• Átigazolási összesítő

  Az Arsenal az alábbi játékosmozgásokat hajtotta végre a 2022-es nyári átigazolási időszakban (árak bónuszok nélkül):

  Érkezők: Gabriel Jesus (Man. Citytől, 45 millió font), Oleksandr Zinchenko (Man. Citytől, 32 millió font), Fabio Vieira (FC Portótól, 32 millió font), Matt Turner (New England Revolutiontől, 5 millió font), Marquinhos (Sao Paulótól, 3 millió font).

  Távozók: Matteo Guendouzi (Marseille-hez, 9 millió font), Lucas Torreira (Galatasaray-hoz, 5 millió font), Bernd Leno (Fulhamhez, 3 millió font) Alex Runarsson (Alanyasporhoz, kölcsönben), Hector Bellerín (Barcelonához, ingyen átigazolás), Nuno Tavares (Marseille-hez, kölcsönben), Pablo Marí (AC Monzához, kölcsönben), Ainsley Maitland-Niles (Southamptonhoz, kölcsönben), Nicolas Pepe (Nice-hez, kölcsönben), Folarin Balogun (Reims-hez, kölcsönben)

   

 • Nem engedték el Douglas Luizt

  Az Arsenal tegnap késő este még jelentkezett egy harmadik, 25 millió fontos ajánlattal Douglas Luizért, de az Aston Villa hajthatatlan volt, nem engedte el a brazil játékost.

  Az viszont hivatalos lett, hogy Aisnley Maitland-Niles a Southamptonnál folytatja kölcsönben, Hector Bellerín pedig véglegesen a Barcelona játékosa lett.

 • Nem lesz harmadik ajánlat

  A Telegraph szerint az Arsenal nem tesz újabb ajánlatot Douglas Luizért.

 • Második ajánlat is elutasítva

  A Talksport szerint az Aston Villa elutasította az Arsenal második, 23 millió fontos ajánlatát is Douglas Luizért. Azt nem tudni, hogy a londoniak tesznek-e még egy ajánlatot a játékosért. Az átigazolási időszak ma 24:00-kor zárul.

   

 • Jön a második ajánlat Douglas Luizért

  Hamarosan érkezik az Arsenal második, javított ajánlata Douglas Luizért, írja David Ornstein.

  Mint korábban írtuk, az Arsenal a mai nap folyamán már tett egy 20 millió fontos ajánlatot az Aston Villa asztalára, de azt elutasították.

  Az Arsenal továbbra sem adja fel, míg az Aston Villa még mindig vonakodik eladni a játékost.

  Fabrizio Romano szerint megvan a megállapodás az Arsenal és a játékos között, a brazil középpályás öt évre kötelezné el magát a londoniakkal. 

   

 • Cedric nem távozik

  A Fulham érdeklődött volna Cedricért, de a játékos maradni szeretne az Arsenalnál és harcolni akar a játékpercekért, írja a football.london újságírója, Kaya Kaynak.

 • Többen is érdeklődnek Douglas Luizért

  Ornstein egyelőre nem számolt be új infókról Douglas Luizt illetően, de egyes források szerint az Arsenalon kívül több klub is érdeklődik még a brazil iránt, köztük a Liverpool, a Chelsea, a Newcastle és az Atletico Madrid.

 • Ornstein: Az Arsenal nem bontja fel Bellerín szerződését

  Minden adott Hector Bellerín átigazolásához a Barcelonába, írja David Ornstein.

  Technikai értelemben azonban nem szerződésfelbontásról beszélünk, hanem az Arsenal átigazolási díj nélkül engedi el Bellerínt a katalán csapathoz, ugyanakkor a megállapodás értelmében a londoniaknak lesz részesedésük a játékos esetleges későbbi eladásából.

  A játékos megállapodott már a Barcelonával, most már csak a papírok aláírása hiányzik, és az engedély, hogy utazhasson Spanyolországba az orvosi vizsgálatok teljesítésére.

  Bellerín lemondott egyébként az arsenalos bérkompenzációjáról is, amiről feltehetőleg a covidos időszak alatt állapodott meg a klubbal.

 • Bellerín megegyezett a Barcelonával

  Fabrizio Romano jelenti, hogy Hector Bellerín mindenben megállapodott a Barcelonával, most már csak a katalán klub zöld jelzésére vár, hogy aláírhassák a szerződést. Ehhez persze az is kell, hogy Aubameyang átigazolása létrejöjjön a Chelseahez, de erre minden esély megvan. A spanyol játékos minden valószínűség szerint felbontja a szerződését az Arsenallal.

  James Olley, az ESPN szakírója közben arról tweetelt, hogy Bellerín szerződését felbontotta az Arsenal.

 • Elutasítják az ajánlatunkat Luizért

  Noha megtette az Arsenal az első ajánlatát Douglas Luizért, ami 20 millió font összértékre rúg, az Aston Villa várhatóan el fogja utasítani az ajánlatot, írja Jason Burt, a Telegraph újságírója.

  Mint Burt írja, itt még nincs vége a sztorinak.

  A játékos nagyon akar jönni.

 • Romano: Tárgyalunk Douglas Luizzal

  Fabrizio Romano szerint folynak az egyeztetések Douglas Luiz és az Arsenal között, ez valószínűleg nem okoz problémát, a játékos korábban is szívesen igazolt volna hozzánk, és most ez a helyzet.

  Mindeközben Sami Mokbel, a Daily Mail újságírója azt írja a Twitteren, hogy az Arsenal megtette az ajánlatát a brazilért: 20 millió fontos összeget kínál a birminghami csapatnak.

  A tárgyalások folynak a klubok között, mint Romano figyelmeztet: ez nem egy könnyed átigazolás. Az viszont jó jel lehet, hogy az Aston Villa és a Wolverhampton mindenben megállapodott Dendoncker átigazolásáról, a belga középpályás 15 millió euróért válthat klubot, ott már csak az orvosi vizsgálatok vannak hátra. 

  Bár az Aston Villa továbbra is vonakodik eladni Luizt, lehet Dendoncker megszerzése végül megnyitja az ajtót a brazil számára az Arsenalhoz.

 • Dendoncker közeledik a Villához

  10 millió fontos ajánlatot tett az Aston Villa a Wolverhamptonnak Leander Dendoncker-ért. írja Sami Mokbel a Daily Mail újságírója.

  A szerző szerint közelednek a klubok a megegyezéshez, és ha megtörténik az átigazolás, megnyílhat az út Douglas Luiz számára az Arsenalhoz.

 • Romano: Próbálkozunk Douglas Luizért

  Fabrizio Romano az imént tweetelte, hogy valóban dolgozunk Douglas Luiz leigazolásán.

  "Az Arsenal komolyan dolgozik Douglas Luiz leigazolásán. Egyáltalán nem egyszerű ügylet, de az Arsenal rajta van az ügynökökkel az átigazoláson. A játékoson nem fog múlni, a két klubon annál inkább."

 • Bellerín visszatérhet a Barcelonába

  Spanyol források szerint minden jel arra utal, hogy Hector Bellerín lett a Barcelona első számú kiszemeltje az átigazolási időszak végéig.

  A spanyol csapat hamarosan eladhatja Aubameyangot a Chelsea-nek, és a további távozóikkal együtt felszabadulhat (anyagilag is) egy hely a keretükben.

  Hugo Cerezo szerint a tárgyalások a Barcelona és Bellerín között előrehaladott állapotban vannak, a játékos fel fogja bontani a szerződését az Arsenallal, így ingyen távozhat a nevelőklubjához, és a fizetését sem kell számottevően csökkentenie.

 • Douglas Luizért tehetünk ajánlatot

  Hamarosan ajánlatot tehet az Arsenal az Aston Villa középpályásáért, Douglas Luizért, írják angol lapok - noha nem a leghitelesebbek - a Twitteren.

  A birminghamiek közel állnak Leander Dendoncker megszerzéséhez a Wolverhamptontól, így elvileg meglesz a lehetőség, hogy Steven Gerrard együttese eladja Luizt, akinek már csak egy év van hátra a szerződéséből.

  Remélhetőleg hitelesebb források is megerősítik ezt a pletykát hamarosan.

 • Ornstein: Próbálkozik az Arsenal

  Próbálkozik egy játékos megszerzésével az Arsenal, mondta David Ornstein a The Athletic deadline day-es élő közvetítésében.

  Más kérdés, hogy sikerül-e majd. Ornstein megjegyezte, hogy hiába volt valós az Arsenal érdeklődése Youri Tielemansért, szinte biztos, hogy a belga nem igazol az Ágyúsokhoz, sőt, jelen pillanatban az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a középpályás marad a Leicesternél.

  Jelenleg egy védekező középpályás a cél a csapatnak, de sok klub érdeklődik egy ilyen típusú játékosért.

  Említettük, hogy Douglas Luiz is ott lehet a piacon, de az Athletic értesülései szerint az Aston Villa nem hajlandó elengedni a játékost még úgy sem, hogy már csak egy év van hátra a szerződéséből.

 • Douglas Luiz a piacon lehet?

  Brazil hírek szerint az Aston Villa nem fog különösebb akadályt gördíteni Douglas Luiz elé, ha a brazil játékos távozni akar a nyár folyamán, a goal.com tengerentúli kiadása szerint a birminghamiek akár 10-15 millió euróért is elengedhetik a 24 éves középpályásukat, mivel a játékos szerződése 2023-ban lejár.

  "Nem én döntök Douglas Luiz sorsáról. Nem szorulunk rá anyagilag, hogy eladjuk a játékost, ugyanakkor csak év van hátra a szerződéséből." - mondta Gerrard a tegnapi gólszerzőjéről, aki állandó kezdője az Aston Villának, de az Arsenal ellen mégis csak csereként lépett pályára.

  Erre talán még érdemes lesz figyelni. 

 • Deadline Day!

  Eljutottunk a nyári átigazolási időszak utolsó napjához!

  Lássuk, mi történik az Arsenal háza táján, Arteta tegnapi szavaiból egyértelműen kitűnik, hogy a csapat aktív a piacon és középpályást szeretnének igazolni.

  Várjuk persze a hivatalos bejelentést Maitland-Niles southamptonos átigazolásáról és hogy mi lesz Hector Bellerín sorsa.

 • Arteta: Elneny sérülése mindent megváltoztatott

  Arteta: Elneny-vel kapcsolatban rossz híreink vannak, jóideig nem lesz bevethető. Az ő sérülése mindent megváltoztatott, mert Thomas is sérült. Ott vagyunk a piacon, meglátjuk, meglesz-e a jó lehetség az igazolásra. Most kicsit szűken vagyunk a középpályára. A klub mindig is különösen támogatta a keret fejlesztését. Ha a megfelelő játékos elérhető lesz, biztosan meg fogjuk próbálni.

 • Arteta: Elneny egy ideig kidőlt

  Mikel Arteta az Aston Villa elleni meccs előtti interjújában elismerte, hogy Mohamed Elneny jóideig nem áll majd a rendelkezésére sérülés miatt.

 • Olley: Valószínűtlen a Danilo-ügylet

  James Olley, az ESPN megbízható újságírója sajnos rossz híreket közölt a Twitteren:

  Mind az Arsenal, mind a Palmeiras elhatárolódik, hogy az angol csapat hivatalos ajánlatot tett volna Danilóért. Az Arsenal érdeklődésevalós, de a brazil klub hihetelenül vonakodik eladni a játékos most nyáron. Van még ugyan egy kevés idő a piac zárásáig, de ez ügylet jelenleg valószínűtlen.

 • Sajtó: Dolgozunk Danilo leigazolásán

  Sami Mokbel, a Daily Mail újságírója is lehozta a hírt, amelyet a goal.com brazil kiadása ma reggel már közölt: dolgozunk Danilo leigazolásán a holnap 24:00-ás határidőig.

  Maga a hír viszont nem tartalmaz túl sok konkrétumot, Mokbel szerint az Arsenal jelenleg mérlegeli a helyzetet, hogy le tudnák-e igazolni a 21 éves brazil védekező középpályást, akit már hosszú hónapok óta szemmel tartanak az Ágyúsok megfigyelői.

  Mokbel szerint az Arsenal 18 millió fontra saccolja Danilo értékét, és egyelőre nem tudni, hogy a Palmeiras megfontolná-e egyáltalán a játékos eladását, miközben ott lesznek a Libertadores Kupa elődöntőjében, és anyagilag nem szorulnak Danilo eladására.

  Érdekes lesz figyelni majd a fejleményeket. Elliot Richardson, aki Mokbelnél hamarabb lehozta a hírt az írta a Twitterén, hogy meglehetősen jó esély van, hogy létrejön az üzlet, de távolról sem lesz egyszerű.

  Az átigazolási időszak holnap 24:00-kor zár.

 • Mégis próbálkozunk Danilóért?

  Meg nem erősített twitteres források szerint mégis csak dolgozunk Danilo leigazolásán a Palmeirastól. Ezt a hírt Elliot Richardson írta a közösségi oldalán, aki annak idején elsőnek számolt be, hogy az Arsenal Alex Runarssont akarja szerződtetni.

  Szerk: 08.31. 15:26: A hírt megerősítette a hitelesebb források közül Sami Mokbel, a Daily Mail újságírója. Hamarosan lesznek részletek.

 • Maitland-Niles a Southamptonhoz közeledik

  Ainsley Maitland-Niles egyre közelebb a Southamptonhoz, írja exkluzív tweetjében Fabrizio Romano. Az olasz újságíró szerint az Arsenal élni fog az opciós jogával, egy évvel meghosszabbítja Maitland-Niles szerződését, így a sokoldalú középpályás kölcsönbe érkezik a Szentekhez, akiknek opciójuk lesz az angol végleges megvásárlására a szezon végén.

  A tárgyalások most a Southampton és Maitland-Niles között folynak, aztán hamarosan jöhet az orvosi vizsgálat.

  A hírt megerősítette az Athletic is.

 • Nincs ajánlat Tielemansért

  Rob Tanner, a Leicesterrel foglalkozó athletices újságíró azt írta a twitterén, hogy eddig egy klub sem jelentkezett ajánlattal Tielemansért 

 • Douglas Luiz is a radaron?

  A Daily Mail szerint az Aston Villánál nagyon szeretnék megtartani Douglas Luizt hosszú távra is, és tárgyalásokat kezdeményeztek a brazil játékos ügynökével, hogy hosszabbítsák meg a jövőre lejáró szerződését.

  Az angol lap szerint több klub is érdeklődik a 24 éves brazil középpályás iránt: az Arsenal mellett a Chelsea, a Newcastle és az Atletico Madrid is szívesen szerződtetné az egykori Manchester Citys játékost.

  Korábban is szó volt már arról, hogy Douglas Luiz szerepel az Arsenal radarján, legutóbb idén télen írtunk róla James Olley-t, az ESPN megbízható újságíróját citálva, de akkor semmi sem lett a razil szerződtetéséből.

 • A Brentford akarja Mudrykot

  A Brentford tárgyal a Shakhtar Donetskkel, írja a The Athletic szerda délben.

  A nyugat-londoni klub már közölte az ukrán csapattal, hogy hajlandók lennének akár 30 millió eurót is fizetni a 21 éves tehetséges szélsőért. A tárgyalások ugyan folynak a csapatok között, de a Shakhtar nagyon vonakodik eladni Mudrykot, legalábbis ennyiért, a többször ukrán bajnok csapat állítólag legalább 50 millió eurót kérne a tehetségért. A Shaktar idén is a BL-ben fog indulni, ráadásul jónéhány légiósuktól kénytelenek voltak megválni az ukrán-orosz háborús helyzet miatt kialakult speciális FIFA-szabályozás miatt.

  David Ornstein tegnap azt írta, hogy Neto mellett Mudryk is az Arsenal kiszemeltje volt a szélső posztra.

  Most a másik, Arsenallal foglalkozó athletices újságíró, James McNicholas úgy tudja, Partey és Elneny sérülését követően a londoni csapat némiképpen egy középpályás megszerzésére helyezte a hangsúlyt.

 • Tielemansért 30 millió fontot akar a Leicester

  A Leicesternél továbbra is abban bíznak, hogy 30 millió fontot tudnak kapni Youri Tielemansért annak ellenére, hogy a játékos szerződése jövőre lejár, írja Ben Jacobs, a CBS Sports újságírója.

  A Rókák megkezdték a jócskán megkésett erősítésüket, miután Wesley Fofana eladásából rengeteg pénz folyt be a Chelsea-től. 

  Mint Jacobs írja, közvetítőkön keresztül az Arsenal korábban már jelezte a Leicester felé, hogy készen állnak 23 millió fontot is ajánlani Tielemansért, de hivatalosan egy ajánlatot sem nyújtottak be eddig.

  A Leicester nem fogja drasztikusan áron eladni Tielemanst, már a 30 millió is csökkentett követelés a részükről. A Rókák abban bíznak, hogy három PL-csapat is ajánlatot tehet a belga középpályásért az elkövetkezendő három napban.

  Az Arsenal mellett állítólag a Newcastle és a Liverpool érdeklődik még Tielemansért.

 • Mudryk valószínűtlen

  Végre egy hitelesebb forrásból származó hír. Nick Ames, a Guardian újságírója:

  "Az Arsenal az elmúlt hetekben nagyon figyelte Mudryk helyzetét, de jelenleg nagyon valószínűtlen egy átigazolás létrejötte. Az viszont nincs kizárva, hogy a játékos holnapig egy PL-csapat játékosa lesz." - írja Ames.

  Már csak azért sem - írják mások - mert a Shakhtar legalább 50 millió eurót kérne a játékosért, és mivel az ukrán csapat idén (is) részt vesz a BL-ben, anyagilag sincsenek rászorulva Mudryk eladására.

   

 • A középpályás a prioritás?

  Hiteles forrásból származó híreket eddig nem kaptunk, de a Twitteren úgy hírlik, hogy eldőlt, hogy az Arsenal prioritása egy középpályás megszerzése lesz a következő másfél napban.

  Igor Burbas ukrán újságíró szerint Mkyhalo Mudrykért a Brentford tett egy 30 millió eurós ajánlatot, szerinte az Arsenal valószínűtlen, hogy megkísérli az ukrán játékos szerződtetését ezen a nyáron.

  Mindeközben olyan híreszteléseket is lehet olvasni a Twitteren, hogy egy angol csapat 20 millió fontos ajánlatot tett Tielemansért.

  Ezek egyelőre egyik sem hiteles forrásból származnak. 

 • Gakpóért nem érdeklődünk

  Az angol hírekkel ellentétben az Arsenal nem érdeklődik immáron a PSV Eindhoven szélsőjéért, Cody Gakpóért, írják holland források, a PSV ügyeiben megbízható Rik Elfrink.

  A szakíró szerint jelenleg a Southampton áll pole pozícióban Gakpóért, de nekik is 50 millió eurót kellene fizetniük a sokoldalú támadóért, és még az sem biztos, hogy a játékos elhagyná az EL-ben szereplő csapatát.

 • Kevés az esély Mudrykra

  Elutasította az Everton megkeresését a Shakhtar Donetsk szélsője, Mykhalo Mudryk, aki az Arsenalhoz szeretne igazolni, írja a kelet-európai futball ügyekben (állítólag) megbízható újságíró, Hrach Khachatryan.

  Mint az örmény szakíró írja, a tárgyalások folynak (maga Ornstein is megemlítette, hogy Mudryk az egyik kiszemelt a szélső posztra az Arsenalnál), de kevés a valószínűség, hogy az ukrán játékos arsenalos átigazolása még ezen a nyáron megtörténik.

   

 • Ajánlatot tettünk Danilóért

  Kedden 20 millió fontos ajánlatot tett az Arsenal a Palmeiras középpályásáért, Danilóért, írja a goal.com brazil kiadása.

  Ennek ellenére az ajánlat nagy valószínűséggel elutasításra kerül, mert a Palmeiras kulcsjátékosként gondol Danilóra, és a csapatnak kelleni fog a játékos az idei szezonban kitűzött célok eléréséhez. Ahhoz, hogy Danilót elengedje a Palmeiras, az érdeklődő csapatnak ki kell fizetnie a szerződésében szereplő 100 millió eurós kivásárlási záradékot.

  Kevesebb mint két nappal a 2022-es nyári átigazolási időszak vége előtt az Arsenal szinte biztos, hogy az utolsó pillanatig aktív marad a piacon: Artetáék eredetileg egy szélső támadót akartak volna venni, de Partey és Elneny sérülései boríthatják a terveket, és lehet, hogy egy középpályással fognak erősíteni. Az Arsenal anyagi helyzete ugyanis nem teszi lehetővé, hogy két játékos is érkezzen.

  Danilo mellett még Douglas Luiz is a radaron lehet (a Daily Mail szerint), és az sincs kizárva, hogy az Arsenal végül mégis csak ajánlatot tesz a hosszú távú kiszemeltjükért, Youri Tielemansért (a The Times szerint). Sok függ attól, mennyire súlyos Elneny sérülése, amiről jelenleg még nincsenek információink.

 • Saka maradna

  Bukayo Saka első alkalommal nyilatkozott úgy, hogy azt sejteti, közel a hosszabbításhoz. Noha az angol játékossal még nincs végső megegyezés, Saka először beszélt arról, hogy szívesen maradna az Arsenalnál a hosszú távú jövőt tekintve is.

  Mikel Arteta még néhány hete úgy fogalmazott: magabiztos Saka új, hosszú távú szerződését tekintve.

  Most Saka is elárulta, ő is hasonlóképpen érez, majd hozzátette: “Igazán érzem a felém irányuló szeretetet a csapattársaimtól, a stábtagoktól és a szurkolóktól.” - mondta Saka.

  Valóban jó lenne lezárni ezt a huzavonát, mert már az is felmerült, hogy a Manchester City fontolgatja Saka leigazolását jövő nyáron.

  Saka szerződése 2024-ben járna le. De nem csak vele, hanem Martinellivel és Salibával is tárgyal a klub új szerződésekről.

 • Újra Danilóért érdeklődünk?

  Idén télen már érdeklődött az Arsenal a Palmeiras 21 éves játékosáért, Daniloért, most pedig újra ez a helyzet, írja a brazil futballal foglalkozó szabadúszó újságíró, Callum Williams. Danilo általában box-to-box középpályásként játszik, de mélységi, védekezőbb felfogásban is remekül megállja a helyét. Williams szerint a Palmeiras körülbelül 25 millió brazil dollárt kérne a játékosért.

  Francia források a Lens játékosát, Seko Fofanát írják, de őt irreálisan magas, 35 millió euróért adná el a klub.

  Szerk.: Sam Dean, a Telegraph megbízható újságírója megerősítette, hogy az Arsenal érdeklődése Danilóért hosszú ideje valós, de a Palmeiras jobb szeretné csak jövő januárban elengedni a játékost, úgyhogy ez a transzfer is valószínűtlen.

 • Sajtó: Paradest próbáltuk volna elcsábítani

  A délelőtt történtek függvényében az Arsenalnál úgy tűnik, már változtattak ki az átigazolási prioritásokon: Romeo Agresti olasz újságíró szerint az Ágyúsok bepróbálkoztak Leandro Paradesnél, hátha le tudják beszélni őt a Juventushoz való igazolásról, de már elkéstek: az argentin játékos a Zebrák játékosa lesz.

 • Mi a helyzet a távozókkal?

  Két játékos jövője még mindig a levegőben lóg az Arsenalnál.

  Az egyik Hector Belleríné. A spanyol játékost mindenki a Real Betishez várta, de most úgy tűnik, a Barcelona fogja kezdeményezni a leigazolását - a hírek szerint a transzferért nem kap átigazolási díjat az Arsenal. Most csak arra kell várni, hogy a katalán csapat eladja Aubameyangot és Martin Braithwaite-ot, így lesz elég forrásuk leigazolni Marcos Alonsót és Bellerínt is.

  A másik távozó Ainsley Maitland-Niles lesz. Korábban a Southampton és a Bournemouth is érdeklődött az angol játékosért, az elmúlt órákban pedig bekapcsolódott a versengésbe a Newcastle is, a Szarkák kölcsönbe igazolnák le a játékost. Kérdés persze, hogy Partey és Elneny sérülését ismerve, valóban hajlandó még elengedni az Arsenal Maitland-Nilest.

 • Ornstein: Elneny hónapokra kidőlt

  Nem jelentkezett jó hírekkel David Ornstein: az Athletic újságírója szerint Mohamed Elneny olyan sérülést szenvedett a Fulham elleni bajnokin, amelynek következtében heteket, sőt, hónapokat kihagyhat.

  Az Arsenal jelenleg a játékos sérülésének pontos diagnózisára vár. Elneny egyébként Thomas Partey hiányában kezdett múlt szombaton, és noha végigjátszotta a teljes meccset, a sérülés súlyosságára csak ezek után figyelt fel a csapat.

  Az szinte biztos, hogy Elneny így számottevő időre kidőlt, és egyelőre Partey-ra sem számíthat Arteta, akinek egyébként relatíve enyhe izomsérülése van, így jelenleg foghíjas az Arsenal középpályája.

  Ornstein rögvest megjegyzi, hogy Elneny és Partey sérülései miatt számottevően módosulhatnak az Arsenal átigazolási tervei a hátralévő két napban. A csapat eredeti terve egy szélső leigazolása volt: Pedro Neto leigazolása továbbra is valószínűtlen, Ornstein ugyanakkor megerősítette az Arsenal érdeklődését a Shakhtar Donetsk ukrán szélsője, Mykhalo Mudryk iránt.

  A gondot ugyanakkor az jelenti, hogy az Arsenal már így is az Üzleti Fair Play szabályok betartásának határán táncol, nem biztos, hogy a csapatnak lenne elegendő forrása egy szélső és egy középpályás megvételére is.

 • Romano: Mudryk érdekes kiszemelt

  Fabrizio Romano szerint érdemes lesz majd a szemünket a Shakhtar Donetsk 21 éves ukrán tehetségén, Mykhaylo Mudrykon tartani.

  Az ukrán tehetségért gyakorlatilag fél Európa sorban áll, Romano szerint eddig az Everton áll a legközelebb hozzá, a liverpooli csapatnak már volt egy 30 millió eurós ajánlata is Mudrykért, amit a Shakhtar elutasított.

  Romano megjegyzi, hogy a néhány napja az Arsenal is információkat kért a játékos igazolhatósága felől, de csak Mudryk ügynökével voltak tárgyalások, a Shakhtarral nem.

 • Fabrizio Romano: Az Arsenal aktív a piacon

  Némiképp jó hírekkel szolgált Fabrizio Romano az Arsenal átigazolási aktivitását tekintve.

  "Arteta és Edu keményen fog próbálkozni, hogy megtalálják a legjobb opciót a csapat számára, biztosan aktívak lesznek az átigazolási időszak utolsó napjaiban, óráiban." - írta Romano a heti átigazolási blogjában, majd hozzátette:

  "Yeremy Pinóért eddig még nem tettek ajánlatot, és a Villarreal is szeretné megtartani a szélsőt. Pedro Neto esetében az Arsenalon múlik minden, hogy megadják-e a Wolves számára a kért összeget, ami valószínűleg több mint 50 millió fontra rúg."

 • Megvannak az EL-meccsek időpontjai

  A menetrend fülön megtaláljátok az Arsenal meccseinek időpontjait, frissítettük a táblázatot az EL-mérkőzések pontos időpontjaival. 

  Húzós hónapok jönnek a világbajnokság kezdetéig, tele leszünk meccsekkel.

  És még a Brighton elleni ligakupa-meccsünk időpontja nem is ismert...

 • Ornstein: A Neto-átigazolás valószínűtlen

  David Ornstein, a hétfői átigazolási hírfolyamában azt írja: "Az Arsenal szerette volna Pedro Netót leigazolni Pepe helyére, de ez a transzfer jelenleg nagyon valószínűtlen, mivel a Wolves nem akarja eladni a portugál játékost, vagy ha igen, a kívánt átigazolási díj irreálisan magas lenne Arteta csapata számára."

 • Az utolsó hét jön

  A héten véget ér a nyár, és ezzel együtt zárul az átigazolási időszak, a kluboknak szeptember 1. magyar idő szerint éjfélig van lehetőségük, hogy új játékosok regisztráljanak a keretükbe. 

  Az Arsenal aktív a piacon, de Arteta elmondása szerint csak olyan játékost fognak igazolni, akik egyből erősítenék a keretet, ráadásul a csapatnak be kell tartania az UEFA Üzleti Fair Play szabályait is.

  A legfontosabb kérdések: vajon érkezik még valaki a keretbe? Ha igen: mennyien és milyen posztokra? Mi lesz Bellerínnel, mi lesz Maitland-Niles-szal, lesz-e még meglepetés távozó a keretből? Csütörtök estig mindenre fény derül.

   

 • Asensio is az egyik kiszemelt?

  A Real Madrid jövő hét elejéig várja Marco Asensio válaszát a játékos átigazolásával kapcsolatban, írja Tom Hopkinson, a Mirror újságírója.

  Asensio jelenlegi szerződése jövőre lejár a Real Madriddal, a játékos pedig több játéklehetőséget szeretne kapni Carlo Ancelottitól, amit az olasz szakvezető nem tud neki garantálni, így szinte borítékolható a 26 éves támadó távozása a Királyiaktól.

  Hopkinson szerint Angliából a Manchester United és az Arsenal is szeretné leigazolni a játékost, akit a tavasz óta Jorge Mendes képvisel, akivel az Ágyúsok már tárgyaltak Fabio Vieira leigazolásakor, illetve akivel a valószínűtlennek tartott Pedro Neto-transzfert akarják kivitelezni az Ágyúsok.

  Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy reális forgatókönyv lenne Asensio a Wolves számára is, mint Neto helyettesét leigazolni.

 • Ornstein: Továbbra is Neto az elsődleges kiszemelt

  David Ornstein a hétfői cikke után újfent megerősítette, hogy Mikel Arteta első számú kiszemeltje a szélső posztra Pedro Neto, a Wolves játékosa.

  "Az Arsenal továbbra is aktív a piacon, mind az érkezőket, mind a távozókat tekintve. Ami az érkezőket illeti: a csapat szeretne egy szélsőt igazolni, és a legfőbb kiszemeltjük Pedro Neto, noha Artetának valóban vannak alternatívái is." - mondta Ornstein a The Athletic egyik podcastjában.

  "De most Neto megszerzése a prioritásuk, már régóta kedvelik a játékost, szemmel tartották őt, amikor a Wolves előtt a Laziónál vagy a Bragánál játszott. A tárgyalások már hónapok óta zajlanak az Arsenal és Neto ügynöke, Jorge Mendes között, aki nagyon befolyásos személy a Wolverhamptonnál is, Mendes az arsenalos tárgyalásaitól függetlenül is beszél a Neto-ügyről a Wolves vezetőivel."

  "A Wolves ugyanakkor továbbra is meg szeretné tartani a játékost, legalább még egy szezonra. Az is igaz viszont, hogy a csapat sosem gördített akadályt, ha az egyik sztárjukat egy nagyobb klub hívná, viszont ilyenkor mindig tekintélyes átigazolási díjat kértek értük. Szóval ha mégis eladnák őt most, akkor az átigazolási díj nagyon magas lenne - akár 50-60 millió font is - , erre pedig az Arsenalnál is figyelniük kell, nehogy kicsússzanak az Üzleti Fair Play előírásai alól."

  "Egyelőrevalószínűtlennek tűnik Neto átigazolása, de az Arsenalnál továbbra is dolgoznak az ügyön, és soha nem lehet teljesen kizárni egy transzfer létrejöttét."

 • Arteta: Meg kell teremtenünk az egyensúlyt

  "Igyekeztünk a lehető leghamarabb leigazolni a kiszemelt célpontjainkat, néhány esetben ez sikerült is, most meg kell próbálnunk egyensúlyt teremteni a keretben, mert volt 11 távozónk, és vagy 5 érkezőnk. De persze igyekszünk még tovább javulni, ez a célunk az átigazolási időszak utolsó hetében." - mondta Arteta a Sky Sportsnak adott exkluzív interjújában, amit ma adott le a sportcsatorna.

  "Volt néhány beszélgetésünk Nico-val, aki a lehető legtöbbet akart játszani. Mivel ezt nem tudtam neki garantálni, úgy döntöttünk, hogy a váltás lesz a legjobb döntés. Most egyre nyilvánvalóbb, hogy kicsit szűk a keretünk, főleg a távozók miatt, és most meg kell teremtenünk az egyensúlyt."

 • Lage: Bármi megtörténhet

  Érdekes kijelentést tett Bruno Lage, a Wolves edzője a csapatának átigazolásaival kapcsolatban.

  "Mi a helyzet a Kalajdzicért tett ajánlatunkkal? A piacon vagyunk az elképzeléseimmel és még szeretnénk egy csatárt igazolni. Ami Adame Traorét illeti: boldog nálunk, és mi is elégedettek vagyunk vele. Ami a távozókat illeti: bármi megtörténhet." - idézte Lage szavait Fabrizio Romano.

 • Sorsoltak az EL-ben

  Kisorolták az Arsenal ellenfeleit az EL-csoportkörben: Mikel Arteta együttese a PSV Eindhovennel, a Bodo/Glimttel és a Zürich-el meccsel majd.

 • Arteta Pepe pótlásáról

  "Ha meg tudjuk valósítani a tervünket, akkor meg fogjuk próbálni pótolni őt. Az elmúlt két hónapban azon dolgozunk, hogy megvalósítsuk azt, amit elterveztünk. Nem tudom, hogy sikerülni  fog-e." - mondta Mikel Arteta Pepe távozásával kapcsolatban a mai sajtótájékoztatóján.

   

 • Arteta: Mindenki bevethető...

  ...kivéve Nelsont. 

  A spanyol tájékoztatása szerint mindenki egészséges és bevethető, aki a Bournemouth elleni keretben ott volt. Egyedül Nelson nem térhetett még vissza az edzésekre.

 • Mi a helyzet Tielemansszal?

  Youri Tielemans neve már hónapok óta terítéken van az Arsenalnál. Köztudott, hogy Mikel Arteta kedveli a belga játékost, a csapat sportigazgatója Edu pedig több alkalommal tárgyalt már Tielemans ügynökével a váltásról, és úgy hírlik, a középpályásnak sem lenne ellenére az Arsenalhoz igazolás.

  Mindezek ellenére az Arsenal még egyetlen ajánlatot sem nyújtott be a játékosért, pedig Tielemans szerződése 2023 nyarán lejár a Leicesterrel, így jövőre már szabadon igazolható lesz.

  Rob Tanner, az Athletic Leicester-ügyekkel foglalkozó újságírója, és James Olley, az ESPN szakírója úgy tudja, a Rókák továbbra is annyit szeretnének kapni Tielemansért, amennyiért megvették őt  2019-ben a Monacótól: 40 millió eurót. Ezt az Arsenal - és a többi érdeklődő klub - is óriási összegnek tartja, ha a Leicester követelései nem változnak, inkább jövőre próbálhatják meg leigazolni a belgát szabadúszóként.

  Olley megjegyzi: a Leicester számottevően még nem erősített ezen a nyáron, ennek anyagi okai vannak, a Rókák félnek, hogy megszeghetik az FFP előírásait az előző évekbeli rekordköltekezések miatt. A Leicesternek emiatt lehet, hogy több játékostól is meg kell válniuk: Fofanáért a Chelsea, Maddisonért a Newcastle érdeklődik.

  A Leicester rossz anyagi helyzetéről természetesen a többi klub is tud, emiatt mindenki készen áll kivárni az utolsó pillanatig az ajánlattétellel.

  Már ha az Arsenal még annyira akarja Tielemanst, mint eddig, hiszen a csapatnál jelenleg a legfőbb prioritás egy szélső leigazolása jelenti.

 • Bellerín ügye az utolsó napig elhúzódik?

  Nyílt titok, hogy Hector Bellerín távozni akar az Arsenaltól, és a klub sem gördítene akadályt a spanyol védő eligazolása elé, mégis úgy tűnik, talán a legegyértelműbb transzfer feneklett meg az Ágyúsoknál.

  James Olley, az ESPN szakírója szerint ennek több oka van. Noha a játékosért a Barcelona és a Betis érdeklődik a leginkább, egyik spanyol klub sem akarna átigazolási díjat fizetni érte, mind a két csapat azt akarja, hogy Bellerín bontsa fel a szerződését az Arsenallal.

  Ez eddig nem történt meg, mert az Arsenal szeretne minimális átigazolási díjat kapni a játékosért. Mégis, talán a legvalószínűbb forgatókönyv a szerződésfelbontás lesz. Viszont ha Bellerín szabadúszó lenne, sem a Betis, sem a Barcelona nem tudná regisztrálni őt ebben a pillanatban a szigorú FFP szabályok miatt.

  A végső megoldás talán az átigazolási időszak utolsó napjára várható.

 • Ma EL-sorsolás

  Ma magyar idő szerint 13:00-kor tartják az Európa Liga-csoportkör sorsolását, amelyet az uefa.com élőben közvetít.

  A csoportkörös meccseket általában 12 hét alatt játszák le a csapatok, ám az idei világbajnokság miatt időszűke van, így idén csak nyolc hét áll majd a klubok rendelkezésére.

  A mérkőzések időpontja így alakul.

  • 1. forduló: szeptember 8.
  • 2. forduló: szeptember 15.
  • 3. forduló: október 6.
  • 4. forduló: október 13.
  • 5. forduló: október 27.
  • 6. forduló: november 3.

  Itt a mezőny:

 • Hivatalos: Pepe a Nice-nél

  Tegnap kora este a Nice bejelentette Nicolas Pepe érkezését az Arsenaltól, kölcsönben, a 2022/23-as szezon végéig. A francia klubnak nem lesz opciója megvenni a szélsőt.

   

 • Sajtó: Pepe ma már orvosin lesz

  Nicolas Pepe ma már Nizzában lesz, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon a francia klubnál, írja a Simon Collings, a Londong Evening Standard újságírója.

  Mint írtuk, a Nice jövő nyárig kölcsönzi ki Pepe-t az Arsenaltól, a játékos végül némi fizetéscsökkenésbe is belement, hogy létrejöjjön a transzfer. Az utolsó pillanatokban bejelentkezett érte a Leicester is, akik teljes egészében állták volna a szélső fizetését, de Pepe ekkor már meghozta a döntését.

  A felek remélik, hogy az átigazolás létrejön a következő két napban, így Pepe már a keretben is ott lehet a Nice Marseille elleni meccsén.

  Collings szerint az Arsenalnál Ainsley Maitland-Niles és Hector Bellerín eladásán dolgoznak.

  Előbbi játékost az Arsenal több angol csapatnak is felajánlotta, köztük a legkomolyabb érdeklődő a Southampton és a Bournemouth. Elképzelhető viszont, hogy ezek a klubok csak kölcsönbe akarnák vinni a sokoldalú angol játékost, így lehet, hogy az Arsenal él az opciós jogával, és meghosszabbítja Maitland-Niles szerződését 2024 nyaráig, így jövőre még lesz esélyük némi átigazolási díjat kapniuk a játékosért.

  Bellerín esetében egyértelműbb a helyzet, mert a spanyol bekk szerződése jövőre lejár az Arsenallal. A játékos szíve vágya, hogy visszatérhessen a Real Betishez, ahol az előző szezont töltötte. A Betis viszont jelenleg azt szeretné elérni, hogy Bellerín és az Arsenal bontsa fel a közös szerződését, mert nem tudnak vagy nem akarnak átigazolási díjat fizetni érte. B-tervként ott lehet még a Barcelona, Bellerín nevelőklubja szintén érdeklődik a játékosért, de Xaviéknak más prioritásuk van jelenleg a piacon.

   

 • Sorsoltak a ligakupában

  Az Arsenal a Brightonnal játszik a ligakupa harmadik fordulójában, a helyszín az Emirates stadion. A mérkőzés pontos dátumát később jelölik ki.

 • Megvan a megállpodás a Nice és az Arsenal között

  Most már a leghitelesebb angol források (Ornstein, Watts) is arról számolnak be, hogy megvan a megállapodás a Nice és az Arsenal között, Nicolas Pepe már a következő napokban átigazolhat kölcsönben a nizzai együtteshez, a fizetésének javarészét a francia klub állja majd, opciójuk nem lesz a végleges megvételre. Már csak az orvosi hiányzik az átigazolás hivatalossá tételéhez.

 • Pepe és Maitland-Niles hamarosan távozhatnak

  A megbízható Nice Matin francia napilap szerint Nicolas Pepe megállapodott a Nice-szel, és szeretné náluk folytatni a pályafutàsát kölcsönben a következő szezonban. Egyelőre az Arsenal áldása hiányzik a transzferhez, mert a londoniaknak Pepe fizetésének valamennyi hányadát állniuk kellene. Az utolsó pillanatban a Leicester is csatlakozott az érdeklődők közé. A Rókák teljes egészében állnák Pepe fizetését, a játékos azonban ragaszkodik a Nice-hez. A francia csapat szeretné holnapig rendezni Pepe átigazolását, hogy a játékos már nevezhető legyen a hétvégi Marseille elleni rangadójukra.

  Mindeközben a Telegraph riportere, Sam Dean szerint Maitland-Nilesért egyre jobban érdeklődik a Southampton, és mögöttük a sorban a Bournemouth. A játékos szeretne Londonban maradni, de egyelőre ilyen klub nem érdeklődik iránta.

 • Sajtó: Az Arsenal a West Hamnek ajánlotta fel Maitland-Nilest

  Az Arsenal felajánlotta Ainsley Maitland-Niles végleges játékjogár a West Hamnek, írja a London Evening Standard megbízható újságírója, Simon Collings.

  Collings úgy tudja, bár David Moyes kedveli a játékost, jelenleg a Kalapácsosoknak nem prioritás Maitland-Niles megszerzése, ha az átigazolás mellett döntenek, biztosan csak az utolsó napokban nyújtják majd be az ajánlatukat.

  Sajtóhírek szerint a Southampton, a Fulham és a Bournemouth is érdeklődik Maitland-Niles iránt, de ajánlatot még egyikük sem tett a sokoldalú játékosért. 

  Az Arsenal mindenképpen végleges átigazolást akar, mivel Maitland-Niles szerződése jövőre lejár a csapattal, így egy kölcsönszerződés esetén a klub nem kapna átigazolási díjat a saját nevelésű játékosért.

 • Alternatívák Netóra

  David Ornstein hétfői exkluzív cikkét, amelyben arról ír, hogy az Arsenal érdeklődik Pedro Neto iránt, minden hiteles angol forrás átvette a napokban, de az összes újságíró megjegyzi, hogy elképesztően nehéz lesz a portugál szélső megvétele, mert a Wolverhampton olyan magas összegért adná el a 23 éves portugált (ha egyáltalán eladná!), ami már nem férne bele az Arsenal költségvetésébe.

  Mint Ornstein is említette, az Arsenalnál több szélső van a listán, ezek közül Neto áll a legelőkelőbb helyen. Bárhogyan is legyen, a csapat csak akkor tud játékost leigazolni, ha Nicolas Pepe távozik a klubtól - ez eddig nem történt meg. Most lássuk az alternatívákat!

  - Yeremy Pino: Alapesetben a Villarreal hallani se akarna a 20 éves spanyol szélső eladásáról, és a játékos is jobb szeretne Unai Emery csapatánál maradni, hogy biztosan állandó játéklehetőségekhez jusson az őszi-téli világbajnokság előtt. A Villarreal anyagi helyzete azonban lehet, hogy közbeszól, és kénytelenek lesznek megválni az egyik legnagyobb ígéretüktől. Pino szerződésében 80 millió eurós kivásárlási ár van, ennek körülbelül a feléért már meg lehetne szerezni a szélsőt.

  - Cody Gakpo: A sokoldalú holland játékosért való érdeklődésünkről maga Ornstein számolt be kora nyáron. Azóta erről nem hallani, sőt, a leginkább a Manchester United ostromolja a játékost, ha tényleg nem sikerülne leigazolniuk Anthony-t az Ajax-tól. Ez bármennyirevalószínűtlennek látszik (Az Ajax 100 millió eurót kérne a szélsőért), akár még sikerülhet is. Gakpóért egyébként a Nottingham Forest is érdeklődik. Gakpo esetleges átigazolása azon is múlthat, hogy a PSV-nek sikerül-e bekerülnie a BL-főtáblájára az utolsó selejtező körben.

  - Moussa Diaby: A francia szélsőért többek között az Arsenal is érdeklődik, írta Fabrizio Romano a Twitterén. Ennek ellenére a Leverkusen őrült összeget kérne a francia szélsőért, aki már többször is kifejtette, hogy maradna a német klubjánál a szezonra.

  - Wilfried Zaha: Az Arsenal még Unai Emery alatt is érdeklődött Zaha iránt, de akkor a Crystal Palace megfizetethetlen összeget kért a szélsőért, így a csapat Nicolas Pepe leigazolása mellett döntött. Most viszont újra felmerülhet a játékos: a 29 éves, jelentős PL-tapasztalattal rendelkező játékosnak mindössze egy év van hátra a szerződéséből, így a megfelelő ajánlat ellenében a Crystal Palace akár túl is adhat rajta. 

  -  Mykhaylo Mudryk: Nick Ames, a Guardian munkatársa szerint az Arsenal sűrűn figyelte a Shakhtar Donetsk 21 éves ukrán szélsőjének a teljesítményét az előző idényben, és kértek is információt az igazolhatóságával kapcsolatban. Noha az Arsenal még nem tett ajánlatot, több angol és német klub is figyeli Mudrykot, aki alapesetben bal szélső támadó, de középen is tud szerepelni. A szakmán belül többen is ódákat zengenek az "ukrán Messi"-nek tartott játékosról, aki remekül cselez, kiválóak a beindulásai és a lövéstechnikája. 

   

 • Sajtó: A Wolves nem engedi el Netót

  A portugál O Jogo interetes portál szerint a Wolverhmapton egyértelművé tette, hogy nem engedik el Pedro Netót az Arsenalhoz idén nyáron. A portguál játékos márciusban hosszabbított a Farkasokkal 2027 nyaráig, és most Bruno Lage csapatának az a célja, hogy megtartsák a 23 éves szélsőt legalább még egy szezonra.

  Az Arsenal-drukker hírében álló Neto a közelmúltban kijelentette, hogy jól esnek neki a különböző pletykák, de jelenleg csak a Wolverhamptonra koncentrál.

  Miközben egyelőre Nicolas Pepe sem áll az átigazolás szélén, úgy a szélső leigazolása sem esedékes jelenleg az Arsenalnál.

  Az átigazolási piac szeptember 1-én, magyar idő szerint éjfélkor zárul. 

 • Sajtó: Az UEFA-t aggasztja az Arsenal üzleti helyzete

  Több mint 20 klub - köztük az Arsenal - üzleti helyzetét is figyeli az UEFA az esetleges Üzleti Fair Play szabályok megszegését illetően, írja a The Times.

  A forrás szerint az európai szervezet a következő hónapban jelenti be a szankcióit azon 10 csapatnak, amelyik a 2020-21-es gazdasági évben megszegték az FFP előírásait, köztük van a PSG, a Barcelona, a Juventus, az Inter és a Roma.

  Ezután jöhet a következő vizsgálódás, ami a 2021-22-es gazdasági évet illeti, ebben érintett az Arsenal, bár a teljes gazdasági jelentést még nem adta le a klub, és ennek függvényében változhat az összkép.

  Arsenalos források arról tájékoztatták a The Times-t, hogy szerintük minden rendben és a szabályoknak megfelelően jártak el, ők még nem kaptak figyelmeztetést az UEFA-tól. A szövetség nem kommentálta a hírt, de vélhetően megbeszélést fognak kezdeményezni az érintett klubokkal.

  Az Arsenal az elmúlt három gazdasági évben az egyik legtöbb veszteséget elszenvedő klub volt 213 millió fonttal, ebből 127 milliót csak a covidos időszakban, a 2020-21-es gazdasági évben hoztak össze, miközben ők költötték a legtöbbet az átigazolásokra, 218 millió fontot, hasonlóan a Manchester Unitedhez.

  Mind az UEFA-nak, mind a Premier League-nek külön szabályai vannak az Üzleti Fair Play-re, de amíg az utóbbi három éven belül 105 millió font veszteséget is lehetővé tesz, addig a szövetség csak 30 millió eurót engedélyez. A @SwissRamble névre hallgató svájci sportközgazdász hétfőn publikált egy elemzést az Arsenalról a Twitteren, ő úgy véli, hogy a "klubnak keményen kell majd küzdenie, hogy megfeleljen az FFP előírásainak, de úgy tűnik, eddig sikerült mindent betartani."

  A következő szezontól az UEFA is könnyít majd a helyzeten, és átáll egy teljesen más elszámolási rendszerre.

  A szankciók között pénzbüntetést, az átigazolásokból ideiglenes eltiltást, legrosszabb esetben pedig az UEFA-sorozatokból való kitilitást találhatunk.

  Ezeket az Arsenalnak minden valószínűség szerint mérlegelenie kell, mielőtt igazol még bárkit is ezen a nyáron.

   

 • További hírek a piacon

  -Ma hivatalossá vált, hogy a klub ifjú tehetsége, Brooke Norton-Cuffy az angol másodosztályban folytatja, kölcsönben a Rotterdamnál.

  -Nicolas Pepe ugyan ma jelen volt a csapat edzőközpontjában, de nem edzett a társaival, elvileg egyre közeledik az elefántcsontparti játékos a Nice-hez - igaz, hogy egyes hírek szerint az utolsó pillanatban a Leicester is el kezdett érdeklődni a szélsőért.

  -Fabrizio Romano szerint is Pedro Neto az első számú kiszemelt, ebben egyetértés van Edu és Arteta között. A Wolves több mint 50 millió eurót akar kapni a játékosért. Egy másik célpont a Leverkusen francia szélsője, Moussa Diaby lenne, de ő nem elérhető a piacon, a francia már többször is elmondta, hogy maradni szeretne a német klubnál.

 • Támadót igyekszik igazolni a Wolves

  Újabb támadót akar igazolni a Wolverhampton, írja David Ornstein. A Farkasok a Stuttgarttal tárgyalnak Sasa Kalajdzic átigazolásáról. Hivatalos ajánlatról még nincs szó, és jelenleg még nincs megegyezés sem a klubok, sem a Wolves és a játékos között, akiért 25 millió eurót akar kapni a német csapat.

  Mint már ma korábban írtuk, az Arsenal első számú kiszemeltje a Wolves játékosa, Pedro Neto. Lehet, hogy Kalajdzic leigazolásával már a portugál szélső eladását készíti elő Bruno Lage csapata? Néhány napon belül okosabbak leszünk.

 • Ornstein: Pedro Neto az első számú kiszemelt

  Pedro Neto az Arsenal első számú kiszemeltje a szélső posztra, írja David Ornstein.

  Mivel Nicolas Pepe rohamosan közeledik a Nice csapatához, az Arsenal prioritása egy szélső támadó leigazolása lesz a szeptember elsejei határidőig, ezen a poszton pedig a Wolverhampton 22 éves portugál játékosa, Pedro Neto az elsődleges kiszemelt.

  Ornstein szerint a tárgyalások több mint egy hónapja folynak az Arsenal és Neto ügynöke, Jorge Mendes között. A portugál szuperügynök akár közvetítőként is részt vehet a klubok közti tárgyalásokban, mivel jó kapcsolatokkal rendelkezik a Wolverhamptonnal.

  Ennek ellenére egy esetleges megegyezés nagyon nehéznek tűnik: az Arsenalnak figyelnie kell az Üzleti Fair Play betartására, és mivel a csapat már számottevő összegeket költött Gabriel Jesus, Zinchenko és Fabio Vieira leigazolásaira, nem mehetnek el a végtelenségig Neto esetleges átigazolási díjában.

  Mint Ornstein írja, bár egyedül az Arsenal érdeklődik igazán Netóért, a Wolverhampton nem tervezi eladni a játékosát, akivel egy hosszú távú sérülés után hosszabbítottak idén márciusban egészen 2027 nyaráig. A tárgyalások tehát Mendes vezetésével folynak a klubok között, hogy mennyi összegért lehetne mégis hajlandó megválni az egyik kulcsemberétől a Wolves.

  A nyár korábbi szakaszában a Netóért érdeklődő klubok úgy vélték, hogy Netót lehetetlen lenne megszerezni a Wolverhamptontól, vagy jócskán túl kellene fizetni érte. Kérdéses viszont, hogy a Wolves új igazolásai (Matheus Nunes, Goncalo Guedes) mennyire nyitnák meg Neto előtt a lehetőséget.

  Ornstein azt is hozzáteszi, hogy az Arsenalnak vannak még opciói Neto mellett is a szélső posztra, de nevekről nem tesz említést. Igazolni a csapat viszont csak akkor fog, ha az illető számottevően erősíti a keretet, és ha anyagilag megengedhetik a kivásárlási árat.

  A nyár korábbi szakaszában az alábbi szélsőkkel boronálták össze a klubot: Yeremy Pino (Villarreal), Cody Gakpo (PSV Eindhoven), Noa Lang (Brugge), Leonard Trossard (Brighton), Jarrod Bowen (West Ham), Edon Zhegrova (Lille), Callum Hodson-Odoi (Chelsea), Marco Asensio (Real Madrid), Mykhaylo Murdyk (Shakhtar Donetsk).

 • A fő prioritás egy szélső leigazolása lesz

  Több hiteles forrás - köztük Ornstein is - megerősítette, hogy valóban tárgyal az Arsenal és a Nice Nicolas Pepe kölcsönadásáról. Az ügylet még nincs befejezve, de a felek optimisták, hogy megszületik a megállapodás.
  Az Arsenal legfőbb teendője egy szélső leigazolása lesz, de csak akkor, ha lesz olyan játékos a piacon, aki erősíteni tudja a keretet, és ha összejön Pepe klubváltása.

 • Pepe közeledik a Nice-hez

  A Nice csapata egyre inkább bizakodik Nicolas Pepe megszerzését illetően, írják francia és angol források. A Nice Matin megbízható francia lap szerint az elefántcsontparti szélső napokon belül a nizzai csapathoz igazolhat kölcsönben. A hírt a The Times újságírója, Gary Jacob is megerősítette, a szakíró szerint az Arsenal valamennyi részt átvállal Pepe 140 ezer fontos fizetéséből a következő idényre is.

 • A Bournemouth ellen már lesz rotálás?

  Az első két bajnokin Mikel Arteta ugyanazt a kezdőt küldte pályára, viszont könnyen lehet, hogy a Bournemouth ellen már lesznek változások a csapatban.

  A keretben mindenképpen lehet, hiszen mint írtuk: Vieira, Smith Rowe és Cedric is játékra kész állapotban vannak, az első két játékos még egyszer sem lehetett a kispadon sem.

  Simon Collings, a London Evening Standard szerint a héten egyes játékosok új szerepkörben gyakoroltak: az eddigi bal bekk Zinchenko középpályásként edzett, Tomyiasu pedig középhátvédként - a japán játékos a válogatottban ezen a poszton játszik. 

 • Arteta az igazolásról, távozókról, Marquinhosról

  Mikel Arteta a mai sajtótájékoztatóján beszélt az átigazolásokról is.

  "Csak legjobb minőségű játékost szándékozunk igazolni. Ha ilyen nincs, akkor inkább nem veszünk senkit." - mondta Arteta.

  "A távozók kapcsán csak akkor adunk ki közleményeket, amikor eljött az idejük. Elég nagy a keretünk, emiatt el kell fogadnunk, hogy néhány játékosunkat el kell engednünk. Az átigazolási időszak végéig bármi megtörténhet."

  "Ami Marquinhost illeti: fizikálisan nagyon erős, és olyan tulajdonságú játékos, aki beilleszkedik a keretünkbe. Itt marad nálunk a következő hónapokra, meglátjuk, hogyan fejlődik, és aztán eldöntjük, mi lenne a legjobb a további fejlődése szempontjából." - mondta Arteta.

   

   

 • Bellerínt három csapat is akarja

  Olasz sajtóhírek szerint Hector Bellerínt három csapat is akarja: a Real Betis mellett a Barcelona és az Udinese is érdeklődik a spanyol jobb bekk iránt, aki szinte biztosan távozni fog az Arsenaltól szeptemberig.

  Ennek ellenére nem egyszerű Bellerín helyzete: játékos ugyanis kizárólag Spanyolországba akar visszatérni. A Barcelonának jelenleg más prioritása van a posztra, Bellerín pedig inkább a Betishez menne vissza, akik viszont nem tudnakvagy nem akarnak átigazolási díjat fizetni érte.

  Néhány hete volt tárgyalás Edu és Bellerín ügynöke között, hogy felbontsák az arsenalos szerződését, de eddig ez nem vezetett eredményre.

 • Pepe fizetése gondot jelent a Nice-nek?

  Tovább haladnak a tárgyalások Nicolas Pepe átigazolását illetően. Mint már írtuk, a szélsőért leginkább a Nice érdeklődik, és úgy tűnik, a klubok mellett a játékos is szívesen térne vissza Franciaországba. A Nice leginkább kölcsönbe igazolná le Pepe-t, de a játékos magas arsenalos fizetése gondot jelent a tárgyalások eddigi szakaszában. A megbízható RMC Sports szerint a játékosért egyébként PL-ben szereplő klubok is érdeklődnek, de ajánlatot még nem tettek.

 • Három játékos is az U21-ben játszik

  Ma este három felnőtt játékos is az U21-ben lép pályára: Fabio Vieira, Emile Smith Rowe és Cedric is játszik majd az ificsapatban a Swansea U23-as csapata ellen, hogy fitt állapotba kerüljenek a következő felnőtt bajnokira.

 • Honnan jönnek a Hodson-Odoi pletykák?

  Egyelőre csak egy Chelsea-s podcastból, a The Chelsea Spot legutóbbi adásából, szóval még kellenének hitelesebb források.  Amit a podcast szerkesztői mondtak, hogy Hodson-Odoiért rengeteg klub érdeklődik mind Angliából, mind külföldről, de ha a belföldi ajánlatokat szemlézzük, akkor az Aston Villa és az Arsenal tűnik jelenleg befutónak.

  Az szinte biztos, hogy a Chelsea 21 éves tehetsége elhagyja a Kékeket a nyár folyamán, a kérdés, hová megy és milyen feltételekkel. A londoniak új tulajdonosa, Todd Boehly egyelőre csak kölcsönbe akarná elengedni a játékost, Hodson-Odoi azonban végleg szeretne távozni.

 • Holdingért próbálkozna az Aston Villa?

  Újabb arsenalos védővel erősítene az Aston Villa, miután idén télen Calum Chamberst vették meg Mikel Arteta együtteséből, most Rob Holding lehet soros.

  Az Aston Villánál azért kell módosítani az eredeti terveken, mert a múlt hétvégén megsérült a csapat egyik új nyári szerzeménye, Diego Carlos, akit a Sevillától igazoltak. A brazil védő a hírek szerint egészen a naptári év végéig nem térhet vissza, így elengedhetetlen lesz egy új bekk igazolása Steven Gerrardnak.

  A Birmingham Post szerint Gerrard listáján jelenleg két név szerepel: Jason Denayeré, aki jelenleg szabadúszó, miután lejárt a Lyonnal kötött szerződése, illetve Holding, aki tavaly 21-szer szerepelt az Arsenal felnőtt keretében, de többnyire csereként, idén pedig még nem lépett pályára az elmúlt két bajnokin.

 • Két héttel a vége előtt...

  Két héttel az átigazolási szezon vége előtt az Arsenal prioritását még mindig a nem kívánt játékosok eladása jelentik. Alapvetően három játékos: Reiss Nelson, Ainsley Maitland-Niles és Nicolas Pepe jövője lóg a levegőben, de Nelson sérülése könnyen azt jelentheti, hogy az angol szélső rövidtávon még marad a csapatnál.

  A másik két játékosért konkrét ajánlat nincsen, de a híresztelések szerint Maitland-Nilesért az Union Berlin, Pepéért pedig a Nice érdeklődik - utóbbi hírt megerősítette a nizzai csapatról mindig megbízhatóan tudósító Nice-Matin napilap is.

  Az szinte biztos, hogy az esetleges érkezők a távozók függvényében alakulnak majd.

 • Pepe-t a Nice akarja?

  Francia források szerint a Nice érdeklődik Nicolas Pepe-ért. 

  A megbízható francia újságíró szerint az Arsenal 25 millió eurót szeretne a szélsőért kapni, de lehet, hogy kompromisszumos megoldásra kell számítani, hogy ugyanis a nizziak első körben kölcsönbe vinnék Pepe-t. A játékos szívesen igazolna vissza a Ligue 1-be. A hírek szerint Pepe ügynöke a hétvégén a Nice-nél járt tárgyalni.

  Az Arsenal szélsőt tervez még venni az átigazolási időszak utolsó napjaiban, de ehhez nagyban kellhet Pepe eladása. Az Ágyúsok Yeremy Pinóért és a chelseas Callum Hodson-Odoiért érdeklődnek.

 • Runarsson Törökországban

  Megérkezett Alex Runarsson Alayne-ba, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon. Az izlandi kapus a következő idényben az Alanyaspor csapátánál folytatja kölcsönben. 

   

 • Saliba hosszabbításáról

  "Ezügyben Edu dolgozik, biztosan fel fogunk készülni az összes lehetséges forgatókönyvre. Azt akarjuk, hogy az összes játékosunk érezze a megbecsülést nálunk és legyen boldog, de még csak most kezdődött a szezon."

 • Arteta: Vieira sokoldalú

  Mikel Arteta Fabio Vieiráról is beszélt.

  "A játékos fogja megmondani, hol érzi a legjobban magát. Különböző posztokon játszatjuk az edzéseken: mindkét szélen, hamis kilencesként, támadó középpályásként, és mindenhol jól teljesít." - mondta Arteta.

  "Nem akar egyetlen posztra specializálódni, mert már hozzászokott, hogy mindenütt képes játszani. Ez mindenképpen pozitív hír nekünk is."

  "Azt nem tudom, hogy mennyi időbe fog telni, mire hozzászokik a bajnoksághoz. Ez attól is függhet, hogy kikkel tud együtt játszani a pályán, és mi lesz az aktuális meccs játékképe."

  "Egyelőre annyit tudok elmondani, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban beilleszkedjen."

 • Emery utalt Pino eladására

  A spanyol újságírók megkérdezték a Villarreal edzőjét, Unai Emery-t, hogy tervben van-e Yeremy Pino eladása a klubnál.

  Mint ismert, spanyol források szerint az Arsenal is érdeklődik a 19 éves jobb szélső iránt, noha hivatalos ajánlatról egyelőre nem beszélhetünk.

  "Lehet, hogy érkezik egy ajánlat Yeremy-ért, és azt el kell fogadnunk. Vannak anyagi jellegű felelősségeink, ez van, ilyen az élet." - mondta Emery.

  A hírek szerint Yeremy szerződésében ugyan van egy 80 millió eurós kivásárlási záradék, de a Villarreal mintegy 40-50 millió euró körüli összeggel is beérné.

 • Pablo Mari a Monzánál

  Az Arsenal csütörtök kora este hivatalosan is bejelentette Pablo Marí átigazolását az AC Monzához. A spanyol védő kölcsönbe került az olasz együtteshez, de a Monzának kötelező lesz végleg megvenni a játékost, ha bennmaradnak az első osztályban.

 • Vagy egy középpályást vagy egy szélsőt igazolunk?

  Az Arsenal továbbra is aktív az átigazolási piacon, mind az érkezők, mind a távozók részéről, noha most jelenleg az utóbbi kap prioritást, írja Simon Collings, a London Evening Standard újságírója,

  Miközben Pablo Marí eligazolásáról már csak a hivatalos bejelentést várjuk, a csapatnál további tervek vannak a "nem-kívánt" játékosok eladását tekintve. Hector Bellerín szerződésfelbontásáról még nem született egyezség, noha minden valószínűség szerint a spanyol bekk eligazol az Arsenaltól a Real Betis csapatánál folytatja. Arteta mindemellett szeretné eladni Reiss Nelsont és Ainsley Maitland-Nilest is, de értük még nem kapott ajánlatot a csapat - ez az átigazolási időszak utolsó napjaiban még változhat.

  Átadó listán lenne még Nicolas Pepe is, de érte egyetlen ajánlatot sem kapott az Arsenal, így a jelenlegi forgatókönyv szerint az elefántcsontparti marad a csapatnál legalább egy szezont.

  A távozók mennyisége pedig könnyen ráhatással lehet, hány új igazolása lesz még az Arsenalnak idén. Az nyílt titok, hogy a csapat próbálkozik, főleg a középpályás és a szélső támadó poszton, de egyik poszton sincs semmi konkrétum.

  A középpályás poszton mind a mai napig érdeklődik a csapat Youri Tielemans iránt, aki szombaton biztosan pályára lép az Emirates stadionban, de továbbra is a Leicester színeiben. A játékost mintegy 25 millió fontért elengedné Brendan Rodgers csapata, hiszen a középpályás szerződése 2023-ban lejár, és a feleknek nincs szándékában a hosszabbítás: a Leicesternek ráadásul már csak azért is érdekében lenne a belga eladása, mert jelenleg nincs pénzük igazolni.

  "Természetesen ez a herce-hurca ott motoszkál Youri agyában, de biztosan nem áll szándékában neki sem még tovább húzni ezt az egészet. Leültünk vele beszélni erről a helyzetről, ami egy őszinte beszélgetés volt. Jelenleg továbbra is a mi játékosunk, ő ennek megfelelően viselkedik és dolgozik, és ez így is marad, hacsak nem szólnak, hogy változik a helyzet." - mondta Rodgers.

  Viszont annak ellenére, hogy a játékos elérhető, az Arsenal a mai napig nem tett ajánlatot Tielemansért a Leicesternek, pedig a játékos ügynökével január óta tárgyal a klub. Ennek több oka lehet: egyrészt kivárnak az utolsó pillanatig, hogy a Leicester áron alul adja el a játékost, másrészt az Arsenalnál januárban még azt gondolhatták, hogy Granit Xhaka idén valóban távozni fog, ráadásul Fabio Vieira leigazolásával abszolút nem számolhatott a klub. Jelenleg a csapatnál többen is tudnak a Tielemans-szerepkörben játszani: Xhaka, Vieira, Lokonga, vagy Zinchenko, így okafogyottá válhat akár 25 millió fontot is kiadni a belgáért...

 • Az Arsenal érdeklődik Pinóért de még nincs ajánlat

  Spanyol hírek szerint az Arsenal továbbra is érdeklődik Yeremy Pinoért, a Villarreal játékosáért, de ajánlatot még nem tett az angol klub.

  Egyelőre úgy tűnik, hogy a Premier Ligából az Arsenal érdeklődése nagyon is valós a Villarreal 19 éves játékosáért, jelenleg a klub és a játékos mérlegelik a helyzetet. Ideális esetben Pino maradna Unai Emery csapatánál a világbajnokság előtt, de ha a Villarreal anyagi megfontolásból a szélső eladása mellett döntene, nem zárható ki egy átigazolás.

  A játékosért 40-50 millió euró közötti összeget vár a Villarreal, de hivatalos ajánlatról csak akkor beszélhetünk majd, ha a felek az átigazolás mellett döntenek.

 • Sajtó: Megvan a megállapodás Maríért

  Tegnap késő este megszületett a megállapodás Pablo Marí ügyében, írja a megbízható olasz újságíró, Gianluca di Marzio.

  Úgy tűnik, a végső befutó mégis csak az AC Monza lett, az olasz csapat kölcsönben viszi a védőt, de kötelező lesz megvenniük Marít, ha bennmaradnak a Serie A-ban a szezon végén.

  A játékos hamarosan érkezik Olaszországba az orvosi vizsgálatokra.

 • A teljes keret készül a Leicester ellen

  Régen nem volt ilyen, de a képek tanúsága alapján a teljes keret készülhet a Leicester elleni bajnokira: noha a Crystal Palace elleni nyitómeccsen még hiányzott Tomiyasu, Smith Rowe és Fabio Vieira is, ők mindannyian ott voltak a csapat keddi tréningén. Hamarosan kiderül, ott lehetnek-e a Rókák elleni bajnokin is.

 • Sajtó: Bellerín szerződését felbontják

  Ahogy már írtuk ma korábban, minden eddiginél nagyobb a valószínűsége, hogy Hector Bellerín szerződését már ezen a héten, akár már ma is felbonthatja az Arsenal.

  Több spanyol forrás és Fabrizio Romano is arról számolt be, hogy a játékos ügynöke ma Londonban járt, hogy egyeztessen a klub felsővezetésével Bellerín 2023-ig tartó kontraktusának megszüntetéséről.

   

 • További távozók várhatók

  További távozó játékosok várhatók az Arsenal keretében miután Lucas Torreira hétfőn végleg eligazolt a Galatasarayhoz.

  Simon Collings szerint az Arsenal továbbra is tárgyal az AC Monza együttesével Pablo Marí átigazolásáról. A transzfer első körben kölcsön lenne, a két klub Collings szerint azon tárgyal, hogy milyen feltételek teljesülése esetén kellene végleg megvenniük az olaszoknak a 28 éves spanyol védőt, aki az előző szezon második felében az Udinesénél játszott, és szívesen térne vissza most is Olaszországba. Az AC Monza mellett a Hellas Verona is figyeli a játékos helyzetét.

  Alex Runarsson arsenalos napjai is meg vannak számolva: Collings szerint az izlandi kapust a török Antalyaspor csábítja, és már a hivatalos tárgyalások is megkezdődtek a klubok között, a török csapat kölcsönbe vinné Runarssont.

  Mindeközben Hector Bellerín ügynöke a napokban tárgyal Eduékkal, a cél, hogy felbontsák a spanyol szerződését, ami 2023 nyaráig szól az Arsenallal.

 • Hivatalos Torreira átigazolása

  Az Arsenal hétfő kora este hivatalosan is bejelentette, hogy Lucas Torreira a Galatasarayhoz igazolt véglegesen. A sajtóhírek szerint a londoni csapat 5-6 millió eurót kap a középpályásért.

 • Már ajánlattal is jönnénk Pinóért?

  Tovább alakul Yeremi Pino ügye, akiről ma délelőtt cikkeztünk.

  Villarrealhoz közel álló spanyol újságírók írták azt ma a Twitteren, hogy a játékos ügynöke ma Unai Emery klubjánál járt, ahol tájékoztatták  a csapat vezetőségét, hogy két angol klub is - feltehetőleg az Arsenal és a Liverpool - 40 millió eurót ajánlana a szélsőért. Állítólag ezt a hírt maga a játékos menedzsere is megerősítette az egyik spanyol rádiócsatornának.

  A játékos szerződésében ugyan szerepel egy 80 millió eurós kivásárlási ár, de ennyit feltehetőleg senki nem fog érte ajánlani. A 60 millió euró már reálisabb lehet, a Villarrealnak ugyanis kell a pénz az erősítésekre, ráadásul korábban egyik kulcsjátékosukat sem tudták eladni.

  Érdekes lesz majd látni, vajon a hitelesebb angol források is megerősítik-e ezt a pletykát.

 • Norton-Cuffy hosszabbít

  David Ornstein úgy tudja, Brooke Norton-Cuffy elfogadta az Arsenal új ajánlatát, és az elmúlt napokban hivatalosan is aláírta az új szerződését a csapattal.

  A 18 éves jobb szélső védő az Arsenal egyik legnagyobb ígérete. Az angol játékos 12 évesen csatlakozott a Hale End-i akadémiához a Chelsea-től, azóta pedig egyre fentebb tör. Az előző idényben a Lincoln City-nél játszott, ahol 17-szer lépett pályára az angol harmadosztályban és egy gólt szerzett. Idén nyáron az angol U19-es válogatottal Európa-bajnokságot nyert Izraelben.

  Mindezek fényében nem csoda, hogy számos angol és külföldi csapat is érdeklődött a játékosért, akinek az előző szerződéséből már csak egy év volt vissza. Az Arsenal várhatóan még ezen a héten bejelenti Norton-Cuffy hosszabbítását, de sanszos, hogy a 2022/23-as idényt valahol kölcsönben fogja tölteni a csapat ifjú reménysége.

 • Sajtó: Yeremi Pinóért érdeklődünk

  Érdekes hírek jönnek Spanyolországból: az As.com és a Marca.com szerint a Chelsea és a Liverpool mellett az Arsenal is érdeklődik a Villarreal fiatal jobb szélső támadójáért, Yeremi Pinóért, sőt a spanyol klubnál úgy gondolják, hogy Kloppék és Artetáék érdeklődése inkább előrehaladott.

  Pino a Villarreal kvázi saját nevelésű játékosa, 2017-ben, mindössze 15 évesen igazolt a spanyol csapathoz és 2020-ban mutatkozhatott be a felnőtt keretben, tavaly pedig új szerződést írt alá Unai Emery együttesével, ami 2027-ig szól, a minimum kivásárlási záradékot pedig 80 millió euróban határozták meg.

  Egyelőre azonban lehet, hogy nem lesz elég az érdeklődés. A játékos a hírek szerint is boldog a Villarrealnál, ahol tavaly a BL-ben is játszhatott, ráadásul Unai Emery csapatánál biztosan játéklehetőséghez jutna, ami kulcsfontosságú az idei világbajnokság előtt. 

  Mint már David Ornsteinre hivatkozva írtuk, az Arsenal továbbra is szeretne egy szélsőt igazolni a nyár folyamán, de olybá tűnik, hogy ez csak akkor lesz lehetséges, ha Nicolas Pepe eligazol a csapattól - ám egyelőre még nincs konkrét érdeklődés az elefántcsontparti iránt.

 • Próbál még új játékosokat igazolni az Arsenal

  Próbál még új játékosokat igazolni az Arsenal, ezt erősítette meg Mikel Arteta a Crystal Palace elleni meccset követően.

  "Megpróbáljuk. Vannak még terveink ezzel kapcsolatban, megpróbáljuk ezeket végrehajtani, ami nagyszerű lenne. De most azokkal a játékosokkal kell dolgoznunk, akik már ak eretben vannak, meg kell próbálnunk fejlesztenünk őket." - mondta Arteta.

  David Ornstein is adott egy videós bejelentkezést a hétvége folyamán, amelyben az Arsenalról is beszélt.

  "Az Arsenal mindenképpen szeretne több üzletet is nyélbe ütni, főleg egy szélsőt, ha ez sikerülne, akkor biztosan elégedettek lennének. Felmerül a kérdés, hogy ki lenne ez a játékos? Raphinháért érdeklődtek, a mostani célpontjaik nevét nem tudom. Az egész függhet attól, hogy végül távozik-e Pepe a klubtól?" - mondta Ornstein.

  "Ott van még Youri Tielemans, akit nagyon kedvelnek az Arsenalnál, és a Leicester is eladná a játékost, mert már csak egy év van hátra a szerződéséből. De még nincs mozgolódás a belga ügyében, és azt gondolom, hogy az Arsenal előbb inkább eladna egy középpályást, mielőtt leigazolnák Tielemans-t."

 • Mi várható ezen a héten?

  Jó hangulatban kezdhetjük ezt a hetet, hiszen Gabriel Martinelli találatának és egy öngólnak köszönhetően 2-0-ás győzelmet arattunk a PL nyitófordulójában a Crystal Palace ellen.

  Játszott az U23-as csapatunk is egy PL2-es bajnokit a Manchester United ellen, amelyet 3-1-re nyertünk meg, az egyik új igazolásunk, Marquinhos gólt szerzett és kiosztott egy gólpasszt is - Takehiro Tomiyasu pedig egy félidőt játszhatott a sérülését követően.

  A folytatás máris jön, ezúttal szombat 16:00-kor a Leicester ellen.

  Az átigazolási időszak természetesen még mindig tart, egyelőre az eladások jelentik a prioritást a csapatnál. Lucas Torreira már Törökországban van, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon, de ha minden jól megy, napokon belül hivatalos lesz az uruguayi eligazolása.

  Pablo Marí is közel van a távozáshoz, sokáig úgy volt, hogy az AC Monza kölcsönbe viheti a spanyol védőt kötelező megvétellel, ha bennmaradnak a Serie A-ban a szezon végén. Az utolsó pillanatban azonban ajánlatot tett a Hellas Verona is, és így ők is tárgyalnak az Arsenallal. Ez némiképpen lelassította Marí átigazolását, de egyben biztosabbá is tette azt.

  Hamarosan bevételhez juthat a Real Betis, hogy leigazolják Hector Bellerínt - a spanyol csapat a napokban várhatóan eladják Alex Morenót a Nottingham Forestnek mintegy 9 millió fontért, ezzel lehet forrásuk Bellerín leigazolásához.

 • Sajtó: Torreira a Galatasaray-hoz igazol

  Gyakorlatilag eldőlni látszik, hogy Lucas Torreira hamarosan a Galatasaray játékosa lesz, írta Fabrizio Romano a Twitterén, amely értesülést később török és angol források is megerősítettek.

  Torreirát állítólag egy kicsit győzködnie kellett a török klubnak, mivel az uruguayi szeretett volna Európában maradni és a Valenciánál játszani, de mivel egyetlen más csapatnak sem volt ajánlata a játékos és az Arsenal számára, végül elfogadta a Galatasaray hívószavát. 

  A játékos és ügynöke csütörtökön Milánóban találkoztak a Galatasaray felsővezetésével, ahol megbeszélték az átigazolás utolsó részleteit is, és végül Torreira elfogadta a törökök ajánlatát. Ha minden jól megy, a játékos hamarosan átesik az orvosi vizsgálatokon is.

  A Galatasaray 5,5 millió eurót fizet az Arsenalnak, plusz további 1,5 millió euró bónuszt teljesítményarányos bónuszok formájában.

 • Torreiráék ma tárgyalnak a Galatasaray-jal

  Török lapértesülések szerint Lucas Torreira ügynöke ma találkozik a Galatasaray képviselőivel Milánóban, hogy megvitassanak egy-két részletet, amit még meg kell oldaniuk egy esetleges átigazolás ügyében. Lényegében tehát kulcsfontosságú órák következnek, hogy Torreira valóban csatlakozik-e a Galatasaray keretéhez, a török források bizakodóak. A két klub elvileg mindenben megállapodott, a döntés a játékos kezében van.

 • Arteta: Aktívak vagyunk a piacon

  Mikel Arteta a Crystal Palace elleni meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az Arsenal továbbra is aktív az átigazolási piacon, mind a távozók, mind az érkezők terén.

  "Nagyon aktívak vagyunk, amint azt láthatják az eddigi érkezők és a távozók tekintetében."

  "Még mindig nagyon nyitott a dolog, ez egy hosszú átigazolási időszak, sokminden történt, hihetetlen, mennyi transzfer ment végbe a PL-ben, a klubok itt is óriási versenyt futnak egymással a játékosokért. Az idei nyár sem kivétel ez alól."

  "Vannak játékosok, akiknek távozniuk kell majd, néhányan érkezhetnek, még minden nagyon nyitott."

 • Marí egyre közelebb a Monzához, Torreira időt kért

  Olasz lapértesülések szerint Pablo Marí megállapodott az AC Monzával, most per pillanat ez a legvalószínűbb transzfer az egész olasz ligában. Az egyeztetések jelenleg a két csapat közt folynak, a Monza egyelőre csak kölcsönben igazolná le a spanyol védőt, végleges megvételi záradékkal, ha sikerül bennmaradniuk a Serie A-ban a szezon végén. Minden bizonnyal néhány napon belül még többet hallunk majd erről az átigazolásról.

  Lucas Torreira ugyanakkor a hét végéig gondolkodási időt kért a Galatasaray-tól, mert hiába a török klub ajánlata, a játékos jobb szeretne a Valenciához kerülni. A spanyol csapat azonban nem tett ajánlatot az Arsenalnak.

 • All or Nothing premier

  Már elérhető az Arsenalról készült dokumentumsorozat első három része az Amazon Primeon. 

 • Hivatalos: Patino a Blackpoolnál

  Szerda este a Blackpool hivatalosan is bejelentette, hogy az Arsenal tehetsége, Charlie Patino náluk játszik majd kölcsönben a 2022/23-as évadban.

 • Hivatalos: Balogun a Reims-nél

  A francia csapat bejelentette a fiatal angol csatár érkezését a következő szezonra. A Reimsnek nem lesz opciója Balogun végleges megvételére.

 • Bellerín szerződésbontást szeretne

  Spanyol hírek szerint a Real Betis három játékost szeretne leigazolni az átigazolási időszak utolsó heteiben: Houssem Aouart, Dani Ceballost és Hector Bellerínt, közülük talán az Arsenal játékosához állnak a legközelebb.

  A Mucho Deporte internetes oldal szerint Bellerín akár az arsenalos fizetésének a feléről is lemondana, hogy aláírja a négyéves szerződését a Betisszel, ahol az előző szezont is töltötte. A spanyol lap szerint Bellerín tárgyalásban áll az Arsenallal, hogy felbontsák a közös szerződést, ami 2023 nyaráig szólna.

  A gondot per pillanat az jelenti, hogy a Betis jelenleg nem tudná beregisztrálni a keretükbe Bellerínt a LA Liga Üzleti Fair Play szabályai miatt, ehhez vagy el kellene adniuk valamelyik játékosukat, vagy olyan gazdasági tőkeinjekciót kellene szerezniük, amilyet a Barcelona eszközölt a nyár folyamán.

 • Változások a bajnokságban

  Megállapodtak a Premier Ligában szereplő klubok csapatkapitányai, hogy a 2022/23-as idényben a bajnokik jelentős többségén nem térdelnek le a kezdő sípszó előtt.

  A térdelés a 2020-ban, a koronavírus nagy hulláma utáni visszatérés után honosodott meg a meccsek kezdésekor, de a csapatkapitányok többsége szerint a gesztus elveszítette a jelenetőségét, és úgy vélik, a "kevesebb több" alapon, nagyobb üzenetértéket hordozna, ha csak bizonyos meccseken térdelnének le.

  Emiatt a játékosok csak a nyitóforduló meccsein, a Boxing Day-en tartandó mérkőzéseken, októberben és márciusban a "No Room for Racism" kampány keretein belül lejátszott meccseken és a kupadöntőkben fognak letérdelni.

  További fontos változás a bajnoki idényben, hogy a mérkőzéseket követően publikálják majd a játékvezetők és a VAR-szoba közti kommunikációt.

  Továbbá:

  -Immáron ötször lehet cserélni, de csak három alkalommal a meccs közben - a félidőbeli csere nem számít bele. A kispadra az eddigi 7 csere helyett 9 játékost lehet nevezni.

  -Mike Dean, Jonathan Moss és Martin Atkinson nyugdíjba vonultak, Tom Bramallt felhívták a Championshipből a PL-be.

  -Változott a lesszabály: a támadójátékos valós leshelyzetét immáron nem ignorálja pusztán az a tény, ha egy védőjátékostól kerül hozzá a labda, feltéve, hogy nem kapusvédésről beszélünk. Például: ha egy támadásnál egy védőről a lesen lévő támadóhoz pattan a labda, az lesnek fog minősülni.

  Hacsaknem szándékos játékbeavatkozás történik a védő részéről: vagyis, ha a védőjátékos szándéka szerint meg akarja játszani a labdát, azaz: labdát akar szerezni, fel akar szabadítani, vagy csapattárshoz akar passzolni. Ugyanakkor ha ez a kísérlet pontatlan vagy sikertelen, és így kerül a labda a lesen lévő támadójátékoshoz, a lest ignorálni fogják.

  Hogy példán is szemléltessük: Karim Benzema idei BL-gólja az új szabályok miatt ma már érvényes lenne.

  -Több meccslabda lesz annak érdekében, hogy csökkentsék az időhúzás lehetőségét. A kezdő labda mellett lesz egy játékszer a negyedik játékvezetőnél, illetve további nyolc labda lesz bójákon az oldalvonalaknál.

  Az új szabályok miatt a játékvezetők fokozottan ügyelni fognak az időhúzások sárga lappal történő szankcionálására, és ha a hazai csapat még a többlabdás rendszert is próbálja ellehetetleníteni, akkor a játékvezető visszatérhet az egylabdás lebonyolításhoz.

   

 • Torreira a Valenciára vár?

  Uruguayi sajtóértesülések szerint Lucas Torreira pár nap gondolkodási időt kért, hátha a Valencia is ajánlatot fog tenni érte az Arsenalnak.

  A hírek szerint Torreira már hetek óta megállapodott a spanyol csapattal, ahol újra együtt dolgozhatna korábbi edzőjével, Gennaro Gattusóval. A Valencia azonban az Arsenalnak nem tett ajánlatot, mert inkább Arthur Melo leigazolásán dolgoznak a Juventustól. Kérdéses, hogy a spanyol klub anyagilag meg tud-e engedni magának mindkét játékos leigazolását.

  Ha a Valencia nem lép napokon belül, akkor még mindig jó esély van arra, hogy Torreira rábólint a Galatasaray ajánlatára. A török klub mindenben megállapodott az Arsenallal: 5,5 millió eurót fizetnének a középpályásért plusz további 2,5 millió euró bónuszt, most a két csapat a játékos döntésére vár.

 • Hein lesz a harmadik számú kapus

  Úgy tűnik, Bernd Leno távozásával letisztult az Arsenal kerete a kapusposzton.

  Az 1-es számú mez várhatóan Ramsdale kapja meg, az angol kapus első számú cseréje Matt Turner lesz. Miután Arthur Okonkwo a következő szezont a Crewe Alexandránál tölti majd, a harmadik számú hálóőrünk az észt válogatott kapusa, Karl Heim lesz, ő a 31-es mezszámot kapta.

  Alex Runarsson arsenalos jövője továbbra is kérdőjeles, az izlandi kapus átigazolási listán van, érte eddig elsősorban török klubok érdeklődtek, akik kölcsönben akarnák leigazolni a játékost.

 • Torreira, Mari és Patino is távozhatnak

  Néhány új hír a soron következő távozókról:

  - Megbízhatónak tűnő török sajtóhírek szerint Lucas Torreira szerda este érkezik a Galatasaray-hoz, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon és aláírja a szerződését.

  - Gianluca di Marzio szerint Pablo Marí egyre közelebb az AC Monzához, a játékos szeretné 48 órán véglegesíteni az átigazolást. Minden valószínűség szerint  a Serie A-ba frissen feljutó csapat első körben csak kölcsönben vinné a játékost, kötelező vételi záradékkal, ha bennmaradnak az idény végén az első osztályban.

  - Kisebb meglepetés, hogy Charlie Patino is távozik, a fiatal angol a Blackpool csapatához kerülhet kölcsönben a következő napokban.

 • Hivatalos Leno átigazolása

  Kedd késő este hivatalossá vált Bernd Leno Fulhambe igazolása.

  David Ornstein egy kis részletet is megosztott a transzferről: noha az átigazolási díj összértéke 8 millió font, ebből 3 milliót kap azonnal az Arsenal, 1 milliót akkor, ha Leno bizonyos számú meccsen pályára lép az új csapatában, 2 milliót, ha a Fulham bennmarad a PL-ben a most következő szezonban, és további kettőt, ha a Fulham ugyancsak kivívja a bennmaradást a 2023/24-es idényben.

 • Alakulnak a távozók helyzetei

  A következő napokban akár öt játékos is távozhat az Arsenal keretéből.

  Bernd Leno a Fulhamhez, Folarion Balogun pedig kölcsönben a Reims csapatához kerülhet, lényegében a két játékos esetében már csak a formalitások (orvosi vizsgálat, szerződések aláírása, bejelentés) hiányoznak a hivatalos átigazoláshoz.

  Mindeközben egyre több forrás írja, hogy Lucas Torreira a Galatasaray-hoz kerülhet. Fabrizio Romano szerint az Arsenal lényegében megállapodott a török csapattal az uruguay-i átigazolásáról, most a két klub arra vár, hogy Torreira is elfogadja a Galatasaray ajánlatát. Török források úgy tudják, Torreira egy kis időt kért, hogy rábólintson a török ajánlatára, mert néhány olasz klub még mindig érdeklődik iránta.

  Torreira mellett távozhat még Pablo Marí is: a 28 éves spanyol védőért leginkább a Serie A-ból érdeklődnek. A legnagyobb érdeklődő az elős osztályba frissen feljutó Monza csapata, de a Hellas Verona és az Udinese is érdeklődik a bekkért. Pablo Marí ügynöke állítólag már Olaszországba utazott, hogy személyesen tárgyaljon az érintett csapatok képviselőivel.

  Hector Bellerín is meglehetősen közel áll a távozáshoz, de hiába a több érdeklődő klub a spanyol iránt, Bellerín csak a Real Betishez akar igazolni. A spanyol csapatnak ugyanakkor még nem áll rendelkezésére elegendő forrás, hogy átigazolási díjat fizessen a jobb hátvédért, így felmerült annak a lehetősége is, hogy Bellerín lemond az arsenalos fizetéséről a szerződésének utolsó évére, hogy idő előtt felbontsák a kontraktust, így a játékos már az idén szabadúszóvá válna.

 • Továbbra is érdeklődünk Tielemansért

  Egyelőre izzik a levegő a Leicester körül - a Rókák az egyetlen olyan klub a Premier Ligában, akik még nem igazoltak senkit sem a nyár folyamán.

  Ennek elsősorban anyagi okai vannak, Brendan Rodgers csapatának előbb el kellene adniuk néhány játékosukat, hogy új szerzeményeket szerezzenek.

  Az elmúlt hónapokban csak Youri Tielemans nevével volt hangos a sportsajtó, de most új pletykák érkeztek: James Maddisonért a Newcastle már két ajánlatot is benyújtott, Wesley Fofanáért pedig a Chelsea érdeklődik.

  A legfrissebb leicesteres hírekből megint csak megerősítést nyert, hogy az Arsenal továbbra is érdeklődik Tielemansért, de ajánlatot még mindig nem tett Mikel Arteta csapata.

  Sokan úgy gondolják, hogy az Ágyúsok csak arra várnak, hogy sikerüljön eladni néhány középpályásukat - ez hamarosan össze is jöhet. Fabrizio Romano tegnap megerősítette, hogy Lucas Torreiráért valóban érdeklődik a Galatasaray, az uruguayi után pedig Ainsley Maitland-Niles jöhet a sorban, igaz, egyelőre nem sokat lehet hallani klubokról, akik az angolért érdeklődnek.

   

 • Torreira Törökországba igazol?

  Kezeljük fenntartásokkal, de úgy tűnik, Lucas Torreira a Galatasaray játékosa lesz.

  Török és olasz források szerint az uruguayi játékos 3 évre ír alá a török klubbal, amely megállapodás 1 év opciót tartalmaz. Az Arsenal 5,5 millió eurót kap a középpályásért, illetve további 1,5 millió eurót bónuszokként. A játékos hamarosan Isztambulba utazik orvosi vizsgálatokra.

  Egyelőre érdemes kivárni, hogy a hitelesebb - elsősorban angol - források is megerősítsék ezeket a híreket.

 • Kezdődik a bajnokság

  Új hét, új hónap, új bajnokság: pénteken a Crystal Palace ellen indul az Arsenal idénye!

  Gyors összefoglaló, mi történt a hétvégén.

  -Szombaton 6-0-ra győztünk a Sevilla ellen az Emirates Kupán. A gólokat Gabriel Jesus (mesterhármas), Bukayo Saka (dupla), és Nketiah szerezték.

  - Martin Odegaard lett a klub kapitánya: a várakozásoknak megfelelően a norvégot nevezte ki Mikel Arteta a csapat állandó kapitányának. Odegaard az Arsenal második legfiatalabb kapitánya a PL-érában Fabregas után.

  - Arthur Okonkwo a Crewe Alexandrához, Nuno Tavares pedig a Marseille-hez igazolt kölcsönben.

  - Közeleg Bernd Leno átigazolása: David Ornstein szerint az Arsenal és a Fulham érdemi megállapodást ért el a német transzferét tekintve, a kapus mintegy 8 millió fontért igazolhat a frissen feljutó londoni együtteshez, a váltás napokon belül hivatalos lesz.

  - Folarin Baloguin a francia Reims csapatához kerülhet kölcsönben, az angol csatár hétfőn lesz orvosin.

 • Pablo Mari nem igazol a Fenerbahce-hez

  Bár hívták volna, Pablo Marí mégsem igazol Törökországba, a Fenerbahce együtteséhez, írják olasz források. Néhány a Serie A-ban játszó klub érdeklődik a spanyol iránt, de még arra is van sansz, hogy Marí marad az Arsenalnál legalább januárig.

 • Bemutatták a harmadik számú mezt

  Túl sok meglepetés nem volt

 • Tavares holnap orvosin a Marseille-nél

  Fabrizio Romano szerint minden adott Nuno Tavares átigazolásához a Marseille-hez. A klubok megállapodtak: a portugál játékos kölcsönben érkezik a francia együtteshez, a Marseille-nek nem lesz opciója a végleges megvételre. A játékos holnap érkezik orvosira.

 • Bellerín ügynöke tárgyal a csapattal

  Továbbra sem tisztázott Hector Bellerín jövője a klubnál, bár minden jel arra utal, hogy a játékos a következő idényben sem az Arsenalnál játszik majd.

  Matteo Moretto olasz újságíró szerint Bellerín ügynöke folyamatosan tárgyal a csapattal a megoldáson. 

  A játékosért a Betis mellett több csapat is érdeklődik, de a hírek szerint a játékos elkötelezett, hogy a gyerekkori csapatánál folytassa.

  A Betisnél jelenleg azon dolgoznak, hogy a lehető legalacsonyabb átigazolási árért igazolják le Bellerínt, de jelenleg nincs elég forrásuk erre, ráadásul a játékos jelenlegi arsenalos fizetése nagy magas, heti 100 ezer font.

  Egy megoldást jelenthet, ha az Arsenal felbontja a szerződését Bellerínnel, de ezügyben nincs döntés.

 • Tavares mégis a Marseille-nél köthet ki? Okonwko is távozik

  Fabrizio Romano szerint Nuno Tavares mégis a Marseille-nél köthet ki kölcsönben a következő szezonban, a francia csapat újra felvette a kapcsolatot az Arsenallal az elmúlt órákban, a következő 48 óra kulcsfontosságú lesz az átigazolás szempontjából.

  Romano megerősítette, hogy az Atalanta az utolsó pillanatban mégis kitáncolt Tavares átigazolásából, ugyanis ők szerettek volna opciót a portugál végleges megvásárlására, amit az Arsenal elutasított.

  Az olasz újságíró szerint Tavares mellett Arthur Okonkwo is távozik az Ágyúsoktól kölcsönben, a fiatal angol kapus az angol negyedosztályban szereplő Crewe Alexandra csapatához igazolhat, ezügyben már minden le van fixálva, már csak a hivatalos bejelentés hiányzik. Mint Romano írja, az Arsenalnál mindenki nagyra tartja a fiatal angol hálóőrt.

 • Kikaptunk a Brentford ellen

  Odalett a 100%-os győzelmi sorozatunk a felkészülési idényben. Ma zártkapus meccset játszott a felnőtt csapat a Brentford ellen a colney-i edzőközpontban, ezt a mérkőzést a vendégek nyerték 2-1-re, az Arsenal találatát Nketiah szerezte.

  Az Arsenal csapata: : Turner, Cedric, Walters (Awe 46), Holding, Tavares (Souza 76), Elneny, Lokonga, Maitland-Niles (Patino 85), Marquinhos, Nelson (Sagoe Jr 90), Nketiah.

 • Többen távozhatnak a napokban

  Akár két játékos is távozhat az Arsenal keretéből a következő napokban, írják különböző források.

  Az egyikük Bernd Leno. A Sky Sports szerint érdemi megállapodás született az Arsenal és a Fulham között, már csak a kisebb részletek hiányoznak a teljes megegyezéshez. Amint ez megtörténik, a kapus utazhat is Marco Silva csapatához, hogy átessen az orvosi vizsgálaton és aláírjon - Leno vételára 8 millió font lesz.

  A másik távozó Pablo Marí lehet. Meg nem erősített, elsősorban Törökországból származó források szerint a Fenerbahce már ajánlatot is tett az Arsenalnak a spanyol védő kölcsönben történő leigazolására.

  Korábban Nuno Tavaresre is azt írtuk, hogy várhatóan az Atalantához távozik, de a legfrissebb olasz hírek szerint a Serie A-ban szereplő csapat szeretett volna magának opciót a portugál végleges megvételére, amit az Arsenalnál el akartak vetni, emiatt jelen állás szerint nem valószínű, hogy ez az átigazolás megvalósul.

 • ArsenalFan.hu PL-fantasy

  Kész az ArsenalFan.hu bajnokság a Premier League Fantasy oldalán, a csatlakozáshoz való kód: ni9zg3

  100 millió font virtuális pénzből kell összehozni egy 15 játékosból álló keretet ezen a weboldalon , ahol a játékosok a valós teljesítményeik alapján kapnak pontokat.

  Várunk mindenkit szeretettel.

 • Pénteken jön a harmadik számú mez

  Pénteken mutatja be az Arsenal a következő szezonban használatos harmadik számú mezgarnitúráját, amely a várakozások szerint pink lesz.

  A csapat várhatóan ebben lép majd pályára a szombati Sevilla elleni meccsen.

 • Jól haladnak a tárgyalások Sakával

  Jól haladnak a tárgyalások Bukayo Sakával a hosszabbítást tekintve, árulta el Edu a mai interjújában.

  Mint már írtuk, az Arsenal szeretné elejét venni, hogy a rivális klubok elhappolják az angol játékost a közeljövőben, így új szerződést ajánlottak a hazai nevelésű sztárjuknak, amellyel Saka az egyik legjobban kereső játékossá válna a keretben.

  Bár még a szerződést nem írták alá a felek, a tárgyalások jól haladnak.

  "Jól, nagyon jól haladnak a tárgyalások. Mindenki boldog. Az normális, hogy még nem jelentettünk be semmit. Le fogunk ülni, és a helyére rakjuk mindenkinek a kívánságát: a mi kívánságainkat, az ő és a családja és az ügynökének a kívánságát. A fő dolog az, hogy hogyan érzi magát nálunk, mennyire kellemes neki nálunk. Saka boldog nálunk, mi is elégedettek vagyunk, most az a lényeg, hogy leüljünk tárgyalni és tegyünk pontot a dolgok végére." - mondta Edu.

 • Sajtó: Jól haladnak a tárgyalások a Fulhammel

  Megfelelően haladnak a tárgyalások az Arsenal és a Fulham között Bernd Leno átigazolását tekintve, írja Simon Collings, a London Evening Standard újságírója.

  A német kapus hetek óta az első számú célpontja Marco Silva együttesének, és úgy hírlik, Leno is szeretne Londonban maradni, és átigazolni, hogy állandó játéklehetőséghez jusson a téli világbajnokság előtt.

  Collings szerint az Arsenal lentebb vitte a követeléseit Leno átigazolási díját tekintve, és most már 8 millió fonttal is beérné Edu az eddig kért 10 millió helyett. 

 • Pablo Marí Törökországban köthet ki

  Török források szerint megállapodott egymással az Arsenal és a Fenerbahce Pablo Marí átigazolása ügyében: a játékos ingyen távozik a török csapathoz egy év kölcsönben, a Fenerbahce átvállalja a védő 5 millió eurós fizetését. 

 • Sajtó: Gakpo az utolsó hetekben lehet elérhető

  Továbbra sem mondott le Cody Gakpo megszerzéséről az Arsenal, állítják holland források.

  A vi.nl internetes oldal legelőször márciusban írt arról, hogy Artetáék érdeklődnek a PSV Eindhoven 23 éves sokoldalú támadójáért, később ezeket az információkat David Ornstein is megerősítette.

  Jelenleg az Arsenalnál az eladások jelentik a prioritást az átigazolási ablakban: Bernd Leno ügyében továbbra sincs megegyezés a Fulhammel, más játékos pedig ennyire sincs közel a távozáshoz.

  A csapat azonban az érkezők tekintetében is figyeli a piacot, és ha kiemelkedő lehetőséget látnak, le is fognak csapni. A vi.nl újságírója, Stef de Bont szerint újfent van arra esély, hogy Cody Gakpo arsenalos lesz, a londoni csapat ugyanis újra érdeklődni kezdett a holland játékosért.

  A PSV-nél remélik, hogy legalább még egy szezonra meg tudják tartani Gakpót, de ha már mindenképpen el kell engedniük, akkor leginkább az átigazolási időszak utolsó napjaiban tennék meg, ugyanis rendkívül fontos BL-főtáblát érő selejtezőt fognak játszani a Monacóval, amihez nagy szükségük lesz Gakpóra is.

 • Edu győztes mentalitást vár

  Csak a győzelem az elfogadható az Arsenal számára, árulta el a csapat sportigazgatója, Edu az amerikai turnét követő hosszú interjújában. A brazil kitért arra is, miért nem működött a keret Unai Emery-vel, és mi változott Arteta kinevezését követően.

  "Minden tiszteletem Unai-é, de a klub projektje akkor kezdett el működni, amikor edzőt váltottunk. Ez volt az első tervem, amit prezentáltam a felsővezetés felé, hogy mi az ok a változásra, és miért akarunk egy teljesen más irányba elmenni. Az volt a fő ötlet, hogy legyen egy olyan edzőnk, akinek tiszta és világos képe van arról, hogy akar játszani. Aztán majd ezt az ötletet megvalósítjuk." - mondta Edu.

  "Bátorság kellett meghozni ezt a döntést, a klubon belül aggódtak amiatt, hogy szezon közben váltunk edzőt, de mondtam nekik, hogy semmi gond, Brazíliában rendszeresen csinálják. Ha már beazonosítottuk a problémát, akkor változtassunk minél hamarabb, ne húzzuk az időt. Ez mindenkinek fájdalmas, de meg kell lépni."

  "Szóval megléptük. De még mindig ott voltak azok a játékosok, akik a 20-as éveik közepén jártak, óriási fizetéssel és semmi teljesítménnyel. Ez megöl mindent, mert ilyen játékosokra lehetetlenség vevő klubot találni. A játékos jól érzi magát, itt van az Arsenalnál, Londonban él, remek környezetben, és még a fizetése is jó. Hogy lehet elpasszolni egy ilyen játékost?"

  "És körülbelül a keret 80%-át ilyen játékosok adták ki. Ezt el is mondtam a felsővezetésnek, mennyire nehéz az ilyen játékosokat eladni, főleg hogy 2-3-4 éves szerződésük van a klubbal. Kellett egy stratégia, hogyan próbáljuk meg kicserélni a keretet."

  "Ez egy ötéves terv volt annak idején. Ha tavaly elértük volna a BL-t, akkor egy évet spóroltunk volna. Tavaly néha az volt az érzésem, hogy bizonyos pillanatokban kellettek volna azok a játékosok, akiket most nyáron igazoltunk. Az ilyen meccsekre olyan játékosok kellenek, akik gyilkos mentalitással bírnak. Akik képesek lennének ölni is, csak el ne bukjuk a meccset."

  "Most már ilyen játékosaink vannak. Nézzék meg, mennyi mindent nyert Gabriel Jesus, Zinchenko de még Fabio Vieira is. Itt csak a győztes mentalitás elfogadható. Ezért fájt annyira, hogy amikor idekerültem, ez nem volt meg. Mindenki kényelmes volt. Mondtam is magamban: "b*ssza meg, mi az, hogy rendben van, ha kikapunk?" Most ez már változik, és mindenki érzi ezt a változást a csapat mentalitásában."

  "Ehhez persze be kellett azt is vállalnunk, hogy bizonyos játékosokat úgy adtunk el, hogy fizettünk nekik a szerződésük felbontásáért. Ha volt olyan játékos, aki amúgy rengeteget keresett, de mégis bomlasztotta az öltözőt, és nem játszott jól, akkor engedjük el egymást. Még akkor is, ha ezért fizetnünk kell."

 • Utolsó hét jön a felkészülésből

  Lassacskán a végéhez közeledik az Arsenal felkészülési időszaka!

  A Chelsea ellen aratott 4-0-ás győzelmet követően a csapat most visszatér Londonba, a hét végén az egynapos Emirates Kupa keretein belül a Sevillával találkozik Mikel Arteta együttese, de elképzelhető, hogy lesz még egy zártkapus felkészülési meccs addig.

  A szezon jövő pénteken indul a Crystal Palace ellen.

 • Tavares az Atalantához távozhat

  Nuno Tavares az Atalantához távozhat kölcsönben, írja a megbízható olasz újságíró, Gianluca di Marzio. A szakíró szerint a megállapodás közel van, az olasz csapatnak nem lesz opciója a végleges megvételre.

 • Megduplázná Saka fizetését a csapat

  Megduplázná Bukayo Saka fizetését az Arsenal, írja a Daily Mail újságírój, Sami Mokbel.

  Mint Mokbel írja, az Arsenal 140 ezer fontot kínál a saját nevelésű játékosának, ezzel ő lenne a klub harmadik legjobban fizetett játékosa Thomas Partey és Gabriel Jesus mögött, akik mintegy 200 ezer fontot keresnek hetente.

  Ez volt az Arsenal első hivatalos ajánlata Sakának, Eduék egyelőre várják a játékos részéről a választ. Saka szeretne mihamarabb a Bajnokok Ligájában játszani, amire az Arsenalnál a jövő szezonban még nem lesz lehetősége, de Artetáék bíznak abban, hogy a mostani erősítések elnyerik a játékos tetszését.

  A játékos szerződése további két évre szól, de a Manchester City máris érdeklődik iránta egy jövőbeli átigazolást tekintve.

 • Arteta: Szeretnénk erősíteni a keretet

   

  Mikel Arteta a Chelsea elleni felkészülési meccs előtt úgy fogalmazott, szeretnének tovább erősíteni a kereten.

  "Zinchenko már edzhet velünk, és ha készen áll, játszhat egy kicsit a Chelsea ellen."

  "Nagyon boldog vagyok az eddigi igazolásainkkal. Volt egy tervünk, és egyelőre jól meg is tudtuk valósítani azokat. Egyelőre jól állunk, és most azon vagyunk, hogy véglegesítsük a terveink megvalósítását. Per pillanat nagyon bő a keretünk, és emiatt most azon dolgozunk, hogy pár játékos távozzon, hogy megfelelő legyen az egyensúly."

  "Meglátjuk, lesznek-e még új érkezők, de folyamatosan azon vagyunk, hogy erősítsünk a kereten. Fontos, hogy olyan játékosok jöjjenek, akik a helyes mentalitással bírnak, akik képesek motiválni a többieket a céljaink elérése érdekében."

 • Elhunyt a csapat főszurkolója

  Elhunyt a csapat egyik főszurkolója, Maria Petri, közölték pénteken.

  Maria 12 éves korában lett Arsenal-szurkoló, folyamatosan járt nem csak a felnőtt csapat meccseire, de az ifisták és a női csapat mérkőzéseire is, az egyik leghangosabb szurkolója volt az Emirates stadionnak.

  Maria gyakran úgy hivatkozott az Arsenalra, hogy a "klub az ő családja", a haláltól pedig csak azért tartott, mert utána már nem nézhetne több mérkőzést.

  Maria Petri, nyugodjék békében.

 • Zinchenko hivatalos

  Az Arsenal pénteken hivatalosan is bejelentette Oleksandr Zinchenko érkezését a Manchester Citytől. 

  Részletek itt: 

 • Továbbra is érdeklődik Gakpóért

  Több angol csapat, köztük az Arsenal is érdeklődik Cody Gakpo iránt, írja a football.london.

  Az Arsenal érdeklődését korábban David Ornstein is megerősítette még májusban, de akkor az újságíró úgy fogalmazott: bárminemű átigazolás csak akkor lesz megvalósítható, ha az Ágyúsoknak sikerül eladniuk Pepét a csapatból - ez eddig még nem történt meg, bár az elefántcsontpartiért érdeklődik a Sevilla, az Everton és a Newcastle is.

  A football.london értesülései szerint Gakpo szívesen igazolna Angliába annak ellenére, hogy a PSV-nél minden bizonnyal állandó játéklehetőséghez jutna, ami kulcsfontosságú az idei világbajnokság előtt. Korábban a játékos elmondta, hogy bár nincs kedvenc csapata, de szimpatizál az Arsenallal.

  "Nincs kimondottan kedvencem ,de nagyon kedvelem az Arsenalt, gyerekkoromban felnéztem Henry-ra, mert ő is magas játékos létére a szélen játszott." - mondta Gakpo egy közelmúltbeli interjúban.

  A PSV éppen szélsőposztra tervez erősíteni: a napokban kölcsönben érkezett a Manchester City brazil tehetsége, Savinho.

 • Jön az első ajánlat Melóért?

  Továbbra is tartják magukat azok a pletykák, miszerint az Arsenal érdeklődik a Juventus játékosáért, Arthur Melóért.

  Hétfőn angol sajtóhírekre hivatkozva arról számoltunk be, hogy Artetáék továbbra is szeretnék leigazolni a Zebrák mellőzött középpályását.

  Most Dario Pellegrini olasz újságíró azt írta a Twitterén, hogy hamarosan ajánlattal jelentkezhet az Arsenal Melóért - Eduék első körben kölcsönbe igazolnák le a középpályást, kötelező végleges megvételre vonatkozó záradékkal.

  Pellegrini szerint a Juventus már hajlandó lenne erre az üzletre rábólintani, ugyanis Max Allegri csapata szeretné leigazolni a PSG-től Leandro Paradest, emiatt pedig először meg kellene szabadulniuk a nem kellő játékosaiktól, köztük Melótól. 

  Megállapodásról azért egyelőre nem beszélhetünk, és azért még érdemes lesz kivárni, hogy a hitelesebb források is megerősítik-e ezeket a híreszteléseket, mivel az Arsenalnál is jelenleg túl sok játékos van a keretben, főleg ezen a poszton.

 • Más célpont után néz a Fulham?

  A Sky Sports értesülései szerint a Fulhamnél elkezdtek más célpontok után nézelődni a piacon kapusposzton.

  Marco Silva csapata ugyan nagyon szeretné leigazolni Bernd Lenót az Arsenaltól - és a német kapusnak sem lenne ellenére a váltás -, a két klub között csak nem akar megszületni a megállapodás, a Fulham szerint az Ágyúsok túl sokat kérnek a mellőzött németért.

  Emiatt más célpontok után kezdtek el érdeklődni: Sergio Ricót szeretnék megszerezni a PSG-től kölcsönben.

 • Továbbra sincs megegyezés Leno ügyében

  Továbbra sincs megállapodás az Arsenal és a Fulham között Bernd Leno átigazolását tekintve, írja a Sky Germany tudósítója Florian Plettenberg a Twitteren.

  A Fulham továbbra is azt szeretné, ha az Arsenal csökkentené a Lenóért kért átigazolási díjon, ami 10-11 millió font lenne. A játékos nyitott lenne Marco Silva együtteséhez csatlakozni.

 • Saliba a Barcelona radarján

  William Saliba is szerepel a Barcelona alternatívái között, ha a katalán csapatnak nem sikerül megszereznie Jules Koundét a Sevillától.

  A Barcelonához közel álló, megbízható Gerard Romero szerint Saliba mellett Milan Skriniar, Gvardiol, Iñigo Martínez és Roger Ibañez szerepelnek Xavi radarján.

  Kounde per pillanat a Chelsea-hez közeledik, de a Barcelona a napokban kapja meg a második nagyobb tőkeinjekcióját, amivel elképzelhető, hogy lesz elég forrásuk Kounde leigazolásához.

 • Torreira elhagyta az edzőtábort?

  Meg nem erősített hírek szerint Lucas Torreira idő előtt elhagyta az Arsenal orlandói edzőtáborát, hogy egy személyes ügyet intézzen Olaszországban. Arról nem hallani semmit, hogy ez egy esetleges átigazolás lenne-e. Hamarosan kiderül.

 • Bellerín csak Spanyolországba távozna

  A spanyol újságíró, Kike Marín szerint Hector Bellerín számos olaszországi klubtól érkezett ajánlatot elutasított, mert csak Spanyolországban szeretné folytatni a pályafutását. A Real Betis újfent érdeklődik a jobb bekk iránt, de egyelőre hivatalos ajánlatról nem beszélhetünk.

 • Arteta az átigazolásokról

  Zinchenko átigazolását követően a leghitelesebb újságírók is úgy gondolják, hogy az Arsenal aktív marad a piacon. A csapat a hírek szerint egy szélső támadó és egy középpályás után érdeklődik.

  Mikel Artetát az Orlando elleni meccset követően erről is kérdezték.

  "Nem tudom, lesznek-e újabb igazolások. Jelenleg elég nagy keretünk van, úgyhogy döntést kell hoznunk azokról a játékosokról, akik nem szerepelnének rendszeresen a meccseken. Sportszerűnek kell velük lennünk. Ez a folyamat hamarosan elkezdődik, egyszerűen muszáj csökkentenünk a keretet."

   

 • Arteta Zinchenkóról

  Bár az Arsenal hivatalos még nem jelentette be az ukrán játékos érkezését, Zinchenko a képek tanúsága alapján már a londoniakkal készül a főszezonra, az Orlando elleni meccset a csapat sportigazgatójával, Edu-val és a klub tulajdonosaival nézte meg a lelátón.

  Mikel Arteta a mérkőzés utáni interjújában nem is titkolta az ukrán szerződtetését.

  "Igen, ahogyan láthatták, ő is velünk van. Még van egy pár formalitás, amit el kell végeznünk a bejelentésig, de nagyon elégedettek vagyunk, hogy sikerült megszereznünk őt."  - mondta Arteta.

  "Jól ismerem őt, egy kivételes játékosról van szó, aki még több versenyképességet ad majd az öltözőnek. A támadásban és a védekezésben is tud játszani. Annak idején támadó középpályásként igazolt a Manchester City-hez, ott formáltuk át bal szélső védőnek. Az ő érkezésével még inkább megvalósítható lesz az a elképzelés, amelyben játszani szeretnénk."

  "A sokoldalúsága fontos lesz a csapat számára, mert ezen a poszton leginkább kimondottan szélsővédők játszanak, szóval nagyon elégedett vagyok."

 • Arteta: Még van hová fejlődnünk

  Ma magyar idő szerint hajnalban játszotta  a harmadik felkészülési meccsét az Arsenal, amelyet 3-1-re nyert meg a csapat Martinelli, Nketiah és Nelson góljainak köszönhetően.

  "Jól haladunk, de még van hová fejlődnünk." - mondta Arteta.

  "Következetesebben kell játszanunk, a meccs elejétől a végéig, ezen még javítanunk kell. Fizikálisan még nem vagyunk a kellő szinten, a játékosokat még nem terheltük meg a 90 perces meccsek szintjéhez, ugyanakkor vannak pozitív jelek is."

  "A kezdés után nagyon élénk volt a meccs, hála a szurkolóknak is, de a meleg és párás idő miatt is csak küszködtünk fizikálisan, nem találtuk a ritmust, és nem is volt meg bennünk az elhivatottság, hogy nyerjünk."

  "Aztán a második félidőben magunkra találtunk, átvettük a kezdeményezést, és úgy játszottunk, ahogy akartunk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, és a srácok is élvezték a meccset." 

 • Tavares a Brightonhoz kerülhet

  Kisebb fordulatot vett Nuno Tavares ügye. Miután Zinchenko - várhatóan - hamarosan az Arsenal játékosa lesz, a portugál játékos kölcsönben távozhat az Arsenaltól a több játéklehetőség reményében. Eddig úgy tűnt, Tavarest a Marseille szeretné vinni, most viszont portugál források szerint a Brighton érdeklődik nagy erőkkel a fiatal bal bekk iránt. 

  Graham Potter csapata a hírek szerint Tavaressel pótolná a várhatóan a Manchester City-hez távozó Marc Cucurellát.

 • Hivatalos: Flores a Real Oviedonál

  Hivatalosan is bejelentésre került, hogy a csapat ifjú középpályása, Marcelo Flores a spanyol másodosztályban szereplő Real Oviedónál tölti a 2022/23-as idényt.

 • Romano: Az Arsenal aktív marad a piacon

  Fabrizio Romano szerint az Arsenal továbbra is aktív marad a piacon Oleksandr Zinchenko átigazolása után is.

  "Őszintén szólva úgy gondolom, hogy az Arsenal továbbra is aktívan fogja figyelni az átigazolási piac eseményeit." - mondta Romano az egyik podcastban.

  "Youri Tielemansért régóta érdeklődnek, de érdekes lesz, hogy mit terveznek a szélső poszton. Raphinhát nagyon szerették volna, de ez nem jött össze, most az alternatívákat keresik a piacon."

  "Ha lesz lehetőségük lecsapni valakire a piacon, meg fogják tenni. Jelenleg Zinchenko a prioritás, de biztosan nem lesz vége az Arsenal ténykedéseinek az átigazolások terén. Arra számítok, hogy még fognak játékosokat venni."

 • Guardiola hálás Zinchenkónak

  Pep Guardiola gyakorlatilag bejelentette Oleksandr Zinchenko átigazolását az Arsenalhoz.

  "A klub nevében szeretném a köszönetemet kifejezni Oleksandrnak az erőfeszítéseiért a csapat iránt mind a pályán, mind azon túl. Jó, hogy erre tegnap sort keríthettünk, mielőtt az Arsenalhoz utazott volna, mert Raheem-től [Sterling] és Gabi-tól [Jesus] nem köszönhettünk el a nyári szünet miatt."

 • Ornstein: Tielemans a távozók függvényében érkezhet

  David Ornstein a The Athletic podcastjában legújabb kiadásában arról is beszélt, mi a legfrissebb hír Youri Tielemans esetleges arsenalos átigazolásáról.

  "A Leicester nyitott a játékos eladására, amennyiben megérkezik a megfelelő ajánlat, mivel már csak 12 hónap van hátra a belga jelenlegi szerződéséből és semmi jel nem utal arra, hogy hosszabbítanának a felek." - mondta Ornstein.

  "Ahogy már korábban is beszámoltunk róla, erős az érdeklődés az Arsenal részéről Tielemans iránt, a londoniak felelős döntéshozóit teljesen meggyőzte a belga, de ennél bonyolultabb a helyzet, mert sokan úgy gondolják, hogy előbb a távozókkal kell foglalkoznia a csapatnak, mielőtt leigazolnák Tielemanst. Hogy ez most Xhaka lesz-e, vagy valaki más a középpályáról, egyrészt, hogy ne legyen ennyire zsúfolt a keret ezen a poszton, másrészt az anyagiak miatt is."

  "Tehát vannak sportszakmai és nem-sportszakmai okai is annak, hogy ez az átigazolás még nem történt meg, ami persze még megtörténhet a következő hetekben, függően attól, hogy lesz-e az Arsenalnak távozója a középpályáról. Emiatt alakult most ki ez a patthelyzet. A Tielemans-ügyre érdemes lesz figyelnünk, miként alakul ez az ügy a piacon, elképzelhető, hogy más csapatok is érdeklődnek majd érte."

  "Könnyen lehet, hogy ez az ügylet az utolsó napokban dől el, de jelen állás szerint az az érzésem, hogy bárminemű arsenalos átigazolás csak akkor lesz lehetséges, ha az Ágyúsoknál felszabadul egy hely a középpályán."

  A The Athletic Leicesterrel foglalkozó újságírója, Rob Tanner szerint Brendan Rodgers a napokban akar majd beszélni Tielemansszal a helyzetről, és egyre nőnek a Rókák esélyei, hogy a belga játékos náluk marad a szerződésének utolsó évére is.

 • Fabrizio Romano: Zinchenko hamarosan orvosin

  Fabrizio Romano szerint az Arsenalnál dolgoznak Zinchenko átigazolásának véglegesítésén. Az olasz újságíró szerint az ukrán akár már ma elhagyhatja a Manchester City edzőtáborát, hogy még az Egyesült Államokban átessen az orvosi vizsgálatokon.

 • Ki lesz az új csapatkapitány?

  Alexandre Lacazette nyáron lejáró szerződése azt jelentette, hogy egy kulcsember távozott a csapattól, hiszen jelenleg nincs csapatkapitány az Arsenal keretében.

  Az Arsenalnál már-már úgy tűnik, valami átok ül a kapitányi karszalagon, hiszen a Lacazette-t megelőző vezér, Aubamweyang viharos gyorsasággal távozott a csapattól, korábban pedig Granit Xhakának akadtak gondjai a klub szurkolóival.

  Lacazette távozásával azonban új vezetőt kell találni a keret élére, Mikel Arteta pedig a hírek szerint közel áll a döntés meghozásához.

  "Ez egy olyan téma, amiről nagyon sokat beszélnek, főleg csapaton kívül, ez pedig nem segített nekünk. Korábban több kapitány is volt a keretben, és ez nem volt mindig következetes döntés, ráadásul sok gond volt az illetők viselkedésével. Ezt akarjuk most megoldani, méghozzá egyenes módon, egy erős vezért szeretnék a csapat élére. Hamarosan döntés születik erről." - mondta Arteta.

  A hírek szerint a döntés Martin Odegaardre eshet, aki egyébként a norvég válogatottban is kapitány.

  "Egyelőre meg akarom nézni, hogyan illeszkedik be mindenki a csapatba, az új srácok, és akik kölcsönben távol voltak tőlünk tavaly. A következő hetekben mindenre fény derül."

  "Martin sok olyan tulajdonsággal bír, amit elvárunk egy kapitánytól. Először is, a csapat érdekeit maga elé helyezi. Volt egy időszak a tavalyi évadban, amikor nem játszott, de mégis elsőként érkezett az edzésekre, és utolsó volt, aki távozott. Mindig jó kérdéseket tett fel azzal kapcsolatban, hogy miért nem játszik és mit kell tenie. De mindig ott volt, meghallgatta az instrukciókat és segített a csapattársainak."

  "A hozzáállása abszolút fenomenális volt. Ezért gondolom azt, hogy neki a csapat az első, és egy kapitánynak így is kell tennie. Aztán ott van az is, hogy a többiek - mindegy, hogy edzőről, stábtagról vagy játékosról beszélünk - hallgassanak a kapitányra. Nem kell, hogy a kapitány mindig beszéljen. Csak következetesnek kell lennie, hogy azt is tegye, amit mond."

  "Számomra az is fontos, hogy a kapitánynak erőteljesen kell a gondolatait és az ötleteit kifejeznie. Inspirálnia kell a körülötte lévőket és el kell érnie, hogy egy emberként gondolkodjon a csapat. Ha ez nincs meg valakiben, az nem lehet kapitány."

   

 • Hol lesz Zinchenko orvosija?

  Érdekes kérdés lehet, hol esik át Oleksandr Zinchenko a kötelező orvosi vizsgálatán, mielőtt aláírná a szerződését az Arsenallal.

  Mint már David Ornsteinre hivatkozva megírtuk, az Arsenal megállapodást ért el mind a Manchester City-vel a játékos vételáráról, mind Zinchenkóval a szerződés hosszáról és fizetéséről, így lényegében - ha minden a tervek szerint halad - már csak a formalitások hiányoznak az átigazolás hivatalos bejelentéséhez.

  Simon Collings, a London Evening Standard újságírója szerint normális esetben a játékosok a klubok saját országában teljesítik az orvosi vizsgálatokat, és utána csatlakoznak hivatalosan is a kerethez. A Chelsea-nél két alkalommal is így működött: Raheem Sterling és Kalidou Koulibaly is Londonban esett át az orvosin, és utána utaztak ki a kerethez az Egyesült Államokba.

  Most viszont némiképpen más a helyzet, mert a Manchester City a hét végéig Houstonban van edzőtáborozni. Az Arsenal szeretné már ezen a héten tető alá hozni az üzletet formálisan is, és Collings szerint már folyamatban vannak a munkálatok, hogy Zinchenko az Egyesült Államokban csatlakozzon a kerethez. Az Arsenal jelenleg Orlandóban tartózodik, ami körülbelül két órára van Houstontól.

 • Rekordot döntött az új idegenbeli mez

  A bemutatása napján rögtön több mint egy millió fontos bevételt hozott az Arsenalnak az új idegenbeli mez, ez új rekord az Ágyúsoknak.

 • Marcelo Flores kölcsönben távozhat

  Egyre biztosabb, hogy a csapat egyik nagy ígéretének tartott Marcelo Flores a következő szezonban kölcsönben folytatja a pályafutását.

  A mexikói válogatott Floresért rengeteg klub érdeklődik az Egyesült Államokból, Európából pedig a spanyol másodosztályban játszó Real Oviedo hívja a sokoldalú játékost. 

  A döntést - ha minden igaz - szerdán hozzák nyilvánosságra.

 • Hamarosan jön az ajánlat Bellerínért?

  Sajtóhírek szerint a Real Betis csapata hamarosan 20-25 millió euróért eladhatja Alex Morenót a Nottingham Forestnek.

  Mindez azt jeletené, hogy a nehéz anyagi helyzetben lévő spanyol csapatnál jelentős anyagi forrás szabadulna fel, hogy megszerezzék a két nagy nyári kiszemeltjüket: Houseem Aouart a Lyontól és Hector Bellerínt tőlünk.

 • Ornstein: Megvan a megállapodás Zinchenkóért

   Ornstein: Az Arsenal az utolsó szakaszában jár Zinchenko átigazolásában. Artetáék 32+2 millió fontot fizet az ukrán játékosért, és megvan a megállapodás Zinchenkóval is. Ha minden jól alakul, a védő hamarosan elhagyja a City edzőtáborát, hogy átessen az orvosi vizsgálaton.

 • Arteta: "A csapat még nincs kész a szezonra"

  Mikel Arteta csapata hétfőn érkezett meg Orlandoba, hogy ott folytassa a felkészülést a következő szezonra.

  A következő órákban minden bizonnyal több interjú is lesz a játékosokkal és Artetával, de nagyon sokat sejtet a spanyol edző azon elszólása, miszerint a keret "még nem teljes" a következő szezonra.

 • Újfent érdeklődünk Arthur iránt

  Újfent figyeli Arthur Melo helyzetét az Arsenal, írja Daily Mail hitelesnek mondható újságírója, Simon Jones.

  A 25 éves játékostól idén nyáron megválna a Juventus. Mint a brit bulvárlap írja, Massimiliano Allegri más típusú középpályást szeretne a csapatában, így nincs szükség a brazilra, aki várhatóan nem is lesz tagja a Zebrák keretének az Egyesült Államokbeli túrájukra.

  Jelenleg az Arsenal prioritása Zinchenko megszerzése a Manchester Citytől, és az Arsenalnál addig nem is terveznek középpályást venni, amíg nem adnak el játékost ezen a poszton. Emiatt - mint Jones írja - jegelte a londoni klub az érdeklődését Youri Tielemans iránt is. A legközelebb a távozáshoz talán Lucas Torreira állhat, az uruguayi játékosért a Valencia érdeklődik a leginkább, de a spanyol klub számára túl magas az Arsenal által kért 15 millió euró Torreiráért, aki az előző szezonban a Fiorentinánál játszott kölcsönben.

  Arthurért egyébként az előző klubja, a Barcelona is érdeklődik, és felmerülhet egy játékoscsere is a közeljövőben, Memphis Depay-t szeretné Allegri leigazolni. A héten minden bizonnyal várható fejlemény ezügyben.

  Idén télen az Arsenal nagyon is érdeklődött Arthur Melo iránt. Mint David Ornsteinre hivatkozva írtuk a téli átigazolási hírfolyamunkban:

  Az érdemi  gondot a klubok közti megállapodás tető hozása jelentette: az Arsenal hathónapos kölcsönt szeretett volna, míg a Juventus 18 hónapra kölcsönözte volna ki a brazilt, úgy, hogy Melo teljes fizetését az angol csapatnak kellett volna állnia, és a Zebrák egy 40 millió eurós opciót is szerettek volna a végleges megvételre. Ornstein úgy tudja, hogy Edu és a Juventus sportigazgatója, Federico Cherubini elviekben megállapodott, de az Arsenal felsővezetése nem hagyta jóvá a tervezett ügyletet.

 • Az Arsenal gyorsan meg akarja szerezni Zinchenkót

  Tovább folytatódnak a tárgyalások az Arsenal és a Manchester City között Oleksandr Zinchenko átigazolását illetően, írják hétfőn délelőtt hiteles angol források.

  Úgy hírlik, a két klub között nem lesz gond a megállapodás, ugyanis az Arsenal jelezte a Manchester City-nek, hogy hajlandók bónuszokkal együtt 35 millió fontot fizetni az ukrán játékosért. A tárgyalások a hétvégén a két csapat között jól és gyorsan alakultak.

  Simon Collings, a London Evening Standard újságírója szerint a megbeszélések most az Arsenal és Zinchenko között zajlanak. A megállapodáshoz kulcstényező lehet, hogy az Ágyúsok mennyi játéklehetőséget tudnak ajánlani az ukránnak, aki az előző szezonban mindössze 15 bajnoki meccsen léphetett pályára Guardiola együttesében.

  Mint Collings írja, az Arsenal gyorsan nyélbe szeretné ütni az üzletet, miután a főszezon kevesebb mint három hét múlva indu, Kieran Tierney pedig újfent sérült. Kérdés viszont, hogy ha meg is lesz a teljes megállapodás a felek között, hol tudnák a formalitásokat, mint például az orvosi vizsgálatokat rendezni. Az Arsenal jelenleg Orlandoban tartózkodik, ahol a héten a helyi MLS-csapattal és a Chelsea-vel lesz felkészülési meccsük. A Manchester City nem olyan messze tartja a rövid edzőtáborát, amelynek Zinchenko is a tagja - Guardioláék Texasban és Wisconsinban játszanak majd ezen a héten, majd térnek vissza Angliába, nekik jövő héten Community Shield meccsük lesz a Liverpool ellen.

   

 • Íme az idegenbeli mez

 • Mi várható a héten?

  Nézzük, mi várható ezen a héten az Arsenal háza táján:

  -Ma bemutatják az idegenbeli mezünket, az Arsenal hivatalos webshopján már zajlanak az előkészületek.

  -Két felkészülési meccsel befejeződik a túránk az Egyesült Államokban: csütörtökön az Orlando City-vel, vasárnap a Chelsea-vel játszunk -  az időeltolódás miatt magyar idő szerint a hajnali órákban.

  -Várhatjuk a fejleményeket az esetleg Zinchenko-átigazolás kapcsán.

 • Jön az Everton elleni edzőmeccs

  Holnap magyar idő szerint hajnal 1-kor jön az Arsenal következő edzőmeccse, az Everton ellen. A csapat hivatalos weboldalán 6 font ellenében lehet streamelni a találkozót.

 • Sajtó: Zinchenko egyre közelebb

  Angol sajtóhírek szerint az Arsenal egy lépéssel közelebb került Oleksandr Zinchenko leigazolásához, miután az érintett felek szombaton tovább folytatták a tárgyalásokat. Fabrizio Romano a The Guardian online hasábjain azt írta, hogy a két klub gyakorlatilag megállapodott egymással az ukrán játékos vételáráról, ami 30 millió font körüli összeg lesz. Az Arsenal jelenleg Zinchenko ügynökével tárgyal a játékos szerződéséről, de úgy hírlik, nem lesz lényegi akadály a megbeszélések során, és a játékos akár már a jövő hét elején aláírhat a londoni csapatnál. Kérdés, hogy hol lesz erre lehetőség, a City ugyanis ma indult el az egyhetes USA-beli edzőtáborába.

 • Romano: Saka hosszabbításán dolgozunk

  Fabrizio Romano a podcastjában elmondta: az Arsenalnál sosem volt téma Gnabry visszaigazolása, a klub jelenleg Bukayo Saka szerződéshosszabbításán dolgozik és napokon belül várható ajánlat az egyik kiszemeltünkért a szélső támadó poszton.

 • Nincs megkeresés Gabriel ügyében

  Az olasz sajtóban a közelmúltban rendre felmerül, hogy a Juventus az Arsenal játékosát, Gabriel Magalhaest szemelte ki a távozó Matthijs de Ligt helyére, aki várhatóan heteken belül a Bayern München játékosa lesz.

  A Telegraph megbízható újságírója, Sam Dean szerint az Arsenalt hivatalosan nem kereste meg a Juventus Gabriel átigazolhatóságáról, ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Zebrákat nem érdekelné a brazil védő.

  Ezzel együtt az Arsenal számára Gabriel nagyon fontos játékos, és csak egy óriási ajánlat esetén fontolnák meg Artetáék az eladását. Gabriel szerződése jelenleg további három évre szól az angol csapattal, az Arsenal tehát jó tárgyalási pozícióban várná az esetleges ajánlatokat.

 • Sajtó: Gnabry hosszabbít

  Ha volt is valamennyi remény, hogy az Arsenal visszaigazol(hat)ja Serge Gnabry-t a nyár folyamán, az most mind szertefoszlott: David Ornstein szerint a német játékos megállapodott a folytatásról a Bayern Münchennel, Gnabry a napokban hamarosan hivatalosan is aláírja az új szerződését a bajor klubbal.

 • Távozik az egyik fiatal játékosunk

  Sajtóhírek szerint a távozás szélén áll az egyik legjobb fiatal játékosunk, a jobb szélső támadó Omari Hutchinson, írja Chris Wheatley.

  A 18 éves játékos sokáig tárgyalásban állt a klubbal egy új szerződésről, ám a tárgyalások megakadtak. Most minden jel arra utal, hogy Hutchinson a Chelsea korosztályos csapatában fogja folytatni a pályafutását.

 • Sajtó: Közelednek az álláspontok Zinchenko átigazolását tekintve

  Közelít a megegyezéshez az Arsenal és a Manchester City Oleksandr Zinchenko átigazolását tekintve, írják a manchesteri klubhoz közel álló források.

  A Daily Mail újságírója, Jack Gaughan már májusban írt az Arsenal érdeklődéséről az ukrán játékos iránt. Gaughan a legfrisseb cikkében most arról számolt be, hogy minden jel arra utal, hogy Zinchenko 35 millió font ellenében hamarosan az Arsenal játékosa lesz.

  Az újságíró szerint Zinchenkót a múltban már próbálta eladni a City, de az ukrán játékos mindeddig maradni akart Guardiola együttesénél. Most azonban több játéklehetőségre vágyik - az előző szezonban mindössze 15 bajnoki fordulóban jutott neki szerep. 

  Minden bizonnyal ennél többször lépne pályára az Arsenalban - Mikel Arteta nagyra értékeli a játékost, akivel korábban már dolgozhatott is együtt. Főleg Zinchenko sokoldalúsága jönne jól az Arsenal számára, aki nemcsak bal hátvédként, de belső középpályásként is tud játszani. 

  Gaughan értesüléseit megerősítette a Manchester Evening News újságírója, Simon Bajkowski is. Bajkowski szerint ugyan még a feleknek tárgyalniuk kell az átigazolás létrejöttéhez, de egyre optimistább mindenki azt illetően, hogy az átigazolás létre fog jönni. Zinchenko és Arteta között remek a munkakapcsolat, a Manchester City pedig nem gördít akadályt Zinchenko távozása elé, ráadásul Guardioláék óriási profitot fognak kasszírozni a játékoson, aki mindössze 1,4 millió font ellenében igazolt hozzájuk az ukrán Ufa együttesétől 2016 nyarán.

  A City a Zinchenkóért kapott pénzből bal szélsőt akar venni a nyáron, a brightonos Marc Cucurella áll Guardioláék listájának élén.

 • Mi a helyzet Paqueta-val?

  Az elmúlt napokban felerősödtek azok a hírek, miszerint az Arsenal komoly érdeklődést mutat Lucas Paqueta, a Lyon 26 éves középpályása iránt. Mint már írtuk, hivatalos ajánlatról egyelőre nincs szó, de Eduék figyelik a brazil játékos helyzetét. 

  Érdekesség viszont, hogy azok az angol források, amiket hitelesnek tarthatunk, kicsit eltérően látják a helyzetet.

  James McNicholas, a The Athletic újságírója pénteken arról írt cikket, hogy az Arsenalnál mindig van egy-egy B-terv, ha nem sikerül leigazolni az elsődleges kiszemelteket. Ebben a cikkben McNicholas úgy fogalmaz: ha Pepe a várakozásoknak megfelelően távozik, az Arsenalnál szükség lehet egy szélsőre. Raphinha jó lett volna, de mivel a brazil közel áll a Barcelonához, az Ágyúsoknak alternatíva kell nézniük. 

  "Sokan azt várják, hogy az Arsenal előáll egy alternatívával Raphinha posztján, bár az eddigi híresztelésekkel ellentétben Lucas Paqueta jelenleg nincs célkeresztben. Az Arsenal igenis elismeri a Lyon 26 éves brazil játékosát, de miután már leigazolták Vieirát, a csapatnak más prioritási vannak erre a posztra." - szól az erről szóló bekezdés McNicholas cikkében.

  Charles Watts, a goal.com szakírója az alábbiakat mondta egy Youtubeos beszélgetős műsorban: "Az Arsenal valóban érdeklődik Paquetáért, de nagyon nehéz lesz a tárgyalás a Lyonnal. Elvileg a játékos távozhat a csapatától a nyár folyamán, azt már csak remélni lehet, hogy a klubja nem fog irreálisan magas átigazolási díjat kérni, amit senki nem fizet ki - néha ez a helyzet a játékosaikkal."

  "Érdemes lesz a szemünket ezen a sztorin tartani. Paqueta brazi, ez talán segíthet, ha az Arsenalról beszélünk." - tette hozzá viccesen Watts.

  "Tudom, hogy rengetegen 10-esnek tartják Paquetát, amely poszt már telített, Odegaard és Vieira miatt, de a brazil képes a mélységi középpályán, bal oldalt is játszani. Ez egy olyan poszt, amin az Arsenal erősíteni szeretne, lásd a Tielemansról szóló híreket."

  "A Tielemans-sztori érdekes, hiszen még én is írtam arról, hogy az Arsenal tárgyalásokat folytat a játékos ügynökével, szóval a csapat rengeteg munkát beletett az átigazolás előkészítésébe, ráadásul a játékos elérhető a piacon..., de az Arsenal még mindig nem tett ajánlatot, szóval az az ember érzése, hogy még sincsenek annyira meggyőződve őt illetően."

  "Persze nem azt mondom, hogy Tielemanst nem fogja leigazolni az Arsenal, visszamehetnek érte az átigazolási ablak későbbi részében, de az tény, hogy csökkent az érdeklődés a belga iránt, és ez azt mondatja velem, hogy a csapat prioritása inkább Paqueta, mint Tielemans. A brazilhoz közel álló emberek szerint várható az Arsenal ajánlata érte, inkább az a kérdés, hogy mikor jön az ajánlat, és persze az, hogy a Lyon el fogja-e azt fogadni. Szóval van valóságalapja a Paqueta-pletykáknak, de ez az ügy azért távolról sem lefutott." - zárta szavait Watts.

  A francia labdarúgásról tudósító szabadúszó újságíró, Rob Bairner így vélekedik:

  "Az információim szerint az Arsenal tényleg érdeklődik Paqueta iránt, mint ahogyan a Newcastle is. De ahogy már sokan megírták, hivatalos ajánlatról nem beszélhetünk egyik klub esetében is. Az Arsenalnál magabiztosak, hogy ha ajánlatot tesznek a játékosért, akkor meg fogják tudni verni a Newcastle-t. Egyelőre minden a levegőben lóg még, az Arsenalnál el kell dönteniük, hogy valóban realizálják-e az érdeklődésüket egy ajánlat formájában, és kifizetik-e a Lyon által kért összeget. Januárban volt arról szó, hogy a Newcastle leigazolja Paquetát, a Lyon ekkor 80 millió eurót kért volna érte. Szinte biztos, hogy a francia csapat elnöke, Jean-Michel Aulas nem fog ennyit követelni érte idén nyáron, az a vélekedés, hogy most beérné 65 millió euró körüli összeggel is. Az Arsenal még ennyit sem szeretne a játékosért kiadni, Eduék 40 millió euróra becsülik Paqueta értékét, ez pedig számottevő különbség. Paqueta viszont távozni akar a Lyontól. Nagyon jó kapcsolatot ápolt a csapat sportigazgatójával, Juninhóval, emiatt is válaszotta őket a Milantól való távozásakor, pedig mehetett volna nagyobb klubhoz is, és most is ez a helyzet. Szóval most Paqueta kezében nagyon sok aduász van, megpróbálkozhat kikényszeríteni is egy átigazolást, pedig még három év van hátra a jelenlegi szerződéséből. Emiatt pedig hiába kér a Lyon most 65 millió eurót, szerintem ez nem fog összejönni, lehet, be kell érniük egy 50 millió euró körüli összeggel."

  "Személy szerint úgy vélem, Paqueta nem fog a Lyonnál maradni, és a Premier Ligában fogja folytatni. Szerintem ha az Arsenal igazán akarja őt, akkor meg fogja szerezni "

 • Ornstein: Zinchenko leigazolásán dolgozunk

  Oleksandr Zinchenko leigazolásán dolgozik az Arsenal, írja az Atheltic újságírója, David Ornstein.

  Úgy hírlik, Pep Guardiola együttese hajlandó elengedni az ukrán játékost, amennyiben az Arsenal megajánlja az érte kért összeget. Erre eddig nem került ugyan sor, de a tárgyalások folynak a két klub között, és jelenleg úgy fest, a 25 éves Zinchenko az Arsenal első számú védőkiszemeltje azt követően, hogy az Ágyúsok lecsúsztak Lisandro Martínez szerződtetéséről.

  Egy esetleg átigazolás még nem áll közel jelen pillanatban, de Mikel Arteta jól ismerheti Zinchenkót, hiszen korábban már dolgozhattak együtt a Manchester City-nél, amikor a spanyol tréner Guardiola asszisztense volt. Mint az Athletic cikkéből kiderül: Arteta és Zinchenko munkakapcsolata meglehetősen jónak mondható.

  Zinchenko 2016-ban az ukrán Ufa csapatától érkezett a Manchester City-hez, jelenleg két év van még hátra a szerződéséből. Bár az ukrán válogatottban a játékos középpályásként játszik, a City-ben főleg bal bekként lép pályára, ez egy olyan terület, amelyet az Arsenalnál szeretnének megerősíteni a nyáron. 

 • Hogyan tovább Lisandro után?

  Az elmúlt órákban teljesen egyértelművé vált, hogy Lisandro Martínez a Manchester United játékosa lesz, az argentin védő állítólag az Arsenal vezetőségével is közölte, hogy nem náluk szeretné folytatni a pályafutását. Fabrizio Romano szerint igenis közel álltunk a játékos megszerzéséshez, de nem tudtunk megállapodni az Ajaxszal (Martínez kivásárlási ára 55 millió euró lesz), ráadásul a Manchester United végül fizetésben is nagyobb összeget ajánlott a védőnek.

  Így hát érdemes elgondolkodnunk, hogyan tovább. A Zinchenkóért való érdeklődésünket már ismertettük, de május óta nincs új hír erről a témáról, lehet arra várunk, hogy a City megkezdje a hadjáratát a másik fő nyári kiszemeltjük, Marc Cucurelláért.

  Portugál források szerint érdeklődünk a Benfica bal bekkjéért, Alex Grimaldóért is, de ezt a hírt egyelőre még egy hiteles angol forrás sem hozta le, sőt a portugál csapat képviselői tagadták azon híreszteléseket, miszerint már ajánlatot is tettünk a spanyol játékosért.

  Zinchenko és Grimaldo mellett most újabb két névvel bővült a lista.

  A Daily Mail szerint az Arsenalnál a Shakhat Donetsk ukrán védőjének, Mykola Matviyenko leigazolásán dolgoznak. Érdekesség, hogy a ballábas játékos már akkor is szerepelt Arteta radarján (2020 tele), amikor a spanyol edzőt kinevezték Unai Emery után az Arsenal élére. Akkor nem valósult meg az átigazolás, de a 26 éves Matviyenko képes a védelem közepének bal oldalán, vagy bal oldali védőként is játszani, profilban tehát hasonlít Martínezhez, ráadásul elismert és tapasztalt tagja mind klubjának, mind a válogatottjának. Kérdéses viszont, hogy mennyire lenne nehéz pont őt elhozni a Shakhtartól, tekintve a mostani háborús konfliktust.

  Egy másik név pedig a Chelsea fiatal játékosa, Levi Colwill, aki szintén ballábas, alapesetben középhátvédként játszik, de megállja a helyét a bal szélen is. A Chelsea hamarosan leigazolják Koulibalyt a Napolitól, és közel állnak Aké (Manchester City) és Kimpembe (PSG) leigazolásához is. Fabrizio Romano szerint ha Kékeknek sikerül mind a három középhátvédet leigazolniuk, akkor az nagy eséllyel egyet jelenthet Colwill végleges eladásával - erről hamarosan döntést hoznak a felek.

  Az Arsenal érdeklődéséről Colwill iránt a goal.com chelseas tudósítója, Nizaar Kinsella számolt be még májusban. A 19 éves angol játékos a tavalyi szezonban a Huddersfieldnél játszott kölcsönben, ahol alapember volt, és pályára léphetett a PL-bevaló feljutást érő rájátszás-mérkőzésen a Nottingham ellen, amelyen jelen voltak többek között az Arsenal megfigyelői is.

  Ezzel együtt Colwillnak a jelenlegi szerződése még öt évig szól a Chelsea-vel, ráadásul kérdéses, eladnák-e a Kékek az egyik nagy riválisuknak a tehetségüket.

 • Athletic: nem függeszti fel az őrizetbe vett játékosát a klubja

  Érdekes időzítéssel - közvetlenül az Arsenal kerethirdetését követően - jelent meg egy cikk a The Athletic oldalán, amely szerint a klubja nem függeszti fel egyelőre a szexuális erőszak gyanújába került játékosát.

  Egyelőre még mindig annyit lehet az esetről tudni, hogy július elején egy a 20-as évei végén járó futballistát őrizetbe vettek Észak-Londonban szexuális erőszak vádjával, amelyet két további feljelentés is követett. A játékos nevét és klubját jogi okok miatt nem hozták nyilvánosságra. A játékost egy napig tartották őrizetben, de utána óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

  A szóban forgó játékos klubja az alábbi közleményt jutatta el az Athetlicnek.

  "Tudatában vagyunk azon vádanak, miszerint a klubunk játékosa rendőrségi nyomozás alatt áll."

  "Megerősítjük, hogy a játékosunk tagadja a vádakat, és jelenleg szabadlábon védekezik a nyomozás lezárultáig. Egyelőre nem indult eljárás, így a játékos eleget tud tenni a szerződésbeli kötelezettségeinek, többek között azoknak is, amelyek utazással járnak."

  "Komolyan vesszük a kötelezettségeinket és felelősségünket az ügy kapcsán, és biztonsággal jártunk el a döntésünk során. Szorosan követjük a fejleményeket, és ha a körülmények változnak, felülbíráljuk az álláspontunkat."

 • Partey utazik Amerikába!

  Hát így bízzunk meg már egy Times-újságíróban is...

  az előzetesekkel ellentétben Partey is utazik, Leno is és Balogun is.

  A keret meglehetősen erős, Reuell Walters kivételével csak a felnőtt keret utazik Amerikába ma

  kapusok: Aaron Ramsdale, Bernd Leno, Matt Turner, Arthur Okonkwo, Alex Runarsson

  védők: Kieran Tierney, Nuno Tavares, Gabriel, Pablo Mari, Ben White, Rob Holding, William Saliba, Hector Bellerin, Cedric Soares, Takehiro Tomiyasu, Reuell Walters

  középpályások: Mohamed Elneny, Lucas Torreira, Thomas Partey, Emile Smith Rowe, Albert Sambi Lokonga, Granit Xhaka, Martin Odegaard, Ainsley Maitland-Niles, Fabio Vieira, Reiss Nelson

  támadók: Gabriel Martinelli, Eddie Nketiah, Gabriel Jesus, Nicolas Pepe, Bukayo Saka, Folarin Balogun, Marquinhos

 • Torreira a Valenciához távozna?

  Spanyol források szerint Lucas Torreira megállapodott a Valenciával, ahol újra együtt dolgozhatna korábbi edzőjével, Gennaro Gassusóval. A spanyol csapatnak azonban még meg kellene állapodnia az Arsenallal is.

 • Sajtó: a United nyerte a harcot Martínezért

  A The Athletic szerint (is) a Manchester United nyerte a versenyt Lisandro Martíenzért. Bár a tárgyalások még zajlanak, a megbízható forrás szerint a megbeszélések már a végső szakaszban járnak, és minden jel arra utal, hogy a Vörös Ördögök kifizetik az Ajax által kért 55 millió eurót, ezzel a sokoldalú argentin védő az ő játékosuk lesz.

 • Partey és Leno nem utazik Amerikába

  Gary Jacob, a The Times megbízható újságírójának értesülései szerint Thomas Partey és Bernd Leno nem utazik a csapattal az Egyesült Államokbeli edzőtáborba.

  Leno esete egyértelmű: a német kapus előrehaladott tárgyalásban áll a Fulhammel egy átigazolásról.

  A Partey-val kapcsolatos helyzet már sokkal kevésbé: mint már korábban beszámoltunk, néhány hete az angol rendőrség az észak-londoni Barnetben szexuális erőszak vádjával őrizetbe vett egy a PL-ben játszó profi játékost, aki a sajtóhírek szerint "fontos játékosa a klubjának" - a nevét azonban jogi okok miatt nem hozták nyilvánosságra.

  Az Arsenal nem adott ki ezzel kapcsolatban sajtóhírt, de Partey már a németországi edzőtáborba sem utazott el, pedig a felkészülést június végén megkezdte a csapattal. A legutóbbi hírek szerint a meg nem nevezett játékost óvadék ellenében szabadlábra helyezték, az eljárást pedig augusztusban folytatják.

  Annyi remény még mindig van az ügyben, hogy az Egyesült Államokba senki nem utazhat be, akinek nincs védőoltása a koronavírus ellen. Az is meglehet, hogy Partey ilyen ilyen játékos. Jacob tájékoztatása szerint a ghánai középpályás Londonban marad, és ott folytatja a felkészülést.

  Jacob szerint Leno és Partey mellett Folarin Balgoun sem várható, hogy elutazik a csapattal, ő várhatóan kölcsönben máshol folytatja majd a pályafutását a következő szezonban.

  Az Arsenal szerdán indul Flordiába, kérdéses, hogy a klub bejelenti-e az utazók névsorát.

 • Hamarosan ajánlatot tehetünk Paquetáért

  Elsősorban brazil sajtóhírek szerint az Arsenal erősen érdeklődik Lucas Paqueta, a Lyon 24 éves középpályása iránt, és szinte biztos, hogy a londoni csapat hamarosan ajánlatot is tesz majd a játékosért.

  Részletek itt

 • Egyre kisebb az esély Martínezért

  Egyre halványulnak az Arsenal esélyei Lisando Martínez megszerzését illetően mondta Charles Watts, a goal.com újságírója, amelyet megerősített a Telegraph szakértője, Sam Dean is az egyik arsenalos podcastban.

  Azt nem lehet kijelenteni, hogy az Arsenal teljes mértékben kiszállt volna az argentin védőért folytatott harcból, mintahogyan az sem igaz, hogy Martínez elutasítaná az Arsenal esetleges ajánlatát. Ugyanakkor ha választani kellene a két érte érdeklődő klub közül, akkor Martínez inkább a Manchester Unitedet választaná. Emiatt pedig már az Arsenalnál sem érdekeltek abban, hogy bennmaradjanak egy licitháborúban a Uniteddel Martínezért, hiszen az Ajax már nem 50 millió eurót, hanem 60-at kér a játékosáért.

  Kérdés persze, hogy ki lesz az alternatíva Martínez helyett. Alapvetően az Arsenal eddig hasonló profilú játékost keresett a bal oldalra, mint amilyen Takehiro Tomiyasu a jobbon: vagyis egy ballábas középső hátvédet, aki viszont többnyire bal szélső védőként játszana Tierney helyén a csapatban.

  Pusztán balszélső védőként eddig két játékost borontáltak össze a különböző sajtóorgánumok az Arsenallal: legutoljára Alex Grimaldót, a Benfica spanyol játékosát, aki már 7 millió euróért mozdítható lehet a 2023-ban lejáró szerződése kapcsán, legutoljára pedig májusban írtunk arról, hogy Arteta kettős bevásárlást tervez a Manchester City-től, hiszen Gabriel Jesus mellett Zinchenkót is leigazolná.

  Bárhogyan is alakul: ha jön egy bal hátvéd, Nuno Tavares biztosan távozni fog az Arsenaltól, legalább kölcsönben. A portugál játékosért leginkább a Marseille érdeklődik.

   

 • Brazil sajtó: Érdeklődünk Paquetáért

  A goal.com brazil kiadása szerint az Arsenal sportigazgatója Edu már felvette a kapcsolatot Lucas Paqueta ügynökével, hogy kiderítse, érdekelné-e a játékost egy esetleges átigazolás.

  A Lyon nem zárkózik el a 24 éves középpályás eladása elől, de a hírek szerint legalább 80 millió eurós ajánlatot várnak Paquetáért. Az Arsenal hivatalos ajánlatot még nem tett.

 • Hivatalos: Wilshere visszatér

  Per Mertesacker, az Arsenal akadémiájának vezetője ma hivatalosan is bejelentette, hogy Jack Wilshere visszatér a klubhoz, mint az U18-as csapat edzője.

 • Sajtó: Leno egyre közelebb a Fulhamhez

  A Fulhamnél egyre magabiztosabbak, hogy sikerül megszerezniük Bernd Lenót az Arsenaltól, írja Simon Collings, a London Evening Standard újságírója.

  Mint már korábban írtuk, német források szerint Leno gyakorlatilag mindenben megegyezett Marco Silva csapatával, most a két klubon van a sor, hogy tető alá hozzák a megállapodást.

  Collings szerint a tárgyalások folyamatban vannak, az Arsenal nem gördít akadályt Leno távozása elé, akinek a szerződése jövő nyáron járna le a csapattal. Az újságíró úgy tudja, az Ágyúsok 10 millió font körüli összeget szeretnének kapni a Fulhamtől a játékosért.

   

 • A héten indulás Amerikába

  A rövid németországi kitérőt követően az Arsenal kerete visszautazott Angliába, de a héten már az Egyesült Államok lesz az úticél, ahol Floridában folytatódik a felkészülés a főszezonra.

  Az eddigi kerethez csatlakozni fognak a hosszított nyári szünetet kapó játékosok, mint például Ramsdale, Saliba, Tomiyasu, Saka, Odegaard, Xhaka és Torreira is. 

  A tengerentúlon egyébként három meccsünk lesz: most vasárnap az Everton ellen, jövő csütörtökön az Orlando City ellen, és jövő vasárnap a Chelsea ellen.

 • Hétvégi round-up

  Volt néhány pletyka a hétvégén az Arsenalt illetően is, nézzük a legfontosabbakat

  -Továbbra sincs előrelépés Lisandro Martínez ügyében. A játékosért a Manchester United tette a legkedvezőbb ajánlatot az Ajaxnak, ami 50 millió euró bónuszokkal együtt. A holland csapat 60 millió eurót akar. A játékos nagyon szeretne Angliában folytatni a pályafutását, ezért kérvényezte az Ajaxnál, hogy üljenek le tárgyalni az angol csapatokkal.

  - Az Arsenal meglehetősen nyugodtan figyeli a Martínez-ügy alakulását, és a hírek szerint alternatíva is van: Alex Grimaldo, a Benfica játékosa, aki akár már 7 millió euróért is hozható lenne, mivel a szerződése jövőre lejár. Portugál források szerint a tárgyalások már megkezdődtek, ezen a héten még több konkrétum jöhet. Amennyiben Grimaldo csatlakozik hozzánk, szinte biztos Nuno Tavares távozása, akit a legjobban a Marseille vinne, kölcsönben.

  - Lucas Torreira visszatér az Arsenalhoz az előszezonban, és várhatóan a keret tagja lesz az USA-beli túrának is. Ennek ellenére a játékost Olaszországból csábítják, elsősorban a Roma és a Juventus. Az uruguayi egy interjúban elismerte, hogy Mourinho szeretné őt leigazolni.

  - Péntek este felmerültek nagyon elvetemült pletykák, hogy az Arsenal N'Golo Kanté leigazolását fontolgatja. Az eredeti pletyka egy brit bulvárlaptól származott, amit Fabrizio Romano később megcáfolt a Twitterén. Az olasz újságíró még azt is hozzátette, hogy nem tettünk ajánlatot a Lille szélsőjéért, Edon Zhegrováért.

  - Lucas Paquetától - úgy hírlik - a megfelelő ajánlat esetén megválna a Lyon. A játékosért korábban az Arsenal is érdeklődött, és mivel a csapat továbbra is középpályást keres, a sajtó újra összefüggésbe hozta a klubot a 24 éves brazil játékossal. A Lyon a hírek szerint legalább 65 millió eurót kérne a sokoldalú középpályásáért, akiért még a Newcastle is érdeklődik. Kérdés persze, hogy az Arsenalnak mi szüksége van egy olyan játékosra, akinek a profiljában már igazolt egy embert Fabio Vieira személyében.

 • Wilshere lesz az U18-asok edzője

  Minden valószínűség szerint Jack Wilshere-t nevezi ki az Arsenal az U18-os korosztályos csapat edzőjének, írja David Ornstein.

  Az angol játékos éppen néhány perce jelentette be a visszavonulását profi játékosként. A 30 éves játékos a dán Aarhusnál tért vissza egy hosszabb kihagyást követően, de néhány napja közös megegyezéssel szerződést bontottak a felek.

  Wilshere az előző szezonban az Arsenalnál folytatott erőnléti edzéseket, ekkor végezte el az UEFA edzői képesítését, és vezényelt tréningeket az ifisták számára. Úgy hírlik, az Arsenal akadémiájának vezetőségét - élükön Per Mertesackerrel - ekkor nyűgözte le a szakértelmével.

  Az Arsenalnál jelenleg mind az U23-asok, mind az U18-asok edzői posztján üresedés van. Wilshere Dan Micciche-t váltja,a segítője pedig Adam Birchall lesz. Az U23-as irányítását Mehmet Ali veszi át a távozó Kevin Betsy-től, az ő asszisztense lesz Micciche.

  Az Arsenal várhatóan hamarosan hivatalos közleményt ad ki.

 • Wilshere visszavonul játékosként

  Jack Wilshere a Twitterén jelentette be, hogy visszavonul játékosként a profi futballtól.

  A játékos legutóbb a dán bajnokságban próbálta ki magát, de közös megegyezéssel szerződést bontottak a felek.

  Lehet, hogy hamarosan ő lesz az Arsenal valamelyik korosztályos csapatának az edzője?

 • Ma már meccs

  Újabb felkészülési meccs jön ma! Az ellenfél a Nürnberg lesz, a kezdés magyar idő szerint 17:30-kor.

  A meccset 6 fontért bárki nézheti az Arsenal hivatalos weboldalán.

 • Lassan eldőlni látszik Martínez jövője...

  A Manchester United megajánlotta az Ajax által követelt 50 millió eurós összeget és még további bónuszokat, írja a holland Telegraaf újságírója, Mike Verweij.

  A holland szakíró cikkét minden bizonnyal hamarosan a hitelesebb angol újságírók is megerősítik majd. 

  Mindez azt jelenti, hogy az Arsenal egy újabb célpontról marad le. 

  Bizonyos pletykák viszont már arról szólnak, hogy megvan a másik kiszemelt a bal bekk posztjára: a Benfica 26 éves spanyol játékosáról Alex Grimaldóról van szó, akinek a szerződése jövőre jár le a portugál klubbal, és állítólag már 6-7 millió euróért mozdítható lehet.

 • Leno megállapodott a Fulhammel

  Sajtóhírek szerint Bernd Leno szóban megállapodott a Fulhammel egy esetleges átigazolásról, most a klubokon a sor, hogy dűlőre jussanak a transzfert tekintve. Az Arsenal kb. 10 millió fontot szeretne látni a német hálóőrért, akinek a szerződése 2023-ban jár le.

 • Koszovói tehetségért tett ajánlatot a csapat?

  A Lille 23 éves tehetségéért, Edon Zhegrováért tett ajánlatot az Arsenal, írja egy koszovói újságíró, Arlind Sadiku a Twitteren.

  A forrás hitelessége megkérdőjelezhető, de Sadiku meglehetősen hamar és megbízhatóan tudósított egy másik koszovói játékos, Vedat Muriqi átigazolásáról a napokban.

  Amiért viszont foglalkozunk ezzel a pletykával az az, hogy a Fabio Vieira-átigazolás is nagyjából így kezdődött (egy helyi újságíró tweetelt először a transzferről, ami napokon belül hivatalos is lett), de nyilván érdemes megvárnuk, amíg egy ismertebb újságíró is lehozza a sztorit.

  Zhegrova egy ballábas játékos, aki a jobb szélen játszik, ez alapján illene abba a profilba, amit az Arsenal keres Raphinha meghiúsult leigazolása után. A játékos a profi karrierjét a belga Genknél kezdte, innen került át előbb kölcsön, majd véglegesen a Baselhez. Idén januárban 7 millió euróért vette meg a Lille csapata, ahol a játékos ötéves szerződést kötött. 

  Érdekesség, hogy áprilisban már voltak olyan sajtóhírek, amelyek összehozták Zhegrovát az Arsenallal.

 • Fabrizio Romano: Teljes csendben dolgozik az Arsenal

  Egyelőre nagy pangás van az Arsenalt illetően a nemzetközi sportsajtóban, nem véletlenül nem tudunk miről beszámolni mi sem. 

  Egy-egy kósza pletyka van ugyan Lisandro Martínezről, Youri Tielemans-ról, Milinkovics-Savicsról, vagy a Benfica bal szélső védőjéről, Alex Grimaldóról, de ezek a hírek vagy kevésbé hiteles forrásokból jönnek, vagy már ismert információkat adnak át, csak új megfogalmazásban.

  Fabrizio Romanót természetesen az Arsenalról is kérdezték az olasz újságíró podcastjának legújabb adásában, de ettől sem lettünk igazán okosabbak.

  "Abban biztos vagyok, hogy Edu dolgozik valamin a háttérben. Ugyanakkor nem tudok semmit, ki lehet a csapat radarján Raphinha helyett, ennek utána kell még néznem" - mondta Romano, aki egyébként dícsérte a csapatot, amiért ennyire csendben dolgoznak a keret megerősítésén.

 • Megvannak az időpontok a bajnokikhoz

  A PL közvetítési jogaikkal bíró angol tv-csatornák tegnap kiválasztották, melyik meccseket adják élőben az új szezonban. A sorsolás már az előző hónap közepén kijött, de alapesetben minden mérkőzést szombat 16:00-ás kezdési dátummal adtak meg.

  Az Arsenal meccsei közül egyelőre hat mérkőzés kapott új időpontot.

  aug. 5. péntek: : Crystal Palace (i) 21:00
  aug 13. szombat: Leicester City (o) 16:00
  aug 20 .szombat.: Bournemouth (i) 18.30 
  aug 27. szombat: Fulham (o) 18.30
  aug 31, szerda: Aston Villa (H) 20.30
  szept. 4. vasárnap: Manchester United (i) 17.30
  szept. 11: vasárnap Everton (o) 15:00
  szept 18: vasárnap Brentford (i) 15:00

  Magyarországon nem tudni, hogyan alakulnak a közvetítések. Tavaly a Digi Sporton és a Spíleren volt elérhető az angol bajnokság kínálata, de mint bizonyára tudjátok, a digin megszűnt a tartalomgyártás. Nagy valószínűséggel a Spíler és az Aréna4 lesz a befutó a közvetítési jogok tekintetében a következő szezonra.

 • Partey Londonban maradt

  Chris Wheatley tájékoztatása szerint - többek között - Thomas Partey is elutazott a kerettel Németországba a csapat első edzőtáborába.

  * update 15:20: Wheatley törölte a Partey-ról szóló tweetjét.

  * update 16:35: Wheatley most az írta, Partey Londonban maradt 

 • Sajnálatos eset történt Angliában

  Szomorú és sajnálatos eset történt Angliában, írják megbízható lapok hétfőn.

  Egy, a 20-as évei végén járó válogatott futballistát, aki az észak-londoni Barnetben él, hétfő hajnalban őrizetbe vettek a rendőrök szexuális zaklatás vádja miatt. A játékos nevét jogi okok miatt nem közölhetik, de az illetőt őrizetbe vették. 

  Mindamellett, hogy elsősorban kitartást kívánunk az áldozatnak, egy kicsit reménykedjünk, hogy nem Arsenal-játékos volt a tettes.

 • Érdeklődünk Milinkovic-Savic

  Érdeklődést mutat az Arsenal a Lazio szerb középpályásáért, Sergej Milinkovic-Savicért, írja a Romához közel álló Il Messaggero olasz lap.

  Bár az olasz forrás hitelességével akadnak problémák, az Arsenal valóban a piacon van egy középpályásért. Eddig Youri Tielemans tűnt a legbiztosabb célpontnak, mivel a belga középpályást jutányos áron el lehetne hozni a Leicestertől a 2023-ban lejáró szerződése miatt, ugyanakkor mivel Tielemansnak eddig nem akadtak komoly kérői, az Arsenal inkább más posztok megerősítésére koncentrál, és maximum csak ezt követően térnének vissza a belga leigazolására.

  A Il Messaggero cikkéből az derül ki, hogy az Arsenal a Newcastle-lel együtt érdeklődik a szerb játékosért, és 40 millió eurót ajánlana a 27 éves középpályásért, miközben a Lazio 60 millió eurót akar - a játékos jelenlegi szerződése 2024 nyarán jár le.

  Ha ebben a sztoriban van igazságtartalom, napokon belül szinte biztosan lehozza majd más, hitelesebb forrás is.

   

 • Martínez visszatért a nyaralásából

  Visszatért a nyári szünetéből Lisandro Martínez, írja az olasz újságíró, Fabrizio Romano, így várhatóan napokon belül érdemi döntés születik az argentin védő jövőjéről.

  A hírek szerint Martínez már tudatta az Ajax vezetőségével, hogy szeretné Angliában folytatni a pályafutását. A Manchester United keményen próbálkozik a játékosért, és nagy fegyvertény lehet, hogy Martínez a Vörös Ördögöknél újra együtt dolgozhatna egykori edzőjével Erik Ten Haagal. Ezzel együtt úgy hírlik, a játékosnak tetszik Mikel Arteta projektje is, szóval nincs kizárva az arsenalos átigazolás sem.

  A játékosért vívott harcról itt írtunk bővebben.

 • Végre hivatalos: Gabriel Jesus az Arsenal játékosa
 • Mi várható a héten?

  Elég sok minden fog az Arsenal háza táján történni ezen a héten.

  A csapat ma utazik Németországba, a keret négy napot fog eltölteni Nürnbergben, az Adidas edzőközpontjában,  Herzogenaurachban, ez egy alapozó edzőtábor lesz az amerikai turné előtt. 

  Nem tudni, hogy a csapat nyilvánosságra hozza-e az utazó keretet, de van arra is esély, hogy Gabriel Jesus is ott lesz a repülőgépen. A klub már jóideje adós a brazil csatár hivatalos bejelentésével, de úgy hírlik, erre csak bürokráciai akadályok miatt nem került sor, a játékosnak ugyanis meg kellett újítania a munkavállalási engedélyét. 

  Pénteken már újabb felkészülési meccset fog játszani a csapat, méghozzá a helyi klub, a Bundesliga 2-ben játszó Nürnberg ellen, magyar idő szerint 17:30-as kezdéssel.

  Minden bizonnyal ezen a héten sem leszünk szűkében átigazolási pletykák terén. Sorsdöntő napok jönnek például a Lisandro Martínezért vívott harcban, amelyet a Manchester Uniteddel folytatunk. A legutóbbi hírek szerint a héten találkozni fognak az Arsenal és az Ajax döntéshozói, és minden bizonnyal emelni fogunk a legutóbbi, 38 millió fontos ajánlaton, hogy közelebb kerüljünk az Ajax által elvárt összeghez - onnantól kezdve már csak a játékoson múlik, hol akarja folytatni a karrierjét.

 • Nagy a harc Martínezért

  Ádáz csatát vív egymással a Manchester United és az Arsenal, immáron a Vörös Ördögöknek is van egy hivatalos ajánlatuk Lisandro Martíenzért - ami magasabb ugyan az Arsenalénál, de nem éri el az Ajax által várt szintet.

  Részletek itt.

 • Ornstein: Az MU a favorit Martinezért

  David Ornstein szerint a Manchester United lett a favorit a Lisandro Martínezért vívott harcban. Már folynak az előrehaladott tárgyalások a két klub között, és Martinez is szeretne ismét együtt dolgozni Erik ten Haaggal. 

 • Vieira máris lesérült?

  Ez a kép kering az Instagramon, úgy tűnik, az Arsenal új igazolása, Fabio Vieira máris sérült

 • Hivatalos: Guendouzi a Marseille játékosa

  Az Arsenal ma hivatalosan is bejelentette, amit már eleve tudni lehetett: Matteo Guendouzi immáron a Marseille játékosa.

  A középpályás az előző idényben még csak kölcsönben szerepelt a Marseille-nél, de a francia klubnak kötelezően meg kellett vennie a játékost, miután bizonyos számú meccsen pályára lépett. Guendouziért várhatóan 10 millió euró körüli összeget kap az Arsenal.

  Érdekesség, hogy a Marseille edzője, Jorge Sampaoli óriási meglepetésre ma rendkívüli hatállyal távozott, állítólag azért, mert nem kapta meg a megfelelő támogatást az átigazolási piacon. Sampaoli szerette volna leigazolni véglegesen is William Salibát az Arsenaltól, ám Arteta mindenképpen meg akarta tartani a védőt.

   

 • Hamarosan jön az első United-ajánlat Martínezért

  Sajtóhírek szerint a hétvégén jöhet az első hivatalos ajánlat a Manchester Unitedtől Lisandro Martínezért.

  Az Arsenal szintén versenyben van még az argentin játékosért, hétfőn egy újabb ajánlatot tettek az Ágyúsok az Ajax vezetőinek, amire mind a mai napig nem kaptak választ Eduék.

  James Robson, a goal.com Manchester United-híreivel kapcsolatos tudósítója szerint azonban a Vörös Ördögök abból próbálnak meg előnyt kovácsolni, hogy az Arsenal elutasított ajánlataiból igyekeznek megsaccolni, mennyi kellhet még a sikeres átigazolási díjhoz.

  A játékosról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy szívesen kipróbálná magát a Premier League-ben, akár az Arsenal, akár a Manchester United színeiben, utóbbinál viszont együtt dolgozhatna korábbi edzőjével, Erik Ten Haaggal.

  Egyelőre nem tudni, hogy áll az Arsenal az átigazolási piacon, mivel napok óta nem érkezett semmilyen exkluzív hír a leghitelesebb forrásoktól.

 • Gabriel Jesus bejelentés pillanatokon belül

  A játékos nevével ellátott mez már elérhető a klub webshopjában, ez arra enged következtetni, hogy végre valahára megtörténhet a játékos bemutatója is.

 • Mi a helyzet Raphinhával?

  Az az érdekes helyzet állt elő, hogy noha már nem mi vezetjük a versenyt Raphinháért, mégsem mondhatjuk biztosra, hogy az Arsenal kiszállt a brazilért folyó harcból.

  A Chelsea ugyan szóban tett ajánlott a Leedsnek, amit Raphinha csapata elfogadott, Thomas Tuchelék azonban arra számítottak, hogy két napon belül teljesen lezongorázhatják az egész ügyletet - ez azonban még távolról sem történt meg.

  Történt ugyanis, hogy Raphinha ügynöke, Deco tegnap Barcelonában járt, hogy tárgyaljon a katalán csapat vezetőségével. A játékos már hónapok óta megegyezett velük, ám a Barcelonánál arra számítottak, hogy a Leeds kiesik, így érvénybe lép a Raphinha szerződésében szereplő 25 millió eurós kivásárlási ár, amit még az anyagi nehézségeik ellenére is ki tudtak volna fizetni.

  Csakhogy a Leeds végül bemmaradt, és annyi pénzt kérhet a 25 éves játékosért, amennyit akarnak. Emiatt sokan azt gondolták, hogy a Barcelona kiszállt az érte folyó versengésből, csakhogy Xaviék hamarosan tőkeinjekcióhoz jutnak, amivel pozitív lesz a gazdasági egyenlegük a tárgyév (június 30.) végén, ráaádásul hamarosan Frankie De Jong eladásával további forrás szabadul fel.

  Így ha Raphinháék még egy pár napot kivárnak, könnyen elképzelhető, hogy a Barcelona mégis nyerni tud. Ben Jacobs újságíró szerint Edu hamarosan egyeztetni fog Decóval a helyzetről, aztán lesz döntés egy esetleges újabb ajánlatról, ugyanis az Arsenal sem szeretné időt pazarolni egy olyan játékos megszerzésére, aki inkább máshol folytatná a pályafutását.

 • Sajtó: Belehúz az Arsenal a Martínezért vívott harcba

  Az Arsenal mindent megtesz annak érdekében, hogy minél hamarabb lezárja a Lisandro Martínez-ügyet, írja a Telegraph hiteles újságírója, Sam Dean.

  Dean lényegében megismétli az eddig is tudott információkat: Martínez Arteta első számú kiszemeltje a védelembe, az Arsenal legutóbbi ajánlata pedig 35 millió font volt, ami a bónuszokkal együtt 40 millióra emelkedhet.

  Azt a szakíró is megerősíti, hogy várhatóan meg kell mérkőzni a Manchester Uniteddel az argentin játékosért, hiszen a Vörös Ördögök jelenlegi edzője, Eric Ten Haag jól ismeri Martínezt, hiszen az előző szezonban még együtt dolgoztak az Ajaxnál.

  Ugyanakkor - mint Dean írja - a holland sportújságírók szerint az Arsenalnál mindent elkövetnek, hogy gyorsan lezongorozzák az ügyet, amíg a Manchester United a Frankie De Jong és Tyrell Malacia átigazolások befejezésével van elfoglalva.

  A játékos egyelőre azonban még nyaral, szóval nagyon gyors döntés mégsem várható ezügyben - talán majd a jövő héten okosabbak leszünk.

   

 • Wilshere visszatérhet?

  Jack Wilshere tárgyalásban áll az Arsenallal egy esetleges visszatérés kapcsán, írja exkluzív cikkében Simon Collings, a London Evening Standard újságírója.

  Wilshere ezúttal nem játékosként, hanem az U23-as vagy az U18-as csapat edzőjeként térhetne vissza, Collings szerint az Arsenal egykori játékosa már tárgyalt is ezügyben Per Mertesackerrel, az Ágyúsok akadémiájának vezetőjével.

  Az Arsenal kororsztályos csapatainál jelenleg nincs edző, miután mind Kevin Betsy, mind Dan Micciche távozott az elmúlt hónapokban, előbbi az U23-asok, utóbbi az U18-asok trénere volt. Ezzel együtt Mertesacker nagy tartja az akadémia jelenlegi stábtagjait, így nincs kizárva, hogy belső körből fog edzőket választani.

  Wilshere az előző szezon első felében együtt edzhetett az Arsenal felnőtt keretével, hogy fejlesszen az erőnlétén, az idény második felében pedig a dán Aarhus csapata igazolta le. Wilshere arsenlaos tartózkodása alatt azonban elvégezte az edzői képesítést is, és soha nem zárta ki, hogy egy nap edző lesz.

  "Mindenki tudja, hogy játékosként sosem értem el a bennem rejlő potenciált. Ez mind a mai napig fáj- és fájni is fog, amíg nem leszek edző. Szeretnék sikeres lenni ebben a sportban, ha játékosként nem lehettem, akkor edzőként. Még mindig ég bennem a vágy, hogy sikeres legyek, és hogy magas szintet érjek el. Ha már játékosként nem tehettem meg ezt, ha edzőként megtehetem, akkor miért is ne?" - mondta Wilshere.

   

 • A United tájékoztatást kért Martínez ügyében

  A Manchester United arra kérte az Ajaxot, hogy tájékoztassák őket a Lisandro Martínez átigazolását illető történésekről, írja a Vörös Ördögök goal.comos tudósítója, James Robson.

  Mint Robson írja, hasonló eset történt Tyrell Malacia esetében is, aki már fél lábbal a Lyon játékosának tudhatta magát, amikor a Manchester United közbelépett, és az utolsó pillanatban ráemelt a franciák ajánlatára, így a Feyenoord végül őket választotta.

   

 • Bulvársajtó: Újabb ajánlatot tettünk Martínezért

  A hétfői második ajánlatot követően újabb ajánlattal jelentkezett az Arsenal Lisandro Maríntezért, írja az angol bulvárlap, a The Sun.

  A cikk szerint az Arsenal nem emelt a második ajánlatban szereplő 34 millió fontos összegen, csak a fizetés ütemezésén javítottak Eduék az Ajaxnak kedvező irányban.

  Ennek ellenére még mindig nem valószínű, hogy az Ajax elfogadja ezeket a feltételeket, a The Sun szerint a hollandok immáron remek anyago helyzetben vannak, és csak egy 45 millió font körül összeg győzhetné meg őket, hogy mondjanak le Martínez játékjogáról is.

  Az egyre biztosabb, hogy a Manchester United is be fog szállni a játékosért folyó harcba, az pedig csak az Ajax malmára hajthaná a vizet, hogy ha a két angol klub egymásra licitálnának a minél nagyobb átigazolási díj reményében.

 • Watts: Az Arsenalnak lesz ideje szélsőt találni

  "Ahhoz, hogy közelebb kerüljünk az élcsapatokhoz, 90-100 bajnoki gólra van szükségünk, legalább. Valahogy meg kell lennie a gólszámnak. Ne kérdezzék hogyan, de ez alapvető tézis, ehhez meg kell lenniük a megfelelő feltételeknek. De ez nem alkuképes tényállás." - nyilatkozta Mikel Arteta még márciusban.

  Ez azért tartjuk fontosnak még most is kiemelni, mert Arteta ezen nyilatkozata rávilágított arra a tényre, miért akarta a klub olyannyira leigazolni Gabriel Jesus mellett még Raphinhát is: a spanyol menedzser ugyanis gólveszélyes támadókat szeretne a csapatában tudni.

  A Chelsea azonban keddre megelőzte az Arsenalt a Raphinháért folyó versenyben és óriási fordulatnak kellene bekövetkezni ahhoz, hogy a brazil szélső ne a Kékek játékosa legyen napokon belül. Ezzel együtt a goal.com újságírója, Charles Watts szerint pozitívum, hogy legalább két hónap még mindig rendelkezésére áll Eduéknak, hogy megtalálják Raphinha alternatíváját.

   

 • Igyekezni kell Martínezért is

  Igyekeznie kell az Arsenalnak a Lisandro Martínezért folyó küzdelemben is, ha nem akarnak Eduék úgy járni, mint ahogyan a Raphinha-ügylet végül elsült.

  Az Arsenal hétfőn ugyan megtette a második ajánlatát az argentin játékosért - erre az Ajax a mai napig nem adott választ - most viszont angol és argentin források szerdán reggel azt jelentették, hogy a másik érdeklődő klub, a Manchester United is aktivizálta magát, és állítólag jelezték a holland klubnak, hogy hajlandók 5millió euróval többet ajánlani Martínezért, mint az Arsenal.

 • Ornstein: A Chelsea előz Raphinháért

  Ornstein nagyon rossz híreket közölt: a Chelsea szóban jelezte a Leeds vezetőségének, hogy készen állnak 55 millió fontot fizetni Raphinháért, ennyit már a Leeds is elfogadna.
  Ettől még a verseny nyitott, de az Arsenalnak minimum meccseknie kellene az ajánlatot, és onnantól a játékos dönt. Ornstein szerint azonban Raphinha a Chelseat favorizálja.

 • Arsenal-dokumentumsorozat: ma jön az első trailer

  Az Arsenal tájékoztatása alapján ma (magyar idő szerint) délután 5-kor jön az első trailer az Amazon által forgatott "All or Nothing" című dokumentumsorozatból.

 • Gabriel Jesus megérkezett Londonba

  A The Sun képeinek tanúsága alapján Gabriel Jesus valóban megérkezett a csapat colney-i edzőközpontjába, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon és hivatalosan is aláírja a szerződését.

 • Egyelőre várjuk az Ajax válaszát

  Charles Watts, a goal.com megbízható újságírója is megerősítette azon holland híreket, miszerint az Arsenal tegnap új ajánlatot nyújtott be az Ajax sokoldalú védőjéért, Lisandro Martinezért.

  Watts szerint az új ajánlat értéke 35 millió font volt, bónuszok nélkül, ez ugyan már közelebb áll az Ajax által várt 40-45 milliós ajánlathoz, de még mindig nem éri el a hollandok által kért pénzt. Ennek ellenére az Ajax még nem adott választ a megkeresésre.

  Watts továbbá megerősítette, hogy a Manchester United is élénken figyeli a játékos körüli helyzetet, Erik ten Haag csapata ugyan még nem adott be hivatalos ajánlatot, de a Vörös Ördögök megérte Martinez ügynökét, hogy tájékoztassák őket a fejleményekről. Mindezek ellenére  manchesteriek első számú célpontja Frankie De Jong a Barcelonától.

  Martinez a hírek szerint nem harcolna ki egy átigazolást az Ajaxtól, de szeretné kipróbálni magát a Premier Ligában.

 • Sajtó: Új ajánlatot tettünk Martinezért

  Benyújotta az Arsenal a második ajánlatát az Ajax védőjéért, Lisandro Martinezért, írja a holland Telegraaf Ajax-ügyekben megbízható újságírója, Mike Verweij.

  A szakíró szerint az Arsenal második ajánlata bónuszokkal együtt 40 millió euró volt, míg az Ajax legalább 50 milliót szeretne az argentin játékosért, tehát egyelőre még nem beszélhetünk arról, hogy a tavalyi holland bajnok elfogadta az ajánlatunkat.

  Legutóbb június 17-én, David Ornsteinra hivatkozva írtuk, hogy Artetáék szeretnék egy ballábas védővel megerősíteni a keretet, és ezen a poszton Martinez a legfőbb kiszemeltjük a 23 éves játékos sokoldalúsága miatt, hiszen védekező középpályásként és bal szélső védőként is bevethető. Akkor az Arsenal már túl volt egy ajánlaton, de az Ajax alacsonynak találta az induló 30 millió eurós összeget.

 • Hivatalos: Matt Turner érkezett

  Az Arsenal hétfő délelőtt hivatalosan is bejelentette Matt Turner érkezését a New England Revolutiontól.

 • Mozgalmas hét előtt állunk

  Mozgalmas hét előtt áll az Arsenal az átigazolások terén is, hiszen a csapat várhatóan a napokban bejelenti majd Gabriel Jesus leigazolását a Manchester City-től.

  Mindemellett figyelhetjük majd azt is, miként zajlnak majd az események Raphinha vagy Lisandro Martinez átigazolásai körül is.

  A csapat felnőtt tagjai közül többen is már ma elkezdik a felkészülést a következő idényre, de a teljes keret majd csak a németországi edzőtábor után tér vissza Londonba.

 • Ornstein: Jövő héten fokozzuk a hadjáratot Raphinháért

  Ornstein: Jövő héten fokozzuk az érdeklődésünket Raphinháért! Tovább fognak folyni a tárgyalások, és jöhet a második ajánlat is majd. Több klub is akarja a brazil szélsőt, de az az általános vélekedés, hogy jelenleg mi vagyunk a stabil favoritok.

 • Sajtó: Megvan a megállapodás Gabriel Jesusért

  Megszületett a megállapodás az Arsenal és a Manchester City között Gabriel Jesus átigazolása ügyében, írták mértékadó angol források péntek este, köztük David Ornstein is. Az Arsenal bónuszok nélkül 45 millió fontot fizet a brazil támadóért. Mivel Jesus még mindig a nyári szabadságát tölti, még vannak finom részletek az átigazolás hivatalossá válása előtt, a formalitásokra a következő 7-10 napban kerülhet sor.

 • Hivatalos: Vieira csatlakozott

  Az Arsenal kedden hivatalosan is bejelentette Fabio Vieira érkezését a Portótól. A fiatal portugál játékos a 21-es mezszámot kapta.

  Edu a hivatalos kommünikében úgy fogalmazott: a csapatnál mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legerősebben fejezze be a klub az átigazolási időszakot. Az Arsenal radarján olyan célpontok szerepelnek, mint Gabriel Jesus, Raphinha, Lisandro Martinez vagy Tielemans.

  A csapat a hét második felében várhatóan bejelenti a kapus Matt Turner érkezését is.

 • Sajtó: Gabriel Jesus és Raphinha leigazolásán dolgozik a csapat

  Charles Watts, a goal.com újságírója hétfői cikkéből kiderül: elég sok minden történik az Arsenal háza táján az átigazolások terén.

  A megbízható szakíró szerint az Ágyúsok egyelőre jegelték az érdeklődésüket Youri Tielemans iránt, hogy más célpontok megszerzésére koncentráljanak.

  Watts szerint Gabriel Jesus ügynökei a napokban érkeznek Londonba, hogy egyszer és mindenkorra pont kerülhessen a brazil csatár átigazolásánának ügye mögé. A szakíró szerint az Arsenal sportigazgatója, Edu, Raphinha leigazolásán dolgozik még nagy erőkkel.

  A goal.com újságírója szerint a napokban az Arsenal be fogja jelentni Fabio Vieiria érkezését.

 • Vieira után rákapcsol az Arsenal?

  Ornsteinék írjàk a mai cikkükben:
  - A Vieira-igazolás abszolút nem volt prioritás a nyáron, de ez egy olyan lehetőség volt Artetának, amit nem akart kihagyni a spanyol edző. A portugál játékos több poszton is bevethető, többek közt a szélen vagy árnyékékként, de Arteta elsődlegesen 8-asként vagy 10-esként használná Vieirát.
  - Jelenleg az a cél, hogy a Gabriel Jesus-ügyletet a lehető leggyorsabban lezongorázzák. A csatár jönni akar, a fizetéssel nem lesz gond. 
  - Youri Tielemans is érkezhet, de Ornsteinék azt gyanítják, hogy a belga érkezése attól függhet, lesz-e mozgolódás a középpályán, például, hogy távozik-e Xhaka, amire több esély volt tavaly mint idén.
  - Arteta nagyon szeretné Raphinhát, de a brazil leigazolása Pepe eladásától függ. Mind a csapat, mind Pepe szeretne külön utakon folytatni, az Arsenal pedig a lehető legtöbb pénzt szeretné viszontlátni a klubrekord játékosából. Nagyon kockázatos lenne anyagi szempontból úgy leigazolni Raphinhát, hogy Pepét még nem adta el a klub, viszont Artetáék tanultak a múlt hibáiból azaz: minél hamarabb szeretnék leigazolni az összes kiszemeltjüket.
  - A védelemben Arteta számol Salibával, de szeretne egy ballábas védővel is erősíteni. Ornsteinék szerint az Ajax argentin bekkje, Lisandro Martinez a prioritás ezen a poszton, ráadásul Martinez sokoldalú: képes lenne a védelem bal szélén is játszani, csakúgy mint Tomiyasu, aki középhátvéd, de jobb védőként is bevethető. Egyes hírek szerint az Arsenalnak már volt is egy 30 millió eurós ajánlata az Ajaxnak Martinezért, amit elutasított a holland klub, de a játékos szívesen jönne a londoni együtteshez. Martinez esetleges érkezése pedig előrevetítené Nuno Tavares (ideiglenes) távozását is.
  - Mindeközben a napokban hivatalossá válik Nketiah hosszabbítása, az angol csatár ráadásul megkapja az ikonikus 14-es mezszámot is.

 • Ornstein: Vieira hamarosan aláír

  David Ornstein és több hiteles angol forrás is megerősítette, hogy Fabio Vieira az Arsenal játékosa lehet a következő napokban, az Arsenal a bónuszokkal együtt mintegy 40 millió eurót fizet a 22 éves játékosért a Portónak, de az összeg nem éri el a szerződésben szereplő 50 milliós kivásárlási záradékot.

  Vieira leigazolása - Ornstein szerint - Mikel Arteta különleges kívánsága volt. A portugál még ma Londonba utazik, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon.

 • Update: Fabrizio Romano is megerősítette a híreket

  Egyre több forrás, köztük a portugál record.pt és immáron Fabrizio Romano is megerősítette a híreket, miszerint közel állunk Fabio Vieira leigazolásához a Portótól. Mi is figyeljük a helyzetet, hátha Ornsteinék és az angol források is lehozzák a hírt. Derült égből villámcsapás ez a hír, és jó kérdés, hogyan befolyásolja az eddigi átigazolási terveket.

  Arsenal are in advanced talks to sign Fábio Vieira from Porto, sources now confirm @pedromsepulveda’s news. Talks in progress for Portuguese talented midfielder. 🚨🇵🇹 #AFC

  Fábio Vieira has already accepted the destination as he dreams of Premier League football. pic.twitter.com/D5mHvWKSbq

  — Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) June 16, 2022
 • Portugáliából igazolunk középpályást?

  Érdekes exkluzív hírt közölt egy portugál újságíró, Pedro Sepúlveda, aki a Twitteren azt a hírt posztolta csütörtökön, hogy az Arsenal a Porto 22 éves sokoldalú játékosát, Fabio Vieirát fogja leigazolni. 

  Sepúlveda szerint az Arsenal kifizeti a Porto számára a játékos szerződésében szereplő 40 millió eurós minimum kivásárlási árat, így Vieira hamarosan Londonba utazik, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon.

  Sepúlveda újságíró hitelességéről elég keveset tudunk, mert nem sűrűn hivatkozunk rá, mindenesetre állítólag ő volt az első szakíró, aki írt Darwin Nunez átigazolásához a Liverpoolhoz. Ha viszont tényleg ilyen előrehaladott állapotban tart az Arsenal-Vieira ügylet, arról hamarosan a megbízhatóbb újságírók is írni fognak.

  Vieira egyébként a Porto saját nevelésű játékosa, 2020-ban mutatkozhatott be a felnőtt keretükben. A játékos az előző szezonban túlnyomórészt csere volt a portugál csapatban, de 6 góllal és 14 gólpasszal vette ki a részét a bajnoki címet nyerő keret teljesítményéből.

 • Sajtó: Az Arsenal egyre közelebb Gabriel Jesushoz

  Az Arsenalnál egyre magabiztosabbak Gabriel Jesus leigazolását illetően, miután a brazil játékos szeretne újra együtt dolgozni Mikel Artetával a közös Manchester City-s időszakot követően, írja a The Times újságírója, Gary Jacob.

  A meglehetősen jól értesült újságíró szerint az Arsenal hamarosan elküldi az újabb ajánlatát a Manchester City-nek, ami mintegy 50 millió font lesz, és ezzel jó eséllyel sikerrel zárul a brazil játékos átigazolása. A 25 éves játékost a Manchester City az elmúlt hetekben több csapatnak, köztük a Chelsea-nek, a Tottenhamnek, és a két nagy madridi csapatnak is beajánlotta.

  Az Arsenal január óta tárgyal Gabriel Jesus ügynökével. A játékos számára elsődleges cél a rendszeres játéklehetőség a november-decemberi világbajnokság előtt, ezt a Manchester Citynél nem kapná meg Erling Haaland érkezését követően. A sokoldalú támadó az Arsenalnál viszont kulcsember lenne, még úgy is, hogy Eddie Nketiah hosszabbít és marad a klubnál.

  Jacob szerint az Arsenal az elmúlt héten 30 millió fontot ajánlott a Manchester City-nek, amely ajánlat elutasítása került, de most egyre valószínűbb, hogy a következő összeg közelebb lesz a Guardioláék által elvárt 50 millió fontos szinthez.

  Mint Jacob írta, az Arsenalnál ugyancsak bíznak abban, hogy sikerül leigazolniuk Youri Tielemanst a Leicestertől.

  Remélhetőleg a következő órákban, napokban még több megbízható újságíró megerősíti majd a Times értesüléseit.

 • Jönnek az új tárgyalások Jesusszal és Tielemansszal

  Az elmúlt napokban nem sok konkrét új dolgot lehetett olvasni az érkezők háza tájáról, de úgy tűnik, ez hamarosan változhat.

  Meg nem erősített hírek szerint Gabriel Jesus ügynöke a napokban Londonba érkezett, hogy újra tárgyaljon az Arsenal vezetőségével. A 25 ébes brazil csatárért több klub is érdeklődik, ráadásul pont a Manchester City ajánlgatja a csapatok figyelmébe a támadót. 

  Fabrizio Romano szerint az elkövetkezendő órákban gyakorlatilag el fog dőlni, hogy dűlőre tud-e jutni az Arsenal és a játékos, vagy Arteta csapatának más célpontok után kell néznie. A lehetséges alternatívák között Nkunku, Oshimen, Jonathan David, Calvert-Lewin, Alexander Isak, Richarlison szerepelnek. Az Arsenalnál jelen állás szerint azért magabiztosak Jesus érkezését tekintve, mert rendszeres játéklehetőséget tudnának neki biztosítani, ráadásul ő lenne a klub egyik legjobban kereső játékosa - a hiányzó BL-szereplés azonban még bekavarhat. Jesusért még a Tottenham és a Chelsea is érdeklődik.

  Jesus mellett a másik kiemelt célpont, Youri Tielemans esetében talán kissé nyugodtabb a helyzet, itt gyakorlatilag azon áll az üzlet, hogy meg tud-e állapodni az Arsenal a Leicesterrel. Hivatalos ajánlatról egyelőre nincs szó, de ez nem ok a pánikra, hiszen a belga középpályás a Nemzetek Ligájában szerepelt Belgium színeiben az elmúlt hetekben, így az Arsenalnak nem kellett kapkodnia.

  Az Arsenal ideális esetben mindkét játékos leigazolását le szeretné zárni az előszezon érdemi kezdetéig, július közepéig, mielőtt a csapat elindul az amerikai turnéjára.

 • Hivatalos a bajnoki menetrend

  Hivatalossá vált a 2022/23-as bajnoki menetrend, minden bejött, amit a twitteren források pár órával ezelőtt írtak.

  A televíziós társaságok a közelgő hetekben eldöntik, melyik meccseket fogják közvetíteni, emiatt a meccsek pontos időpontjai még változhatnak, az viszont biztos, hogy augusztus 5-én, pénteken fogunk kezdeni a Crystal Palace ellen magyar idő szerint 21:00-ás kezdéssel.

  A teljes bajnoki menetrend:

 • Elvileg ez lesz a teljes lista

 • Ma kijön a 22/23-as bajnoki menetrendje

  Ma magyar idő szerint 10:00-kor publikálják a 2022/23 Premier League bajnoki menetrendjét.

  Vannak olyan szóbeszédek, miszerint az előző szezonhoz hasonlóan idén is az Arsenalé lesz az első meccs a szezonban, méghozzá augusztus 5-én pénteken a Crystal Palace ellen a Selhurt Parkban. Az utána lévő meccsek pedig így alakulnak: Leicester City H ,Bournemouth A, Fulham H, Aston Villa H, Manchester United A.

  Érdemes ezt fenntartásokkal kezelni, 10:00-kor okosabbak leszünk.

 • Eldőlt: Torreira nem tér vissza a Fiorentinához

  Kedd este hivatalosan is eldőlt, hogy Lucas Torreira nem tér vissza a Fiorentinához, ahol az előző szezont töltötte -  ezt maga az uruguayi középpályás árulta el egy Instagramra feltöltött üzenetében.

  Torreira a búcsúüzenetében köszönetet mondott a Fiorentina csapatának és szurkolóinak, és elmondta, szeretett volna maradni a klubnál, ami végül "egyéb problémák" miatt nem valósul meg.

   

 • Újabb forrás számol be a Raphinháért folyó érdeklődésünkről

  A Telegraph és Charles Watts (goal.com) után újabb hiteles forrás, a The Athletic is beszámolt arról, hogy az Arsenal érdeklődik a Leeds United brazil szélsője, Raphinha iránt.

  Részletek itt.

 • Hivatalos Marquinhos érkezése

  Az Arsenal hétfőn hivatalosan is megerősítette Marquinhos érkezését a Sao Paulo együttesétől.

  A 19 éves brazil játékos átigazolásáról májusban írtunk először. Az átigazolás immáron a végső szakaszába lépett, a játékos számára most már csak a munkavállalási engedély hiányzik.

  A csapat közleményéből kiderül, hogy Marquinhost a nyár folyamán értékelik ki, és eztán hoznak döntést Artetáék, hogy számítanak-e rá a felnőtt keretben már a következő szezontól, vagy kölcsönbe kerül.

 • Lenoért a Fulham érdeklődik

  Bernd Leno leigazolását fontolgatja a Fulham, írja az Athletic szerzőpárosa, David Ornstein és James McNicholas szombaton.

  A Premier League-be idén feljutó Fulhamnek több opciója is van a kapusposzt megerősítésére, Ornsteinék szerint Leno az első számú kiszemelt. A tárgyalások még nem kezdődtek meg a felek között, de a német kapus szívesen maradna Londonban.

  Leno 2018 és 2021 között az Arsenal első számú kapusaként tudhatta magát, de Aaron Ramsdale tavaly nyári érkezésével elveszítette a helyét az állandó kezdőben, a tavalyi szezonban csak négyszer léphetett pályára a bajnokságban.

  Az Arsenal már a télen bebiztosította magát a kapusposzton, heteken belül Matt Turner fog érkezni a NEw England Revolutiontől.

 • Csökkennek a Barcelona esélyeire Raphinára?

  A Telegraph tegnapi cikke, miszerint az Arsenal fontolgatja az ajánlattételt a Leeds brazil szélsőjéért, Raphináért, megerősítést nyert, Fabrizio Romano és Charles Watts is lehozta az ezzel kapcsolatos hír saját forrásokra hivatkozva.

  Romano szerint az Arsenal érdeklődése a Leeds 25 éves játékosért egészen márciusra datálható, de a hivatalos tárgyalások még nem kezdődtek meg a felek között, az Arsenal prioritása jelenleg Gabriel Jesus és Tielemans megszerzése, ráadásul az Ágyúsoknak lehet, hogy előbb túl kellene adniuk Nicolas Pepe-n, hogy a helyére leigazolássák Raphinhát.

  Mindeközben a Barcelonához közel álló Mundo Deportivo szombaton olyan hírt közölt, miszerint a katalánoknak napról napra csökkennek az esélyük Raphinha megszerzésére, pedig korábban ők tűntek a befutónak a játékos aláírásáért vívott harcban. Kérdés, hogy ha Xaviék a közelgő hetekben el tudnák adni Frankie De Jongot a Manchester Unitednek, mennyi forrás szabadulna fel Raphinha megszerzésére.

  A Leeds Unitednél azonban tudják, hogy a következő szezont nagy valószínűséggel már Raphinha nélkül kell megvívniuk, a bennmaradásukkal azonban igyekeznek a lehető legnagyobb összeget, minimum 50 millió eurót elkérni a brazil jövőbeli klubjától, 

 • Sajtó: Hamarosan ajánlatot tehet a csapat Raphináért?

  Több klubbal együtt az Arsenal is fontolgatja az ajánlattételt a Leeds United brazil szélsőjéért, Raphináért, írja a Telegraph átigazolási-ügyekben megbízható újságíró-párosa, Sam Dean és Mike McGrath.

  Az elmúlt két szezonban Raphina a Premier League egyik legjobb szélsőjeként bizonyított, és szinte biztos, hogy elhagyja az Elland Roadot a nyár folyamán - a kérdés azonban, hogy mennyiért, hiszen a Leeds végül bennmaradt az első osztályban, így nem lesz minimum kivásárlási záradék a brazil szerződésében, ami opció lett volna a kiesés esetén.

  Eddig a Barcelona tűnt abszolút favoritnak a Raphináért folytatott versenyben, de a katalánok anyagi problémái hátráltatják az üzlet létrejöttét. Igaz, a spanyol klub hamarosan túladhat Frankie de Jongon, akiért a Manchester United érdeklődik a leginkább, és így felszabadulhat a szükséges keret a brazil leigazolásához.

  Bár az Arsenal még nem nyújtott be hivatalos ajánlatot a játékosért, a mindkét szélen bevethető Raphináért biztosan rengeteg klub fog formális módon érdeklődni az elkövetkezendő hetekben. Ha és amennyiben az Arsenalt választaná, Raphina Nicolas Pepe helyét vehetné át a keretben, aki minden bizonnyal távozik a nyár folyamán az Ágyúsoktól.

   

 • Tielemans csapattársát is leigazolná az Arsenal?

  Érdekes híreket hozott le pénteken a belga Voetbalbelgie.be internetes oldal: az Arsenal nemcsak Youri Tielemans iránt érdeklődik, hanem a középpályás válogatott csapattársáért, Leandro Trossandért is.

  Erről túl sok konkrétumot nem írt a forrás, de nem lenne meglepetés, ha Trossard is rajta lenne Arteta radarján. A 27 éves szélső 2019 óta a Brighton játékosa.

 • Folynak a tárgyalások Nketiah-val

  Közzétette az Arsenal azon játékosok listáját, akik július 1-től távoznak a klubtól a lejáró szerződéseik miatt.

  A férfi és női felnőtt csapatokból jelen állás szerint távozik: Lisa Evans, Tobin Heath, Alexandre Lacazette, Eddie Nketiah, Viktoria Schnaderbeck és Lydia Williams, az U18/U23-as keretekből pedig Jonathan Dinzeyi
  Joel Lopez és Jordan McEneff.

  A listán azonban Williams és Nketiah esetében az Arsenal megjegyzi, hogy folynak a tárgyalások a hosszabbításról, Nketiah-nak új szerződéstervezetet nyújtott be a klub és minden valószínűség szerint az angol csatár marad a csapatnál.

 • Romano: Hamarosan jön a bejelentés Marquinhosról

  Fabrizio Romano mai tweetje szerint már csak a hivatalos bejelentés hiányzik az Arsenal új igazolásához, aki Marquinhos lesz a brazil Sao Paulo együttesétől.

  A játékosért 3,5 millió eurót fizet az Arsenal, a szerződése 2027-ig szól majd. Az átigazolás részleteiről itt írtunk bővebben

  Romano szerint  a következő ajánlatunk Gabriel Jesusért lesz.

 • Sajtó: Nem érdeklődünk Gnabry-ért

  Charles Watts után újabb megbízható sajtóorgánum adott részletesebb leírást az Arsenal terveiről, de az Athletic újságírói, James McNicholas és James Horncastle nem számolt be lényeges újdonságokról.

  Vagyis: az Arsenal nyári prioritásai Youri Tielemans és Gabriel Jesus. A két átigazolás közül a belga szerződtetése tűnik a kevésbé problematikus esetnek, McNicholasék szerint eddig az Arsenal tette a legmeggyőzőbb ajánlatot Tielemansnak, aki hajlandó lenne az Ágyúsokhoz igazolni BL-szereplés hiányában is.

  Gabriel Jesus esete kicsit bonyolultabb, mert a brazil csatárért több nagy európai klub is érdeklődik, mi több, maga a Manchester City is ajánlgatja a támadó játékjogát a csapatoknak. Angliából a Chelsea is érdeklődik a játékos iránt, főleg ha sikerülne eladniuk vagy kikölcsönözniük Romelu Lukakut a nyár folyamán. Az elkövetkezendő két hét kulcsfontosságú lesz az Arsenal számára az átigazolást tekintve, kérdés, mennyire lenne vonzó opció a játékos számára az észak-londoni klub, tekintve, hogy a Chelsea vagy a Tottenham is érdeklődik iránta.

  Mint már korábban beszámoltunk, az Arsenalnak azért vannak alternatívái erre a posztra, és segíti a helyzetet, hogy Nketiah maradásával nem két csatárt akar igazolni a klub, hanem csak egyet. Az elsődleges kiszemeltek, például Laurato Martinez vagy Tammy Abraham megszerzése ugyan nagy kihívást jelentenének, de Gianluca Scamacca leigazolása járható út lehet az Arsenal számára, ha netán nem jönne össze a Gabriel Jesus-ügylet.

  Olasz játékosként egyeseknek lehet fenntartásuk, vajon kipróbálná-e magát Scamacca a Serie A-n túl, de a játékos esetében nem beszélhetünk erről, hiszen 16 éves korában Scamacca a Roma akadémiáját elhagyva a PSV Eindhovennél próbált szerencsét.

  Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy az oalsz válogatott meglepetésre nem lesz ott az idei őszi/téli világbajnokságon, így Scamacca nagyobb kockázat nélkül válhatna klubot most nyáron. Kétségtelen, hogy az Arsenal meg tudná engedni magának a Sassuolo által kért átigazolási díjat a játékosért, ugyanakkor McNicholasék megjegyzik, hogy az Arsenal szakmai stábjában akadnak fenntartások Scamaccát illetően, mivel az olasz csatár játékstílusa merőben eltér az elsődleges kiszemelt, Gabriel Jesusétől.

  Az idő ráadásul itt is sürget: Scamaccáért ugyanis a Newcastle és a West Ham is érdeklődik, jelenleg pedig kisebb meglepetésre a PSG vezeti a versenyt az olasz játékosért folyó küzdelemben, mert a franciák már kezdeti tárgyalásokat is folytattak a Sassuolóval. Ráadásul ha az olasz csapat keretéből többen is kacérkodnak a váltás gondolatával (Domencio Berardi - szélső, Hamed Traore - középpályás, Giacomo Raspadori - csatár), így ha előbb közülük ad el a Sassuolo, lehet, végül megtartják majd Scamaccát.

  Gnabry nem valószínű

  McNicholasék végül a többi célpontról is adtak tájékoztatást, amely közül talán a legfontosabb Serge Gnabry esete - az újságírók szerint nagyon valószínűtlen a német támadó visszatérése az Arsenalhoz.

  Mint ismert, Gnabry szerződéshosszabbítási tárgyalása nem a vártaknak megfelelően halad a Bayernnel, és miután a jelenlegi kontraktusa 2023 nyarán lejár, elképzelhető, hogy a bajor csapat átigazolási listára teszi a 26 éves szélsőt. Ha így alakul, Gnabryért minden bizonnyal lesz BL-részvételt kínáló érdeklődő klub, ésnem elhanyagolható a játékos által kért bér sem. 

  Gnabry esetleges leigazolása akár évi 20 millió fontba fájna az Arsenalnak, egy olyan klubnak, amely évek óta küszködik a túl magas bérlista lefaragásával. Mi több, a játékos visszatérése hátrányosan hathat Martinelli vagy Saka fejlődésére, mert játéklehetőséget venne el tőlük. Az Arsenalnál jelenleg a fiatalokban bíznak, és a rendelkezésre álló anyagi forrásokat is inkább a két játékos megtartására áldoznák.

  McNicholasék szót ejtenek Zinchenko esetleges leigazolásáról is, bár az ukrán megszerzése jelenleg nem tűnik prioritásnak az Arsenalnál. Az érdeklődés ugyan valós, de elképzelhető, hogy összességében Zinchenko megszerzése ugyanannyiba kerülne mint egy csatár leigazolása a piacról.

  Ráadásul Zinchenko nagyjából ugyanazt a szerepkört tölti be a pályán, mint Granit Xhaka, azaz a félterületeket játssza be, tehát ha az ukrán érkezne, a svájci távozna. Tavaly nyáron Xhakáért a Roma érdeklődött, de miután az olaszok megszerezték Nemanjna Maticot szabadúszóként, erősen kérdéses, hogy újból megpróbálkoznak-e Xhaka leigazolásával - jelen állás szerint pedig a svájci inkább marad, mint távozik az Arsenaltól.

   

 • Nyitva az átigazolási piac

  Ma hivatalosan is megnyílt a nyári átigazolási ablak, innentől kezdve regisztrálhatnak új játékosokat a csapatok egészen szeptember 1., magyar idő szerint 24:00 óráig.

 • Watts: Guendouzi hamarosan távozik, az érkezőkkel kapcsolatban "bizakodó" a csapat

  Charles Watts, a goal.com megbízható újságírója szerint heteken belül megerősítésre kerül, hogy Matteo Guendouzi végleg a Marseille-nél folytatja a pályafutását.

  A francia játékost az előző szezonban még csak kölcsönbe adta ki az Arsenal a Marseille-nek mintegy 850 ezer euróért, de a megállapodásba bekerült egy opció, miszerint ha Guendouzi bizonyos számú meccsen pályára lép a klub színeiben, Jorge Sampaoli csapatának kötelezően meg kell majd vennie a középpályást.

  A feltételek teljesültek, így a Marseille végleg le fogja igazolni a francia válogatott játékost, az Arsenal 10,5 millió eurót kap a középpályásért. A hivatalos bejelentésre a Nemzetek Ligája befejezéséig várni kell.

  Kik távozhatnak még?

  Nem Guendouzi az egyetlen játékos, akin túl akar adni az Arsenal ezen a nyáron, de komoly gondokat okozhat az érdeklődő kluboknak a szóban forgó játékosokért kért összeg vagy a játékosok bérigénye.

  Lucas Torreira például az egyik lehetséges távozó. Az uruguayi abszolút kulcsember volt a Fiorentinánál az előző idényben, de a Violák nem éltek a 15 millió eurós opciójukkal a vételárat tekintve. Olasz hírek szerint a csapat tesz még egy utolsó kísérletet, hogy kb. 6-7 millió euróért megszerezze Torreirát, aki szívesen maradna az együttesnél.

  Hector Bellerín sorsa sem eldöntött. A spanyol védő remek szezont futott a Real Betisnél, és az Arsenal sem gördítene akadályt Bellerín végleges eladása elé. A gondot viszont Bellerín jelenleg túl magas, mintegy 100 ezer fontos fizetése jelenti, ami a Betis nem túl kigazdálkodni, így jelenleg a játékoson múlik az üzlet létrejötte, hogy hajlandó-e jelentős fizetéscsökkenésbe belemenni.

  Az Arsenal Torreirán és Bellerínen kívül szeretné eladni Pablo Marít, Ainsley Maitland-Nilest, Reiss Nelsont, Bernd Lenót és Nicolas Pepe-t is.

  Kik jöhetnek?

  Watts nem árul el túl sok újdonságot azzal, hogy az Arsenal elsődleges kiszemeltjei Gabriel Jesus és Youri Tielemans.

  Az újságíró megjegyzi, hogy a két játékos ügynökeivel hónapok óta folynak a tárgyalások, az Arsenalnál pedig "magabiztosak", hogy mindkettejüket le tudják igazolni a nyáron. Amint a két játékos befejezi a részvételét a mostani válogatott összetartáson, felgyorsulhatnak az átigazolási események.

  Zárásképpen Watts még annyit árult el, hogy az Arsenal valóban érdeklődik Oleksandr Zinchenkóért, és figyelik Richarlison helyzetét is az Evertonnál, a brazil is sanszos, hogy távozik a liverpooli együttestől.

  A londoni csapat az elmúlt hetekben tárgyalt Victor Oshimen ügynökével is, de a nigériai játékost hihetetlenül nehéz lenne leigazolni a Napolitól.

 • Sajtó: Jönnek az újabb tárgyalások Gabriel Jesusszal

  Újabb tárgyalásokat ütemezett be az Arsenal Gabriel Jesus ügynökével, írja a Telegraph újságírója, Matt Law.

  A megbeszélések célja, hogy az Arsenal helye megszilárduljon az érdeklődő klubok sorának elején. A londoni csapat már eddig is minden tőlük telhetőt megtett, hogy egy ambíciózus és vonzó projektet prezentáljanak a játékos számára, ennek ellenére Gabriel Jesusék nem adtak még konkrét választ a jövőt illető elképzeléseikről.

  Law szerint az Arsenalnál azt szeretnék kihasználni, hogy Arteta a Manchester City-nél már dolgozhatott együtt Jesusszal, és Edu is jó kapcsolatot ápol a csatárral és az ügynökével. Pep Guardioláék a hírek szerint 50 millió fontot kérnek a 25 éves játékosért, az Arsenalnál készen állnak akár ennyit is kiadni a brazilért, és megajánlanák a kért bérigényt is.

  Noha a BL-nélküli Arsenal kissé lépéshátrányból indul az érdeklődő klubok mellett, Artetáék legalább rendszeres játéklehetőséget tudnának Jesus számára nyújtani, ez nem elhanyagolható szempont a világbajnokságra készülő játékos számára.

  Law megjegyzi: az Arsenal alapvetően két középcsatárt igazolt volna a nyáron, de Eddie Nketiah valószínűsíthető maradása azt jelenti, hogy Jesus lesz a csapat első számú prioritása ezen a poszton.

  Az újságíró zárásképpen még annyit írt, hogy a csapatnál bizakodóak Youri Tielemans megszerzését tekintve is. A napokban minden bizonnyal felgyorsulnak a tárgyalások a Leicesterrel a belga játékos ügyében, aki korábban csak BL-ben szereplő csapathoz lett volna menni, de már elfogadná az Arsenal ajánlatát is.

   

 • Az Arsenalnál bizakodóak Saka maradásában

  Az Arsenalnál bizakodóak Saka maradását és hosszabbításást tekintve, írja az Evening Standard újságírója, Simon Collings.

  A nyárra nézve a csapat egyik prioritása az, hogy meghosszabbítsák Saka jelenlegi szerződését, ami 2024-ben jár le.

  Az elmúlt napokban akadtak pletykák, miszerint a Manchester City és a Liverpool is érdeklődik Saka iránt, noha ezen a nyáron egyik csapat sem próbálná meg leigazolni az Arsenal hazai nevelésű játékosát. Az érdeklődésről szóló híreszteléseket a Manchester City-hez közel álló sajtóorgánumok cáfolták.

  Collings szerint az Arsenalnál minden ok megvan a bizakodásra Saka hosszú távú maradását tekintve, a tárgyalások folytatódnak majd, amint a játékos számára befejeződik a Nemzetek Ligája-szereplés Anglia színeiben.

 • A City-nek is egyre égetőbb Gabriel Jesus eladása?

  Bár gyakorlatilag eldőlt, hogy Erling Haaland a Manchester City-nél folytatja a pályafutását a következő szezontól, egyre többen teszik fel a kérdés, hogy  egy szűkszavú közleményt leszámítva miért nem mutatta még be a klub hivatalosan is a játékost.

  A The Athletic szerint az egyik lehetséges ok közt szerepel, hogy Guardiola együttese a 9-es mezszámot szánja a norvég sztárcsatárnak, amelyet jelenleg Gabriel Jesus birtokol a csapatnál. Ugyanakkor hiába Haaland érkezése, a Citynél nem akarják megfosztani a brazil játékost a számától, miután ezt tiszteletlen gesztusként venné az egész öltöző, így könnyen lehet, hogy a csapatnál is egyre égetőbb lesz Jesus eladása - már csak Haaland bemutatása miatt is.

  A Manchester City-nél tudják, hogy rengeteg klub érdeklődik a 25 éves brazil iránt, és a csapat több mint 40 millió fontot szeretne a játékosukért kapni függetlenül attól, hogy a csatár jelenlegi szerződése jövőre lejár és akkor ingyen igazolható lesz.

  A játékosért Fabrizio Romano szerint hamarosan befuthatnak a hivatalos ajánlatok is. A Real Madrid ugyan érdeklődött Jesusért, de a lentebb tárgyalt okok miatt - az olasz újságíró szerint - a Királyiak nem konkretizálták ajánlat formájában az érdeklődésüket, legalábbis eddig.

  Ennek ellenére az Arsenalnak akadhatnak belföldi riválisai is a játékosért folyó küzdelemben: a Tottenham is érdeklődött Jesusért, és úgy hírlik, a Chelsea-nél is felszabadulhat egy hely a csatárposzton, ha a Kékek el tudják adni Romelu Lukakut. 

  Mivel Gabriel Jesus a közelgő világbajnokság előtt több játéklehetőséget szeretne, alapvetően nem kizáró ok az Arsenal számára a hiányzó BL-szereplés, de a játékos ideális esetben olyan csapatnál folytatná, ahol pályára léphetne a legrangosabb európai kupasorozatban is.

 • Tielemans nem zárkózik el a váltástól

  Youri Tielemans első alkalommal nyilvánult meg a sajtó nyilvánossága előtt azóta, hogy megbízható sajtóforrások is beszámoltak arról, hogy többek között az Arsenal is hevesen érdeklődik a szolgáltatai iránt.

  Úgy hírlik, a belga játékos Mikel Arteta első számú kiszemeltje a 8-as pozícióra, Edu és Tielemans ügynöke pedig már többször is egyeztettek december óta. Hivatalos ajánlat egyelőre nincs, de minden bizonnyal fel fognak gyorsulni az események, amint június 14-én befejeződik Belgium számára a Nemzetek Ligája selejtezős köre.

  "Nincs kizárva a csapatváltás. Ugyanakkor jól érzem magam a Leicesternél, a klubnál mindenki tárt karokkal fogadott az első naptól kezdve, mindent bele fogok náluk adni az utolsó napomig. De persze mindig meg kell nézni a lehetőségeinket, és vannak helyzetek, amikor döntéseket kell hoznunk egy pályafutás alatt. Lehet, hogy lesz egy ilyen lehetőségem idén nyáron." - mondta Tielemans.

 • Fabrizio Romano: Gabriel Jesus marad a PL-ben

  A megbízható olasz újságíró, Fabrizio Romano szerint Gabriel Jesus maradni fog a Premier Leagueben, ha távozik a Manchester Citytől a nyár folyamán.

  A hétvégén szárnyra keltek olyan pletykák, miszerint a Manchester City beajánlotta - többek között - a Real Madridnak az elvágyódó brazil csatárt, aki szívesen kipróbálná magát a Királyiaknál, és egyébként Carlo Ancelotti is kedveli őt.

  A gondot jelenleg egy bürokratikus akadály jelenti: a madridiak keretében ugyanis jelenleg foglalt mind a három nem-EU-s játékosnak fenntartott hely, és az előzetesekkel ellentétben - jelen állás szerint - leghamarabb csak 2023 januárjában várható, hogy a Vinícius-Rodrygo-Eder Militao brazil trióból valaki spanyol állampolgárságot is kapjon.

  A legközelebb Vinícuis állna ehhez, ő már egy éve benyújtotta a papírokat a spanyol útlevélért, ugyanakkor a koronavírus miatt lelassult a bürokrácia Spanyolországban, még 300 ezren várnak hasonló papírra az országban, vannak olyan esetek, amiket még el sem bíráltak, pedig már 2016 óta az illetékeseknél vannak az iratok.

  Ha a helyzet nem változik, az Arsenalnál némiképpen fellélegezhetnek, hiszen a csapatnál Gabriel Jesus a fő célpont, bár az elmúlt napokban Gianluca Scamaccáért is tett informális ajánlatot a londoni klub.

 • Torreiráért tesz egy utolsó kísérletet a Fiorentina

  Olasz hírek szerint a Fiorentina szánt szándékkal hagyta lejárni a Lucas Torreira végleges leigazolásáért való opciót, a Violáknak május végéig 15 millió euróért lett volna lehetőségük megvenni az uruguayi játékost az Arsenaltól, végül ez ellen döntöttek.

  A pletykák szerint a Fiorentina arra játszanak, hogy az Arsenal még ennél is olcsóbban adnának túl a játékoson, ők maximum 6-7 millió eurót adnának a középpályásért, és ha ez nem sikerül, akkor inkább az ingyen igazolható Florian Grillitsch felé kezdenek majd mozgolódni.

  Ennek ellenére Torreira arsenalos karrierje nem valószínű, hogy feléled, vannak még érdeklődők a játékosért, köztük a Lazio és a Valencia is.

 • Nürnbergben is játszik felkészülésit az Arsenal

  Egyre inkább többet tudunk meg az Arsenal felkészülési terveiről a 2022/23-as szezonra, miután a csapat bejelentette, hogy július 8-án barátságos meccset játszik majd a Bundesliga 2-ben szereplő Nürnberggel Németországban, a Max-Morlock stadionban.

  A csapat június végén kezdi majd meg a felkészülést Londonban, aztán július elején Németországba utaznak, ahol július 4-8-ig fognak edzőtáborozni a Nürnberg modern edőzlétesítményében. Ezt követi majd egy amerikai túra, és július végén az egynapos Emirates Kupa a Sevilla ellen.

  A Premier League 2022/23-as bajnokság menetrendjét június 16-án teszi közzé a liga, az első fordulóra augusztus 5-én, szombaton kerül sor.

  Érdekesség, hogy a katari világbajnokság miatt először lesz egy hosszabb szünet a bajnokságban: -november 12-13-án lesz egy leállás a világesemény miatt, és csak a Boxing Dayen, december 26-án indul majd újra minden.

  A torna miatt módosul az Európa Liga lebonyolítása: a csoportmeccseket a szokásos 12 hét helyett 8 hét alatt rendezik meg.

 • Sakáért érdeklődik a Manchester City

  Egyre sürgetőbbé válik Bukayo Saka szerződéshosszabbítása az Arsenal számára, miután a Manchester City és a Liverpool is érdeklődni kezdett az angol szélső iránt, írja a Daily Mail újságírója, Adrian Kajumba.

  Kajumba szerint az meglehetősen valószínűtlen, hogy a két érintett csapat már ezen a nyáron le akarná igazolni Sakát, miután mindkettejüknek más prioritási vannak az elkövetkezendő hetekre nézve, az Arsenalnak egyre égetőbb lesz a szélsővel való hosszabbítás, ha nem akarják áron alul vagy netán ingyen elveszíteni őt.

  Saka szerződése 2023 nyaráig szól az Arsenallal, de a csapatnak opciós joga van további egy évre meghosszabbítani a kontraktust. Ennek ellenére a csapat már kezdeményezte a tárgyalásokat az új szerződésről, a kezdeti kapcsolatfelvétel már az előző szezon vége előtt megtörtént a játékos ügynökével, de előrehaladott megbeszélésekről még nem beszélhetünk.

  Az Arsenal esélyeit nagyban javította volna a negyedik hely elérése, de minden bizonnyal az EL-indulás nem kizáró ok Saka maradását tekintve.

 • Gabriel Jesust felajánlották a Real Madridnak

  Spanyol lapértesülések szerint a Manchester City az elmúlt napokban felajánlotta Gabriel Jesus játékjogát a két nagy madridi csapatnak.

  Míg Diego Simeone csapatának nincs szüksége a brazil csatárra, a Real Madridnál még nem döntöttek ezügyben. Noha Carlo Ancelotti kedveli Jesust, bonyolítja a dolgokat, hogy a spanyol csapatnál jelenleg mind a három nem-EU-s játékosnak fenntartott kvóta foglalt Vinícius, Rodrygo és Eder Militao révén.

  A Marca szerint a Manchester City 40-50 millió euró körüli összegért mond majd le Gabriel Jesustól, és a brazil csatár jövője napokon belül világosabbá válik majd most, hogy vége a válogatott találkozóknak.

 • Saliba: Maradok

  Sok pletyka kering William Saliba arsenalos jövőjét illetően, annak ellenére, hogy a szezon vége óta Mikel Arteta már egyszer megszólalt, és egyértelművé tette, miért kellett kölcsönbe küldenie a francia védőt, és hogy várja vissza a következő idényre.

  Vasárnap Saliba a francia TF1 Telefootnak adott interjút, amiben meglehetősen egyértelműen fogalmazott a jövőjét tekintve.

  "Az Arsenalhoz tartozom, még két év van hátra a jelenlegi szerződésemből, szóval visszatérek a csapathoz."

  "Lehet, hogy mèg egy meccset sem játszottam ott, de meg akarom mutatni, hogy képes vagyok a klub szintjén játszani a rajongók előtt." - mondta Saliba.

 • Mennyire befolyásolja a terveinket a hiányzó BL?

  Kétségtelen, hogy óriási lehetőséget szalasztott el a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyről való lecsúszással az Arsenal: nemcsak a plusz bevételeket tekintve, de a csapat presztízse sem emelkedett túlzottan.

  Azt azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy az Arsenal tavaly nyáron 120 millió fontot költött hat új érkezőre úgy, hogy csak egy játékosból (Joe Willock) tudott bevételt generálni, és akkor még az európai kupaszereplést sem tudott felmutatni a csapat. Mikel Arteta és Edu már hónapok óta tervezik a nyári átigazolásokat, és a hírek szerint a tulajdonosi kör, a Kroenke-család áldását adta a tervek megvalósítására.

  Nézzük posztról posztra a lehetséges érkezőket!

  Az biztos, hogy Lacazette és Nketiah távozása miatt legalább egy csatárt igazol majd az Arsenal.

  Az egyik legfontosabb célpont a Manchester City-től Gabriel Jesus, akivel már megindultak a tárgyalások. Pep Guardiola csapata már korábban bejelentette Erling Haaland érkezését, így szinte biztos, hogy a megfelelő ajánlat esetében nem gördítenek akadályt Jesus távozása elé. Az Arsenalnál úgy számolnak, hogy a kimaradt BL-indulás ellenére is jó esélyekkel bírnak a 25 éves brazil leigazolását tekintve. Jesusnak tetszik ugyan az Arsenal projektje, és újra együtt dolgozhatna Artetával, de nincsenek sürgető helyzetben a döntésük meghozatalát tekintve: legalább még hat csapat szeretné a játékost leigazolni.

  Mint Charles Watts, a goal.com újságírója írja, Gabriel Jesus mellé szeretne Arteta még egy támadót igazolni. Dominic Calvert-Lewin hiába futott pocsék szezont az Evertonnál a sorozatos sérülései miatt, az angol támadó hónap óta szerepel Arteta radarján. Alternatíva lehet még Jonathan David a Lille-től, Tammy Abraham a Romától, Alexander isak a Real Sociedadtól vagy Armando Broja a Chelsea-től.

  A Benfica támadója, Darwin Nunez szintén szerepelt Arteta listáján, de a BL nélküli Arsenalnak szinte biztos, hogy nem lesz esélye az uruguayi támadó megszerzésére.

  A BL-ről való lecsúszás más posztokat is érinthet: Korábban írtuk, hogy Youri Tielemans ügynökével például már hónapok óta  - egyébként pozitív mederben - zajlanak a tárgyalások, de a belga játékos hiába lesz elérhető a piacon, a hírek szerint a középpályás olyan csapatban bizonyítana, amelyik BL-t tud ajánlani neki.

  Tielemans alternatívája Ruben Neves lehet a Wolverhamptontól, a Farkasok állítólag már felkészültek a portugál eladására, de a középpályás átigazolási díja alsó hangon 60 millió fontba fájhat, és biztos, hogy érte is lesznek még más érdeklődők. Egy C-terv lehet még a Napolitól Fabian Ruiz, akiért még a Real Madrid is érdeklődik, vagy Douglas Luiz az Aston Villától.

  Ami a védőket illeti: jó kérdés, mi lesz William Saliba sorsa, aki parádés szezont futott a Marseille-lel, és joggal várhatna állandó kezdőbeli helyet az Arsenalnál is. Sorsdöntő nyár elé néz tehát az Arsenal-Saliba frigy: a játékos szerződése az utolsó évébe lép (igaz, az Arsenalnak van opciója egy egyéves hosszabbításra), így az sincs kizárva, hogy Salibát úgy adja el valakinek a klub, hogy egyetlen egyszer sem léphetett pályára a felnőtt keretben.

  Várhatóan a szélsővédők posztján is lesz mozgolódás, mivel Tierney és Tomiyasu sérülékeny, Cedric már nem lesz az elvárt szinten, Tavares pedig még tapasztalatlan. Erre a posztra szóba jöhet Aaron Hickey a Bolognától, bár az Arsenal nem áll olyan közel a skót leigazolsáához, mint sok olasz forrás hangoztatja. Egy másik opció lesz az Udinese argentin jobb bekkje, Nahuel Molina, akit Pablo Maríra cserélhet el a csapat.

  Végül a kapusokkal zárnánk: már csak a hivatalos bejelentés hiányzik, hogy kijelentsük: Matt Turner az Arsenal játékosa, az amerikai válogatott kapus érkezéséről korábban itt írtunk. Turner Lenót válthatja az Arsenalnál, a német kapus a több játéklehetőség reményében szinte biztos, hogy távozik a londoni csapattól.

  Az pedig csak formalitás, hogy megjegyezzük: két új igazolása már hivatalosan is van a csapatnál: Auston Trusty még januárban igazolt az Arsenalhoz a Colorado Rapidstól, nemrégiben pedig egy 19 éves brazil tehetséges, Marquinhos érkezett - bár valószínűleg mindkét játékos kölcsönben tölti majd a 2022/23-as évadot.

  Innen indulunk tehát, hozzuk a legfrissebbeket a leghitelesebb forrásoktól.

 • Mi várható a jelenleg kölcsönben lévő játékosokkal?

  Runar Alex Runarsson - az izlandi kapus a belga Lommel csapatánál töltötte az előző idényt. A Lommelnek opciója van a végleges megvételre, de nem valószínű, hogy élnek vele. Szinte biztos, hogy valamilyen formában ezen a nyáron is távozni fog Runarsson.

  William Saliba - A fiatal francia középhátvéd 2019-ben csatlakozott az Arsenalhoz, és hiába tartják a posztján az egyik legígéretesebb tehetségnek, egyelőre nem sikerült megvetnie a lábát az Ágyúsok kezdőjében, az előző szezont ugyanis újfent kölcsönben töltötte, ezúttal a Marseille csapatánál. Saliba Jorge Sampaoli együttesénél stabil kezdőember volt, és a jó teljesítményei okán őt választották a legjobb fiatal játékosnak a Ligue 1-ben, így nem csoda, hogy Saliba joggal várhatja el az állandó lehetőséget az Arsenal csapatában is. Az eddigi hírek szerint Arteta számol a védővel a következő szezonra, de a következő hetekben lesznek megbeszélések a játékos és az Arsenal menedzsere között a jövőt illetően.

  Hector Bellerín - a jobb hátvéd a Betisnél játszott az előző idényben. A spanyol csapat minden tőlük telhetőt megtesz majd, hogy újra leigazolják Bellerínt, de más kérők is akadhatnak. Nem valószínű, hogy Bellerín az Arsenalnál folytatja.

  Lucas Torreira - az uruguayi számára nagyszerűen sikerült a Fiorentinánál töltött évad, Torreira alapemember lett a Violák csapatában. A vártakhoz képest a Violák mégsem próbálkoznak meg az uruguayi végleges leigazolásával, de más csapatok is érdeklődnek Torreira iránt.

  Pablo Marí - a spanyol védő az előző szezon második felét az Udinese-nél töltötte, ahol elégedettek voltak vele. Arteta nem gördít majd akadályt a távozása elé, a kérdés, hogy az Udinese fel tud-e majd mutatni egy ütőképes ajánlatot.

  Dinos Mavropanos - azzal, hogy a Stuttgart bennmaradt a Bundesligában, a német csapatnak kötelező lesz megvennie a görög védőt. Az Arsenal mintegy 4,5 millió fontot kap majd Mavropanosért, és bizonyos jutalékot a későbbi eladásból.

  Ainsley Maitland-Niles - José Mourinho nagyon le akarta igazolni az angol játékost, ezt kölcsönben meg is tette idén januárban, ám Maitland-Niles nagyon nem vált be Romában. A sokoldalú játékos szinte biztos, hogy nem marad az olasz fővárosban.

  Matteo Guendouzi - a francia középpályás elegendő számú meccset játszott a Marseille-nél, így a francia csapatnak kötelező lesz megvennie a középpályást. Az Arsenal kb. 10 millió eurót kap majd Guendouziért.

  Reiss Nelson - az angol játékos a tavalyi szezon második felét a Feyenoordban töltötte, ahol egy kezdeti nehéz szakasz után stabil kezdő lett. Még az sem elképzelhetetlen, hogy Nelson végre lehetőséghez jut az Arsenalnál is, főleg ha és amennyiben Pepe távozik a nyáron.

  Folarin Balogun - az angol játékos a tavalyi szezon második felében a Middlesbrough-nál játszott, ahol végre több játéklehetőséghez jutott mint az Arsenalnál. Balogun több gólt és gólpasszt is szerzett, az Arsenal pedig éppen csatárhiányban lesz, és bárkit is igazol erre a posztra Arteta, a nyáron eljöhet Balogun ideje.

 • Mi várható a jelenlegi kerettel?

  KAPUSOK
  1 - Bernd Leno: a német kapus a több játéklehetőség reményében szinte biztos, hogy távozik a csapattól. Német és spanyol kérői vannak. A szerződése 2023-ban jár le az Arsenallal, várhatóan végleges átigazolás keretében távozik

  32 - Aaron Ramsdale: nem várható mozgás

  33- Arthur Okonkwo: kölcsönben várható, hogy távozik a több játéklehetőségért.

  VÉDŐK

  3 - Kieran Tierney: nem várható mozgás

  4 - Ben White: nem várható mozgás

  5 - Gabriel: a játékosért erősen érdeklődik a Barcelona és a Juventus is. Alapesetben Arteta számol vele, és szeretnének hosszabbítani a brazil védővel

  16 - Rob Holding: egy megfelelő ajánlat esetében mozdítható az Arsenal peremembere.

  17 - Cedric: a portugálért ugyan vannak kérők, de a játékos jobb szeretne az Arsenalnál maradni

  18 - Takehiro Tomyiasu: nem várható mozgás

  20 - Nuno Tavares: alapesetben nem várható mozgás, de ha az Arsenal szélső bekket is igazol a nyáron, lehet a portugált kölcsönbe adják a fejlődés érdekében

  KÖZÉPPÁLYÁS

  5 - Thomas Partey: nem várható mozgás

  7 - Bukayo Saka: alapesetben nem várható mozgás, az Arsenal minden követ megmozgat majd, hogy új szerződést írjon alá az ifjú játékos

  8 - Martin Odegaard: nem várható mozgás

  10 - Emile Smith Rowe: nem várható mozgás

  23 - Albert Sambi Lokonga: alapesetben nem várható mozgás, de ha az Arsenal középpályást is igazol a nyáron, lehet a belgát kölcsönbe adják a fejlődés érdekében.

  25 - Mohamed Elneny: nem várható mozgás, az egyiptomi játékos nemrégiben hosszabbított

  34 - Granit Xhaka: tavaly ugyan hosszabbított a svájci, de José Mourinho idén is megpróbálkozhat a leigazolásával.

  TÁMADÓK

  9 - Alexandre Lacazette: szinte biztos, hogy ingyen távozik

  19 - Nicolas Pepe: az elefántcsontparti játékos nemrégiben váltott ügynököt, mivel eléggé mellőzött az Arsenal keretében, valószínűsíthető az eligazolása - a Sevilla mutat némi érdeklődést iránta

  30 - Eddie Nketiah:  a játékos az utolsó pillanatban meggondolta magát, és hajlandó elfogadni az Arsenal hosszabbítási ajánlatát.

  35 - Gabriel Martinelli: alapesetben nem várható mozgás, az Arsenal minden követ megmozgat majd, hogy új szerződést írjon alá az ifjú játékos

 • Felkészülési időszak

  Bár az Arsenal játékosai jelenleg a jól megérdemelt szabadságukat töltik, érdemes átnézni, milyen meccsek várnak ránk a felkészülési időszakban a főszezon előtt, amely a szokásosnál hamarabb kezdődik majd a november-decemberi katari világbajnokság miatt.

  Egyelőre négy felkészülési meccs van lekötve, ebből hármat az Egyesült Államokban játszanak, egyet pedig az egynaposra csökkentett, de visszatérő Emirates Kupán.

  július 16. - szombat - Everton (USA)
  július 20. - szerda - Orlando (USA)
  július 23. - szombat - Chelsea (USA)
  július 30. - szombat - Sevilla (Emirates kupa)

  Egy felkészülési mérkőzés bejelentésével még adós a csapat. Az új idegenbeli mez várhatóan az Egyesült Államokbeli turnén debütál majd.

 • Köszöntünk mindenkit!

  Sok szeretettel köszöntünk mindenkit a már hagyománnyá váló nyári hírfolyamunkban, ebben a gyűjtőhírben írjuk meg az Arsenallal kapcsolatos híreket a 2022-es nyár folyamán.

   

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7811)

7 hónapja
Azért arra kíváncsi vagyok, hogy akikért érdeklődtünk (Luiz,Tielemans) melyik fog itt kiköni nyáron. Jogosan nem adtunk 35-40 millákat értünk, de ha ingyen valaki elhappolja őket az megint egy pofon a szarnak. Itt már nem foghatják rá, hogy nem találunk minőséget, hiszen eddig is tepertünk értük. Télen szépen előszerződéseket kell kötni.
7 hónapja
Tielemas-ért még ajánlatot sem tettünk ő, ha csak nem hoz egy jobb szezont mint az előző, akkor felejtő. Luizzal meg úgy vagyok, hogy nem vagyok biztos benne, hogy nem inkább Partey elé, helyére kéne-e venni inkább valakit, mintsem mögé. Luiz ingyen persze jöhetne minden további nélkül, de ahhoz sztem kevés, hogy ő legyen a kezdő 6-unk hosszú távon. Squad playernek tökéletes lenne, de a kezdőbe tőle jobb kell. Én Danilora szavaznék, aki egy-két éven belül át tudná venni Partey helyét a csapatban, vagy Caicedora.
7 hónapja
Beszarok a Chelsea végül majdnem eltapsolt 300 millát.

Chelsea 278,4 millió font
MU 227,4 millió font
WHU 179,15 millió font
Spurs 172 millió font
Nottingham 157,25 millió font
MC 128,8 millió font
Newcastle 123 millió font
7 hónapja
Még szerencse hogy minket riogatnak FFP-vel.. :D
7 hónapja
csabigunner
Kitiltott felhasználó
Edu azért elhúzhat a picsába, szánalom, amit csinált a nyár második felében.
7 hónapja
Most nincs mese, hosszabbítani kell Sakával, Salibával meg Martinellivel.
7 hónapja
Itt félek attól egy picit, hogy Saliba kihúzza nyárig és pl a BL-től teszi függővé és akkor 1 év van hátra a szerődéséből, illetve hiába a pozitív nyilatkozatok Saka és Arteta részéről egy kicsit ott is érzem ezt, és nkei is csak 1 év lesz már hátra :( . Martinelli hosszabbításával nem hiszem, hogy gond lenne.
7 hónapja
En mondjuk Douglas Luiz-ban se igazan latom azt az extrat, ami miatt megert volna 30-35 milliot. Eret nem vagok miatta, de kar hogy valakit nem tudtak elohuzni a kalapbol rajta kivul. Kicsit idegesito, hogy ennyire a brazil-portugal vonalat eroltetjuk...
7 hónapja
Extrát semmiképp, az már más tészta, hogy 30 milla a mai fociban átlagos összeg átlagos játékosokért. Zinivel lehúztuk a Cityt.
7 hónapja
Jó de Luiznak 1 év volt hátra a szerződéseből. Mondjuk egy 5 éves szerződéssel se adnék érte többet 35-nél. Azért nehogy majdnem téli árat kérjenek érte, úgy, hogy jövőre ingyen hozható.
7 hónapja
Ez jogos
7 hónapja
Lehet jövőre Tielamens-Luiz duót behúzzuk ingyen, és akkor Elneny-t elengedjük, és hozunk még valakit Partey elé-mögé + egy szélsőt, amennyiben télen sem igazolunk oda.
7 hónapja
Vagy megpróbáljuk mindkettőt már télen, hátha akkor már inkább elengedik legalább vmi kis pénzért, bár az biztos, hogy akkor 10 milliós ajánlattal mennénk kb.
7 hónapja
Az utolsó pillanatig győzködtük a Villát Luiz miatt, ám Ők az istenért nem akarták adni.
7 hónapja
Kereterősség alapján mondhatni lassan riválisok leszünk/lehetünk/vagyunk. Top6-8-ba akarnak kerülni, szeretnének egy versenyképes keretet összerakni/megtartani, vmint riválist nem akarnak erősíteni.
7 hónapja
Ez Gerrard-dal nehéz lesz.
7 hónapja
Ez a Villa max a kereterossegre lehet rivalis. Minden masban hatul kullognak. Jatek kepe alapjan messze kritikan aluli, amit ezalatt az 5 fordulo alatt csinaltak. Az igazolasaik sem tukroznek tul sok szakmaisagot.

Szólj hozzá