Cikkünk automatikusan frissül, nincs szükség az oldal újratöltésére...
 • Miért nem tud az Arsenal kontrollálni bizonyos meccseket?

  Egy elég érdekes kérdést is kapott Mikel Arteta a The Athletic újságírójától Art de Roché-től, amely arra vonatkozott, hogy ha az Arsenal nem tudja megszerezni az adott meccs irányítását a mérkőzés kezdeti szakaszában, akkor a keret tapasztalatlansága közrejátszik-e abba, hogy kis idő kell, mire hozzászokik a helyzethez a csapat.

  "Ennek sok oka lehet, hogyan reagálunk ilyen helyzetekre, hogy ha nem mi kezdeményezünk, hogyan tudunk újraindulni csapatként és hogyan tudjuk magunkhoz ragadni a kontrollt. Ennek számos módja van. Ez nem a csapaton belüli vezéreken múlik, sokkal inkább azon, hogyan tudjuk megérteni az adott helyzetet. Hogy abban a szellemben már nem folytathatjuk. Ezen mindig dolgozunk."

  És hogy ennek érzelmi okai vannak?

  "Néha igen, de előfordulhat, hogy a struktúrán kell változtatnunk, vagy a támadásépítés első passzán, hogy bizonyos új helyzeteket teremtsünk, és van, hogy más területeket kell megcéloznunk a pályán, hol akarunk építkezni a következő öt percben. Ez meccsmenedzsment. Mivel ennek különféle faktorai vannak, nehéz kiemelni egy-két okot, miért nem megy adott pillanatban a játék."

 • Mennyire van messze a negyedik hely?

  "A tabella 38 forduló után sosem hazudik, és sajnos a tabella most azt mutatja, hogy még mindig nagyon messze vagyunk az első két csapattól. Nemcsak a pontok tekintetében de a gólkülönbséget tekintve is. Az ő szintjük az a szint, amelyet meg kell céloznunk és amelyet el kell érnünk."

 • Csalódás lenne az ötödik hely?

  "Akár előrelépés is lehetne, de tudjuk, minek kell lennie az elvárásoknak. Sajnos az elmúlt két hónapban nem sikerült mindennek megfelelnünk, de összességében ha visszatekintünk, hogy honnan indultunk, talán előrelépésnek is felfogható lenne az ötödik hely..."

  "Az világos, hogy ezzel nem lehetünk elégedettek, nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Teljesen más helyzetben akarunk lenni, a legjobbakkal akarunk harcolni, itt nem állhatunk meg, ahol most vagyunk."

  "Volt azonban egy olyan tényező is, ami nem a tabellához tartozik. Sokkal mélyebb problémáink voltak, amiket sikerült megoldanunk. Most erősnek tűnünk, és mindenképpen olyan alapjaink vannak, amelyekre építhetünk."

 • Arteta évet is értékelt

  A menedzser kicsit kitért az egész idényre is.

  "Hosszú utat tettünk meg ebben a szezonban, amely sok kihívást tartogatott. Összességében úgy gondolom, sikerült átformálunk az energiánkat, a hangulatot és az elvárásokat. Ezt közösen sikerült elérnünk, hihetetlen egységgel a játékosok, a stábtagok és a szurkolók között, túlélve az idény legnehezebb periódusait is."

  "Most már érezhető az a remény és elvárás, amely elvezethet arra a szintre, ahová ez a klub tartozik. Abban a formában értük ezt el, ahogy egy évvel ezelőtt ilyenkor megterveztük az egész projektet. Sok fiatal játékossal, kiegészülve a tapasztaltabbakkal, és a szurkolóinkkal. Jó látni a keret és a rajongóink közti kapcsolatot."

  "Ismét Európában leszünk, csak még nem tudjuk, melyik sorozatban. Csak reméljük a legjobbakat és hogy a BL lesz ebből. Bárhogyan is, csak ez lehet a célunk. Van egy tervünk, hogy lehet ezt megcsinálni és ezt akarjuk véghez vinni."

   

 • Arteta Xhaka nyilatkozatáról

  Mikel Artetát megkérdezték a mai sajtótájékoztatóján, mit gondol Xhaka nyilatkozatáról, amit a svájci játékos a Newcastle elleni vereséget követően adott.

  "Nem akarok ezzel különösebben foglalkozni. Erről a játékost kellene megkérdezni, nyilván azért interjúvolták meg, mert kíváncsiak voltak a véleményére, és Granitot ismerve, ennek hangot is adott."

  Ismert, Xhaka elégedetlen volt a csapat hozzáállásával, a középpályás szerint "aki nem áll készen ezekre a mentális párharcokra, inkább maradjon otthon." Arteta viszont nem tudja, kire gondolt a svájci.

  "Erről szintén Granitot kellene megkérdezni."

   

 • Arteta: Nem vagyunk ott, ahol szeretnénk

  "Ott leszünk Európában, a kérdés csak az, hogy a BL-ben vagy az EL-ben. Reméljük, az előbbiben. Nagyon örülnénk a Norwich sikerének." - mondta Arteta a pénteki sajtótájékoztatóján.

  "Bárhogyan is alakul, erősítésre lesz szükségünk, újabb szintre kell emelni a keretet. Nem vagyunk ott, ahol szeretnénk, ez tiszta és nyilvánvaló. A klub már csak a történelme miatt is az európai élmezőnybe tartozik, valahogy vissza kell jutnunk oda. Ehhez viszont időre és pár átigazolási ablakra van szükségünk."

  "Lesznek erőforrásaink a nyárra, ha nem is végtelenek, de lesznek. Azt persze, nem tudjuk, mit fognak a többiek csinálni, mert most már nem top háromról vagy négyről beszélünk, hanem top nyolcról."

 • Arteta: Az elvárások felett teljesítettünk

  Mikel Arteta a BBC Sportsnak adott nyilatkozatában elmondta, szerinte az elvárások felett teljesített a csapata, még is akkor is, ha csak az ötödik helyen végez az Arsenal vasárnap.

  "Úgy vélem, hogy egy hét múlva, ha már mindenki nyaral majd, úgy tekintünk vissza a szezonra, hogy túlteljesítettünk, függetlenül attól, hogy a BL-ben vagy az EL-ben indulunk jövőre." - mondta Arteta.

  "Azt gondolom, hogy az elmúlt tíz évben egyetlen klub sem csinálta azt végig, amit mi, hogy ilyen fiatal kerettel ilyen eredményeket értünk el."

  "Az kétségtelen, hogy még most sem állunk ott, ahol akarunk lenni, a különbség köztünk és az igazán élcsapatok között még mindig nagy, de már utat tettünk meg előre."

  "Ugyanakkor az is fontos, hogy sokan értik már, hogy mit akarunk csinálni a pályán." - tette hozzá a spanyol.

 • Ez a bajnoki is eltelt

  Vasárnap befejeződik a Premier League 2021/22-es idénye, az Arsenal a zárófordulón az Evertont látja vendégül az Emirates stadionban. Az összes mérkőzés 17:00-kor kezdődik, magyar tv-adó nem közvetíti a meccsünket.

  Miután az Arsenal az előző két fordulóban vereséget szenvedett, immáron csak matematikai esély van Mikel Arteta csapatának a negyedik hely begyűjtésére: az Ágyúsoknak nyerniük kell a bennmaradást már kiharcoló Everton ellen, és a már kiesett Norwichnak meg kell vernie a Tottenhamet. Minden más eredmény esetén az Arsenal az ötödik helyen végez.

  Az Arsenal egyébként a vadonatúj hazai szerelésében lép pályára.

   

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (307)

