Erős érdeklődést mutat az Arsenal a Manchester City brazil támadójáért, Gabriel Jesus-ért, jelentették brazil források pénteken, amit később David Ornstein, a The Athletic újságírója később megerősített.

Az Arsenal biztos, hogy legalább egy középcsatárt igazolni fog a soron következő átigazolási időszakban, miután mind Alex Lacazette, mind Eddie Nketiah szerződése lejár a klubbal.

Mind azt Ornstein írta, az Arsenal sportigazgatója Edu már hónapok óta tárgyal Gabriel Jesus ügynökével, és a pletykák szerint a 25 éves brazil évi 6 millió eurót kereshetne a londoniaknál.  A csatárnak állítólag nem lenne ellenére az Arsenalhoz való átigazolás.

A két klub közti tárgyalások még nem kezdődtek meg, de Gabriel Jesus szerződése 2023 nyarán lejár Pep Guardiola együttesével, így a Manchester Citynek az idei nyár még jó alkalom lenne a játékosuk eladására - főleg, hogy Guardiolák komoly igazolásra készülnek a csatárposzton, állítólag nagyon közel járnak ugyanis Erling Haaland leigazolásához a Dortmundtól.

Arteta szeretné, ha Nketiah maradna

Eddie Nketiah számára eddig nem sok babér termett az Arsenal felnőtt keretében, bár az előző két meccsen: a Chelsea és a Manchester United elleni rangadókon a kezdőben szavazott bizalmat a fiatal angolnak Mikel Arteta.

Nketiah-nak az elmúlt hónapokban több ajánlatot is tett az Arsenal, amit Nketiah az eddigi kevés játéklehetőség miatt utasított el - a 22 éves játékosért több angol és német klub is sorban áll. Mivel Nketiah június végétől szabadúszó játékos lesz, a szabályok lehetővé teszik, hogy már tárgyalhasson külföldi csapatokkal.

Viszont ha Nketiah kivár, és végül angol csapathoz igazol, akkor egy fellebbviteli még megítélhet egy bizonyos összeget a játékos nevelőklubjának, az Arsenalnak. Ezzel együtt Arteta még mindig bizakodó, hogy maradásra bírhatja Nketiah-t.

"Nem voltam vele sportszerű, ezt neki is elmondtam. Többet kellett volna őt játszatnom. Voltak több gondjaink is, és emiatt nem volt egyszerű. De teljesen megérdemelten játszik most és megérdemelte a két gólját a Chelsea ellen."

Nketiah az elmúlt hetekben egy podcastben nyilatkozott a jövőjéről.

"Vannak ajánlataim, többek között az Arsenaltól. Nekem csak az a célom, hogy rendszeresen minél többet legyek a pályán. Jelenleg az Arsenal játékosa vagyok és imádom ezt a klubot." - tette hozzá Nketiah.

Lacazette a Bajnokok Ligájában akar játszani

Nketiah előretörésével immáron Alexandre Lacazette lett mellőzött a csapatnál, a francia szerződése szintén lejár a csapattal, és miként a játékos az elmúlt napokban elárulta, több klubbal is tárgyal egy esetleges szerződésről.

"Több klubbal is voltak már megbeszéléseink. Nyitott vagyok. Szeretnék az európai kupaporondon játszani, főleg a Bajnokok Ligájában. Ez utóbbi nem túl egyszerű, de semmi sem lehetetlen az életben."

Lacazatte-t az elmúlt időszakban a korábbi klubjával, a Lyonnal hozták összefüggésbe.

"Nem vágtam el a szálakat a Lyonnal, igyekszem legalább egy alkalommal találkozni a csapattal minden évben, főleg az orvosi csapattal. A Lyonnál tudják, hogy szabadúszó leszek, tenniük kellene egy ajánlatot."

Több csatár is a radaron

Az Arsenal idén télen is szeretett volna csatárt igazolni, Artetáék leginkább a Fiorentina támadóját, Dusan Vlahovic-ot szerették volna megszerezni, a szerb játékos viszont csak a Juventushoz volt hajlandó aláírni, és ez az átigazolás össze is jött neki.

Arteta radarján még három csatár neve: Alexander Isak, Dominic Calvert-Lewin és Jonathan David szerepelt, de különböző okok miatt egyikőjük leigazolása sem sikerült.

Mint Ornstein megerősítette, az Arsenal továbbra is érdeklődik Calvert-Lewin iránt, pedig korábban több forrás is azt állította, hogy Arteta már nem feltétlen forszírozza az angol csatár leigazolását, mert sérülékeny és rendkívül pocsék szezont fut jelenleg az Evertonnál - ennek ellenére lehet, hogy lesznek olyan körülmények, amelyek közt még mindig megérné az angol támadót megszerezni.

Az eddigi listára ráadásul több név is felkerült. Az Arsenal ugyanis érdeklődik a Benfica klasszisáért, Darwin Nunezért, és Artetáék érdeklődését felkeltette a Chelsea támadója, Armando Broja is, aki jelenleg a Southamptonnál játszik kölcsönben - ám most úgy tűnik, az első számú kiszemelt Gabriel Jesus lett.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (343)

2 éve
a Spursnél meg Mancini lehet az utódja Conte-nak,ha nyaron lelép tőllük,jók ezek a hírek legalabb ezen agyalnak klubon belül😂😂
2 éve
Mancini nem lenne rossz húzás nekik, főleg, hogy nem jutottak ki a VB-re még könnyebben el is hozható talán az olasz.
2 éve
Nem adja magyar adó a buzi spurst meccsét hétvégén.
2 éve
Jobb is, sajnos verni fogják a rókákat. De bár ne lenne igazam.
2 éve
A tabellát megnézve a WHU biztos, hogy mindent bele fog adni. Hülyeség azt gondolni, hogy megnyerik az EL-t és akkor indulnak majd a BL-ben, mikor ha hétvégén nyernek, megelőzik a MU-t és feljönnek a 6. hyelre, amiért EL jár.
Nincs olyan fasz edző a világon, aki mindent egy lapra tenne fel. Ez abszurdum.
2 éve
Attól még biztos kivett belőlük, hogy csütörtökön játszottak.
2 éve
Emery anno mindent egy lapra tett fel :D
2 éve
Az a baj amúgy, hogy a Leicesternek viszont csak a Konferencia Liga győzelem maradt, másképp nem jutna kki Európába jövőre, úgyhogy ők lehet, hogy beáldozzák a csirkék elleni meccset. Nem hiszem, hogy pontokat fognak veszíteni azon a meccsen, de ha mi nyerünk, akkor igazából lényegtelen.
2 éve
Szerintem meg van, nem hiszem hogy ez olyan abszurdum lenne. Mi van ha 2 szék közül a földre esnek? Azért a WHU-nak leszenek kemény meccsei, velünk és a City-vel is játszanak.
2 éve
Na elvileg egy mozgekony, tobb poszton is bevetheto csatart akarnak nyaron + target man-t. Remelem Gabriel Jesus-t elobbinek szanjak, arra a feladatra talan o lenne a legjobb megoldas, foleg az ara miatt. Toney,Calvert Lewin, Nunez kozul valaki johetne melle. DCL is szerintem megvaltas lenne Lacazette utan megha nem is a legjobb megoldas.
2 éve
Nagyon király lenne egy Jesus-Nunez páros, Toney nincs képben szerintem, őt viheti a Newcastle. Jól járnának vele. Calvert közepes és sérülékeny. Osimhen esetleg, ha az uruguayi nem elérhető számunkra. Kicsit sajnálom, hogy Gnabry nem nem opció valószínűleg. Őt azért előbb hoznám, mint Jesust.
2 éve
Nagyot ütne az tény, de elv Nunez körül ott lebzsel több csapat is, Őt egy BL hellyel akár megcsíphetnénk, ha ott akar mindenképp játszani, plusz elég szépen fejlődik jelenleg a process és ez is vonzó lehet akár számára. Bízzunk a csapat és Arteta számára legjobb érkezőkben, akikkel meg lehet egy újabb szint lépés.
2 éve
Szerintetek érinteni fogja a labdarúgást, hogy a lengyeleknél jogosan elzárták a gázt? Eddig azon hisztiztek, hogy nem kell nekik.
2 éve
egy kis off azt irjak az a The Boehly vezeti a versenyt a Chelsea-ért aki kb 3 emberrel állt össze hogy megvásárolja a klubbot,szerintem a Chelsea vissza fog esni
2 éve
ez budzse fuggo lesz szerintem, illetve okosabb igazolasokat fog jelenteni
2 éve
Bízzunk benne, remélem átvesszük a helyüket.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
ugyan ezt akartam irni ha meglesz a 4. hely idèn a kövi lèpcsöfok hogy jövöre helycsere a chelseaval. bajnokicim pool city hosszab tàv egyenlöre
2 éve
Igen, szerintem is. City-Liverpool küzd jópár évig a bajnoki címért. És a szint lépés tényleg a 3 helyért küzdés lenne.
2 éve
Szerintem jelenleg az is szint lépés, ha jövőre is elérjük a 4. BL helyet, akár beleszólva a nagyok dolgába ott elől. Igaz most is közel a 3. hely, de egyelőre nem érzem reálisnak, hogy jövőre helyet cseréljünk a kékekkel. Ettől függetlenül természetesen bízom benne, hogy meglehet ez a dolog :)

Szólj hozzá