• Martin Odegaardról

    "Ebben a szezonban volt lehetőségünk egy olyan döntést meghozni, ami szerintem működni fog. Martin 18 hónapja tagja a csapatnak, és úgy gondolom, ő egy olyan játékos, aki remekül képviseli a klub értékeit. Mindenki tiszteli őt: a játékostársai és a stábtagok is, ráadásul van a kapitányságáról tapasztalata a válogatottjában is, pedig még csak 23 éves. Nagy szenvedéllyel bír a játék iránt, és erről minden nap megbizonyosodhatunk. Szóval nagyon elégedett vagyok, hogy van egy ilyen vezér a csapatban. Élvezi a kapitánysággal járó felelősséget, és támogatnunk is kell majd őt ebben." 

  • Gabriel Jesusról

    "Mindig vannak elvárások, ha nagy játékost igazol az ember, aki nagy klubtól érkezik, és aki az elmúlt időszakban hihetetlenül sikeres volt. Az biztos, hogy nálunk teljesen más szerepkörben fog Gabby játszani, mint eddig tette. Kellhet majd egy kis idő, hogy ehhez alkalmazkodjon. Ugyanakkor eddig nagyszerűen teljesít nálunk, meg is lepett, mennyire jól beilleszkedett a keretünkbe. Meg kell osztanunk a felelősséget is Gabby egy hihetetlen tehetség, remek mentalitással, aki sokat tud majd hozzáadni a kerethez, de a végén ez csapatmunka lesz."

  • Az idei szezonkezdetről

    Az Arsenal menedzserét arról is kérdezték, mennyire más az idei szezonbeli rajt, mint a tavalyi.

    "Most minden más. Nyilván minden, ami tavaly ilyenkor történt egyedi volt és furcsa. A felkészülés, az előszezon, teljesen más kontextusba teszi az egészet Most nagyon izgatottak vagyunk, nagyon várjuk az idei szezont, a lehető legjobb módon szeretnénk kezdeni az idényt, erre koncentráltunk az előszezonban."

    "Most olyan felkészülési időszakunk volt, amilyet szerettünk volna, minden jól meg volt szerezve, jó eredményeket hoztunk, jó teljesítménnyel, de most már indul a bajnokság, egy teljesen más légkörben, egy PL-csapat ellen, és tudjuk, mit várhatunk. De tele vagyunk energiával és célkitűzéssel, hogy sikeres szezonunk legyen, és ezen holnap este el kell kezdenünk dolgozni."

  • Az ellenfélről

    Az Arsenal tavaly nagyon csúnya pofonba futott bele a Selhurst Parkban, Patrick Vieira csapata 3-0-ra mosta fel a padlót Mikel Arteta legénységével.

    "Tavaly már bebizonyították, hogy nagyon kemény csapatról van szó, nagyon nehéz megverni őket, otthon kimondottan kiegyensúlyozottan teljesítenek, főleg a nagycsapatok ellen, és hozták is az eredményeket. Ez ellenünk is így volt. Csak bízni tudok abban, hogy tanultunk a tavalyi szezonban tapasztaltakból, főleg abból a félórából, amikor közel sem hoztuk az elvárt szintet, és ennek meg is fizettük az árát."

  • A csapatról

    Az újságírók arról is kérdezték a spanyolt, hogy vajon a mostani keret már sokkal inkább az "ő csapata", mint a tavalyi.

    "Ez a csapat mindig is az én csapatom volt, mert ők az én játékosaim, és azon vagyunk, hogy kihozzuk belőlük a legjobbat. Az igaz, hogy csökkentettük a keret mélységét és jónéhány játékos jött és ment az elmúlt két átigazolási időszakban, talán most az az érzés, hogy most specifikusan igazoltunk egy-egy posztra, és olyan embereket hoztunk, akik alkalmasabbak arra, hogy úgy játsszunk, ahogy szeretnénk."

  • Sérüléshírek

    Az Arsenal keretében az emúlt hetekben négy fő játékos is sérült volt: Emile Smith Rowe, Takehiro Tomiyasu, Kieran Tierney és Fabio Vieira nem tudtak edzeni. Arteta a mai sajtótájékoztatóján ismertette a velük kapcsolatos helyzetet.

    "Hárman közülük [a nyilatkozatok alapján Smith Rowe a negyedik - a ford.] ma már edzeni fognak, és ha minden jól alakul, ott lehetnek a keretbe holnap. Remélhetőleg hamarosan játékra kész állapotban lesznek, mert fontos játékosokról van szó, és nem sokat játszhattak az előszezonban." - mondta Arteta.

