• Xhakát nem érdekli, hol játszanak a többiek

    A sajtótájékoztatón Granit Xhakát is kérdezték a mai meccsről.

    "Három éve ott voltunk a döntőben, és nagyon csalódottak voltunk, hogy nem nyertük meg a meccset. Ebből csak tanulhatunk, most itt az idő, hogy megnyerjük."

    "A teljes kerettel érkeztünk ide, de tisztelnünk kell az ellenfelet, a Zürich egy nagyon jó és veszélyes csapat. Sokat kell majd dolgoznunk, hogy a három ponttak térjünk haza Londonba."

    Kevesen múlott, hogy az Arsenal a Bajnokok Ligájába induljon idén, ez azonban az előző szezon utolsó néhány bajnokiján elúszott, végül a Tottenham kaparintotta meg az indulást érő negyedik helyet. Xhakát erről is kérdezték.

    "Nem érdekel a többi csapat,nem nézzük, hogy teljesítenek ők. Ez a helyzet, ez megtörtént, alapesetben a BL-ben szeretnénk játszani, de személy szerint engem nem érdekel, hogy a többi csapat melyik sorozatban van."

  • Thomas Tuchelről

    Arteta beszélt egy kicsit Thomas Tuchelről, akit némiképpen váratlanul kirúgott a Chelsea.

    "Meglepett a hír, éppen az edzésre készültem, amikor olvastam a történéseket. Mindig szomorú vagyok, amikor egy kollégánkat menesztik. Sajnos tudjuk, hogy működik mindez. Sok szerencsét kívánok neki, nem jó, amikor ilyen híreket hall az ember."

    "Sajnos a mi szakmánk olyan, hogy ez bármikor megtörténhet. Ezt meg kell akadályozunk, miközben élveznünk kell a munkánk minden pillanatát, minden egyes napot, mert sosem tudhatjuk, mikor jöhet ez el."

  • Fabio Vieiráról

    Az ijfú portugál játékos számára nehezen alakult a beilleszkedés, hiszen sérülten igazolt át a nyáron a Portótól, a bemutatkozására egészen múlt vasárnapig várni kellett.

    "Olyan játékost akartunk igazolni, aki három poszton is bevethető a támadósorban és a támadó középpályán, Fabio pont ilyen. Olyan játékost kerestünk, akinek nagyon specifikus tulajdonságai vannak, és amikor megláttam Fabio játékát, nagyon tetszett, amit láttam. Tudtam, hogy ő azonnal képes a csapatot a következő szintre emelni, ráadásul megvan a megfelelő karaktere és jelleme is."

    "Nagy kár, hogy felfedeztünk nála egy sérülést, amikor orvosin volt nálunk. Emiatt kihagyta az előszezont, és a beilleszkedése is elhúzódott. Remélhetőleg többet látunk majd belőle a következő hetekben és biztos vagyok abban, hogy élvezni fogjuk a játékát."

  • Saka pihentetéséről

    Artetát arról is kérdezték, hogy tervezi-e Bukayo Saka pihentetését a közelgő világbajnokság előtt.

    "Meglátjuk, meg fogjuk próbálni, ha a keret mélysége és a teljesítményeink engedik, akkor igyekszünk elosztani a terhelést, hogy a lehető legjobb állapotban legyen. November után aztán olyan körülmények közt találjuk majd magunkat, amelyben még soha nem voltunk."

  • Granit Xhakáról

    Artetát Granit Xhaka kísérte el a sajtótájékoztatóra, a spanyol menedzser a svájci játékosról is beszélt.

    "Granitnak idén más szerepköre van, sokkal előrébb játszik, és azt gondolom, remekül teljesít. Nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt hoz hétről hétre, nagyon fontos játékosa a keretünknek."

    "Nagyon közel állt ahhoz, hogy eligazoljunk tőlünk három éve. Én csak a véleményemet mondtam el neki, hogy miért lenne rossz döntés a váltás abban a helyzetben. Ismerem Granit jellemét, tudtam, hogy megbánta volna, ha távozott volna. Az eset után lépésről lépésre nyerte el a stábtagok, a keret és a szurkolók tiszteletét, és most remekül játszik a csapatban."

  • Smith Rowe sérüléséről

    A Manchester United elleni levezető edzésen - amelyen minden cserejátékos részt vett - Smith Rowe megsérült, Arteta most adott először tájékoztatást az állapotáról.

    "Ágyékhúzódása van, megint arra a testrészére panaszkodott, amellyel hetek óta - többek között az előszezonban is - bajlódott. Nem érzi teljesen rendben magát, emiatt nem edzett az elmúlt napokban és a keretből is kimaradt."

  • Arteta az erős keretről és az EL-győzelemről

    Mikel Artetát a tegnapi sajtótájékoztatón több témáról is faggatták az újságírók, többek között az erős keretről, amellyel az Arsenal megérkezett Svájcba. A felnőtt keretből egyedül a sérültek: Smith Rowe, Elneny, Partey és Cedric maradt ki, a többiek mind utaztak.

    "Sajnos sok játékosunk nincs bevethető állapotban az utóbbi időkben elszenvedett sérüléseik miatt. Ugyanakkor az EL egy olyan sorozat, amelyet komolyan akarunk venni, csütörtökön pedig egy erős ellenfelünk lesz, akik meg akarják nehezíteni a dolgunkat. Jól akarjuk kezdeni az EL-szereplésünket, és szeretnénk majd erre alapozni a későbbiekben."

    "Hosszú ideje nem nyert az Arsenal az európai színtéren, szeretnék az első edző lenni, aki megszakítja ezt a rossz sorozatot. Ezt valahol el kell kezdeni, legyen ez a csütörtöki meccs, jól kell kezdeni a meccset, és meg kell dolgoznunk a győzelemért."

    "Ami az ellenfelet illeti: a Zürichnél nem jöttek a megérdemelt eredmények tavaly, hiába kezdtek jól. Ugyanakkor ők is támadni fognak, meg akarják nyerni a meccset, ez pedig egy másik sorozat, másik idény, arra számítok, hogy nagyon is egyben lesz a Zürich csütörtökön."

  • Kezdődik az EL-szereplés

    Egyéves kihagyás után ismét az európai kupaporondon játszik az Arsenal, csütörtökön az Fc Zürich lesz az ellenfél. 

    A meccs a szokásosnál korábban kezdődik, 18:30-tól, az RTL+ fogja közvetíteni a találkozót.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (172)

2 éve
kivancsi leszek a PSV meccset engedik lejátszani? az is Londonban lesz nallunk
2 éve
A BL, EL es a KL nem angol kozerdeku, igy nem hiszem, hogy az angol csapatok meccsei elmaradnanak. Az masik dolog, hogy maga az angol bajnoskag elmarad.
2 éve
hivatalos: elhalasztották az egész fordulót
2 éve
Nekünk nem jó hír, a Chelsea-nél tuti örülnek.
2 éve
annyival jó nekünk,hogy Saka tud pihenni és Partey visszatér 😂
2 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Gondoltam, hogy ez lesz....de egyben nem is olyan rossz hír. Egy kicsit tudunk pihenni, és sérültjeink is vannak, meg a következő meccsre Partey legalább már bevethető lesz.
2 éve
Az a baj, hogy ha ez meg a kövi is elmarad mondjuk akkor a tavasz megint sűrű lesz. Na most egy olyan vékony kerettel ami nekünk van kétlem, hogy a szezon eleji +2 hét többet számít mint majd a szezon végén. Majd megint lesz 3 forduló 5-6 nap alatt aztán pisloghatunk, hogy kivel álljunk ki mivel rotálni annyira nincs kit.
2 éve
Legalabb Partey visszaterhet rendesen.
2 éve
Hátha igazolunk a télen.
2 éve
A The Athletic szerint a brit kormány meglepetésre nem kéri a hétvégi sportrendezvények elhalasztását. Így a döntés joga a kluboké, a ligáé, a meccseket biztosító hatósági szerveké. Mivel komoly pénzek forognak kockán, már nagyobb az esély, hogy nem lesz halasztás ott, ahol a biztonságot garantálni tudják a hatóságok.
2 éve
már olyan hír is van hogy elhalasztották
2 éve
Mudryk szabályosan lenyilatkozta,hogy hozzánk szeretne jönni januárban,komoly a csavo
2 éve
Majd nézek már a paliról egy videót, sajnos kb. a bal oldal is lyukas, mert ESR-ra nem lehet számítani.
2 éve
Semmit nem jelent. Anno ha jól rémlik Guimaraes is említett minket egy nyilatkozatban. Azt is mondta, hogy nem csak neki kell akarnia egy átigazolást, na most innentől ha nem akarjuk akkor tök mindegy ő mit szeretne. Majd elmegy a Newcastlebe.
2 éve
Annyit mondott, hogy ha az Arsenal hívja, nem lehet nemet mondani, de a döntés nem csak az ő kezében van.
2 éve
Általában mi vagyunk az a csapat akihez mindig szeretne jönni valami jó játékos, de mi helyette üldözünk egy olyan játékost akinek viszont esze ágában sincs hozzánk jönni. 😂😂 Én örülnék Mudryknak de szerintem nem fog érkezni télen tutira nem ha meg így fog játszani nyáron bejelentkezik érte megint valami komolyabb pénztárcával rendelkező csapat és inkább oda adják el.
2 éve
Azért lesz számomra érdekes a következő, de főleg a nyári átigazolási ablak, hogy kik jönnek azok közül akikért állítólag érdeklődtünk most. Leginkább a Luiz-Tielemans duóra leszek kíváncsi akik ingyen lesznek, hogy itt köt-e ki valamelyik is.
2 éve
addig annyi viz lefolyik meg a dunan, hogy csodalkoznek, hogy visszamennenk ertuk. Miota Edu van egyedul, soha nem mentunk vissza ilyen jatekosokert kezdve Aouartol.
2 éve
Akkor megint egy ablakot teperünk valakiért aki végül nem jön vagy nem ide? Ez már nem lehet kifogás.
2 éve
A Brightonnak ki lesz az edzője? Én Parkert el tudnám képzelni.
2 éve
Lallalna ideiglenesen
2 éve
Kajak? XD
2 éve
igen, meg Crafts talan, de a masodik nev nem maradt meg. Lejjebb irtam mar pedig 😂
2 éve
Lallana
2 éve
Tegnapi napom gatya volt, meccses hozzászólásokon kívül már nem volt kedvem visszaolvasni a fórumot
2 éve
Mint látod már nekem se, mert akkor kikerestem volna 😀 nem azért írtam, hogy te nézd vissza .

Szólj hozzá