCB-ben is ugy, hogy Trippier jatszana mellette szarnyvedot.
1 éve
Igazából azzal, hogy Arteta kitolta szélre White-ot és ahogy telt az idő egyre jobban magáévá tette a szerepkört. Egy olyan olyan játékos született akit Southgate nem vehet figyelmen kívül, egyszerűen azért mert szüksége van rá. Nem viszi ki és rosszul teljesítenek, a pozíciójába is kerülhet. Legalábbis szerintem. Trippevalószínűleg szárnyvédő lesz ahogy írod, jól tud beadni. Viszont a hátsó hármasba kellene valaki aki az átmeneteket feltudja pörgetni ebben a szezonban White egyszerűen legjobb opció. Walker James nem játszik de ha még játszna is, pusztán a kohézió indokolja az ő szerepeltetésüket.
1 éve
kivancsi vagyok, mikor hirdet keretet Southgate. James, Walker kiesesevel ott kell lennie. De meg igy sem biztos.
1 éve
Héten legkésőbb vasárnapig meg kell lennie. Kíváncsi vagyok én is mert jelenleg neki lehet a legnehezebb dolga vagy talán ő a legszerencsésebb nézőpont kérdése csak. Bárhogy dönt sértődés lesz a vége. 😮 Mondom ezt úgy, hogy a sérülések még meg is könnyitették a dolgát. Legnagyobb veszélyt rá nézve én abban látom, hogy anno ő bátran belenyúlt a fiatalokba és felépített egy játékot amit lehet szeretni nem szeretni de az biztos, hogy működött. Most viszont azt látom, hogy nem egy meghatározó játkos pocsék formában van. Ennek ellenére bizalmat szavazott nekik de az elmúlt mérkőzések alapján nem volt jó ötlet. Közben feltűntek olyan játékosok akik remek formába vannak de nemkapták meg a lehetőséget. Maguire csapatban lesz de egy Tomori és White otthon marad közben nem jön kia lépes nekik elevenen fogják megnyúzni őket. Az ilyen bizalmi játékosok mint Mings, Coady, Rice, Henderson szerintem nincsenek olyan formában, hogy megérdemelnék a meghívást és akkor sérültek akik lehet éppen felépülnek még egy külön téma . Nyilván szükség van rájuk más nem az öltözőben de egyszerre nem tudom elbírnak ennyi rossz formában lévő játékost. Erre az évre három fővel megnövelték a vihető keret számát emiatt pedig még szigorúbbak lesznek az emberek szóval nehéz ügy ez. 😆
1 éve
Tim Vickery on Brazil selection: “Gabriel Jesus was always in, while Martinelli has given the coach sleepless nights. I was with the coach two or three weeks ago, after Arsenal beat Liverpool & Martinelli, in the coach's words, was the best player on the field.” [
@SkySports]

Martinelli miatt nem tudott aludni Tite :D
1 éve
Fura, hogy szélsővédő mennyire nincs náluk. Dani Alvest még viszik. A Monacos Vanderson ennyire rossz, hogy így se hívták be? Őt is nagyon akartuk.
1 éve
Vandersonról kiderült a Monaconál, h nem tud védekezni, csak 5 védős felállásban használható.
1 éve
Vanderson, Dodo, Emerson meg akik lehetnenek, mert ezek szerint a brazil ligaban se nagyon van most jobb RB. Szerintem pl Danilo is egy lufi mar, Dani Alves meg 40 evesen is jobb naluk. Mas kerdes, hogy szerintem inkabb tiszteletbol vittek ki, bar ha Antony jatszik elotte, akkor meg siman jo is lehet, mert O sokat zar vissza es jol is vedekezik labda ellen.
1 éve
mondjuk a masik szel se jobb Tellessel (29) es Alex Sandroval (31), mig Lodi az Atletiben nem volt olyan rossz.
1 éve
Wolves pirosat kapott most a hétvégén,csak megnyerjük még azt a meccset.holnapi Brighton ellen,lehet ki esünk,attól függ mennyire veszik komolyan a kupat,nem kezdetném a legjobb kezdő 11-et
1 éve
Ha nem azonnali piros volt, akkor a hétközi Ligakupában letölti a játékos az eltiltását.
1 éve
egybol piros volt
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
A Liverpool-Real Madridon szerintem most a Liverpool tovabbmegy de az Ac Milán-Tottenhamon én a Milántól elvárnám a tobabbjutást és szerintem úgy is lesz de majd meglátjuk.
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
A Barcelona-Mu győztese közül kap a Ferencváros ellenfelet.....nekik is ennyi volt
1 éve
ujra sorsolnak, nincsenek agak meg
1 éve
Eladó a Liverpool, hoppa. és ilyenkor mivan? remélem nem Arab sejk veszi meg mert leszopom magam

Szólj hozzá