Mikel Arteta meglehetősen egyértelműen nyilatkozatott tett William Saliba jövőjét illetően a Radio Monte-Carlo csatornának, a spanyol edző visszavárja a francia védőt a következő szezonra.

Saliba a francia futball egyik legnagyobb ígérete, 2019 nyarán érkezett az Arsenalhoz a Saint Etienne-től 29 millió euróért, ekkor még viszont az eladó klub feltétele volt, hogy egy szezon erejéig visszakölcsönözzék hozzájuk a játékost.

A visszatérését követően azonban már egy másik klubvezetés fogadta Salibát az Arsenalnál: az akkori vezetőedzőt, Unai Emery-t menesztették, a helyére pedig Mikel Arteta került, aki túl nyersnek tartotta a franciát, így a 2020/21-es szezon második felében a Nice-hez, a 2021/22-es idényben pedig a Marseille-hez került kölcsönbe. Így eshet meg, hogy Saliba egyelőre egyetlen pályáralépéssel sem rendelkezik az Arsenal felnőtt keretében.

Saliba az elmúlt idényben viszont alapemberré vált a Marseille-be, amely csapat a második helyével kiharcolta a Bajnokok Ligája-indulást a 2022/23-as szezonra, ugyanez a teljesítmény az Arsenalnak nem sikerült. A védő az előző idényben több mint 50-szer lépett pályára a francia csapatnál, és őt válaszották meg a Ligue 1 legjobb fiatal játékosának is.

Noha a legfrissebb hírek szerint Saliba jövője még mindig a levegőben lóg az Arsenalnál tekintve, hogy még nem voltak hivatalos egyeztetések Arteta és a játékos ügynöke között a jövőbeni tervekről, Arteta most meglehetősen egyértelmű nyilatkozatott adott az RMC-nek.

"Abszolút jó döntést hoztunk, amikor Williamet kölcsönbe adtuk. Az előző szezonban sokszor heti egy meccsünk volt, feleannyit sem játszott volna Ben White és Gabriel mögött, mint amennyit a Marseille-nél. Ez kulcsfontosságú volt a fejlődése szempontjából, hiszen a Marseille-nél alapember volt."

"Most már megvan a kellő tapasztalata ahhoz, hogy versenyezzen a többi védővel nálunk."

A hírek szerint, noha a Marseille szeretné leigazolni végleg is Salibát, nem lesz elég forrásuk ahhoz, hogy megvegyék a végleges játékjogát az Arsenaltól, de több érdeklődő klub is lehet iránta. Saliba szerződése ugyan 2023 nyaráig szól, de az Arsenal élhet az opciójával, és meghosszabbíthatja a játékos kontraktusát 2024 nyaráig.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

1 hónapja
Kozben Ramsdale, White es Saka behivott kapott az angol valogatottba.

Szólj hozzá