Az Arsenal hétfő reggel hivatalosan is bejelentette Gabriel Jesus érkezését a Manchester City-től. Az átigazolási díjról szokás szerint nem adott tájékoztatást a klub, de megbízható sajtóbecslések szerint a 25 éves játékos vételára 45 millió font plusz bónuszok volt.

Gabriel Jesus hazájában előbb az Anhanguera, majd a Palmeiras-nál kezdte a pályafutását, innen igazolt 2017-ben a Manchester City-hez. Pep Guardiola csapatában összesen öt szezont töltött el, 236 pályáralépésből 95 gólt szerzett; emellett négyszer nyert angol Premier Ligát, háromszor Ligakupát és egyszer FA-Kupát.

A brazil fenlőtt válogatottban 2016-ban mutatkozott be, azóta állandó tagja a Selecao-nak, a válogatottal 2019-ben Copa Americát nyert, 2016-ban pedig aranyéremes lett az olimpián.

EDU: "Nagyon örülünk, hogy sikerült leigazolnunk Gabrielt. Mindenki, aki benne van a fociban, tudja, hogy milyen képességű játékosról beszélünk. Hosszú ideje csodáljuk őt. 25 éves létére állandó tagja a brazil válogatottnak, és hétről hétre bizonyítja, milyen magas szinten képes játszani. Nagyon várjuk már, hogy Gabriel csatlakozzon a társaihoz a felkészülési időszak előtt."

ARTETA: "Nagyon izgatott vagyok. A klub hihetetlenül jó munkát végzett, hogy egy ilyen kaliberű játékost leigazolunk, mint Gabriel. Személy szerint is jól ismerem őt, tudom, milyen remek teljesítményre képes azóta, hogy a PL-be igazolt. A csatárposzt megerősítése egyik sarokköve volt a nyári tervünknek, és sikerült megszereznünk azt a játékost, akit akartunk, szóval nagyon örülük."

GABRIEL JESUS: "Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy csapathoz igazolhattam, mint az Arsenal. Nagyon sokat néztem annak idején az Arsenalt Thierry Henry miatt. Sokszor játszhattam az Emirates stadionban is a City játékosaként és lenyűgözött a létesítmény."

"Nagyon boldog voltam az első naptól kezdve, amikor eldöntöttem,hogy az Arsenalhoz igazolok. Ismerem az edzőt, a stábtagokat, néhány társamat, főleg a brazilokat. Azért jövök, hogy segítsem a csapatot és hogy én is fejlődjek."

A játékos a 9-es mezszámot kapta az Arsenalnál.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá