Gabriel Jesus után újabb Manchester City-játékosért érdeklődik Mikel Arteta, a spanyol edző Oleksandr Zinchenkót vette célba, írja a manchesteri csapathoz közel álló újságíró, Jack Gaughan (Daily Mail), amely hírt egyébként pénteken megerősített a Telegraph megbízható szakíró-párosa Sam Dean és Mike McGrath.

Ajánlatról egyelőre nincs szó, és mint Deanék írják: az ukrán játékos leigazolása kevésbé valószínű, mint Gabriel Jesus esetleges érkezése, aki egyébként az Arsenal első számú csatárkiszemeltje a nyáron, Eddie Nketiah maradásától függetlenül is.

Arteta meglehetősen jó munkakapcsolatot alakított ki mindkét szóban forgó játékossal, amíg a Manchester City-nél dolgozott Pep Guardiola asszisztenseként, így ismeri az ukrán védőt is, aki kétlábas bekk, tehát mindkét oldalon bevethető lenne a védelem szélén, és középpályásként is tud játszani.

Az egyelőre kérdéses, hogy Zinchenko átigazolna-e az Arsenalhoz, ugyanakkor a Manchester City egyre erősebben érdeklődik a Brighton spanyol játékosa, Marc Cucurella iránt, aki az ukrán posztján játszik. Ha az idei PL-bajnok csapatnak sikerülne leigazolnia Cucurellát, Zinchenko még hátrébb kerülne a rangsorban. Guardiola a sokoldalúsága miatt nagyon is kedveli Zinchenkót, de egy megfelelő ajánlat esetén megfontolná az eladását.

Mint Deanék írják a cikkükben: Zinchenko logikus választás lenne az Arsenal számára, egyrészt taktikailag, hiszen kiválóan beleillene Arteta 4-3-3-as játékrendszerébe, másrészt a spanyol edző emberileg is ismeri az ukránt, tudja, hogy képes teljesíteni az elvárásait a pályán.

Ráadásul Kieran Tierney sérülékenysége miatt az Arsenalnak szüksége lehet egy szélső hátvédre, amely poszton a csapat tavaly nyáron Nuno Tavaressel erősített, de a fiatal portugál több alkalommal sem tudta hozni az elvárt szintet a pályán.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
most futottam bele Saka 38/38 pl meccsen játszott! kemény
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
zàrszòkènt. Real kiejtette a top 3at, mind 3 csapat lefocista ledominálta, egyszerüen szerencséjük volt. De lehet hogy egy brighton 4 lőne nekik. De abban biztos vagyok a szezon végén jàtszo spurs sajnos megverné ezt a realt. döntőben kurtoa illetve millitao carvahal élete eddigi legjobbját hozta.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Nketiah hivatalos!
2 éve
majd ha az A comon is kint van, de 2027ig szol elvileg. 27 eves koraig, ha nem is lesz belole elsoszamu, de masodikkent szamitanak ra es az EL miatt valszeg lesz is eselse jatszani, akar be is valhat.

Szólj hozzá