1 hónapja
Lenot 10 millió körül szeretné elengedni a csapat. A Benfica kicsit sokkalja ezt az összeget, így akár a Newcastle vagy a Leverkusen jöhet szóba.
1 hónapja
benfica kapegy lènot meg 60 misit nūnezèrt
1 hónapja
Ha annyira akarják Lenot, be kell vonni a Nunez üzletbe.
1 hónapja
most nèztem videot anthonyrol...better than saka. kàr hogy a ten utd be megy
1 hónapja
Szerintem még Rodrygo, Raphinha duónál is jobb, sőt jelenleg a legjobb jobbszélső brazil szerintem. Élvezi a játékos, nagyin fineszes, jó lövőkével rendelkező támadó, aki nagyon jó az 1 v 1-ben is
1 hónapja
ha vele ès a màsik szèlen vinivel nem nyer vbt brazilia akkor soha sem fog már
1 hónapja
Rodrygo fut,gyors de sulytalan sokszor, rafinha ho labdakat ad de darabosabb a mozgása. Di maria szintü rafinha. Anthony minden megmozdulása èlmèny
1 hónapja
kerdes a csatarok mit tudnak hozzaadni, illetve a szelsovedoik. Telles, Danilo, Emerson es tarsaik hol vannak mar csak egy Marcelo, Dani Alvestol. Fasorba se
1 hónapja
gabriel is csak kezdö lesz ilyen szezon utàn màr
1 hónapja
uristen csak brazil nevek a sajtoban ma... marquinhos,raphinha,gabriel jesus,Pepé ... eleg komoly alakulat.
1 hónapja
Minden évben tele van a sajtó brazillal Edu miatt
1 hónapja
Nem kell túl sok brazil azért
1 hónapja
https://www.youtube.com/watch?v=eypOAdjkPZ8 Azért Maignannal esélyes, hogy jobban jártunk volna mi is, mint Ramsdale-el. Nincs bajom az angollal, összességében bevált, de amit a szezon utolsó harmadában nyújtott, az nekem nem volt meggyőző. Remélem nem csak fellángolás volt nála az őszi/téli periódus.
1 hónapja
Szerintem Ramsdale elég jól bevált, igazából a védelemmel és a csapattal együtt esett szét Ő is, ami Maignannal ugyanúgy előfordulhatott volna, ha Ő jön. Szerintem, ha egyben tudott volna maradni a Tomi-White-Gabriel-Tierney védelem, akkor Ő is sokkal stabilabb maradt volna. Ilyenkor ezek sosem összehasonlíthatóak, annyi mindenen múlhatnak a dolgok.
1 hónapja
Igen, biztos Tomi sérülése miatt védett szarul. :D Lábbal is brutálisan visszaesett, és nem hiszem, hogy ez is a japán miatt van (részben biztos, de ekkora visszaesést nem indokol). Semmi pluszt nem tudott adni tavasz óta, sőt Leno-t én az AV meccs után bent hagytam volna a kapuba. Aaron-nak kellett volna pár meccs a padon.
1 hónapja
Én is írtam már hetek óta, hogy visszaraknám Lenot a kapuba, Ramsdale látványosan visszaesett, a védések még csak-csak megvoltak, bár 1-2 "potya" is akadt, de amit lábbal művelt, az borzalmas volt. Remélem, hogy nyáron visszatér régi önmagához
1 hónapja
Nem azt írtam, hogy Tomi miatt védett szarul, hanem mert a csapat is szétesett, illetve a védelem is. Plusz ilyenkor mindig az hiányzik, aki nem játszik, meg biztos az a jobb, aki nem játszik, ha Leno védett volna így, akkor meg Ramsdale hiányzott volna a kapuból. Ettől függetlenül tény, hogy a kirúgásai már nem voltak az igaziak tavasszal.
1 hónapja
majd talàn jön tim hauard aztàn a padra bassza az angolt trusty meg gabrielt
1 hónapja
Nem csak lábbal, kijöveteleknél is pl kifejezetten ingatag volt
1 hónapja
dzsonsztone kell!!!!
1 hónapja
Aouar szerződése is lejár jövőre, állítólag bepróbálkozhatunk egy 12-13 millió fonttal a Lyonnál
1 hónapja
Helyes, jöjjön csak.
1 hónapja
Csodálkoznék rajta, ha végre leigazolnánk, de ennyi pénzt bárkinek bármikor megérne szerintem.
1 hónapja
sokkalom èrte!!!! szarràgo egy csapat az arsenal xakat ugyan ilyen szituban nem engedtèk el a romàhoz de most 13èrt aouart vennènek pofàtlan egy faszkalap csapat lettünk. aztàn csodalkozunk hogy saliba inkàbb a francia 2 vàgyik mint ide
1 hónapja
tavaly, se volt sokkal drágább, még se vitte el senki. Ott lehet vmi a háttérben, vagy pedig tényleg a báttyja ennyire nehéz eset. Én se bízom benne, h jön.

Szólj hozzá