• Arteta a csatárokról

    Artetát a csatárairól is kérdezték: Lacazette gól nélküli formájáról - ismert, a francia támadó tavaly december óta nem szerzett akciógólt, és arról, hogy megbánta-e Aubameyang eladását, illetve Balogun kölcsönbe adását.

    "Laca szinte minden más területen óriási segítség a csapatnak. De természetesen azt akarjuk, hogy a csatárunk szerezzen gólokat."

    "Ami a másik kérdést illeti: az elmúlt hat hét alatt senki nem kérdezte meg ezt. Természetesen ez mindig függ az időzítéstől, persze, akkor kapom meg én is ezt a kérdést, amikor kikaptunk. Nem fogok ezzel foglalkozni."

  • Arteta a helyettesekről

    Mikel Artetát később Tierney, illetve Partey cseréiről kérdezték: Nuno Tavaresről és Albert Sambi Lokongáról, akiket a csapat tavaly nyáron pont azért igazolt le, hogy felkészüljön egy ehhez hasonló helyzetre.

    Nuno Tavares finoman szólva sem élete formáját nyújtja, azt követően, hogy a Nottingham elleni FA-Kupa meccsen még a félidő előtt lecserélte őt Arteta, a portugál bal bekk a Crystal Palace elleni mérkőzésen sem játszhatta végig az egész meccset - igaz, ez inkább annak volt köszönhető, hogy a 2-0-ás hátrányban lévő Arsenalnak támadót kellett felküldenie a pályára.

    "A hétfői meccset követően beszéltem a játékosokkal, köztük Nuno-val is, mert szerettem volna tudni, hogy érzik magukat. Nyilvánvalóan fájt neki a döntésem, de azt rögtön megértette, hogy a csapat érdekében cselekedtem. Ezt tiszteletben tartotta, és most rajta a sor, hogy reagáljon a játékát tekintve."

    "Az embernek meg kell birkóznia néhány nehéz helyzettel a pályája során. Nuno-nak jó szériája volt, amikor a csapathoz került, többet játszott, mint amennyire számított. Eddig várakozó állásponton volt, még ha ez csalódást is okozott neki. De nincs semmi személyes abban, hogy eddig nem játszhatott. Nuno-nak ritmus és magabiztosság kell, és az, hogy megértse magát a társaival. Segíteni fogjuk őt mindebben, de elsődlegesen olyan döntéseket kell hoznunk, amelyekkel mérkőzéseket tudunk nyerni. "

    "Sambi is sokat játszott a szezon első részében . Európai sorozatok híján nehéz mindenkinek játékperceket adni. A mostani viszont jó alkalom neki és Nuno-nak is, hogy megmutassák, mire képesek."

  • Arteta nem bizakodó Partey-t tekintve

    Megérkezett Arteta a sajtótájékoztatójára, természetesen az első kérdések a sérültek állapotát tekintve érkeztek.

    A spanyol edző nem bizakodó Partey combizom-sérülését illetően.

    "Az biztos, hogy ki kell hagynia néhány hetet. Talán visszatérhet a szezon vége előtt, de ez sem magától értetődő, mert ezen a területen már volt sérülése, és most is azonnal ott érezte a húzódást."

    "Kieran-t tegnap műtötték meg, még nagyon korai kijelenteni, hogy mennyire lehet majd gyors a rehabilitácója. A játékos részéről is teljes erőbedobás kell majd, hogy a lehető leghamarabb visszanyerje a legjobb formáját."

  • Sérülésjelentés

    Mikel Arteta ma tartja a hivatalos sajtótájékoztatóját, a legfrissebbeket - szokás szerint - megosztjuk majd a Match Pubban.

    Természetesen kulcstéma lesz a sérültek helyzete is - az Arsenal két kulcsjátékosát veszítette el a napokban.

    Kieran Tierney bal lábát azóta már meg is operálták, a skót játékos várhatóan kihagyja a szezon hátralévő részét.

    Thomas Partey-ról csütörtökön osztott meg egy új közleményt az Arsenal, miszerint a ghánai játékosnak izomsérülése van a jobb combjában - ilyen problémája pedig már volt a középpályásnak.

    A vizsgálatok folyamatosak, de az Arsenal ködösen megfogalmazott sajtóközleménye szerint Partey minimum pár hetet ki fog hagyni.

    Takehiro Tomiyasu január óta nem lépett pályára, a japán játékos előreláthatólag április 16-a után térhet vissza a teljes körű edzésekre.

  • Mit mondanak a számok?

    Régen latolgattunk már esélyeket. Az eddigi meccsek statisztikai adatokon alapuló elemzések és szimulációk szerint a hétfői vereségünkkel 53%-os az esélyünk a top 4-ben való finisre, nagyon felzárkózott ránk a Tottenham, Antonio Conte együttesének már 43%-os a sansza a BL-indulást érő helyek elérésére.

    Harry Kane-ék a fordulóban a Brightonhoz hasonlóan szintén gyengélkedő Aston Villa vendégei lesznek szombat 18:30-tól, míg a Manchester United az Everton ellen kezdi a meccsnapot 13:30-tól a Goodison Parkban.

  • Szombaton fontos mérkőzés jön

    Nagyon fontos bajnoki mérkőzés jön az Arsenal számára azt követően, hogy a csapat 3-0-ra kikapott a Crystal Palace ellen hétfőn.

    A negyedik helyért harcoló csapat számára szombat 16:00-kor jön a következő meccs a gyengélkedő Brighton ellen az Emiratesben, a cél egyértelműen csak a három pont lehet egy olyan ellenfél ellen, amelyik az elmút öt meccsén nyeretlen, és ebből négyet el is bukott.

    A mérkőzést csak streamen lehet majd nézni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (354)

2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
az lesz a fasza ha city behuzza blt, whu az elt, lesztőr meg a kis elt. angolok meg quatart. a kövi vb meg náluk lesz mivel 100 éves év forduló lesz es az angolok a feltalálók. ott meg címet védenek majd.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
ezt a kinai kamagrat el lehetne hozni ödefos mögé simán.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
xavinak lefőtt a kávé. nem tudom miért erőltetik. ez nem quatar 2. osztály. gavi ugy ugràl mint egy szúnyog. nah az ilyenek miatt 120 misi deklön rice, ott van fizikum ha más nincs is. nem az angol focisták jók a felhozatal gyenge. nincs gerrard sem egy sem olyan mint régen még is végig verik a világot. kénnel grelitschel. pffff.
2 éve
Martinelli lassan hosszabbithat
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
jó hîr tartja az értékét érdemes figyelni erre. ha lenne egy ennél is jobb szezonunk saka,martinelli, gabrielből lehetne nem kevés lovét beszedni.
2 éve
miert akarsz mindenkit eladni?
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
akit el lehet el kell. akkor kell eladni mikor van rá kereslet. lsd willock iwobi jó pénzt fogtunk rajt. nem puncik vagyunk hogy ragaszkodjunk itt játékosokhoz. ők ezt válalták árúcikek nem több. persze mellette fényüző életet élnek a kirakatba.
2 éve
csak Ok jelenleg a jovonk, mig Iwobi, Willock selejtek voktak
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
pedig mikor berobbant iwobi. az a sebesség dinamika lövő erő helyzet kihasználás. mi lett vele utánna csak totyogott a labdával
2 éve
Nunez eleg jol jatszott a Pool ellen, jo lenne nalunk latni a jovoben.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
igen zsaofélix nem vilogott angolok ellen. darwin igen. a plbe pedig azért lényegében angolok ellen kell baszni a golokat.
2 éve
Felix szeribtem Simeone taktikaja miatt nem tud igazan villogni, Benfica joval tamadobb szellemu csapat, mint az Atleti, igy Nunez erenyei is jobban kijonnek. A Benficaban Joao is nagy kiraly volt!

Szólj hozzá