Súlyos térdhajlító-sérülést szenvedett Mohamed Elneny az Arsenal Fulham elleni meccsén, írja David Ornstein, amely következtében hetekre, hónapokra kidőlhet az egyiptomi középpályás, és ez kihatással lehet az Ágyúsok átigazolási terveire is.

Elneny, a szintén sérült Thomas Partey helyett, először volt kezdő ebben az idényben a szombati mérkőzésen, amelyen megsérült. A játékos végigjátszotta a meccset, a sérülés súlyosságára csak az elmúlt napokban figyelt fel a csapat.

A játékos már átesett a vizsgálatokon, jelenleg ennek az eredményeire vár a csapat, hogy pontosan meghatározzák, mennyit kell kihagynia, de Ornstein cikke szerint az előzetes kilátások negatívak, és Mikel Arteta menedzsernek hetekre, hónapokra nélkülöznie kell majd Elneny-t.

Elneny elveszítése különösen fájó az Arsenal számára, mert Thomas Partey is sérült, és bár a ghánai izomsérülése nem ennyire komoly, neki is ki kell hagynia jónéhány következő meccset, köztük a vasárnapi Manchester United elleni rangadót.

Jó hír, hogy Oleksandr Zinchenko - aki középpályásként is tud játszani - már szerdán bevethető állapotban lehet.

Mi lesz az átigazolásokkal?

Elneny sérülése kihathat az Arsenal átigazolási terveire. A csapat az elmúlt hetekben egy szélső játékos leigazolásán dolgozik, Pedro Neto volt a legfőbb kiszemelt, de a klubnak vannak alternatívái is, mint például Mykhalo Mudryk a Shakhtar Donetsktől.

Ugyanakkor a klub az eddigi költekezése miatt már az Üzleti Fair Play betartásának határára került, és mint Ornstein cikkéből kiderül: a londoniak nem feltétlenül tudnának középpályást és szélsőt is igazolni egyszerre a szeptember 1-i határidő előtt.

Artetáék így nagy valószínűséggel Elneny sérülésétől függően fogják meghozni a döntésüket, vajon egy támadót, vagy egy középpályást fognak-e igazolni.

Ornstein ugyanakkor úgy tudja, hogy a csapatnál nem fognak rövid távú megoldásokban gondolkodni, hiszen ott van még a keretben Albert Sambi Lokonga is. Csak olyan játékost fognak Artetáék igazolni, aki illeszkedik a klub hosszú távú projektjébe.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá