Hiteles angol források szerint teljes körű megállapodást ért el az Arsenal mind a Manchester City-vel, mind Gabriel Jesus-szal, így a héten várhatóan már a londoniak játékosa lesz a 25 éves brazil csatár.

David Ornstein múlt szombaton úgy értesült, hogy az Arsenalnak többhetes tárgyalássorozatot követően sikerült megegyeznie az előző szezon bajnokcsapatával Gabriel Jesus vételáráról: Mikel Arteta együttese bónuszok nélkül 45 millió fontot fizet majd a csatárért.

Vasárnap pedig már arról számoltak be a legszavahihetőbb sajtóorgánumok, hogy megvan a megegyezés az Arsenal és a játékos között is. A csatár a héten érkezik vissza Angliába a nyaralásából és kedd-szerda táján átesik majd át a kötelező orvosi vizsgálatokon és ekkor írja majd alá hivatalosan is a szerződését.

Gabriel Jesus 2016-ban lett a Manchester City játékosa, és 159 bajnoki mérkőzésen 58-szor volt eredményes, Guardiola csapatával pedig 2023 nyaráig szólt a szerződése, de Erling Haaland érkezésével több játéklehetőséghez akart jutni a közelgő világbajnokság előtt. Jesusért az Arsenalon kívül legalább hat másik csapat is érdeklődött, de végül Artetának és Edu-nak sikerült meggyőznie őt az Arsenal projektjéről annak ellenére, hogy a következő szezonban a klub nem fog a Bajnokok Ligájában indulni.

Következő célpont Raphinha?

Gabriel Jesus bejelentése mellett az Arsenal várhatóan egy másik brazil támadó, Raphinha leigazolásán fog a héten dolgozni.

Az Arsenalnak egy ajánlata már volt a Leeds számára a 25 éves szélsőért, de ez a pénzösszeg nem volt elég magas, így azonnal elutasításra került. A tárgyalások tovább folynak a felek között, és minden jel arra utal, hogy az Arsenal újabb ajánlatot fog elküldeni a Leeds számára a napokban.

Raphinháért több klub, köztük a Barcelona, a Chelsea és a Tottenham is érdeklődik valamilyen szinten, de Ornstein szerint az a vélemény honol a szakmán belül, hogy jelenleg az Arsenal tűnik a legesélyesebbnek a játékosért vívott harcban, és ő is szívesen igazolna az Ágyúsokhoz.

Az Arsenalnál jelenleg optimisták, hogy sikerül nyélbe ütni a Raphinha ügyletet is.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá