• Gabriel ügyéről

    Befejezte a vizsgálódást az FA az Arsenal-Liverpool meccsen történt Gabriel-Henderson incidenst illetően - olyan pletykák terjengtek a Twitteren, miszerint a Liverpool játékosa rasszista beszólással illette az Arsenal brazil védőjét, de az nagol szövetség végül nem marasztalta el az angolt.

    "Végig az volt a véleményem, hogy a döntés az FA kezében van, és most meghozták a döntésüket, ennyi. Nincs mit mondanom erről, megtörtént a vizsgálat, megvan az eredmény, el kell fogadnunk. Gabriel nevében ugyan nem nyilatkozhatok, de a lányeg, hogy megvan a döntés."

  • Arteta Eduról

    Mint már írtuk, az Arsenal felsővezetése már megkezdte a tárgyalásokat Eduval a hosszabbításról, erről Arteta is elmondta a véleményét.

    "Remélem, hogy marad, mert ez egy nagyszerű hír lenne a klub számára. Nagyszerűen tudunk együttműködni, ráadásul azokat az elveket és értékeket képviseli ő is, amelyeket a klubnál nagyon fontosnak tartunk."

    "Mindennapos a kapcsolattartás köztünk, mert nagy munkaköre van, de nagyszerűen tud kommunikálni az emberekkel, nagyon fontos személyről beszéltünk tehát."

    "Azt gondolom, hogy jó a munkapcsolatunk Edu-val, tiszták a szabályok. Alapvetően ugyanazon az állásponton kell lennünk, de van, hogy vannak véleményeltérések, ami teljesen normális, hiszen nem mindig az a jó döntés, amit az edző kitalál. Minden az egyensúlyról szól, és ez nálunk kimondottan jó: Edunak, Vinai-nak, Rich-nek és Timnek is köszönhetően, mert ha valami döntést is hozunk, azt végül mindig közösen hozzuk meg."

  • Marquinhos nem utazott a kerettel

    Továbbra is erős kerettel utazott az Arsenal a PSV elleni meccsre, a jól megszokott csapatból egyedül Marquinhos fog hiányozni, aki rosszullét miatt nem edzhetett az elmúlt napokban, így a keretből is kikerült.

    "Nincs túl sok játékosunk! Az összes rendelkezésre álló játékost elhoztuk magunkkal, kivéve Marquinhost, aki nem érezte jól magát a napokban, így nem utazott el velünk. Van még négy ifijátékosunk még a keretben. Ki kell állítanunk 11 játékost a pályára, azt nem tehetjük meg, hogy 11 másik játékossal játszunk, mint akik ott voltak a Southampton ellen."

  • Utolsó előtti felvonás a csoportkörben

    Ma este tartják az utolsó előtti körét az Európa Liga-csoportköreinek. Az Arsenal az előző fordulóban már bebiztosította a helyét a továbbjutók között, de közel sem mindegy, hogy a csoport első vagy második helyén teszi azt a csapat.

    Az elsők ugyanis automatikusan továbbjutnak a legjobb 16 közé, a másodikak pedig még egy oda-visszavágós körben döntik el a továbbjutást, és ide csatlakoznak be azon  csapatok, akik a BL-csoportjukban a harmadik helyen végeztek. Ezek után nem is kérdés, mi Mikel Arteta célja.

    "A sorozat innen válik egyre keményebbé, ahogy fest a helyzet, már a következő forduló is nagyon kiélezett lesz. Pontosan ezért lesz kulcsfontosságú, hogy elsőnek végezzünk, és így kettővel kevesebbet játsszuk tavasszal." - mondta a menedzser.

    Az Arsenal ötpontos előnnyel vezeti a csoportját a PSV Eindhoven előtt, tehát elvileg már egy döntetlennel is meglehet az első hely. 

    A mérkőzés 18:45-kor kezdődik, amelyet az RTL + élőben közvetít.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (312)

1 éve
Salibának miért kell kezdenie 4 sárgával ezen a meccsen? Simán le lehetne hozni Tierney-Gabriel-White-Tomiyasu hátvédsorral, hogy Saliba biztos ott lehessen a CFC ellen..
1 éve
Most már kezdem unni, hogy Tomiyasu a balbekk mindig.
1 éve
Hihetetlen hogy minden szezonra jut valami szájbavert új csatorna ami a meccseket adja, és ami csak jövő évre kerül be a kínálatba..
1 éve
Pizza berendelve,sör behűtve,ma nyerni kell XD
1 éve
Hajrá Arsenal ma mostmár tenyleg nyerni kell. az utóbbi 1-2 hét elég szarul sikerült,de ez benne van sajnos! kapjuk össze magunkat és csinaljuk tovább amit ezek előtt,Elneny is felépült meglepetésre,az komoly.

Szólj hozzá