    "Tierney-nek és Tomiyasu-nak folyamatosan visszatérő sérüléseik vannak, igaz különböző okok miatt, de lehet azért, mert a keret akkori mélysége miatt nem tudtunk nekik elég időt adni a felépülésre, mindig siettetni kellett őket. Ők is nagyon játszani akartak minden alkalommal. Tudjuk, hogy amikor mindkét játékos fitt és bevethető, sokkal jobb a csapatunk."

  • Fantasy!

    Még mindig lehet csatlakozni az ArsenalFan.hu bajnokságához a Premier League Fantasy oldalán, a csatlakozáshoz való kód: ni9zg3

    100 millió font virtuális pénzből kell összehozni egy 15 játékosból álló keretet ezen a weboldalon , ahol a játékosok a valós teljesítményeik alapján kapnak pontokat.

  • Kezdődik az új idény

    75 napot kellett várni az új idényre, de pénteken végre megkezdődik a 2022/23-as bajnoki szezon, a tavalyihoz hasonlóan ismét az Arsenalé az első forduló nyitómeccse.

    Az ellenfél a Crystal Palace lesz. Patrick Vieira csapatát az előző évadban egyszer sem sikerült megvernünk: amíg otthon az utolsó utáni percben Alex Lacazette révén 2-2-re egyenlítettünk, addig idegenben tükörsima 3-0-ás vereségbe futott bele a csapat.

    Ezt mindenképpen el kell kerülni a pénteki meccsen, ami magyar idő szerint 21:00-kor kezdődik majd, a találkozót pedig az új magyar sportcsatorna, a Match4 közvetíti majd.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (453)

2 éve
Meg azt sem értem Salah-nak hogy lett 12 pont mikor x eltek míg 13 pont Haalandnak akik nyertek meg 2 gólt is vágott....
2 éve
ramesz a jatekosra a csapatban es kidobja, hogy mire kapott pontot.
2 éve
Salah gól: 5 pont assist: 3 pont.. Haaland 2 gól 8 pont. Azaz gólonként 4. wtf? Vagy a második gól csak 3 at ér?
2 éve
Lehet rá is jöttem. Dier gólja 6 pont. Akkor csatár gól: 4 Középpályás: 5 Védő: 6. Talán...
2 éve
Kicsit más, de az hogy lehet, hogy van olyan akinek 4 Arsenal játékos van a fantasy PL keretben?
2 éve
Azt elvileg a rendszer nem kene, h engedje, biztos 4 volt?
2 éve
Rámész a fantasy ban az : Arsenal nem divat liga-ra és ott a Lábatlan Se ben van: Zinchenkó, Odegard, Saka, Jesus. Talán akkor igazolta le mikor City volt még és engedte a játék?
2 éve
az lehet
2 éve
Szombaton a Spíler adja a meccsünket 😌 Már csak 5 napot kell addig dolgozni 😂
2 éve
na ez jó kis forduló volt,hétvégén jön a Leicester az Emirates-ba,ott is nyerni kell
2 éve
mindenkinek ugy kell nekimenni, hogy nyerni kell
2 éve
Jövő héten stabilizálódhat a helyünk a TOP4-ben is akár. Persze félig viccből írom, de amúgy meg mégsem. Rohadtul jobb lenne dobogóról várni a folytatást, mint az uccsó helyről
2 éve
így van!
2 éve
Lehetett volna picit jobb is, ha a Spurs nem nyer. Én csak a Unitedet meg a Spurst figyelem, na meg fél szemmel a Chelseat. Hétvégén Chelsea-Tottenham 😀
2 éve
Meccsrol meccsre kell haladni, nem az elso 3-5 fordulo fogja eldonteni a bajnoki cimet sem es a tobbi helyezest sem. Persze ettol meg maradjunk folyamat a tuz kozelben, es en 100%-os augusztust varok. De jelenleg nem lenyeg a tabella.
2 éve
MU is elég szar helyre megy a Brendford otthonába. multkor mi ott szoptunk ki
2 éve
Fantasy: tudja valaki, hogy automata csere esetében 4-4-2 felállásnál csatár helyett miért védőt tett be a rendszer? Diogo Jota kezdőm nem játszott, Mitrovic a cserém, erre betesz Jota helyett egy védőt 5-4-1-be...
2 éve
Ő volt legelöl a kispadon

Szólj hozzá