• Megkezdődik a rotálás a Bournemouth ellen?

    Az első két bajnokin Mikel Arteta ugyanazt a kezdőt küldte pályára, viszont könnyen lehet, hogy a Bournemouth ellen már lesznek változások a csapatban.

    A keretben mindenképpen lehet, hiszen mint írtuk: Vieira, Smith Rowe és Cedric is játékra kész állapotban vannak, az első két játékos még egyszer sem lehetett a kispadon sem.

    Simon Collings, a London Evening Standard szerint a héten egyes játékosok új szerepkörben gyakoroltak: az eddigi bal bekk Zinchenko középpályásként edzett, Tomyiasu pedig középhátvédként - a japán játékos a válogatottban ezen a poszton játszik. 

  • Arteta a távozókról

    Mivel még többen is elhagyhatják az Arsenal keretét, Mikel Arteta róluk is nyilatkozott

    "Csak akkor adunk ki közleményeket, amikor eljött az idejük. Elég nagy a keretünk, emiatt el kell fogadnunk, hogy néhány játékosunkat el kell engednünk. Az átigazolási időszak végéig bármi megtörténhet."

  • Arteta elégedett Marquinhosszal

    Mikel Arteta elmondása alapján elégedett Marquinhosszal, és ahogy a fiatal brazil szélső beilleszkedett a csapatba. A klub immáron nem tervezi, hogy kölcsönbe adja a játékost.

    "Fizikálisan nagyon erős, és olyan tulajdonságú játékos, aki beilleszkedik a keretünkbe. Itt marad nálunk a következő hónapokra, meglátjuk, hogyan fejlődik, és aztán eldöntjük, mi lenne a legjobb a további fejlődése szempontjából." - mondta Arteta.

  • Az igazolásokról

    "Csak legjobb minőségű játékost szándékozunk igazolni. Ha ilyen nincs, akkor inkább nem veszünk senkit." - mondta Arteta.

  • Saka új szerződéséről

    Arteta magabiztosan nyilatkozott Bukayo Saka szerződéshosszabbításáról:

    "Szeretném, ha mihamarabb pont kerülne az ügy végére, mert ez elvonhatja a játékos figyelmét, de persze ezeknek a dolgoknak idő kell. Magabiztosak vagyunk, mert Bukayo, a családja, az ügynöke és mi is ugyanabba az irányba tartunk."

  • Mindenki bevethető

    "Mindenki bevethető. Fabio Vieria, Emile Smith Rowe és Cedric a héten az U21-nél kapott lehetőséget, hogy meccsfitt állapotba kerüljenek, egészen héten edzhettek, most már ők is ott lehetnek a keretben." - mondta Arteta a mai sajtótájékoztatóján.

  • Következik a harmadik forduló

    Jön a harmadik forduló a 2022/23-as bajnoki szezonban, az Arsenal ezúttal idegenben lép pályára az újonc Bournemouth együttese ellen.

    Az Arsenal remekül kezdte az idényt, Mikel Arteta csapata mellett csak a Manchester City tud még 100%-os mérleget felmutatni, reméljük, ez szombaton sem szakad meg.

    De Scott Parker együttese sem panaszkodhat: egyelőre egy győzelem, egy vereség a mérlegük: a csapat 2-0-ás győzelmet aratott az Aston Villa ellen hazai pályán, majd jött egy mérkőzés a címvédő City ellen, ahol a várakozásoknak megfelelően nagyarányú vereségbe futottak bele.

    A meccs szombaton 18:30-kor kezdődik, a játékvezető Craig Pawson lesz, a találkozót élőben a Spíler 1 közvetíti.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (83)

2 éve
Eddig rendesen szetszopatja a castle a cityt. Saint-Maximint rohadtul elnézegetném itt Pepe helyére.
2 éve
Charles Watts

Arteta says the Arsenal players were all signing the Saliba chant in the changing room after the game.

Gyorsan befogadtak Salibat a tarsak is. Eddig valoban nagyon jol megy es az ongoljat, most egy parades gollal javitotta.
2 éve
Nem csoda. Nagyon jól játszik. Góljához még annyit, hogy kérdezték Artetát, ő meg elmondta, hogy egész héten gyakorolták. Míg a csirkék találtak egy gólt szögletből addig mi rengeteg gólt szerzünk ilyen variáciokból. Mind a két gólunkon látszik, hogy tudatos, felépitett akciók voltak. Nem lenne meglepetés ha Arteta azzal indítaná a szezont , hogy behúzza a hónap managere címet. Szemre élvezik a futball a srácok és már azok is kezdik felvenni a ritmust akik az utolsók között tértek vissza.
2 éve
Bántóan sima volt ez a mai meccs, pedig messze nem adtunk 100 százalékot ki magunkból. Ahogy félidőben is írtam, ez inkább az eredmény menedzseléséről szólt azok után, hogy gyorsban vertünk nekik kettőt. Ez a Bornemouth nagyon gyenge erőkből áll, de ez mit sem változtat azon a tényen, hogy 3/3, vezetjük a bajnokságot, és 9 gólt vertünk már. Ha idén nem leszünk 4-ben, akkor tényleg soha. Most már én is bízom benne, hogy behúzzuk még a Villa és a Fulham elleni találkozókat is, és akkor mondhatni repülőrajt, illetve egy nagyon komoly üzenet a riválisoknak.

Néhány gondolat a játékosokról. Saliba hihetetlen, azon az öngólon kívül nincs megingása, most meg random teker egy gólt a szarabbil lábával egyérintőből. XD Óriási a pali! Kár, hogy Jesus gólját elvették, igaz így is mindkét gólban oroszlánrészt vállalt. Azt gondolom Ödének is kellett egy ilyen, picit haloványabb volt az első két meccsen. Saka ma nagyon sokat dolgozott, rengeteg akcióban vett részt, sokszor faltolták, de továbbra is azt látni, hogy jó lenne még egy szélső, aki meg tudja versenyeztetni. Igaz Vieria is jó lehet ott, de kell még mélyíteni ezt a keretet. Rosszul senki nem játszott ma sem, mondom nekem White indokolatlanul pontatlan, főleg annak fényében, hogy elvileg ez lenne a fő skillje, mármint a hosszú passzok, ívelések, labdás játék. Illetve amit észrevettem, Partey szürkébb idén, bár ez lehet abból is, hogy dominálunk általában. Meg túl késeik voltak ma ezek a cserék. A kezdőbe nem nyúlnék bele, de 3-0 után, nehogymár ne állhasson be a 60. percben pl. ESR. Lassan beindul a szerda-szombat, akkor azt hiszem mindenki megkapja majd a maga perceit, bár nyilván a PL és EL nem ugyanaz.


2 éve
Kellemes ennél volt Bournemouth de alapjáraton az egyik kedvenc ellenfelünk. Általában gyorsan betalálunk ellenük.🤘💪 Meccsbe annyira nem mennék bele, mondhatni osztály különbség volt a két csapat között. Nagyon jók voltunk. A srácok egymást múlták felül. Jár a pacsi 🤝🤝🤝🤝
2 éve
Szoval ez egy jo edzo mecs lett igy. Szerintem ez a Bournemouth sima kieso lesz, de az nem von le semmit a magabiztos jatekunbol. Szepen jatszottunk, tobbet is rughattunk volna, de ne legyunk telhetetlenek. A rangadok majd eldontik -vagy mikor majd hatranybol kellene forditani-,hogy milyen erossek vagyunk fejben. Megkeverednek meg a lapok, mikor elindulnak a belfoldi es nemzetkozi kupak, tehat en aut mondanam , h . maradjunk ketto labbal a foldon, konventraljunk es mindig a kovetkezo mecs legyen a legfontosabb es akkor lehet egy szep szezonunk.
2 éve
INVINCIBLE GOLDEN TROPHY 🤩
2 éve
Na az....😉
2 éve
Igazán év végén keverednek meg a lapok, mikor elmegy a fél keret VB-re, ha már elcsalták a rendezést. Aztán visszajönnek és folytatódik a szezon... Na ott aztán senki nem meg mondja melyik csapat hogy veszi fel újra a ritmust. 😀

Szólj hozzá