Csütörtöki sajtóhírek szerint eldőlt, ki lesz az Arsenal második igazolása a nyár folyamán: Mikel Arteta a Porto 22 éves sokoldalú játékosával, Fabio Vieirával erősít majd a napokban.

Az átigazolásról eddig egyetlen puszta szóbeszédet sem lehetett hallani a sportsajtóban, a bombát csütörtök délután robbantotta az a portugál Pedro Sepúlveda, aki legelőször hozta le Darwin Nunez liverpoolos átigazolását.

Később a portugál szakíró hírét átvette Fabrizio Romano, majd David Ornstein és James Olley is: az Arsenal összesen 40 millió eurót fizet a Portónak Vieiráért, ebből 35 millió eurót fixen, de részletekben, ötöt pedig bónuszok formájában, például ha a csapat bejut a Bajnokok Ligájába a következ szezon végén.

Ornstein szerint a játékos leigazolását kiváltképpen Arteta szorgalmazta, aki hónapok óta szeretné megszerezni a csapatába Vieirát. A The Athletic újságírója szerint Vieira már ma Londonba utazik, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon, azt azonban már Olley teszi hozzá, hogy nem valószínű a pénteki bejelentés, mert a megállapodás utolsó részleteit még nem tisztázták a felek.

Vieira egyébként a Porto saját nevelésű játékosa, 2020-ban mutatkozhatott be a felnőtt keretükben. A játékos az előző szezonban túlnyomórészt csere volt a portugál csapatban, de 6 góllal és 14 gólpasszal vette ki a részét a bajnoki címet nyerő keret teljesítményéből. A játékos a portugál felnőtt válogatottban ugyan még nem mutatkozott be, de az U21-es keret állandó tagja.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá