Megkezdődtek a tárgyalások Mohamed Elneny és az Arsenal között egy esetleges szerződéshosszabbítás reményében, írta hétfő reggel David Ornstein, a The Athletic újságírója.

Elneny Alex Lacazette-tel és Eddie Nketiah-val azon játékosok közé tartozik a felnőtt keretben, akiknek a szerződése lejár a szezon végén, így szabadúszóként ingyen távozhatnának az Arsenaltól június végén. Mint Ornstein írja azonban, míg Nketiah és Lacazette esetében nincsenek új ajánlatok, Elneny-vel megkezdődtek a megbeszélések, és a csapatnál optimisták a tárgyalások pozitív kimenetelével kapcsolatban.

A 29 éves egyiptomi játékos abszolút peremembernek számított az Arsenal mostani szezonjában, ám Thomas Partey sérülését követően előbb Lokonga, majd ő került be a csapat kezdőjébe, és szemmel láthatólag jó teljesítménnyel hálálja meg a baszk edző bizalmát.

Mint Ornstein írja, a tárgyalások jelenleg a kezdeti szakaszban járnak, de az Arsenalnál mindent elkövetnek annak érdekében, hogy maradásra bírják az egyiptomit. Elneny 2016 januárjában érkezett az Arsenalhoz a svájci Basel együttesétől, a 2019/20-as szezont pedig kölcsönben töltötte a török Besiktasnál. A középpályás egyébként népszerű figurának számít az Arsenal öltözőjében, ráadásul a jelleme és a tapasztalata miatt nagyra tartják őt.

A játékos, aki sosem panaszkodik

Elneny igazi profiként viselte, hogy eddig csak mellőzött játékosként számított rá Arteta. Erről az időszakről így vélekedik az egyiptomi játékos.

"Amikor vége lett a Besiktasnál eltöltött évadnak, az Arsenalnál közölték velem, hogy keressek másik klubot, mert az edző nem számol velem. Úgy tűnt, mindennek vége. Ezt kommunikálták az ügynökömmel is, viszont ő azt javasolta, hogy térjek vissza az Arsenalhoz az előszezonra. Mondtam neki, hogy ha a klubnál jóváhagyják, akkor rendben, ellenkező esetben pedig ott volt még opciónak a Besiktas, ahol jó idényt futottam, ők szívesen láttak volna ismét, de voltak ajánlatok angol csapatoktól is." - mondta Elneny.

"A klub végül jóváhagyta a kérésemet, de emlékeztettek, hogy nem szerepelek Arteta tervei között. Az edzésmunkám viszont jó volt, és az első felkészülési meccsünkön szereztem egy gólt a félpályáról. Aztán Arteta elkezdte másként látni a dolgokat. El kezdte adni az instrukciókat, én pedig értettem a tervét, és ki is tudtam vitelezni azt. Bármilyen utasítása volt a pályán, én meg tudtam valósítani azt."

"Nem sokkal később leültünk beszélgetni, ahol őszintén elmondta, hogy nem voltam a tervei között, de meggondolta magát, és számít rám, és ezt elmondta a klub vezetőségének is. Most itt az Arsenalról beszélünk, egy ilyen kaliberű csapatról és egy olyan szintű edzőről, mint Arteta, aki korábban Guardiolával dolgozott együtt, ez hihetetlenül sokat jelentett nekem, hogy rá tudtam őt bírni arra, hogy változtassa meg a véleményét."

"Talán most alapesetben, ha mindenki fitt, harmadik vagy negyedik számú középpályásként is számol velem, de az előttem lévők is remekül teljesítenek, szóval nem volt oka a rotációra."

"Ha az Arsenal azt mondja, hogy kellek nekik, nem gondolkodom a távozáson. Hat éve élek Londonban a családommal, minden percét imádom. Mindig is imádtam a kihívásokat, és folyamatosan 100%-on teljesítek. Ugyan nem én döntök arról, hogy ki játsszon, de az edzésen tudok bizonyítani az edzőnek, hogy szavazzon bizalmat nekem. Aztán ha nem jön össze, addig csinálom a dolgomat, amíg nem kapok esélyt." - mondta Elneny egy áprilisi nyilatkozatában.

"Nagyon hosszú időt kellett várnom, hogy újra a kezdőben legyek, de megkaptam a bizalmat a Chelsea elleni meccsen, és az azt követő mérkőzésen is. Nagyszerű, hogy azokon nyerni tudtunk. Örülök, hogy Arteta bízik bennem a nagy meccseken, és hálás is vagyok ezért neki. Most csak folytatni akarom a jó formámat, hogy hozzásegítsem a csapatot, hogy elérjük a céljainkat."

"A szerződést illetően pedig jelenleg a csapatra várok, hogy eldöntsék mit akarnak."

Tielemans a radaron

Elneny esetleges maradása ellenére is sanszos, hogy középpályást is szeretne az Arsenal a soron következő nyári átigazolási időszakban igazolni.

Biztos, hogy jópár kiszemelt van, Ornstein a mai cikkében most újfent Youri Tielemans-t írja - mint az újságíró fogalmaz: "a nyolcas szerepkörre jelenleg a belga játékos Arteta első számú célpontja."

Tielemans jelenlegi szerződéséből már csak egy év lesz hátra a szezon végén, és miután a jelek szerint nincs tárgyalás a hosszabbításról, az Arsenal úgy kalkulál, hogy a Leicester hajlandó lehet akár áron alul is megválni a korábbi Monaco-játékostól.

Mint Ornstein írja, "az eddigi megbeszeléséek a játékos ügynökével bizakodásra adnak okot", de az igazi egyeztetések még nem kezdődtek meg a felek között.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (141)

2 éve
Ma szurkoljon mindenki az Evertonnak, ha ma nyernek nagyon lépést tesznek a bentmaradás felé. Utána játszanak egy Brentford és egy CP-vel otthon, ahol fognak pontokat szerezni és úgy jönnek hozzánk, hogy biztos bentmaradók. Szóval ma hajrá Everton.
2 éve
És a Leedsnek :D hátha meg lehet a 3. hely is 💪
2 éve
Így van, plusz ha nyernek akkor a Burnley lesz a kieső helyen és akkor Vasárnap adhat nekik egy plusz löketet a Spurs ellen
2 éve
Pepet állítólag a Sevilla vinné
2 éve
Hogy örültem pedig mikor jött, és sokáig kedveltem, mikor már a többség piszkálta, de kezdem belátni, hogy tényleg nem idevaló. Bár a Wolves elleni gólpaszt és a gólját a végén sose fogom elfelejteni
2 éve
holnap az év meccse sietek haza melóbol fel kell készülni ra gecc
2 éve
én nagyon félek ettől a meccstől, gyomorideggel fogom végignézni
2 éve
en kello izgalommal varom, es remekem, h holnap ossze is jon a BL, meg ha piszok neheznek is nez ki
2 éve
Elvileg elég durván meg akarják emelni Nketiah fizuját...hát nem tudom. Szerintem nem ér meg annyit, sokkal inkább akkor már egy új csatárt hozzanak helyette is. Saka fizuját meg elvileg 30-ról 125 ezerre emelik. Mondjuk érdekes, hogy csak így tudtak megállapodni vele. 20 évesen már 125 ezer? Kicsit soknak érzem.
2 éve
Mennyivel jobb helyzetben lennénk nyáron, ha egy Vlahovic-t behúztunk volna Auba helyére. Baszki...😂 Egy nyomorék szerintem a szerb, látszik rajta, hogy elhiszi, de ebbe a rendszerbe nála jobbat szerintem nem igen lehetett volna találni.
2 éve
hát a csapat egyik legjobb játékosa nem szúrhatják ki a szemét a kb legalacsonyabb fizetéssel a csapatba. És a csapat részéről így tudják legjobban viszonozni.
2 éve
Haaland 21 évesen 375 ezret fog keresni. Na az a durva. Saka meg valóban a csapat legjobbja, szerintem ez a fizu egyáltalán nem vészes.
2 éve
Spanyol lapok szerint az Arsenal nyitott Partey elengedesere, akar egy Partey-Arthur csere is osszejohet a Juveval.

Ez meg idegesitobb nyar lesz, mint a tavalyi 😂
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
forintot nem èri egyik sem de igy sèrülèkenyen is kicsit jobb partey
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Ha megigèrnek egy tielemans tschuameni pàrost mehet
2 éve
mondjuk tök más típusú a két játékos szóval ha lenne is ilyen csere jönne valaki még. De egyébként nem hiszem hogy elengedik Partey-t.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
nekem az a fö bajon parteyval hogy hagyàn hogy tudàsa alatt teljesít, mert most màr volt pàr jò meccse, hanem az hogy 1. szàmù kk-n ràèpítünk ès jön a szezon meccse a spurs ellen ès sèrült flyamat sèrült.
2 éve
persze mas tipus, igy biztos jonne vki, de nekem is ez a bajom Parteyval, hoz par jo meccset es leserul felszezonra

Szólj hozzá