Remek teljesítményt nyújtott a lesérült Bukayo Saka helyére beálló Reiss Nelson a vasárnapi Nottingham elleni meccsen: az Arsenal saját nevelésű játékosa nyolc perc alatt két gólt szerzett és kiosztott egy gólpasszt - ezzel beállította a Manchester Unitedes Jadon Sancho gól-gólpassz mérlegét az eddigi szezonban.

A mérkőzést követően Mikel Arteta nem győzte dícsérni a fiatal angol játékost.

"Azt gondolom, Reiss teljesítményének nem csak én, hanem mindenki örül. Ő egy olyan srác, aki folyamatosan fejlődik, érettebbé válik, minden egyes nap keményen mutatja, mennyire is akarja ő ezt az áttörést. Vasárnap megkapta a lehetőséget, és élt vele, mert rendkívül sokat tett ahhoz, hogy megnyerjük a meccset." - mondta Arteta.

"Nagy változást észlelünk Reissnél a tekintetben, ahogy a játékra koncentrál, ahogy arról beszél, ahogy tiszteli a szezont, ahogy verseng a többiekkel az edzéseken. Mindannyian azt akarjuk, hogy sikeres legyen, és  nagyon megérdemelte azt a teljesítményt, amit vasárnap produkált."

Nelson is elégedetten nyilatkozott.

"Remek teljesítményt nyújtottunk vasárnap. Örülök a két gólomnak, de a legfontosabb, hogy nyertünk. Egyszer csak elküldtek melegíteni, én meg csak csináltam a gyakorlatokat, aztán mondták, hogy be kell állnom. Egyből tudtam, hogy egy olyan lehetőséget kapok, amit meg kell ragadnom. Nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült, és hozzásegítettem a csapatot a győzelemhez."

"Nagyon türelmesen vártam erre a sanszra. Sokat voltam kölcsönben, de még így is néha olyan érzésem volt,hogy sosem jön majd el ez a lehetőség. De hiszek Istenben, hiszek magamban, és hiszek a csapatban. Türelmes voltam, és készen álltam a pillanatra."

"A vasárnapi most nagy önbizalmat ad, és továbbra is úgy fogok dolgozni, ahogy eddig: nagyon keményen, és ha jön egy újabb lehetőség, akkor azzal is élni akarok. Most csak azt kell csinálom, amit eddig." 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (80)

1 éve
Tegnap megnéztem már az összefoglalót az Arena4-en, kíváncsi voltam mit mondanak rólunk, rég hallgattam a hazai "szakértőket". Monoki mekkora faszkalap lett, hihetetlen. A másik 2 fazon folyamatosan dicsért minket, az meg kb 5-ször beugatta, hogy várjátok meg a City elleni meccset blabla (mert hogy ott majd biztos jól megszór minket a City)... Ekkroa faszt! Jó én is fő esélyesnek tartom a Cityt, de ilyen arrogáns pöcsként viselkedni, remélem jól megverjük az olajosokat, aztán megnézném ennek a majomnak a fejét.
1 éve
nyomorult MU drukker. Multkor osszeveszett a Bankival meg Juharral, hogy Ronaldo meg mindig mekkora isten, es hogy hoygan lehet igy banni vele kb. Ugy viselkedik mint egy hetkoznapi drukker, nem ugy, mint egy tv-s.
1 éve
És a City mire van szétszopkodva idén? Egy idegenbeli rangadójuk volt, azon 2-3 góllal szophattak volna a Pool ellen, plusz a Newcastlet se tudták megverni idegenben. Hazai pályán mennek az tény, de idegenben mindenki meg fogja őkat szopatni a top6-ból.
1 éve
Meg a fos Leicester ellen is simán szophattak volna..
1 éve
Nem Poolos? Amúgy Monoki mindig is egy nagyképű faszfej volt. Mostanában meg már inkább celeb, mintsem sportriporter. Én nem is szoktam azokat a seggfejeket nézni, Spíler ezerszer jobb.
1 éve
most behivtak a parharc cimu celeb musorba is bohockodni. Komoly musorvezeto mikor vallalt volna ilyet el?
1 éve
Annyira szánalmasak ezek a sportcsatornák. Egy BL-csoportban van valós tét, a csirkékében, mondom este megnézem Sanchezéket ellenük, errefel full téttelen Bayern-Inter, meg max. csoportelsőségről döntő Pool-Napoli lesz a TV-ben, na meg persze kézilabda. A két 7 órás meccsből is természetesen kiválasztották azt a hulladék, nézhetetlen Atletit, pedig Xabi Alonso Leverkusenére jobban kíváncsi lettem volna. De mondom, ez vicc, hogy ki-ki meccset játszik a Marseille és a Tottenham egymás ellen, ráadásul egy kurva jó stadionban, és akkor is ilyen lófasz hurka meccseket fognak adni. Menjenek a kurva anyjukba!
1 éve
Már az előző fordulóban is vicc volt, hogy a Barca-Bayern-t adták az Atleti-Leverkusen helyett. Csak a nézettségre mennek, bár semlegesként fasz se kíváncsi ezekre. Mondjuk a Napoli-pool jó meccs lesz.
1 éve
én úgy gondolom,hogy a City ahogy közeledik a Bajnokok Ligája döntő vagy elődöntő felé annál jobban koncentrál a BL-re, és ha ott tudunk maradni úgy mint most körülöttük,akkor talan lehet esélyünk,ez persz még hosszú út,sok víz lefolyik a dunán,sok minden a befolyásoló tényező,VB,kis kupameccsek,stb,hogy készül a klubb a VB alatt ...
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Egyébként 12 meccs ment le nekünk és így van 31 pontunk. Még a szezon fele se ment le. Így mennyi lesz, 85 pont? Az már bajnokesélyes egység👏😀
1 éve
Ha az elmult 5-6 evbol indulunk ki akkor ennel csak tobb ponttal lettek bajnokok a csapatok. De tovabbra is nekunk a top4 a cel idenre, eros felul teljesites lenne egy bajnoki arany, amiert persze szurkolok csak idenre meg nem feltetlenul realitas. Ha tavasszal is ott vagyunk, akkor lehet bizakodni 🤞
1 éve
Én azért nem írnám le a Chelseat, szerintem is egy kalap szar a játékuk, de egy rangadón bármi megtörténhet, másrészt eddig ők mindkét hazai rangadójukon jól játszottak, a csirkék ellen a bíró elcsalta a meccset, a MU ellen pedig nem volt szerencséjük. A fő elvárás részemről az, hogy ne kapjunk ki, bár ha nem is szívesen mondom ki, de azért győzelmet várok a csapattól, de közel se tartom ezt olyan könnyen megszerezhetőnek, mint közületek páran. Kepa valószínűleg élete napját fogja ki majd. A Zürich ellen rotálni kell, vagy küldjön fel néhány alapjátékost a kezdőben, nyomjuk meg az elejét és hozza őket le minél hamarabb, az se lenne baj, ha a végén inkább ifik állnának be. Xhaka nem játszhat, ő legalább pihen, de nem örülnék, ha Partey végigjátszaná a meccset. Sakával nem tudom mi van, de remélem, hogy inkább pihen.
1 éve
Xhaka miert nem jatszhat? Kipontozta magat sargakkal?
1 éve
Múltkor mintha ezt mondta volna a kommentátor, igen.
1 éve
félreértés van,Xhaka játszhat,még csak 2 sárga lapja van
1 éve
3 sárgája van, 2 a psv ellen egy a Bodo.
1 éve
Akkor Haraszti (?) hülyeséget beszélt. :D Bár nem tudom csoportkörben hány sárgát lehet gyűjteni?
1 éve
5 sárgája van összesen,3 europa liga,2 premier liga
1 éve
PL-ben 2, mig az EL-ben 3 sargaja van csak, azert csodalkoztam en is 😀
1 éve
Jesus és Saliba a veszélyes nekik 4 van a PL-be
1 éve
Ha kipontozodnak a Chelseanel sargakkal, akkor csak a Brighton elleni Ligakupa meccsen nem lesznek ott, a Wolves ellen mar ott lehetnek, mert az csak 1 meccses eltiltas. A Brighton ellen, amugy is pihennenek szerintem.
1 éve
Xhaka az EL-ben tényleg nem játszhat. Chelea ellen én azért bizakodó vagyok, taknyosra szopatjuk őket rendszeresen, 4 éve nem vertek meg minket a Stamford Bridge-n, és az elmúlt 2 évben meg is vertük őket idegenben. A United meg lefocizta őket konkrétan az első félidőben, simán verhettek volna nekik 2-3 gólt.
1 éve
juust miert nem jatszhat? ott mar 3 lappal kipontozza magat?
1 éve
Tuti, hogy kevesebb lap is elég a kipontozáshoz, mivel kevesebb meccs van. "Accumulating three yellows also result in a one match suspension, but all yellow cards expire after the completion of the quarter-finals and do not carry forward to the semi-finals."
1 éve
EL-ben 3 sárga után 1 meccs pihi.
1 éve
igy vilagos 😊

Szólj hozzá