Cikkünk automatikusan frissül, nincs szükség az oldal újratöltésére...
 • Végre hivatalos: Gabriel Jesus az Arsenal játékosa
 • Mi várható a héten?

  Elég sok minden fog az Arsenal háza táján történni ezen a héten.

  A csapat ma utazik Németországba, a keret négy napot fog eltölteni Nürnbergben, az Adidas edzőközpontjában,  Herzogenaurachban, ez egy alapozó edzőtábor lesz az amerikai turné előtt. 

  Nem tudni, hogy a csapat nyilvánosságra hozza-e az utazó keretet, de van arra is esély, hogy Gabriel Jesus is ott lesz a repülőgépen. A klub már jóideje adós a brazil csatár hivatalos bejelentésével, de úgy hírlik, erre csak bürokráciai akadályok miatt nem került sor, a játékosnak ugyanis meg kellett újítania a munkavállalási engedélyét. 

  Pénteken már újabb felkészülési meccset fog játszani a csapat, méghozzá a helyi klub, a Bundesliga 2-ben játszó Nürnberg ellen, magyar idő szerint 17:30-as kezdéssel.

  Minden bizonnyal ezen a héten sem leszünk szűkében átigazolási pletykák terén. Sorsdöntő napok jönnek például a Lisandro Martínezért vívott harcban, amelyet a Manchester Uniteddel folytatunk. A legutóbbi hírek szerint a héten találkozni fognak az Arsenal és az Ajax döntéshozói, és minden bizonnyal emelni fogunk a legutóbbi, 38 millió fontos ajánlaton, hogy közelebb kerüljünk az Ajax által elvárt összeghez - onnantól kezdve már csak a játékoson múlik, hol akarja folytatni a karrierjét.

 • Nagy a harc Martínezért

  Ádáz csatát vív egymással a Manchester United és az Arsenal, immáron a Vörös Ördögöknek is van egy hivatalos ajánlatuk Lisandro Martíenzért - ami magasabb ugyan az Arsenalénál, de nem éri el az Ajax által várt szintet.

  Részletek itt.

 • Ornstein: Az MU a favorit Martinezért

  David Ornstein szerint a Manchester United lett a favorit a Lisandro Martínezért vívott harcban. Már folynak az előrehaladott tárgyalások a két klub között, és Martinez is szeretne ismét együtt dolgozni Erik ten Haaggal. 

 • Vieira máris lesérült?

  Ez a kép kering az Instagramon, úgy tűnik, az Arsenal új igazolása, Fabio Vieira máris sérült

 • Hivatalos: Guendouzi a Marseille játékosa

  Az Arsenal ma hivatalosan is bejelentette, amit már eleve tudni lehetett: Matteo Guendouzi immáron a Marseille játékosa.

  A középpályás az előző idényben még csak kölcsönben szerepelt a Marseille-nél, de a francia klubnak kötelezően meg kellett vennie a játékost, miután bizonyos számú meccsen pályára lépett. Guendouziért várhatóan 10 millió euró körüli összeget kap az Arsenal.

  Érdekesség, hogy a Marseille edzője, Jorge Sampaoli óriási meglepetésre ma rendkívüli hatállyal távozott, állítólag azért, mert nem kapta meg a megfelelő támogatást az átigazolási piacon. Sampaoli szerette volna leigazolni véglegesen is William Salibát az Arsenaltól, ám Arteta mindenképpen meg akarta tartani a védőt.

   

 • Hamarosan jön az első United-ajánlat Martínezért

  Sajtóhírek szerint a hétvégén jöhet az első hivatalos ajánlat a Manchester Unitedtől Lisandro Martínezért.

  Az Arsenal szintén versenyben van még az argentin játékosért, hétfőn egy újabb ajánlatot tettek az Ágyúsok az Ajax vezetőinek, amire mind a mai napig nem kaptak választ Eduék.

  James Robson, a goal.com Manchester United-híreivel kapcsolatos tudósítója szerint azonban a Vörös Ördögök abból próbálnak meg előnyt kovácsolni, hogy az Arsenal elutasított ajánlataiból igyekeznek megsaccolni, mennyi kellhet még a sikeres átigazolási díjhoz.

  A játékosról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy szívesen kipróbálná magát a Premier League-ben, akár az Arsenal, akár a Manchester United színeiben, utóbbinál viszont együtt dolgozhatna korábbi edzőjével, Erik Ten Haaggal.

  Egyelőre nem tudni, hogy áll az Arsenal az átigazolási piacon, mivel napok óta nem érkezett semmilyen exkluzív hír a leghitelesebb forrásoktól.

 • Gabriel Jesus bejelentés pillanatokon belül

  A játékos nevével ellátott mez már elérhető a klub webshopjában, ez arra enged következtetni, hogy végre valahára megtörténhet a játékos bemutatója is.

 • Mi a helyzet Raphinhával?

  Az az érdekes helyzet állt elő, hogy noha már nem mi vezetjük a versenyt Raphinháért, mégsem mondhatjuk biztosra, hogy az Arsenal kiszállt a brazilért folyó harcból.

  A Chelsea ugyan szóban tett ajánlott a Leedsnek, amit Raphinha csapata elfogadott, Thomas Tuchelék azonban arra számítottak, hogy két napon belül teljesen lezongorázhatják az egész ügyletet - ez azonban még távolról sem történt meg.

  Történt ugyanis, hogy Raphinha ügynöke, Deco tegnap Barcelonában járt, hogy tárgyaljon a katalán csapat vezetőségével. A játékos már hónapok óta megegyezett velük, ám a Barcelonánál arra számítottak, hogy a Leeds kiesik, így érvénybe lép a Raphinha szerződésében szereplő 25 millió eurós kivásárlási ár, amit még az anyagi nehézségeik ellenére is ki tudtak volna fizetni.

  Csakhogy a Leeds végül bemmaradt, és annyi pénzt kérhet a 25 éves játékosért, amennyit akarnak. Emiatt sokan azt gondolták, hogy a Barcelona kiszállt az érte folyó versengésből, csakhogy Xaviék hamarosan tőkeinjekcióhoz jutnak, amivel pozitív lesz a gazdasági egyenlegük a tárgyév (június 30.) végén, ráaádásul hamarosan Frankie De Jong eladásával további forrás szabadul fel.

  Így ha Raphinháék még egy pár napot kivárnak, könnyen elképzelhető, hogy a Barcelona mégis nyerni tud. Ben Jacobs újságíró szerint Edu hamarosan egyeztetni fog Decóval a helyzetről, aztán lesz döntés egy esetleges újabb ajánlatról, ugyanis az Arsenal sem szeretné időt pazarolni egy olyan játékos megszerzésére, aki inkább máshol folytatná a pályafutását.

 • Sajtó: Belehúz az Arsenal a Martínezért vívott harcba

  Az Arsenal mindent megtesz annak érdekében, hogy minél hamarabb lezárja a Lisandro Martínez-ügyet, írja a Telegraph hiteles újságírója, Sam Dean.

  Dean lényegében megismétli az eddig is tudott információkat: Martínez Arteta első számú kiszemeltje a védelembe, az Arsenal legutóbbi ajánlata pedig 35 millió font volt, ami a bónuszokkal együtt 40 millióra emelkedhet.

  Azt a szakíró is megerősíti, hogy várhatóan meg kell mérkőzni a Manchester Uniteddel az argentin játékosért, hiszen a Vörös Ördögök jelenlegi edzője, Eric Ten Haag jól ismeri Martínezt, hiszen az előző szezonban még együtt dolgoztak az Ajaxnál.

  Ugyanakkor - mint Dean írja - a holland sportújságírók szerint az Arsenalnál mindent elkövetnek, hogy gyorsan lezongorozzák az ügyet, amíg a Manchester United a Frankie De Jong és Tyrell Malacia átigazolások befejezésével van elfoglalva.

  A játékos egyelőre azonban még nyaral, szóval nagyon gyors döntés mégsem várható ezügyben - talán majd a jövő héten okosabbak leszünk.

   

 • Wilshere visszatérhet?

  Jack Wilshere tárgyalásban áll az Arsenallal egy esetleges visszatérés kapcsán, írja exkluzív cikkében Simon Collings, a London Evening Standard újságírója.

  Wilshere ezúttal nem játékosként, hanem az U23-as vagy az U18-as csapat edzőjeként térhetne vissza, Collings szerint az Arsenal egykori játékosa már tárgyalt is ezügyben Per Mertesackerrel, az Ágyúsok akadémiájának vezetőjével.

  Az Arsenal kororsztályos csapatainál jelenleg nincs edző, miután mind Kevin Betsy, mind Dan Micciche távozott az elmúlt hónapokban, előbbi az U23-asok, utóbbi az U18-asok trénere volt. Ezzel együtt Mertesacker nagy tartja az akadémia jelenlegi stábtagjait, így nincs kizárva, hogy belső körből fog edzőket választani.

  Wilshere az előző szezon első felében együtt edzhetett az Arsenal felnőtt keretével, hogy fejlesszen az erőnlétén, az idény második felében pedig a dán Aarhus csapata igazolta le. Wilshere arsenlaos tartózkodása alatt azonban elvégezte az edzői képesítést is, és soha nem zárta ki, hogy egy nap edző lesz.

  "Mindenki tudja, hogy játékosként sosem értem el a bennem rejlő potenciált. Ez mind a mai napig fáj- és fájni is fog, amíg nem leszek edző. Szeretnék sikeres lenni ebben a sportban, ha játékosként nem lehettem, akkor edzőként. Még mindig ég bennem a vágy, hogy sikeres legyek, és hogy magas szintet érjek el. Ha már játékosként nem tehettem meg ezt, ha edzőként megtehetem, akkor miért is ne?" - mondta Wilshere.

   

 • A United tájékoztatást kért Martínez ügyében

  A Manchester United arra kérte az Ajaxot, hogy tájékoztassák őket a Lisandro Martínez átigazolását illető történésekről, írja a Vörös Ördögök goal.comos tudósítója, James Robson.

  Mint Robson írja, hasonló eset történt Tyrell Malacia esetében is, aki már fél lábbal a Lyon játékosának tudhatta magát, amikor a Manchester United közbelépett, és az utolsó pillanatban ráemelt a franciák ajánlatára, így a Feyenoord végül őket választotta.

   

 • Bulvársajtó: Újabb ajánlatot tettünk Martínezért

  A hétfői második ajánlatot követően újabb ajánlattal jelentkezett az Arsenal Lisandro Maríntezért, írja az angol bulvárlap, a The Sun.

  A cikk szerint az Arsenal nem emelt a második ajánlatban szereplő 34 millió fontos összegen, csak a fizetés ütemezésén javítottak Eduék az Ajaxnak kedvező irányban.

  Ennek ellenére még mindig nem valószínű, hogy az Ajax elfogadja ezeket a feltételeket, a The Sun szerint a hollandok immáron remek anyago helyzetben vannak, és csak egy 45 millió font körül összeg győzhetné meg őket, hogy mondjanak le Martínez játékjogáról is.

  Az egyre biztosabb, hogy a Manchester United is be fog szállni a játékosért folyó harcba, az pedig csak az Ajax malmára hajthaná a vizet, hogy ha a két angol klub egymásra licitálnának a minél nagyobb átigazolási díj reményében.

 • Watts: Az Arsenalnak lesz ideje szélsőt találni

  "Ahhoz, hogy közelebb kerüljünk az élcsapatokhoz, 90-100 bajnoki gólra van szükségünk, legalább. Valahogy meg kell lennie a gólszámnak. Ne kérdezzék hogyan, de ez alapvető tézis, ehhez meg kell lenniük a megfelelő feltételeknek. De ez nem alkuképes tényállás." - nyilatkozta Mikel Arteta még márciusban.

  Ez azért tartjuk fontosnak még most is kiemelni, mert Arteta ezen nyilatkozata rávilágított arra a tényre, miért akarta a klub olyannyira leigazolni Gabriel Jesus mellett még Raphinhát is: a spanyol menedzser ugyanis gólveszélyes támadókat szeretne a csapatában tudni.

  A Chelsea azonban keddre megelőzte az Arsenalt a Raphinháért folyó versenyben és óriási fordulatnak kellene bekövetkezni ahhoz, hogy a brazil szélső ne a Kékek játékosa legyen napokon belül. Ezzel együtt a goal.com újságírója, Charles Watts szerint pozitívum, hogy legalább két hónap még mindig rendelkezésére áll Eduéknak, hogy megtalálják Raphinha alternatíváját.

   

 • Igyekezni kell Martínezért is

  Igyekeznie kell az Arsenalnak a Lisandro Martínezért folyó küzdelemben is, ha nem akarnak Eduék úgy járni, mint ahogyan a Raphinha-ügylet végül elsült.

  Az Arsenal hétfőn ugyan megtette a második ajánlatát az argentin játékosért - erre az Ajax a mai napig nem adott választ - most viszont angol és argentin források szerdán reggel azt jelentették, hogy a másik érdeklődő klub, a Manchester United is aktivizálta magát, és állítólag jelezték a holland klubnak, hogy hajlandók 5millió euróval többet ajánlani Martínezért, mint az Arsenal.

 • Ornstein: A Chelsea előz Raphinháért

  Ornstein nagyon rossz híreket közölt: a Chelsea szóban jelezte a Leeds vezetőségének, hogy készen állnak 55 millió fontot fizetni Raphinháért, ennyit már a Leeds is elfogadna.
  Ettől még a verseny nyitott, de az Arsenalnak minimum meccseknie kellene az ajánlatot, és onnantól a játékos dönt. Ornstein szerint azonban Raphinha a Chelseat favorizálja.

 • Arsenal-dokumentumsorozat: ma jön az első trailer

  Az Arsenal tájékoztatása alapján ma (magyar idő szerint) délután 5-kor jön az első trailer az Amazon által forgatott "All or Nothing" című dokumentumsorozatból.

 • Gabriel Jesus megérkezett Londonba

  A The Sun képeinek tanúsága alapján Gabriel Jesus valóban megérkezett a csapat colney-i edzőközpontjába, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon és hivatalosan is aláírja a szerződését.

 • Egyelőre várjuk az Ajax válaszát

  Charles Watts, a goal.com megbízható újságírója is megerősítette azon holland híreket, miszerint az Arsenal tegnap új ajánlatot nyújtott be az Ajax sokoldalú védőjéért, Lisandro Martinezért.

  Watts szerint az új ajánlat értéke 35 millió font volt, bónuszok nélkül, ez ugyan már közelebb áll az Ajax által várt 40-45 milliós ajánlathoz, de még mindig nem éri el a hollandok által kért pénzt. Ennek ellenére az Ajax még nem adott választ a megkeresésre.

  Watts továbbá megerősítette, hogy a Manchester United is élénken figyeli a játékos körüli helyzetet, Erik ten Haag csapata ugyan még nem adott be hivatalos ajánlatot, de a Vörös Ördögök megérte Martinez ügynökét, hogy tájékoztassák őket a fejleményekről. Mindezek ellenére  manchesteriek első számú célpontja Frankie De Jong a Barcelonától.

  Martinez a hírek szerint nem harcolna ki egy átigazolást az Ajaxtól, de szeretné kipróbálni magát a Premier Ligában.

 • Sajtó: Új ajánlatot tettünk Martinezért

  Benyújotta az Arsenal a második ajánlatát az Ajax védőjéért, Lisandro Martinezért, írja a holland Telegraaf Ajax-ügyekben megbízható újságírója, Mike Verweij.

  A szakíró szerint az Arsenal második ajánlata bónuszokkal együtt 40 millió euró volt, míg az Ajax legalább 50 milliót szeretne az argentin játékosért, tehát egyelőre még nem beszélhetünk arról, hogy a tavalyi holland bajnok elfogadta az ajánlatunkat.

  Legutóbb június 17-én, David Ornsteinra hivatkozva írtuk, hogy Artetáék szeretnék egy ballábas védővel megerősíteni a keretet, és ezen a poszton Martinez a legfőbb kiszemeltjük a 23 éves játékos sokoldalúsága miatt, hiszen védekező középpályásként és bal szélső védőként is bevethető. Akkor az Arsenal már túl volt egy ajánlaton, de az Ajax alacsonynak találta az induló 30 millió eurós összeget.

 • Hivatalos: Matt Turner érkezett

  Az Arsenal hétfő délelőtt hivatalosan is bejelentette Matt Turner érkezését a New England Revolutiontól.

 • Mozgalmas hét előtt állunk

  Mozgalmas hét előtt áll az Arsenal az átigazolások terén is, hiszen a csapat várhatóan a napokban bejelenti majd Gabriel Jesus leigazolását a Manchester City-től.

  Mindemellett figyelhetjük majd azt is, miként zajlnak majd az események Raphinha vagy Lisandro Martinez átigazolásai körül is.

  A csapat felnőtt tagjai közül többen is már ma elkezdik a felkészülést a következő idényre, de a teljes keret majd csak a németországi edzőtábor után tér vissza Londonba.

 • Ornstein: Jövő héten fokozzuk a hadjáratot Raphinháért

  Ornstein: Jövő héten fokozzuk az érdeklődésünket Raphinháért! Tovább fognak folyni a tárgyalások, és jöhet a második ajánlat is majd. Több klub is akarja a brazil szélsőt, de az az általános vélekedés, hogy jelenleg mi vagyunk a stabil favoritok.

 • Sajtó: Megvan a megállapodás Gabriel Jesusért

  Megszületett a megállapodás az Arsenal és a Manchester City között Gabriel Jesus átigazolása ügyében, írták mértékadó angol források péntek este, köztük David Ornstein is. Az Arsenal bónuszok nélkül 45 millió fontot fizet a brazil támadóért. Mivel Jesus még mindig a nyári szabadságát tölti, még vannak finom részletek az átigazolás hivatalossá válása előtt, a formalitásokra a következő 7-10 napban kerülhet sor.

 • Hivatalos: Vieira csatlakozott

  Az Arsenal kedden hivatalosan is bejelentette Fabio Vieira érkezését a Portótól. A fiatal portugál játékos a 21-es mezszámot kapta.

  Edu a hivatalos kommünikében úgy fogalmazott: a csapatnál mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legerősebben fejezze be a klub az átigazolási időszakot. Az Arsenal radarján olyan célpontok szerepelnek, mint Gabriel Jesus, Raphinha, Lisandro Martinez vagy Tielemans.

  A csapat a hét második felében várhatóan bejelenti a kapus Matt Turner érkezését is.

 • Sajtó: Gabriel Jesus és Raphinha leigazolásán dolgozik a csapat

  Charles Watts, a goal.com újságírója hétfői cikkéből kiderül: elég sok minden történik az Arsenal háza táján az átigazolások terén.

  A megbízható szakíró szerint az Ágyúsok egyelőre jegelték az érdeklődésüket Youri Tielemans iránt, hogy más célpontok megszerzésére koncentráljanak.

  Watts szerint Gabriel Jesus ügynökei a napokban érkeznek Londonba, hogy egyszer és mindenkorra pont kerülhessen a brazil csatár átigazolásánának ügye mögé. A szakíró szerint az Arsenal sportigazgatója, Edu, Raphinha leigazolásán dolgozik még nagy erőkkel.

  A goal.com újságírója szerint a napokban az Arsenal be fogja jelentni Fabio Vieiria érkezését.

 • Vieira után rákapcsol az Arsenal?

  Ornsteinék írjàk a mai cikkükben:
  - A Vieira-igazolás abszolút nem volt prioritás a nyáron, de ez egy olyan lehetőség volt Artetának, amit nem akart kihagyni a spanyol edző. A portugál játékos több poszton is bevethető, többek közt a szélen vagy árnyékékként, de Arteta elsődlegesen 8-asként vagy 10-esként használná Vieirát.
  - Jelenleg az a cél, hogy a Gabriel Jesus-ügyletet a lehető leggyorsabban lezongorázzák. A csatár jönni akar, a fizetéssel nem lesz gond. 
  - Youri Tielemans is érkezhet, de Ornsteinék azt gyanítják, hogy a belga érkezése attól függhet, lesz-e mozgolódás a középpályán, például, hogy távozik-e Xhaka, amire több esély volt tavaly mint idén.
  - Arteta nagyon szeretné Raphinhát, de a brazil leigazolása Pepe eladásától függ. Mind a csapat, mind Pepe szeretne külön utakon folytatni, az Arsenal pedig a lehető legtöbb pénzt szeretné viszontlátni a klubrekord játékosából. Nagyon kockázatos lenne anyagi szempontból úgy leigazolni Raphinhát, hogy Pepét még nem adta el a klub, viszont Artetáék tanultak a múlt hibáiból azaz: minél hamarabb szeretnék leigazolni az összes kiszemeltjüket.
  - A védelemben Arteta számol Salibával, de szeretne egy ballábas védővel is erősíteni. Ornsteinék szerint az Ajax argentin bekkje, Lisandro Martinez a prioritás ezen a poszton, ráadásul Martinez sokoldalú: képes lenne a védelem bal szélén is játszani, csakúgy mint Tomiyasu, aki középhátvéd, de jobb védőként is bevethető. Egyes hírek szerint az Arsenalnak már volt is egy 30 millió eurós ajánlata az Ajaxnak Martinezért, amit elutasított a holland klub, de a játékos szívesen jönne a londoni együtteshez. Martinez esetleges érkezése pedig előrevetítené Nuno Tavares (ideiglenes) távozását is.
  - Mindeközben a napokban hivatalossá válik Nketiah hosszabbítása, az angol csatár ráadásul megkapja az ikonikus 14-es mezszámot is.

 • Ornstein: Vieira hamarosan aláír

  David Ornstein és több hiteles angol forrás is megerősítette, hogy Fabio Vieira az Arsenal játékosa lehet a következő napokban, az Arsenal a bónuszokkal együtt mintegy 40 millió eurót fizet a 22 éves játékosért a Portónak, de az összeg nem éri el a szerződésben szereplő 50 milliós kivásárlási záradékot.

  Vieira leigazolása - Ornstein szerint - Mikel Arteta különleges kívánsága volt. A portugál még ma Londonba utazik, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon.

 • Update: Fabrizio Romano is megerősítette a híreket

  Egyre több forrás, köztük a portugál record.pt és immáron Fabrizio Romano is megerősítette a híreket, miszerint közel állunk Fabio Vieira leigazolásához a Portótól. Mi is figyeljük a helyzetet, hátha Ornsteinék és az angol források is lehozzák a hírt. Derült égből villámcsapás ez a hír, és jó kérdés, hogyan befolyásolja az eddigi átigazolási terveket.

  Arsenal are in advanced talks to sign Fábio Vieira from Porto, sources now confirm @pedromsepulveda’s news. Talks in progress for Portuguese talented midfielder. 🚨🇵🇹 #AFC

  Fábio Vieira has already accepted the destination as he dreams of Premier League football. pic.twitter.com/D5mHvWKSbq

  — Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) June 16, 2022
 • Portugáliából igazolunk középpályást?

  Érdekes exkluzív hírt közölt egy portugál újságíró, Pedro Sepúlveda, aki a Twitteren azt a hírt posztolta csütörtökön, hogy az Arsenal a Porto 22 éves sokoldalú játékosát, Fabio Vieirát fogja leigazolni. 

  Sepúlveda szerint az Arsenal kifizeti a Porto számára a játékos szerződésében szereplő 40 millió eurós minimum kivásárlási árat, így Vieira hamarosan Londonba utazik, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon.

  Sepúlveda újságíró hitelességéről elég keveset tudunk, mert nem sűrűn hivatkozunk rá, mindenesetre állítólag ő volt az első szakíró, aki írt Darwin Nunez átigazolásához a Liverpoolhoz. Ha viszont tényleg ilyen előrehaladott állapotban tart az Arsenal-Vieira ügylet, arról hamarosan a megbízhatóbb újságírók is írni fognak.

  Vieira egyébként a Porto saját nevelésű játékosa, 2020-ban mutatkozhatott be a felnőtt keretükben. A játékos az előző szezonban túlnyomórészt csere volt a portugál csapatban, de 6 góllal és 14 gólpasszal vette ki a részét a bajnoki címet nyerő keret teljesítményéből.

 • Sajtó: Az Arsenal egyre közelebb Gabriel Jesushoz

  Az Arsenalnál egyre magabiztosabbak Gabriel Jesus leigazolását illetően, miután a brazil játékos szeretne újra együtt dolgozni Mikel Artetával a közös Manchester City-s időszakot követően, írja a The Times újságírója, Gary Jacob.

  A meglehetősen jól értesült újságíró szerint az Arsenal hamarosan elküldi az újabb ajánlatát a Manchester City-nek, ami mintegy 50 millió font lesz, és ezzel jó eséllyel sikerrel zárul a brazil játékos átigazolása. A 25 éves játékost a Manchester City az elmúlt hetekben több csapatnak, köztük a Chelsea-nek, a Tottenhamnek, és a két nagy madridi csapatnak is beajánlotta.

  Az Arsenal január óta tárgyal Gabriel Jesus ügynökével. A játékos számára elsődleges cél a rendszeres játéklehetőség a november-decemberi világbajnokság előtt, ezt a Manchester Citynél nem kapná meg Erling Haaland érkezését követően. A sokoldalú támadó az Arsenalnál viszont kulcsember lenne, még úgy is, hogy Eddie Nketiah hosszabbít és marad a klubnál.

  Jacob szerint az Arsenal az elmúlt héten 30 millió fontot ajánlott a Manchester City-nek, amely ajánlat elutasítása került, de most egyre valószínűbb, hogy a következő összeg közelebb lesz a Guardioláék által elvárt 50 millió fontos szinthez.

  Mint Jacob írta, az Arsenalnál ugyancsak bíznak abban, hogy sikerül leigazolniuk Youri Tielemanst a Leicestertől.

  Remélhetőleg a következő órákban, napokban még több megbízható újságíró megerősíti majd a Times értesüléseit.

 • Jönnek az új tárgyalások Jesusszal és Tielemansszal

  Az elmúlt napokban nem sok konkrét új dolgot lehetett olvasni az érkezők háza tájáról, de úgy tűnik, ez hamarosan változhat.

  Meg nem erősített hírek szerint Gabriel Jesus ügynöke a napokban Londonba érkezett, hogy újra tárgyaljon az Arsenal vezetőségével. A 25 ébes brazil csatárért több klub is érdeklődik, ráadásul pont a Manchester City ajánlgatja a csapatok figyelmébe a támadót. 

  Fabrizio Romano szerint az elkövetkezendő órákban gyakorlatilag el fog dőlni, hogy dűlőre tud-e jutni az Arsenal és a játékos, vagy Arteta csapatának más célpontok után kell néznie. A lehetséges alternatívák között Nkunku, Oshimen, Jonathan David, Calvert-Lewin, Alexander Isak, Richarlison szerepelnek. Az Arsenalnál jelen állás szerint azért magabiztosak Jesus érkezését tekintve, mert rendszeres játéklehetőséget tudnának neki biztosítani, ráadásul ő lenne a klub egyik legjobban kereső játékosa - a hiányzó BL-szereplés azonban még bekavarhat. Jesusért még a Tottenham és a Chelsea is érdeklődik.

  Jesus mellett a másik kiemelt célpont, Youri Tielemans esetében talán kissé nyugodtabb a helyzet, itt gyakorlatilag azon áll az üzlet, hogy meg tud-e állapodni az Arsenal a Leicesterrel. Hivatalos ajánlatról egyelőre nincs szó, de ez nem ok a pánikra, hiszen a belga középpályás a Nemzetek Ligájában szerepelt Belgium színeiben az elmúlt hetekben, így az Arsenalnak nem kellett kapkodnia.

  Az Arsenal ideális esetben mindkét játékos leigazolását le szeretné zárni az előszezon érdemi kezdetéig, július közepéig, mielőtt a csapat elindul az amerikai turnéjára.

 • Hivatalos a bajnoki menetrend

  Hivatalossá vált a 2022/23-as bajnoki menetrend, minden bejött, amit a twitteren források pár órával ezelőtt írtak.

  A televíziós társaságok a közelgő hetekben eldöntik, melyik meccseket fogják közvetíteni, emiatt a meccsek pontos időpontjai még változhatnak, az viszont biztos, hogy augusztus 5-én, pénteken fogunk kezdeni a Crystal Palace ellen magyar idő szerint 21:00-ás kezdéssel.

  A teljes bajnoki menetrend:

 • Elvileg ez lesz a teljes lista

 • Ma kijön a 22/23-as bajnoki menetrendje

  Ma magyar idő szerint 10:00-kor publikálják a 2022/23 Premier League bajnoki menetrendjét.

  Vannak olyan szóbeszédek, miszerint az előző szezonhoz hasonlóan idén is az Arsenalé lesz az első meccs a szezonban, méghozzá augusztus 5-én pénteken a Crystal Palace ellen a Selhurt Parkban. Az utána lévő meccsek pedig így alakulnak: Leicester City H ,Bournemouth A, Fulham H, Aston Villa H, Manchester United A.

  Érdemes ezt fenntartásokkal kezelni, 10:00-kor okosabbak leszünk.

 • Eldőlt: Torreira nem tér vissza a Fiorentinához

  Kedd este hivatalosan is eldőlt, hogy Lucas Torreira nem tér vissza a Fiorentinához, ahol az előző szezont töltötte -  ezt maga az uruguayi középpályás árulta el egy Instagramra feltöltött üzenetében.

  Torreira a búcsúüzenetében köszönetet mondott a Fiorentina csapatának és szurkolóinak, és elmondta, szeretett volna maradni a klubnál, ami végül "egyéb problémák" miatt nem valósul meg.

   

 • Újabb forrás számol be a Raphinháért folyó érdeklődésünkről

  A Telegraph és Charles Watts (goal.com) után újabb hiteles forrás, a The Athletic is beszámolt arról, hogy az Arsenal érdeklődik a Leeds United brazil szélsője, Raphinha iránt.

  Részletek itt.

 • Hivatalos Marquinhos érkezése

  Az Arsenal hétfőn hivatalosan is megerősítette Marquinhos érkezését a Sao Paulo együttesétől.

  A 19 éves brazil játékos átigazolásáról májusban írtunk először. Az átigazolás immáron a végső szakaszába lépett, a játékos számára most már csak a munkavállalási engedély hiányzik.

  A csapat közleményéből kiderül, hogy Marquinhost a nyár folyamán értékelik ki, és eztán hoznak döntést Artetáék, hogy számítanak-e rá a felnőtt keretben már a következő szezontól, vagy kölcsönbe kerül.

 • Lenoért a Fulham érdeklődik

  Bernd Leno leigazolását fontolgatja a Fulham, írja az Athletic szerzőpárosa, David Ornstein és James McNicholas szombaton.

  A Premier League-be idén feljutó Fulhamnek több opciója is van a kapusposzt megerősítésére, Ornsteinék szerint Leno az első számú kiszemelt. A tárgyalások még nem kezdődtek meg a felek között, de a német kapus szívesen maradna Londonban.

  Leno 2018 és 2021 között az Arsenal első számú kapusaként tudhatta magát, de Aaron Ramsdale tavaly nyári érkezésével elveszítette a helyét az állandó kezdőben, a tavalyi szezonban csak négyszer léphetett pályára a bajnokságban.

  Az Arsenal már a télen bebiztosította magát a kapusposzton, heteken belül Matt Turner fog érkezni a NEw England Revolutiontől.

 • Csökkennek a Barcelona esélyeire Raphinára?

  A Telegraph tegnapi cikke, miszerint az Arsenal fontolgatja az ajánlattételt a Leeds brazil szélsőjéért, Raphináért, megerősítést nyert, Fabrizio Romano és Charles Watts is lehozta az ezzel kapcsolatos hír saját forrásokra hivatkozva.

  Romano szerint az Arsenal érdeklődése a Leeds 25 éves játékosért egészen márciusra datálható, de a hivatalos tárgyalások még nem kezdődtek meg a felek között, az Arsenal prioritása jelenleg Gabriel Jesus és Tielemans megszerzése, ráadásul az Ágyúsoknak lehet, hogy előbb túl kellene adniuk Nicolas Pepe-n, hogy a helyére leigazolássák Raphinhát.

  Mindeközben a Barcelonához közel álló Mundo Deportivo szombaton olyan hírt közölt, miszerint a katalánoknak napról napra csökkennek az esélyük Raphinha megszerzésére, pedig korábban ők tűntek a befutónak a játékos aláírásáért vívott harcban. Kérdés, hogy ha Xaviék a közelgő hetekben el tudnák adni Frankie De Jongot a Manchester Unitednek, mennyi forrás szabadulna fel Raphinha megszerzésére.

  A Leeds Unitednél azonban tudják, hogy a következő szezont nagy valószínűséggel már Raphinha nélkül kell megvívniuk, a bennmaradásukkal azonban igyekeznek a lehető legnagyobb összeget, minimum 50 millió eurót elkérni a brazil jövőbeli klubjától, 

 • Sajtó: Hamarosan ajánlatot tehet a csapat Raphináért?

  Több klubbal együtt az Arsenal is fontolgatja az ajánlattételt a Leeds United brazil szélsőjéért, Raphináért, írja a Telegraph átigazolási-ügyekben megbízható újságíró-párosa, Sam Dean és Mike McGrath.

  Az elmúlt két szezonban Raphina a Premier League egyik legjobb szélsőjeként bizonyított, és szinte biztos, hogy elhagyja az Elland Roadot a nyár folyamán - a kérdés azonban, hogy mennyiért, hiszen a Leeds végül bennmaradt az első osztályban, így nem lesz minimum kivásárlási záradék a brazil szerződésében, ami opció lett volna a kiesés esetén.

  Eddig a Barcelona tűnt abszolút favoritnak a Raphináért folytatott versenyben, de a katalánok anyagi problémái hátráltatják az üzlet létrejöttét. Igaz, a spanyol klub hamarosan túladhat Frankie de Jongon, akiért a Manchester United érdeklődik a leginkább, és így felszabadulhat a szükséges keret a brazil leigazolásához.

  Bár az Arsenal még nem nyújtott be hivatalos ajánlatot a játékosért, a mindkét szélen bevethető Raphináért biztosan rengeteg klub fog formális módon érdeklődni az elkövetkezendő hetekben. Ha és amennyiben az Arsenalt választaná, Raphina Nicolas Pepe helyét vehetné át a keretben, aki minden bizonnyal távozik a nyár folyamán az Ágyúsoktól.

   

 • Tielemans csapattársát is leigazolná az Arsenal?

  Érdekes híreket hozott le pénteken a belga Voetbalbelgie.be internetes oldal: az Arsenal nemcsak Youri Tielemans iránt érdeklődik, hanem a középpályás válogatott csapattársáért, Leandro Trossandért is.

  Erről túl sok konkrétumot nem írt a forrás, de nem lenne meglepetés, ha Trossard is rajta lenne Arteta radarján. A 27 éves szélső 2019 óta a Brighton játékosa.

 • Folynak a tárgyalások Nketiah-val

  Közzétette az Arsenal azon játékosok listáját, akik július 1-től távoznak a klubtól a lejáró szerződéseik miatt.

  A férfi és női felnőtt csapatokból jelen állás szerint távozik: Lisa Evans, Tobin Heath, Alexandre Lacazette, Eddie Nketiah, Viktoria Schnaderbeck és Lydia Williams, az U18/U23-as keretekből pedig Jonathan Dinzeyi
  Joel Lopez és Jordan McEneff.

  A listán azonban Williams és Nketiah esetében az Arsenal megjegyzi, hogy folynak a tárgyalások a hosszabbításról, Nketiah-nak új szerződéstervezetet nyújtott be a klub és minden valószínűség szerint az angol csatár marad a csapatnál.

 • Romano: Hamarosan jön a bejelentés Marquinhosról

  Fabrizio Romano mai tweetje szerint már csak a hivatalos bejelentés hiányzik az Arsenal új igazolásához, aki Marquinhos lesz a brazil Sao Paulo együttesétől.

  A játékosért 3,5 millió eurót fizet az Arsenal, a szerződése 2027-ig szól majd. Az átigazolás részleteiről itt írtunk bővebben

  Romano szerint  a következő ajánlatunk Gabriel Jesusért lesz.

 • Sajtó: Nem érdeklődünk Gnabry-ért

  Charles Watts után újabb megbízható sajtóorgánum adott részletesebb leírást az Arsenal terveiről, de az Athletic újságírói, James McNicholas és James Horncastle nem számolt be lényeges újdonságokról.

  Vagyis: az Arsenal nyári prioritásai Youri Tielemans és Gabriel Jesus. A két átigazolás közül a belga szerződtetése tűnik a kevésbé problematikus esetnek, McNicholasék szerint eddig az Arsenal tette a legmeggyőzőbb ajánlatot Tielemansnak, aki hajlandó lenne az Ágyúsokhoz igazolni BL-szereplés hiányában is.

  Gabriel Jesus esete kicsit bonyolultabb, mert a brazil csatárért több nagy európai klub is érdeklődik, mi több, maga a Manchester City is ajánlgatja a támadó játékjogát a csapatoknak. Angliából a Chelsea is érdeklődik a játékos iránt, főleg ha sikerülne eladniuk vagy kikölcsönözniük Romelu Lukakut a nyár folyamán. Az elkövetkezendő két hét kulcsfontosságú lesz az Arsenal számára az átigazolást tekintve, kérdés, mennyire lenne vonzó opció a játékos számára az észak-londoni klub, tekintve, hogy a Chelsea vagy a Tottenham is érdeklődik iránta.

  Mint már korábban beszámoltunk, az Arsenalnak azért vannak alternatívái erre a posztra, és segíti a helyzetet, hogy Nketiah maradásával nem két csatárt akar igazolni a klub, hanem csak egyet. Az elsődleges kiszemeltek, például Laurato Martinez vagy Tammy Abraham megszerzése ugyan nagy kihívást jelentenének, de Gianluca Scamacca leigazolása járható út lehet az Arsenal számára, ha netán nem jönne össze a Gabriel Jesus-ügylet.

  Olasz játékosként egyeseknek lehet fenntartásuk, vajon kipróbálná-e magát Scamacca a Serie A-n túl, de a játékos esetében nem beszélhetünk erről, hiszen 16 éves korában Scamacca a Roma akadémiáját elhagyva a PSV Eindhovennél próbált szerencsét.

  Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy az oalsz válogatott meglepetésre nem lesz ott az idei őszi/téli világbajnokságon, így Scamacca nagyobb kockázat nélkül válhatna klubot most nyáron. Kétségtelen, hogy az Arsenal meg tudná engedni magának a Sassuolo által kért átigazolási díjat a játékosért, ugyanakkor McNicholasék megjegyzik, hogy az Arsenal szakmai stábjában akadnak fenntartások Scamaccát illetően, mivel az olasz csatár játékstílusa merőben eltér az elsődleges kiszemelt, Gabriel Jesusétől.

  Az idő ráadásul itt is sürget: Scamaccáért ugyanis a Newcastle és a West Ham is érdeklődik, jelenleg pedig kisebb meglepetésre a PSG vezeti a versenyt az olasz játékosért folyó küzdelemben, mert a franciák már kezdeti tárgyalásokat is folytattak a Sassuolóval. Ráadásul ha az olasz csapat keretéből többen is kacérkodnak a váltás gondolatával (Domencio Berardi - szélső, Hamed Traore - középpályás, Giacomo Raspadori - csatár), így ha előbb közülük ad el a Sassuolo, lehet, végül megtartják majd Scamaccát.

  Gnabry nem valószínű

  McNicholasék végül a többi célpontról is adtak tájékoztatást, amely közül talán a legfontosabb Serge Gnabry esete - az újságírók szerint nagyon valószínűtlen a német támadó visszatérése az Arsenalhoz.

  Mint ismert, Gnabry szerződéshosszabbítási tárgyalása nem a vártaknak megfelelően halad a Bayernnel, és miután a jelenlegi kontraktusa 2023 nyarán lejár, elképzelhető, hogy a bajor csapat átigazolási listára teszi a 26 éves szélsőt. Ha így alakul, Gnabryért minden bizonnyal lesz BL-részvételt kínáló érdeklődő klub, ésnem elhanyagolható a játékos által kért bér sem. 

  Gnabry esetleges leigazolása akár évi 20 millió fontba fájna az Arsenalnak, egy olyan klubnak, amely évek óta küszködik a túl magas bérlista lefaragásával. Mi több, a játékos visszatérése hátrányosan hathat Martinelli vagy Saka fejlődésére, mert játéklehetőséget venne el tőlük. Az Arsenalnál jelenleg a fiatalokban bíznak, és a rendelkezésre álló anyagi forrásokat is inkább a két játékos megtartására áldoznák.

  McNicholasék szót ejtenek Zinchenko esetleges leigazolásáról is, bár az ukrán megszerzése jelenleg nem tűnik prioritásnak az Arsenalnál. Az érdeklődés ugyan valós, de elképzelhető, hogy összességében Zinchenko megszerzése ugyanannyiba kerülne mint egy csatár leigazolása a piacról.

  Ráadásul Zinchenko nagyjából ugyanazt a szerepkört tölti be a pályán, mint Granit Xhaka, azaz a félterületeket játssza be, tehát ha az ukrán érkezne, a svájci távozna. Tavaly nyáron Xhakáért a Roma érdeklődött, de miután az olaszok megszerezték Nemanjna Maticot szabadúszóként, erősen kérdéses, hogy újból megpróbálkoznak-e Xhaka leigazolásával - jelen állás szerint pedig a svájci inkább marad, mint távozik az Arsenaltól.

   

 • Nyitva az átigazolási piac

  Ma hivatalosan is megnyílt a nyári átigazolási ablak, innentől kezdve regisztrálhatnak új játékosokat a csapatok egészen szeptember 1., magyar idő szerint 24:00 óráig.

 • Watts: Guendouzi hamarosan távozik, az érkezőkkel kapcsolatban "bizakodó" a csapat

  Charles Watts, a goal.com megbízható újságírója szerint heteken belül megerősítésre kerül, hogy Matteo Guendouzi végleg a Marseille-nél folytatja a pályafutását.

  A francia játékost az előző szezonban még csak kölcsönbe adta ki az Arsenal a Marseille-nek mintegy 850 ezer euróért, de a megállapodásba bekerült egy opció, miszerint ha Guendouzi bizonyos számú meccsen pályára lép a klub színeiben, Jorge Sampaoli csapatának kötelezően meg kell majd vennie a középpályást.

  A feltételek teljesültek, így a Marseille végleg le fogja igazolni a francia válogatott játékost, az Arsenal 10,5 millió eurót kap a középpályásért. A hivatalos bejelentésre a Nemzetek Ligája befejezéséig várni kell.

  Kik távozhatnak még?

  Nem Guendouzi az egyetlen játékos, akin túl akar adni az Arsenal ezen a nyáron, de komoly gondokat okozhat az érdeklődő kluboknak a szóban forgó játékosokért kért összeg vagy a játékosok bérigénye.

  Lucas Torreira például az egyik lehetséges távozó. Az uruguayi abszolút kulcsember volt a Fiorentinánál az előző idényben, de a Violák nem éltek a 15 millió eurós opciójukkal a vételárat tekintve. Olasz hírek szerint a csapat tesz még egy utolsó kísérletet, hogy kb. 6-7 millió euróért megszerezze Torreirát, aki szívesen maradna az együttesnél.

  Hector Bellerín sorsa sem eldöntött. A spanyol védő remek szezont futott a Real Betisnél, és az Arsenal sem gördítene akadályt Bellerín végleges eladása elé. A gondot viszont Bellerín jelenleg túl magas, mintegy 100 ezer fontos fizetése jelenti, ami a Betis nem túl kigazdálkodni, így jelenleg a játékoson múlik az üzlet létrejötte, hogy hajlandó-e jelentős fizetéscsökkenésbe belemenni.

  Az Arsenal Torreirán és Bellerínen kívül szeretné eladni Pablo Marít, Ainsley Maitland-Nilest, Reiss Nelsont, Bernd Lenót és Nicolas Pepe-t is.

  Kik jöhetnek?

  Watts nem árul el túl sok újdonságot azzal, hogy az Arsenal elsődleges kiszemeltjei Gabriel Jesus és Youri Tielemans.

  Az újságíró megjegyzi, hogy a két játékos ügynökeivel hónapok óta folynak a tárgyalások, az Arsenalnál pedig "magabiztosak", hogy mindkettejüket le tudják igazolni a nyáron. Amint a két játékos befejezi a részvételét a mostani válogatott összetartáson, felgyorsulhatnak az átigazolási események.

  Zárásképpen Watts még annyit árult el, hogy az Arsenal valóban érdeklődik Oleksandr Zinchenkóért, és figyelik Richarlison helyzetét is az Evertonnál, a brazil is sanszos, hogy távozik a liverpooli együttestől.

  A londoni csapat az elmúlt hetekben tárgyalt Victor Oshimen ügynökével is, de a nigériai játékost hihetetlenül nehéz lenne leigazolni a Napolitól.

 • Sajtó: Jönnek az újabb tárgyalások Gabriel Jesusszal

  Újabb tárgyalásokat ütemezett be az Arsenal Gabriel Jesus ügynökével, írja a Telegraph újságírója, Matt Law.

  A megbeszélések célja, hogy az Arsenal helye megszilárduljon az érdeklődő klubok sorának elején. A londoni csapat már eddig is minden tőlük telhetőt megtett, hogy egy ambíciózus és vonzó projektet prezentáljanak a játékos számára, ennek ellenére Gabriel Jesusék nem adtak még konkrét választ a jövőt illető elképzeléseikről.

  Law szerint az Arsenalnál azt szeretnék kihasználni, hogy Arteta a Manchester City-nél már dolgozhatott együtt Jesusszal, és Edu is jó kapcsolatot ápol a csatárral és az ügynökével. Pep Guardioláék a hírek szerint 50 millió fontot kérnek a 25 éves játékosért, az Arsenalnál készen állnak akár ennyit is kiadni a brazilért, és megajánlanák a kért bérigényt is.

  Noha a BL-nélküli Arsenal kissé lépéshátrányból indul az érdeklődő klubok mellett, Artetáék legalább rendszeres játéklehetőséget tudnának Jesus számára nyújtani, ez nem elhanyagolható szempont a világbajnokságra készülő játékos számára.

  Law megjegyzi: az Arsenal alapvetően két középcsatárt igazolt volna a nyáron, de Eddie Nketiah valószínűsíthető maradása azt jelenti, hogy Jesus lesz a csapat első számú prioritása ezen a poszton.

  Az újságíró zárásképpen még annyit írt, hogy a csapatnál bizakodóak Youri Tielemans megszerzését tekintve is. A napokban minden bizonnyal felgyorsulnak a tárgyalások a Leicesterrel a belga játékos ügyében, aki korábban csak BL-ben szereplő csapathoz lett volna menni, de már elfogadná az Arsenal ajánlatát is.

   

 • Az Arsenalnál bizakodóak Saka maradásában

  Az Arsenalnál bizakodóak Saka maradását és hosszabbításást tekintve, írja az Evening Standard újságírója, Simon Collings.

  A nyárra nézve a csapat egyik prioritása az, hogy meghosszabbítsák Saka jelenlegi szerződését, ami 2024-ben jár le.

  Az elmúlt napokban akadtak pletykák, miszerint a Manchester City és a Liverpool is érdeklődik Saka iránt, noha ezen a nyáron egyik csapat sem próbálná meg leigazolni az Arsenal hazai nevelésű játékosát. Az érdeklődésről szóló híreszteléseket a Manchester City-hez közel álló sajtóorgánumok cáfolták.

  Collings szerint az Arsenalnál minden ok megvan a bizakodásra Saka hosszú távú maradását tekintve, a tárgyalások folytatódnak majd, amint a játékos számára befejeződik a Nemzetek Ligája-szereplés Anglia színeiben.

 • A City-nek is egyre égetőbb Gabriel Jesus eladása?

  Bár gyakorlatilag eldőlt, hogy Erling Haaland a Manchester City-nél folytatja a pályafutását a következő szezontól, egyre többen teszik fel a kérdés, hogy  egy szűkszavú közleményt leszámítva miért nem mutatta még be a klub hivatalosan is a játékost.

  A The Athletic szerint az egyik lehetséges ok közt szerepel, hogy Guardiola együttese a 9-es mezszámot szánja a norvég sztárcsatárnak, amelyet jelenleg Gabriel Jesus birtokol a csapatnál. Ugyanakkor hiába Haaland érkezése, a Citynél nem akarják megfosztani a brazil játékost a számától, miután ezt tiszteletlen gesztusként venné az egész öltöző, így könnyen lehet, hogy a csapatnál is egyre égetőbb lesz Jesus eladása - már csak Haaland bemutatása miatt is.

  A Manchester City-nél tudják, hogy rengeteg klub érdeklődik a 25 éves brazil iránt, és a csapat több mint 40 millió fontot szeretne a játékosukért kapni függetlenül attól, hogy a csatár jelenlegi szerződése jövőre lejár és akkor ingyen igazolható lesz.

  A játékosért Fabrizio Romano szerint hamarosan befuthatnak a hivatalos ajánlatok is. A Real Madrid ugyan érdeklődött Jesusért, de a lentebb tárgyalt okok miatt - az olasz újságíró szerint - a Királyiak nem konkretizálták ajánlat formájában az érdeklődésüket, legalábbis eddig.

  Ennek ellenére az Arsenalnak akadhatnak belföldi riválisai is a játékosért folyó küzdelemben: a Tottenham is érdeklődött Jesusért, és úgy hírlik, a Chelsea-nél is felszabadulhat egy hely a csatárposzton, ha a Kékek el tudják adni Romelu Lukakut. 

  Mivel Gabriel Jesus a közelgő világbajnokság előtt több játéklehetőséget szeretne, alapvetően nem kizáró ok az Arsenal számára a hiányzó BL-szereplés, de a játékos ideális esetben olyan csapatnál folytatná, ahol pályára léphetne a legrangosabb európai kupasorozatban is.

 • Tielemans nem zárkózik el a váltástól

  Youri Tielemans első alkalommal nyilvánult meg a sajtó nyilvánossága előtt azóta, hogy megbízható sajtóforrások is beszámoltak arról, hogy többek között az Arsenal is hevesen érdeklődik a szolgáltatai iránt.

  Úgy hírlik, a belga játékos Mikel Arteta első számú kiszemeltje a 8-as pozícióra, Edu és Tielemans ügynöke pedig már többször is egyeztettek december óta. Hivatalos ajánlat egyelőre nincs, de minden bizonnyal fel fognak gyorsulni az események, amint június 14-én befejeződik Belgium számára a Nemzetek Ligája selejtezős köre.

  "Nincs kizárva a csapatváltás. Ugyanakkor jól érzem magam a Leicesternél, a klubnál mindenki tárt karokkal fogadott az első naptól kezdve, mindent bele fogok náluk adni az utolsó napomig. De persze mindig meg kell nézni a lehetőségeinket, és vannak helyzetek, amikor döntéseket kell hoznunk egy pályafutás alatt. Lehet, hogy lesz egy ilyen lehetőségem idén nyáron." - mondta Tielemans.

 • Fabrizio Romano: Gabriel Jesus marad a PL-ben

  A megbízható olasz újságíró, Fabrizio Romano szerint Gabriel Jesus maradni fog a Premier Leagueben, ha távozik a Manchester Citytől a nyár folyamán.

  A hétvégén szárnyra keltek olyan pletykák, miszerint a Manchester City beajánlotta - többek között - a Real Madridnak az elvágyódó brazil csatárt, aki szívesen kipróbálná magát a Királyiaknál, és egyébként Carlo Ancelotti is kedveli őt.

  A gondot jelenleg egy bürokratikus akadály jelenti: a madridiak keretében ugyanis jelenleg foglalt mind a három nem-EU-s játékosnak fenntartott hely, és az előzetesekkel ellentétben - jelen állás szerint - leghamarabb csak 2023 januárjában várható, hogy a Vinícius-Rodrygo-Eder Militao brazil trióból valaki spanyol állampolgárságot is kapjon.

  A legközelebb Vinícuis állna ehhez, ő már egy éve benyújtotta a papírokat a spanyol útlevélért, ugyanakkor a koronavírus miatt lelassult a bürokrácia Spanyolországban, még 300 ezren várnak hasonló papírra az országban, vannak olyan esetek, amiket még el sem bíráltak, pedig már 2016 óta az illetékeseknél vannak az iratok.

  Ha a helyzet nem változik, az Arsenalnál némiképpen fellélegezhetnek, hiszen a csapatnál Gabriel Jesus a fő célpont, bár az elmúlt napokban Gianluca Scamaccáért is tett informális ajánlatot a londoni klub.

 • Torreiráért tesz egy utolsó kísérletet a Fiorentina

  Olasz hírek szerint a Fiorentina szánt szándékkal hagyta lejárni a Lucas Torreira végleges leigazolásáért való opciót, a Violáknak május végéig 15 millió euróért lett volna lehetőségük megvenni az uruguayi játékost az Arsenaltól, végül ez ellen döntöttek.

  A pletykák szerint a Fiorentina arra játszanak, hogy az Arsenal még ennél is olcsóbban adnának túl a játékoson, ők maximum 6-7 millió eurót adnának a középpályásért, és ha ez nem sikerül, akkor inkább az ingyen igazolható Florian Grillitsch felé kezdenek majd mozgolódni.

  Ennek ellenére Torreira arsenalos karrierje nem valószínű, hogy feléled, vannak még érdeklődők a játékosért, köztük a Lazio és a Valencia is.

 • Nürnbergben is játszik felkészülésit az Arsenal

  Egyre inkább többet tudunk meg az Arsenal felkészülési terveiről a 2022/23-as szezonra, miután a csapat bejelentette, hogy július 8-án barátságos meccset játszik majd a Bundesliga 2-ben szereplő Nürnberggel Németországban, a Max-Morlock stadionban.

  A csapat június végén kezdi majd meg a felkészülést Londonban, aztán július elején Németországba utaznak, ahol július 4-8-ig fognak edzőtáborozni a Nürnberg modern edőzlétesítményében. Ezt követi majd egy amerikai túra, és július végén az egynapos Emirates Kupa a Sevilla ellen.

  A Premier League 2022/23-as bajnokság menetrendjét június 16-án teszi közzé a liga, az első fordulóra augusztus 5-én, szombaton kerül sor.

  Érdekesség, hogy a katari világbajnokság miatt először lesz egy hosszabb szünet a bajnokságban: -november 12-13-án lesz egy leállás a világesemény miatt, és csak a Boxing Dayen, december 26-án indul majd újra minden.

  A torna miatt módosul az Európa Liga lebonyolítása: a csoportmeccseket a szokásos 12 hét helyett 8 hét alatt rendezik meg.

 • Sakáért érdeklődik a Manchester City

  Egyre sürgetőbbé válik Bukayo Saka szerződéshosszabbítása az Arsenal számára, miután a Manchester City és a Liverpool is érdeklődni kezdett az angol szélső iránt, írja a Daily Mail újságírója, Adrian Kajumba.

  Kajumba szerint az meglehetősen valószínűtlen, hogy a két érintett csapat már ezen a nyáron le akarná igazolni Sakát, miután mindkettejüknek más prioritási vannak az elkövetkezendő hetekre nézve, az Arsenalnak egyre égetőbb lesz a szélsővel való hosszabbítás, ha nem akarják áron alul vagy netán ingyen elveszíteni őt.

  Saka szerződése 2023 nyaráig szól az Arsenallal, de a csapatnak opciós joga van további egy évre meghosszabbítani a kontraktust. Ennek ellenére a csapat már kezdeményezte a tárgyalásokat az új szerződésről, a kezdeti kapcsolatfelvétel már az előző szezon vége előtt megtörtént a játékos ügynökével, de előrehaladott megbeszélésekről még nem beszélhetünk.

  Az Arsenal esélyeit nagyban javította volna a negyedik hely elérése, de minden bizonnyal az EL-indulás nem kizáró ok Saka maradását tekintve.

 • Gabriel Jesust felajánlották a Real Madridnak

  Spanyol lapértesülések szerint a Manchester City az elmúlt napokban felajánlotta Gabriel Jesus játékjogát a két nagy madridi csapatnak.

  Míg Diego Simeone csapatának nincs szüksége a brazil csatárra, a Real Madridnál még nem döntöttek ezügyben. Noha Carlo Ancelotti kedveli Jesust, bonyolítja a dolgokat, hogy a spanyol csapatnál jelenleg mind a három nem-EU-s játékosnak fenntartott kvóta foglalt Vinícius, Rodrygo és Eder Militao révén.

  A Marca szerint a Manchester City 40-50 millió euró körüli összegért mond majd le Gabriel Jesustól, és a brazil csatár jövője napokon belül világosabbá válik majd most, hogy vége a válogatott találkozóknak.

 • Saliba: Maradok

  Sok pletyka kering William Saliba arsenalos jövőjét illetően, annak ellenére, hogy a szezon vége óta Mikel Arteta már egyszer megszólalt, és egyértelművé tette, miért kellett kölcsönbe küldenie a francia védőt, és hogy várja vissza a következő idényre.

  Vasárnap Saliba a francia TF1 Telefootnak adott interjút, amiben meglehetősen egyértelműen fogalmazott a jövőjét tekintve.

  "Az Arsenalhoz tartozom, még két év van hátra a jelenlegi szerződésemből, szóval visszatérek a csapathoz."

  "Lehet, hogy mèg egy meccset sem játszottam ott, de meg akarom mutatni, hogy képes vagyok a klub szintjén játszani a rajongók előtt." - mondta Saliba.

 • Mennyire befolyásolja a terveinket a hiányzó BL?

  Kétségtelen, hogy óriási lehetőséget szalasztott el a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyről való lecsúszással az Arsenal: nemcsak a plusz bevételeket tekintve, de a csapat presztízse sem emelkedett túlzottan.

  Azt azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy az Arsenal tavaly nyáron 120 millió fontot költött hat új érkezőre úgy, hogy csak egy játékosból (Joe Willock) tudott bevételt generálni, és akkor még az európai kupaszereplést sem tudott felmutatni a csapat. Mikel Arteta és Edu már hónapok óta tervezik a nyári átigazolásokat, és a hírek szerint a tulajdonosi kör, a Kroenke-család áldását adta a tervek megvalósítására.

  Nézzük posztról posztra a lehetséges érkezőket!

  Az biztos, hogy Lacazette és Nketiah távozása miatt legalább egy csatárt igazol majd az Arsenal.

  Az egyik legfontosabb célpont a Manchester City-től Gabriel Jesus, akivel már megindultak a tárgyalások. Pep Guardiola csapata már korábban bejelentette Erling Haaland érkezését, így szinte biztos, hogy a megfelelő ajánlat esetében nem gördítenek akadályt Jesus távozása elé. Az Arsenalnál úgy számolnak, hogy a kimaradt BL-indulás ellenére is jó esélyekkel bírnak a 25 éves brazil leigazolását tekintve. Jesusnak tetszik ugyan az Arsenal projektje, és újra együtt dolgozhatna Artetával, de nincsenek sürgető helyzetben a döntésük meghozatalát tekintve: legalább még hat csapat szeretné a játékost leigazolni.

  Mint Charles Watts, a goal.com újságírója írja, Gabriel Jesus mellé szeretne Arteta még egy támadót igazolni. Dominic Calvert-Lewin hiába futott pocsék szezont az Evertonnál a sorozatos sérülései miatt, az angol támadó hónap óta szerepel Arteta radarján. Alternatíva lehet még Jonathan David a Lille-től, Tammy Abraham a Romától, Alexander isak a Real Sociedadtól vagy Armando Broja a Chelsea-től.

  A Benfica támadója, Darwin Nunez szintén szerepelt Arteta listáján, de a BL nélküli Arsenalnak szinte biztos, hogy nem lesz esélye az uruguayi támadó megszerzésére.

  A BL-ről való lecsúszás más posztokat is érinthet: Korábban írtuk, hogy Youri Tielemans ügynökével például már hónapok óta  - egyébként pozitív mederben - zajlanak a tárgyalások, de a belga játékos hiába lesz elérhető a piacon, a hírek szerint a középpályás olyan csapatban bizonyítana, amelyik BL-t tud ajánlani neki.

  Tielemans alternatívája Ruben Neves lehet a Wolverhamptontól, a Farkasok állítólag már felkészültek a portugál eladására, de a középpályás átigazolási díja alsó hangon 60 millió fontba fájhat, és biztos, hogy érte is lesznek még más érdeklődők. Egy C-terv lehet még a Napolitól Fabian Ruiz, akiért még a Real Madrid is érdeklődik, vagy Douglas Luiz az Aston Villától.

  Ami a védőket illeti: jó kérdés, mi lesz William Saliba sorsa, aki parádés szezont futott a Marseille-lel, és joggal várhatna állandó kezdőbeli helyet az Arsenalnál is. Sorsdöntő nyár elé néz tehát az Arsenal-Saliba frigy: a játékos szerződése az utolsó évébe lép (igaz, az Arsenalnak van opciója egy egyéves hosszabbításra), így az sincs kizárva, hogy Salibát úgy adja el valakinek a klub, hogy egyetlen egyszer sem léphetett pályára a felnőtt keretben.

  Várhatóan a szélsővédők posztján is lesz mozgolódás, mivel Tierney és Tomiyasu sérülékeny, Cedric már nem lesz az elvárt szinten, Tavares pedig még tapasztalatlan. Erre a posztra szóba jöhet Aaron Hickey a Bolognától, bár az Arsenal nem áll olyan közel a skót leigazolsáához, mint sok olasz forrás hangoztatja. Egy másik opció lesz az Udinese argentin jobb bekkje, Nahuel Molina, akit Pablo Maríra cserélhet el a csapat.

  Végül a kapusokkal zárnánk: már csak a hivatalos bejelentés hiányzik, hogy kijelentsük: Matt Turner az Arsenal játékosa, az amerikai válogatott kapus érkezéséről korábban itt írtunk. Turner Lenót válthatja az Arsenalnál, a német kapus a több játéklehetőség reményében szinte biztos, hogy távozik a londoni csapattól.

  Az pedig csak formalitás, hogy megjegyezzük: két új igazolása már hivatalosan is van a csapatnál: Auston Trusty még januárban igazolt az Arsenalhoz a Colorado Rapidstól, nemrégiben pedig egy 19 éves brazil tehetséges, Marquinhos érkezett - bár valószínűleg mindkét játékos kölcsönben tölti majd a 2022/23-as évadot.

  Innen indulunk tehát, hozzuk a legfrissebbeket a leghitelesebb forrásoktól.

 • Mi várható a jelenleg kölcsönben lévő játékosokkal?

  Runar Alex Runarsson - az izlandi kapus a belga Lommel csapatánál töltötte az előző idényt. A Lommelnek opciója van a végleges megvételre, de nem valószínű, hogy élnek vele. Szinte biztos, hogy valamilyen formában ezen a nyáron is távozni fog Runarsson.

  William Saliba - A fiatal francia középhátvéd 2019-ben csatlakozott az Arsenalhoz, és hiába tartják a posztján az egyik legígéretesebb tehetségnek, egyelőre nem sikerült megvetnie a lábát az Ágyúsok kezdőjében, az előző szezont ugyanis újfent kölcsönben töltötte, ezúttal a Marseille csapatánál. Saliba Jorge Sampaoli együttesénél stabil kezdőember volt, és a jó teljesítményei okán őt választották a legjobb fiatal játékosnak a Ligue 1-ben, így nem csoda, hogy Saliba joggal várhatja el az állandó lehetőséget az Arsenal csapatában is. Az eddigi hírek szerint Arteta számol a védővel a következő szezonra, de a következő hetekben lesznek megbeszélések a játékos és az Arsenal menedzsere között a jövőt illetően.

  Hector Bellerín - a jobb hátvéd a Betisnél játszott az előző idényben. A spanyol csapat minden tőlük telhetőt megtesz majd, hogy újra leigazolják Bellerínt, de más kérők is akadhatnak. Nem valószínű, hogy Bellerín az Arsenalnál folytatja.

  Lucas Torreira - az uruguayi számára nagyszerűen sikerült a Fiorentinánál töltött évad, Torreira alapemember lett a Violák csapatában. A vártakhoz képest a Violák mégsem próbálkoznak meg az uruguayi végleges leigazolásával, de más csapatok is érdeklődnek Torreira iránt.

  Pablo Marí - a spanyol védő az előző szezon második felét az Udinese-nél töltötte, ahol elégedettek voltak vele. Arteta nem gördít majd akadályt a távozása elé, a kérdés, hogy az Udinese fel tud-e majd mutatni egy ütőképes ajánlatot.

  Dinos Mavropanos - azzal, hogy a Stuttgart bennmaradt a Bundesligában, a német csapatnak kötelező lesz megvennie a görög védőt. Az Arsenal mintegy 4,5 millió fontot kap majd Mavropanosért, és bizonyos jutalékot a későbbi eladásból.

  Ainsley Maitland-Niles - José Mourinho nagyon le akarta igazolni az angol játékost, ezt kölcsönben meg is tette idén januárban, ám Maitland-Niles nagyon nem vált be Romában. A sokoldalú játékos szinte biztos, hogy nem marad az olasz fővárosban.

  Matteo Guendouzi - a francia középpályás elegendő számú meccset játszott a Marseille-nél, így a francia csapatnak kötelező lesz megvennie a középpályást. Az Arsenal kb. 10 millió eurót kap majd Guendouziért.

  Reiss Nelson - az angol játékos a tavalyi szezon második felét a Feyenoordban töltötte, ahol egy kezdeti nehéz szakasz után stabil kezdő lett. Még az sem elképzelhetetlen, hogy Nelson végre lehetőséghez jut az Arsenalnál is, főleg ha és amennyiben Pepe távozik a nyáron.

  Folarin Balogun - az angol játékos a tavalyi szezon második felében a Middlesbrough-nál játszott, ahol végre több játéklehetőséghez jutott mint az Arsenalnál. Balogun több gólt és gólpasszt is szerzett, az Arsenal pedig éppen csatárhiányban lesz, és bárkit is igazol erre a posztra Arteta, a nyáron eljöhet Balogun ideje.

 • Mi várható a jelenlegi kerettel?

  KAPUSOK
  1 - Bernd Leno: a német kapus a több játéklehetőség reményében szinte biztos, hogy távozik a csapattól. Német és spanyol kérői vannak. A szerződése 2023-ban jár le az Arsenallal, várhatóan végleges átigazolás keretében távozik

  32 - Aaron Ramsdale: nem várható mozgás

  33- Arthur Okonkwo: kölcsönben várható, hogy távozik a több játéklehetőségért.

  VÉDŐK

  3 - Kieran Tierney: nem várható mozgás

  4 - Ben White: nem várható mozgás

  5 - Gabriel: a játékosért erősen érdeklődik a Barcelona és a Juventus is. Alapesetben Arteta számol vele, és szeretnének hosszabbítani a brazil védővel

  16 - Rob Holding: egy megfelelő ajánlat esetében mozdítható az Arsenal peremembere.

  17 - Cedric: a portugálért ugyan vannak kérők, de a játékos jobb szeretne az Arsenalnál maradni

  18 - Takehiro Tomyiasu: nem várható mozgás

  20 - Nuno Tavares: alapesetben nem várható mozgás, de ha az Arsenal szélső bekket is igazol a nyáron, lehet a portugált kölcsönbe adják a fejlődés érdekében

  KÖZÉPPÁLYÁS

  5 - Thomas Partey: nem várható mozgás

  7 - Bukayo Saka: alapesetben nem várható mozgás, az Arsenal minden követ megmozgat majd, hogy új szerződést írjon alá az ifjú játékos

  8 - Martin Odegaard: nem várható mozgás

  10 - Emile Smith Rowe: nem várható mozgás

  23 - Albert Sambi Lokonga: alapesetben nem várható mozgás, de ha az Arsenal középpályást is igazol a nyáron, lehet a belgát kölcsönbe adják a fejlődés érdekében.

  25 - Mohamed Elneny: nem várható mozgás, az egyiptomi játékos nemrégiben hosszabbított

  34 - Granit Xhaka: tavaly ugyan hosszabbított a svájci, de José Mourinho idén is megpróbálkozhat a leigazolásával.

  TÁMADÓK

  9 - Alexandre Lacazette: szinte biztos, hogy ingyen távozik

  19 - Nicolas Pepe: az elefántcsontparti játékos nemrégiben váltott ügynököt, mivel eléggé mellőzött az Arsenal keretében, valószínűsíthető az eligazolása - a Sevilla mutat némi érdeklődést iránta

  30 - Eddie Nketiah:  a játékos az utolsó pillanatban meggondolta magát, és hajlandó elfogadni az Arsenal hosszabbítási ajánlatát.

  35 - Gabriel Martinelli: alapesetben nem várható mozgás, az Arsenal minden követ megmozgat majd, hogy új szerződést írjon alá az ifjú játékos

 • Felkészülési időszak

  Bár az Arsenal játékosai jelenleg a jól megérdemelt szabadságukat töltik, érdemes átnézni, milyen meccsek várnak ránk a felkészülési időszakban a főszezon előtt, amely a szokásosnál hamarabb kezdődik majd a november-decemberi katari világbajnokság miatt.

  Egyelőre négy felkészülési meccs van lekötve, ebből hármat az Egyesült Államokban játszanak, egyet pedig az egynaposra csökkentett, de visszatérő Emirates Kupán.

  július 16. - szombat - Everton (USA)
  július 20. - szerda - Orlando (USA)
  július 23. - szombat - Chelsea (USA)
  július 30. - szombat - Sevilla (Emirates kupa)

  Egy felkészülési mérkőzés bejelentésével még adós a csapat. Az új idegenbeli mez várhatóan az Egyesült Államokbeli turnén debütál majd.

 • Köszöntünk mindenkit!

  Sok szeretettel köszöntünk mindenkit a már hagyománnyá váló nyári hírfolyamunkban, ebben a gyűjtőhírben írjuk meg az Arsenallal kapcsolatos híreket a 2022-es nyár folyamán.

   

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2851)

7 perce
de úgy néz ki a Chelsea se tudja le igazolni Raphinha-t ez már böven 48 óra volt hogy megkössék az üzletet😂 tuti Barcelona lesz ebből
16 perce
Ronaldo családi okokra hivatkozva nem tért még vissza a MU-ba, miközben a MU tudja, hogy le akar lépni, de nem akarják elengedni.

Az is egy érdekes szitu lesz ott még.
13 perce
rohadék dolog ám ez,ha menni akar,menni is fog! viszont nagyon nagy klubb nem érdeklődik iránta,valszeg az utolsó klubja lesz az életében ami BL helyezéses csapat lesz.
7 perce
Szerintem kicsit lejjebb kéne adni az egoból, és mondjuk elfogadni egy másodhegedűs szerepet, vagy amolyan öltőzői szerepet, mint amit Ibra is tol. Lehetne még sikeres. Jelenleg 37, februárban lesz 38 éves, és irdatlan fizuja van, amit viszont kisebb csapat nem nagyon fog elbírni.
1 órája
Nagyon jó érzés Jesust látni, van egy barna brazil Ronaldonk és egy barna angol Owen előre. Retteghet és viszkethet Európa.
44 perce
Te mi a gyaszrol beszelsz hej...milyen owen?...XDDD
1 órája
martinez a muba igazol 120k/ week. 4 èvre. legalàbb eldölt.
1 órája
tényleg jöhetne már Tiele 😂
2 órája
Fabrizio Romano: Három klub megpróbálta eltéríteni Gabriel Jesus üzletét június 26-ig,De az Arsenal volt neki az legelső választása

Szólj hozzá