Emile Smith Rowe és Bukayo Saka után újabb Arsenal-ifisták kopogtatnak a csapat felnőtt keretének ajtaján. 

Charlie Patinóról már korábban ejtettünk szót, az angol játékos mellett most Marcelo Flores nevét érdemes feljegyeznünk, hiszen szóbeszédek szerint a 18 éves sokoldalú támadó hamarosan a felnőtt keretben is bemutatkozhat.

Marcelo Flores 2003. október 1-én született Kanadában, igazi focista családba, hiszen egyrészt édesapja, Ruben Flores mexikói válogatott volt, másrészt az angol felmenőkkel bíró, de kanadai állampolgárságú édesanyja szintén komoly profi karriert futott be. 

Már maga Flores felfedezése sem a szokványos úton-módon történt, erről a játékos így mesélt.

"Édesapámat kinevezték a kajmán-szigeteki női válogatott szövetségi kapitányának, így pár hónapot ott kellett töltenie, és engem is elvitt magával. Mindig vele voltam, és alkalmanként nekem is be kellett állnom az edzésekre, hogy meglegyen a csapat. Aztán az egyik nap egy úriember megszólított, bemutatkozott, hogy éppen a korosztályomnak vezet egy akadémiát, lenne-e kedvem egy próbajátékra. Végül kiderült, hogy ő Steve Foley volt, az Ipswich utánpótlásának vezetője. Így kerültem Angliába egy hetes próbajátékra." - mondta Flores.

"Alig tudtuk elhinni, hogy ez történt. Aztán folyamatosan hosszabbították a próbajátékom időtartamát, én pedig az összes nagy londoni klub ificsapata ellen játszottam, sőt, mindegyikük ellen be is találtam. Végül egy év próbajáték után azt mondták, hogy leigazolnak, így az egész család Angliába költözött. Az első évem nagyon nehéz volt, mert kanadaiként hozzá kellett szoknom az angol srácokhoz, főleg az élcelődésükhöz, ráadásul maga az angol játék is gyorsabb és alattomosabb volt. Ennek ellenére sokat tanultam, egy szezonnal később pedig én lettem az egyik legjobbja a csapatomnak, pedig eggyel idősebb ificsapatban játszottam a koromhoz képest."

"Az Ipswichnél beruháztak egy különleges gépre, amivel fejleszteni lehet a passzt és technikát, végül annyit gyakoroltam benne, hogy én lettem a csúcstartó az akadémián. Imádtam edzeni. Hétköznap iskola után, de még szombaton és vasárnap is benn voltam, ez pedig a meccseken is látszódott."

Jó teljesítményére több nagycsapat is felfigyelt, köztük az Arsenal, a Liverpool és a Manchester City is, végül az Ágyúsok lettek a befutók.

"Az Ipswichnél eltöltött két év alatt rengetegszer játszottam az Arsenal ellen, volt, hogy három meccsünk volt három hét leforgása alatt ellenük. Őszintén mondom, mindig remek formát fogtam ki ellenük, de akkor még nem gondoltam volna, hogy a későbbi csapattársaim ellen játszom majd. Greg Lincolnnak hívták az Arsenal akkori korosztályos edzőjét, aki pozitív beszámolót írt rólam, így végül átjöttem Észak-Londonba. Először az U14-es csapatba kerültem be, majd végül felajánlották az ösztöndíj-programukat."

"Nagyon imádok az Arsenalnál játszani. Mindenki nagyon kedvesen bánik velem, nagyon hálás vagyok érte nekik. Per Mertesacker kiváltképpen gondoskodik rólam és a családomról, és nagyon szeretném visszafizetni a bizalmukat a jó teljesítményeimmel."

"Az akadémián ki vannak téve azon játékosok fotói, akik a Hale End-i akadémiáról robbantak be a felnőtt keretbe. Ez óriási inspirációt jelent, mert így minden nap extra motivációval dolgozunk az edzéseken, hogy egy napon kifizetődhet a sok munka."

Flores 2020 júliusában írhatta alá első profi szerződését az Arsenallal, jó teljesítményét pedig azzal honorálta a csapat, hogy felhívták az U23-asok közé, illetve több alkalommal is együtt edzhetett a felnőtt kerettel.

"Először 16 vagy 17 évesen edzhettem a felnőttekkel. Imádok FIFA-zni, úgyhogy szürreális volt, hogy azokkal a játékosokkal edzhetek, akikkel a játékban játszottam. Ilyenkor szeretné az ember igazán megmutatni a társainak és az edzőknek, hogy mire képes."

"Bukayo és Emile is bejárta már az utat, amit én akarok most. Ismerik a helyzetet, és nagyon sokat segítenek. Bukayo egyből berobbant az Arsenal felnőtt keretébe, Emile-nek kicsit rögösebb volt az út, mert kétszer is kiment kölcsönben játszani. Ennek ellenére most övé a 10-es mezszám a csapatnál, ami nekem is nagy álmom lenne. Az ő példájuk mutatja, hogy igenis kifizetődhet a sok munka." - mondta Flores, aki az elmúlt hetekben a 48. helyet érte el a goal.com legjobb 50 fiatal játékosa listáján.

A football.london értesülései szerint Artetáék olyannyira elégedettek Flores teljesítményével, hogy a nyári felkészülési szezonban mindenképpen helyet akarnak biztosítani neki a felnőtt keretben is, mielőtt eldöntik, mi lenne a jó döntés a fejlődése szempontjából.

"Egy játékosnak sokoldalúnak kell lennie, ha az Arsenal felnőtt keretében akar játszani. Mind középen, mind szélen meg kell állnia a helyét, képesnek kell 7-esként, 10-esként, 11-esként, néha még 9-esként is játszania." - mondta az U23-asok edzője, Kevin Batsy.

"Marcelo munkabírása remek, ha nincs a csapatnál a labda, nagyon keményen kellett dolgoznia ezen a területen. Egy kreatív játékosról van szó, egy ösztönös támadóról. Normális esetben semmi probléma nincs az ilyen típusú játékosokkal, ha a csapatnál van a labda. A gond akkor kezdődhet, ha nincs. Marcelo óriásit fejlődött ezen a téren az elmúlt két évben." - tette hozzá Batsy.

A játékos pedig szeretné, ha még a 19. születésnapja előtt összejönne a debütálás az Arsenal felnőtt keretében.

"Sosem fogom elfelejteni, milyen érzés volt pályára lépni a mexikói felnőtt válogatottban. Most az a célom, hogy még a 19. születésnapom előtt összejöjjön a debütálás az Arsenalnál is. Szeretném, ha ott lehetnék az idei világbajnokságon Katarban." - zárta szavait a játékos.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
djed spence is elvileg nagyon radaron van. ha azt veszük tomiyasu azèrt nyert aaronsal szemben mert jobb fizikàlisan(magasabb) akkor spence is jobb sokkal lampreynèl. okcsobb is es azèrt kèpviseli azt a stîlust amit keresünk. Mazraoui is jo lenne ingyen de ö vagy barca vagy bayernbe köt ki esetleg atletiko. spence 12 misije jo, itt lesz norton-zuffy is. ha blben vagyunk elverünk 200at de a jobbek poszt kerül belölle 12be sinàn jo marad a közèppályàsokra(2) szèlsöre(1) es csatárokra(2) pènz böven
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Mu ràrepült Nūnezre, ez nem jò. elvileg abraham is radaron van nekik.
2 éve
Eddig még nem is hallottam a srácrol, közben meg mexikói válogatott :D. Kíváncsi leszek, ő vagy balogun fut be nagyobb karriert. Nketiahnak sztem nemigazan jött össze.
2 éve
Sot, elobb behivtak a mexikoi felnott valogatottba, mint az Arsenal felnott csapataba, sot debutalt is ott. Nem egy magas jatekos, de eleg jol lat a palyan. Lehet O lesz mi Santink.
2 éve
Tényleg picit Santis, ahogy az alacsony súlypontja miatt tud forgólodni. A gólöröme viszont kurva bénán néz ki, de azért remélem sokszor fogjuk látni a felnőtteknél is.
2 éve
szerintem fain ez az oldal szaltoja 😃
2 éve
Nekem tisztára olyan, mintha nem tudna normálisat, ezért csak ilyet csinál. Nekem nagyon idétlen. :D

Szólj hozzá