Három ajánlatot is tett az Arsenal az Aston Villa brazil játékosáért, Douglas Luizért, de mindegyiket elutasította a birminghami csapat.

Az Arsenalnak Thomas Partey és Mohamed Elneny sérüléseit követően lett égetően szükséges egy középpályás megvétele, Artetáék az Aston Villa 24 éves brazilját szemelték ki, mint átigazolási célpontot.

Az Aston Villa álláspontja azonban végig egyértelmű és sziklaszilárd volt, nem szándékoztak elengedni Luizt annak ellenére, hogy a játékos szerződése jövőre lejár a csapattal és ingyen igazolható lesz. 

Az Arsenal minden követ megmozgatott, hogy létrejöjjön az átigazolás, az átigazolási időszak utolsó napján 25 millió fontot ajánlottak az Aston Villának, de ez sem volt elég. A játékos szívesen jött volna az Arsenalhoz.

Korábban írtuk:

Fontolgatja az ajánlattételt Douglas Luizért az Arsenal, írják egybehangzóan az angol források, köztük David Ornstein, az Athletic újságírója.

Az ajánlat összegéről egyelőre nem esik szó a cikkben, egyes pletykák szerint azonban az Arsenal 20 millió fontot sem sajnálna kiadni Luizért, akinek a szerződése jövő nyáron lejár az Aston Villával, és egyelőre nincs szó a hosszabbításról.

Egyelőre viszont a birminghami csapat úgy tűnik, nem hajlandó eladni Douglas Luizt. A játékos viszont - az Athletic cikke szerint - távozni akar Steven Gerrard együttesétől.

Gerrard a tegnapi Arsenal-Aston Villa meccset követően így nyilatkozott Luiz helyzetéről.

"Nem én döntök Douglas Luiz sorsáról. Nem szorulunk rá anyagilag, hogy eladjuk a játékost, ugyanakkor csak év van hátra a szerződéséből. Szeretném megtartani őt, mert többször is hangoztattam, hogy egy remek képességű játékos. De ezt a döntést a klubnak kell meghoznia, és itt a klub legjobb érdekeit kell szem előtt tartani, ami nem feltétlenül jó hír a számomra." - mondta Gerrard a tegnapi gólszerzőjéről, aki állandó kezdője az Aston Villának, de az Arsenal ellen mégis csak csereként lépett pályára.

Luiz 2017-ben érkezett Angliába a Vasco de Gama brazil együttestől, ekkor a Manchester City igazolta le, de mivel anno nem kapott még munkavállalási engedélyt, egyből ki is kölcsönözték őt a spanyol Girona csapatához.

A játékos 2019-ben igazolt át az Aston Villához, azóta 107-szer lépett pályára a birminghami klub színeiben, idén négyszer volt kezdő. Luiz eddig 9-szer volt tagja a brazil nemzeti válogatottnak, 2020-ban olimpiai aranyérmet szerzett, a 2021-es Copa Amerián pedig ezüstérmet.

Hiteles hírek szerint az Aston Villa egyébként meglehetősen közel áll  Leander Dendoncker megszerzéséhez a Wolverhamptontól, így elvileg meglesz a lehetőség, hogy Steven Gerrard együttese mégis eladja Luizt, akinek már csak egy év van hátra a szerződéséből.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá