Angol lapértesülések szerint Eddie Nketiah meggondolta magát, és elfogadta az Arsenal utolsó szerződéshossszabbítási ajánlatát, így most már az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy az angol játékos marad a csapatnál.

Korábban Nketiah a kevés játéklehetőségre panaszkodott, és már-már úgy festett, hogy a lejáró szerződése után egy angol középcsapathoz vagy egy Bundesligában szereplő együtteshez igazol. A szezon utolsó harmadában viszont már neki szavazott bizalmat Mikel Arteta menedzser az állandó kezdőben Alex Lacazette kárára, amelyet Nketiah meg is hálált, hiszen az utolsó hét meccsen öt gólt is szerzett.

Bár a szerződés még nincs véglegesítve és aláírva, a hírek szerint Nketiah öt évre hosszabbíthat, heti 100 ezer fontos fizetésért, és még az is felmerült, hogy megkapja az Arsenal ikonikus 14-es mezszámát is.

Hogy befolyásolhatja mindez az Arsenal nyári terveit?

Sajtóhírek szerint az Arsenal átigazolási prioritását egy támadó megszerzése jelenti, a klub első számú kiszemeltje Gabriel Jesus egyrészt a sokoldalúsága miatt.

Nketiah maradásával titkon mindig is számolt Arteta, a spanyol edző el is ismerte, hogy sokáig nem bánt igazságosan a fiatal angollal

"Nem voltam vele sportszerű, ezt neki is elmondtam. Többet kellett volna őt játszatnom. Voltak több gondjaink is, és emiatt nem volt egyszerű. De teljesen megérdemelten játszik most és megérdemelte a két gólját a Chelsea ellen." - mondta Arteta.

Nketiah maradása így némiképpen módosíthatja az Arsenal átigazolási terveit: elképzelhető, hogy ezek után már csak egy középcsatárt igazol Arteta, és megpróbálkoznak majd egy szélső támadó (Cody Gakpo, vagy akár Serge Gnabry) megszerzésével.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá