Az Arsenal után immáron a másik érdeklődő klub, a Manchester United is előállt egy hivatalos ajánlattal az Ajax sokoldalú játékosáért, Lisandro Martínezért, és hiteles angol források szerint immáron ők vezetik a versenyt a 24 éves argentinért.

Mint már írtuk az átigazolási hírfolyamunkban, Mikel Arteta első számú célpontja hosszú hónapok óta Martínez, az elmúlt hetekben pedig az Arsenal két ajánlatot is tett a játékosért - mind a kettőt elutasította az Ajax. A Manchester United eddig csak figyelte az eseményeket, de miután effektíve megszerezték az első két célpontjukat az átigazolási piacon, most már Martínez leigazolására törekszenek.

Ennek értelmében a Manchester United egy 40 millió eurós (35 millió font) ajánlattal jelentkezett be az Ajaxnál, további öt millió eurós bónusszal, ami összértékben némileg magasabb az Arsenalétól. Charles Watts, a goal.com tudósítója szerint ezzel együtt az Ajax a manchesterieknek sem adott választ, a holland klub a lehető legtovább el akarja nyújtani a tárgyalásokat, hogy licitháborút robbantson ki a két angol csapat között. Az Ajax anyagi helyzete rendezett, nem szükség eladniuk Martínezt is a nyár folyamán.

A két csapat eltérően látja Martínezt

Papíron a Manchester United tűnhet az esélyesebb csapatnak a Martínezért vívott harcban, hiszen a védő így újra együtt dolgozhatna korábbi edzőjével, Erik Ten Haaggal, aki korábban az Ajax trénere volt.

Ugyanakkor - mint Watts írja - a játékos nem zárkózik el az Arsenalhoz való igazolás elől sem. Martínez jelenleg Spanyolországban nyaral, és onnan követi a jövőjét követő eseményeket, meglehetősen nyugodtan. Mint a goal.com újságírója fogalmaz: a játékos nagyon szeretne Angliában futballozni, ráadásul állítólag nagy csodálója Mikel Arteta játékfelfogásának.

Azt már a The Athletic szerzői - köztük David Ornstein - jegyzik meg, hogy a két érdeklődő klub különbözőképpen szerepletetné Martínezt. Amíg a Manchester United egy ballábas középhátvédet lát benne, addig Mikel Arteta a védelem bal szélén játszaná az argentint, végső esetben pedig Gabriel helyett a védelmi tengely bal oldalán - hasonló koncepció mentén vette meg az Arsenal Takehiro Tomiyasut is tavaly nyáron.

A játékosért vívott verseny tehát minden hiteles forrás szerint nagyon is nyitott, bár jelenleg a Manchester United állhat kényelmesebb helyzetben a tárgyalások során, az Arsenalnál is kitartanak az elképzeléseik mellett. A játékossal való megegyezés egyik klub esetében sem lesz problémás, a kérdés, hogy ki állapodik meg előbb az Ajax-szal. A holland csapat 50 millió eurót kér a játékosáért.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá