Raphinha leigazolását fontolgatja az Arsenal, írják megbízható angol források, köztük a The Athletic is.

Legelőször múlt pénteken írtunk arról az átigazolási hírfolyamunkban, hogy a Telegraph értesülései szerint a Leeds United brazil szélsője is szerepel Arteta radarján, miután a spanyol menedzser ezt a posztot is meg akarja erősíteni a nyár folyamán, kiváltképpen ha Nicolas Pepét sikerül eladnia a keretből. A Telegraph információit később Charles Watts, a goal.com újságírója is megerősítette, kedden pedig a The Athletic is lehozta a hírt.

Szinte biztos, hogy Raphinha idén nyáron távozni fog a Leedstől, viszont miután a csapat bennmaradt a Premier Ligában, nem érvényes a brazil játékos szerződésében szereplő kivásárlási záradék. A pletykák szerint a Leeds United bónuszok nélkül mintegy 50 millió eurót kérne a 25 éves játékosért, akit 2020-ban igazoltak a Rennes-től.

Sokáig a Barcelona tűnt a befutónak a játékosért, ám a katalán csapat egyre növekvő anyagi problémái meghiúsíthatják a brazil leigazolását, igaz ezen változtathat, ha Xaviék eladják Frankie de Jongot a Manchester Unitednek a következő hetekben.

Az Athletic cikkéből kiderül: nem csak az Arsenal az egyetlen érdeklődő Raphinháért. A játékost a Chelsea is szívesen látná a soraiban, de úgy hírlik, Thomas Tuchelék első számú kiszemeltje Ousmane Dembele, akit ingyen igazolhatnának le a Barcelonától.

A Chelsea mellett a Tottenham listáján szerepel Raphinha, de a jelek szerint egyelőre csak B-tervként, miután Antonio Conte együttesénél Richarlison a fő jelölt, és nem fogják mindkét brazil szélsőt leigazolni. A hírek szerint a Tottenham már tárgyal Richalison leigazolásáról az Evertonnal, de nem fognak áron felül fizetni a liverpooli együttesnek.

Az biztos, hogy nem várható rövid lezárás Raphinha átigazolási ügyében, miután az Arsenal jelenleg Gabriel Jesus és Youri Tielemans leigazolásai jelentik a prioritást, és elképzelhető, hogy előbb Pepét is el kellene adnia a klubnak, mielőtt megpróbálkoznának a Leeds sztárjának megvételével.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá